Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Savage 2 - General Forum
 Jednotky
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

M.C warior
Moderator

me

1073 Posts

Posted - 04/04/2008 :  21:58:18  Show Profile  Visit M.C warior's Homepage  Send M.C warior an ICQ Message Send M.C warior a Private Message  Reply with Quote
Skusím popsat některé jednotky a jak za ně hrát, alespoň ty které hrát umím což jsou převážně lidé, protože horda mě přijde o kousíček silnější a tak jdu proti ní, navíc jsou mi bližsé střelné zbraně než kouzla.

Dodal bych, že jednotky jsou to pravé označení, protože v Savage jste jednoznačně pouze jednotka, která vykoná nějakou činnost a chcípne, málokteré hráč ustojí hru bez smrti, navíc je to často dost nepraktické kvůli střelivu a maně, ale na to přijdete sami, zkrátka jste jednotka v strategické bitvě, takže ze smrti si nic nedělejte, nijak ji neprožívejte, vemte další jednotku a hurá na ně !


Pokud máte nějakou zajimavou strategii, tak sem s ní :)




Edited by - M.C warior on 04/04/2008 22:06:27

M.C warior
Moderator

me

1073 Posts

Posted - 04/04/2008 :  22:01:43  Show Profile  Visit M.C warior's Homepage  Send M.C warior an ICQ Message Send M.C warior a Private Message  Reply with Quote
Scout - Marksman

Scout je zakeřňák s dvěmi dlouhými dýkami s kterými se umí pekelně rychlěe ohánět, je to vůbec rychlej chlapík, ma v základu nejvyší rychlost z lidských jednotek ( speed 237 ) krom standartních úderů má ještě k dispozici backstab, speciální úder, který má základ 115-140 dmg zepředu a 230-280 dmg při útoku zezadu, stojí 50 many a ma CD 30 sec.

Nicméně zblízka to se scoutem příliš nerozbalíte, moc toho nevydrží, mele atack u něj osobně používám síš proti budovám, nebo nepřátelským siege jednotkám, doménou scouta jsou totiž svištící šípy, které střílí z kuše, nebo z luku, který je sice pomalejší, ale má obrovský dostřel a když zmáčknete prave tlačítko myši i zoom. Vychytávkou je, postavit se na vyvýšené místo a sledovat bojiště se zmáčknutým altem, pak totiž vidíte HP bary všech před vámi a tak jen čekáte až někomu klesnou životy a pak ho dorazíte dobře mířeným šípem, slušně se tak honí fragy a máte minimální spotřebu střeliva, můj osobní rekord je zabití protivníka na 92 metrů za běhu, což je solidní výkon, protože střela neletí rovně, ale má balistickou křivku :)

Další věc kterou scout umí, je použití elektrického oka, což je modrá koule na holi, kterou scout zapíchne do země a která pak následně označuje blízké protivníky červenou aurou, takže jsou vidět i přes stěnu, či kopec a hlavně je označí i polymorfa, které na sebe vezme podobu lidské jednotky ( ošklivá vlastnost )

Poslední, ale možná nejzábavnější vychytávkou scouta je kombinace stealthu a bomb, určenách k likvidaci nepřátelksých budov ! Bomba po položení tiká 16 vteřin, bouchne a udělí budově 1600 dmg. Ideální je trénovat to s kamaradem s kterám jste na skype, pak jste schopní ve 2 lidech srovnat se zemí nehlídany nepřátelský outpost behem chvilky, hlavně pokud nema protivníkův commander moc zkušeností a staví budovy blízko sebe. Je třeba dávat si pozor na ptáky, které summonuje horďácký summoner a které vás podobně jako vaše elektrické oko, dokáží odhalit ve stealthu a překazit váš útok, takže to chce nejdřív blízké okolí vyšistit od techto detektorů, přičemž zkušení summoneri je často summonuji blízko budov, nebo za stromy, tak aby jste je neobjevili a nepřátelé vás viděli na mapě dřív než se vůbec k budovám dostanete, nemluvě o tom, že vás pak vidí i obrané věže.

Co se rozdělování statu u scouta týče je to celkem prosté s ohledem na jeho snajpovací luk rvu všechny body do strenght a zbytek jde do agility, která mi umožnuje dele behat, protože zvyšuje staminu a její regeneraci,což se hodí jak při střílení, když se chcete udržet dál od protivníka, tak při utocích na budový, kdy se ryhcleji prostealthujete k cíli.

Z itemů kupuji rangerovi snad jen větší zásobníky sřeliva, protože armor bych sním asi nevyužil, jak se dostane do konfronce nablízko, stejně jde rychle pod drn, takže by to byly vyhozene goldy.

