Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Aion the Tower of Eternity
 PVP
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 22/02/2010 :  09:59:21  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Zdravím a pozdravuji. Tak nakonec to dopadlo tak, že místo WARu jsem se jako předsuté vojsko dostal do Aionu.

Mám zjistit následující. Od kdy začíná pvp. Jaké jsou druhy a jak je to vyvážené. Já budu hrát za SM (mám rád pety) a kamarád bude zrejmě gladiátor nebo templar.

Předem díky všem, kteří se trošku rozepíší a zasvětí mě (nás) do PvP v Aionu.

Timotej
Starting Member

71 Posts

Posted - 22/02/2010 :  11:29:59  Show Profile Send Timotej a Private Message  Reply with Quote
Ahoj,

ja už jsem z Aionu prič, ale PvP jsem hrál, takže ti možná moje postřehy pomohou. PvP je asi nejčastější v Abyssu, což je zóna, kam se dostaneš od levelu 25(dá se to zvládnout za pár dnů). Abyss je letecká zóna rozdělená na regiony (Lower, Upper, Core) a ostrovy, které jsou primárně určené pro určitý level hráčů. V Abyssu je myslím celkově 7 pevností a jedná hlavní pevnost v jádře Abyssu, o které velké guildy(+NPC Balurové) svádějí zerg-stroboskopické boje :) Pokud realm vlastní pevnost, tak získává přístup do group dungu, v místě je teleporter a protože pevnost brání NPC stráže je to safe bod. Kromě pevností jsou v Abyssu artefakty, které vlastníkovi dovolují jednou za čas aktivovat pro celý realm boost skillu, většinou je zabírají i menší guildy při eventu, ale primárně je určen pro dobývání pevností, takže velké guildy většinou zaberou okolní artefakty, aktivuji boosty a pak teprve útočí na pevnost. V Abyssu má každý realm landing point, kde se nachází jediný ress point(což je bezva), takže po smrti jsi nucený poměrně dlouho cestovat(zrychlení je použít teleport do nejbližší okupované pevnosti, což stojí peníze). Toliko k Abyssu, nutno říci, že já jsem Abyssu nepřišel na chuť, hlavní problém byl častý zerg, ale hlavně letecké PvP, což je pro meele postavy dost problematická záležitost.

Druhá a moje oblíbená možnost PvP je Rift, což je taková červí díra do nepřátelského pozemního PvE regionu. Bohužel Rifty se otvírají v náhodný čas a mají omezený počet použití a omezení na level, takže jsem měl dost často problém nalézt aktivní rift. Rifty vedou do dvou PvE regionu pro levely 20 až 50, takže na určitých lokacích najdeš vhodné obětiny. Problém je, že v daných regionech není přátelský resspoint a tedy ani sefa zóna, takže si musíš koupit přenosný totem na ressování(stojí poměrně dost peněz a vydrží cca 2 hodiny) a umístit ho na nějakém nedostupném místě. Rifty jsou výhodné hlavně pro postavy s hidem(assasin, ranger), protože většina zabitých skuhrá na global chatu a tím si zavolá zerg nebo high level, který tě začne okamžitě nahánět. V závěru hraní AION jsem nakoupil spoustu ress totemu a žil jsem jen v enemy regionu, protože hledání resp. čekání na otevřený rift mě nudilo k smrti, tento způsob PvP je poněkud nešťastný, protože je poměrně hodně nákladný. Pokud to shrnu, tak v Riftu je velmi dobré PvP, ale poměrně nedostupné…

Podstata PvP v AIONu je získání Abyss Pointu, za které si můžeš koupit lepší výbavu a nebo se ti zvedá rank od vojína po oficíry, kteří mají speciální skilly a určitou prestiž. Problém je, že Abyss Pointy získáš kromě PvP, také zabíjením NPC v Abyssu (nejlepší jsou nepřátelští stráže pevností), takže hráči co mají nejvíce Abyss pointu a tedy nejlepší PvP výbavu resp. rank jsou převážně NPC grindeři s podporou klanu.

Takže pár slov na závěr, PvP mě bavilo pouze v Riftu a to za assasina. Co se týč vyváženosti postav, neměl jsem významný problém, kromě určitého hendikepu meele postav v leteckém PvP. Pokud se oprostím od PvP, tak AION hlavně trpí šíleným grindem pro levelování (od 30 je to peklo), šílenou zákaznickou podporou, na EU serverech nejsou například GM a hlavně AION je od počátku navržen jako boter-friendly hra, což vedlo k rozbujení gold farmeru a selleru..:)
Go to Top of Page

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 22/02/2010 :  13:49:17  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Paráda. Díky za info. Funguje tu něco jako, když tě zabijí že můžeš přijít o nějaký část equipu jako třeba u L2? Nebo o Expa?
Go to Top of Page

†… Havran …†
Average Member

1962 Posts

Posted - 22/02/2010 :  15:30:56  Show Profile  Send †… Havran …† an ICQ Message Send †… Havran …† a Private Message  Reply with Quote
ne, jen kdyz te zabije mob

EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever
KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
Go to Top of Page

Timotej
Starting Member

71 Posts

Posted - 22/02/2010 :  15:33:05  Show Profile Send Timotej a Private Message  Reply with Quote
v PvP při své smrti ztrácíš definovaný počet Abyss Pointu (AP), počet je určen podle tvého ranku. Do vojáka úrovně 5 je ztráta bezvýznamná, ale pak to poměrně stoupá, až oficíří ztrácí opravdu hodně, mnohem více než získávají za zabití. Stejně tak to funguje při zabití oponenta, čím vyšší rank, tak tím více AP získáš. Tvůj zisk a ztráta je snižována rozdílem levelů postav (rozdíl 10 levelů vzásadě znamená 0 AP) a počátečním HP (tedy pokud tě někdo picne při boji s NPC, získá