Takže GL se scoutem

Scout videa ..
Trošku drsnej, tenhle tipek : http://youtube.com/watch?v=WaTqWiqDXJ0

Bomb triple kill ( spis nahoda ? ) : http://youtube.com/watch?v=0jJ5DlceOBQ




V číslech :

Hit Points 340/Regen 1
Mana 250/regen 1
Speed 237
Armor 5
Mele reduction 9%
Ranged reduction 23.1%
Odmena za kill 200g/50xp


Edited by - M.C warior on 04/04/2008 23:05:03
Go to Top of Page

Rook
Starting Member

7 Posts

Posted - 10/04/2008 :  09:51:05  Show Profile Send Rook a Private Message  Reply with Quote
Shaman

Nemám moc rád opice, ale tahle si mě získala. Spolu s Chaplainem tvoří dvojku, která může dost zásadně ovlivnit běh bitky. Dost dobře se s ním vydělává, protože sype chechtáky za každý léčení nebo oživení.

Šaman, oproti Chaplainovi, je víc vysazen na znepříjemňování boje nepřátelským jednotkám.

Mezi jeho zbraně patří:

Kladivo


Vcelku silná, ale pomalejší věcička, hodně je účinná proti hellbourne jednotkám.

Entangle


Ovinutí větvemi. To je hodně dobrá věc celkově, podobně jako Conjurer dokáže nepřítele na chvilku znehybnit. Na oficiálním fóru se překrývání téhle schopnosti u dvou jednotek dost diskutovalo, v posledním patchi došlo proto k úpravám, které dost znehodnotily entangle právě u Conjurera a myslím, že i zkrátily dobu znehybnění u Šamana. U toho je ale doba delší a využívání tohohle fígle je stále trochu výnosné.

Storm shield


Velmi potřebná věc, seslání kouzla dopřeje spojenecké jednotce 20 vteřin klidu od střelných zbraní a ochranných věží. Hodně jednotek může zachránit ve vřavě nebo právě při útoku na věže. Typické využití je seslání na spoluhráče, když se přibližujete těsně k místu střetu.

Mindwarp


Velmi veselá věc, seslání na nepřítele mu na okamžik zkreslí totálně vidění. Hodně dobré je to na mířící nebo střílející jednotky, taky když nepřátelská jednotka právě aktivně bojuje. Občas se to dá použít jako poslední záchrana, když se ocitnete sami v poli a blíží se k vám rozzuřený legionář

Chant of Life


Šaman kolem sebe vytvoří auru, ve které všechny se nacházející se jednotky se začnou uzdravovat rychlostí 10 bodů za sekundu. Výměnou za to Šaman ztrácí 10 bodů many za vteřinu. Tuhle a Arcane chant možnost nerad používám, protože mana regeneruje dost pomalu. Vyplatí se to ve velkých vřavách a ve chvílích, kdy není co ztratit, nebo pokud je nablíž druhý šaman či conjurer (druhý šaman je schopen dodat manu kouzlem, které popisuju dál, conjurer má geniální věc zvanou mana fontánka, ta doplní hodně many najednou. Kéž je víc osvícených conjurerů ve vašem teamu).

Reinvigorate


Geniální, hodně výdělečná věc, která spojeneckou jednotku uzdraví o 120 healthpoints během 3 vteřin. Hodně silná podpora pro bitvu spolu se Storm shieldem.

Arcane chant


Podobně jako Chant of Life, jen jde o manu a šest bodů zisku/ztráty. Vyplácí se používat málo, nebo jen pokud jste oblopeni kolegy-šamany, nebo pokud jukáte z pozad třeba dvěma Tempestům. Osobně prakticky nepoužívám (mana je v bitvě prostě cenná).

Reincarnate


Prostě vzkříšení čerstvě zabitého spoluhráče, nad tou se objeví fialový pařátek. Oživíte-li ho, zahřmí a on vstane s polovičním zdravím a manou.

Ještě k taktice. Hodně dobré je motat se kolem hloučku bojujících kolegů a občas jim vysvačit oběť. Pokud vidíte, že udolávají užuž kohosi statného, vyplatí se skočit mezi ně (mezerníkem) a dát tam jednu ránu kladivem, to je nepříteli často osudné. Dobrý je taky se plést kolegům pod nohy a rubat spolu s nimi.

Pokud někoho chcete oživit v bitce, zvažte, jestli není moc blízko nepřátelům - je-li jich víc, zrubou ho jako psa a on zbytečně ztratí život (a tím si zhorší statistiky..) Pokud vidíte, že se to vyplatí, je dobré oživit, vyzdravit a rovnou na něj poslat Storm shield, aby mohl rychle zdrhnout, rozkoukat se znova a zase jít do bitky.

Dobrá věc je taky Mindwarpem nepřátele dezorientovat (hlavně jednotky od legionáře dolů) a zkusit je rubat, to kladivo je často osudný





Edited by - Rook on 10/04/2008 14:27:37
Go to Top of Page

Rook
Starting Member

7 Posts

Posted - 10/04/2008 :  14:22:27  Show Profile Send Rook a Private Message  Reply with Quote
Bob the Builder

Základní jednotka Legionu, neohrožený hrdina s kladivem a winchestrovkou

Build


Začnu od konce - základní vlohou Buildera je samozřejmě stavba nebo oprava čehokoliv. V případě, že je ve hře commander, nemůžete stavět nic bez jeho příkazu, pokud ve hře není, můžete stavět cokoliv. Nepřítomnost generála často zajistí vynikající hru, ale ta musí být plná disciplinovaných hráčů. Pokud se účastníte začátku hry jako tahle jednotka, postavíte, dejme tomu, jeden Garrison a dvě gold mines, máte hned dva levely zkušenosti. Oproti svému protipólu z hordy, Conjurerovi, má malou specialitku - může opravovat obléhací stroje - Siege units jako kteroukoliv jinou budovu.

A teď k vybavení:

Iron Hammer


Typická ruční zbraň schopná působit tělíčkům nepřítele slušné újmy. Jinak nic speciálního

Semi-Auto Rifle


Prostě opakovačka, dobře se s ní míří. Dost dobrá je pro jasné cíle. Třeba na sestřelení Summonerova jestřába.

Supply Depot


Vynikající věc, když dochází dál od základny střelivo. Na půl minuty umožňuje všem, kdo se přiblíží a klávesou E „vstoupí“ doplnit veškerou munici. Pokud tak někdo učiní, přibude vám 25 bodů zkušenosti. Je to obdoba Conjurerovi fontánky.

Scattergun


Prostě hutná brokovnice se vším všudy, vynikající do vřavy, když není čas mířit, nebo ani není jasné na co

Shield Generator


V řadách Hordy nenáviděná věc umožňující devastovat v klidu ochranné věže. Postavíte na zem malý generátorek, který po 30 vteřin vytvoří štít proti všem projektilům.

Steam Turret


Zlatý hřeb výbavy V podstatě jde o teplem naváděný automatický kulomet. Ideálně je využitelný, když se blížíte k bitce a když dobíháte, postavíte ho před hlouček na zem. Sám si vybere nejblížšího nepřítele a začně ho něžně kropit. Dost často se podaří tak někoho dodělat.



Edited by - Rook on 10/04/2008 14:23:05
Go to Top of Page

Rook
Starting Member

7 Posts

Posted - 10/04/2008 :  15:28:08  Show Profile Send Rook a Private Message  Reply with Quote
Tempest

Velmi veselá kopa

S tímhle se dá udělat dobrá paseka. Oproti obléhacím strojům Legionu má o dost lepší manévrovatelnost, jelikož prostě levituje a není vozidlo. Docela dobře se dá využít k likvidaci nepřátel, pokud sledujete masivnější bitku z povzdálí - když máte štěstí, dostanete i 3 nepřátele najednou. Problém nastává, když se dostane nepřítel k vám, ale i tady je pár možností.

Pushback


Alespoň na chvíli nepřítele odstrčíte - velmi veselá věc, která leckoho rozzuří. Jste-li na vyvýšeném místě, odfouknete ho dolů a tím se ho dost často zbavíte. Pokud jste blízko bitky, máte dost šancí, pokud chlapíka odfouknete správným směrem, že „se ho někdo ujme“ a přestane na vás dorážet.

Ethereal State


Pokud se k vám žene velmi vytočený legionář, můžete na chvíli zéterizovat svoji tělesnou schránku. Za 10 bodíků many za vteřinu se stanete nezasažitelní, trvá to, dokud nedojde mana. Má to ale jednu nevýhodu - během odhmotnění se nemůžete hnout Je to ale dobrá věc, když víte, že vám během pěti deseti vteřin přiběhne na pomoc bandička Predátorů.

Meteor Strike


Není moc co dodat - přivoláte meteor, který na velmi malém území způsobí škodu 950 bodů. Na Garrison stačí tak 4 zásahy. Pokud připlujete k dobře zabezpečené výspě nepřítele, hledejte jako první Shield tower, jinak nemá smysl nic jiného zasahovat. Na věže stačí většinou tak 2-3 zásahy.

Go to Top of Page

SteXudE
Starting Member

8 Posts

Posted - 16/12/2008 :  20:52:28  Show Profile Send SteXudE a Private Message  Reply with Quote
Tak tohle bylo velmi zajimave cteni, aspon pro me jako novacka. Bylo by mozne sem pridat casem i dalsi jednotky ? Predem dekuji )).
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000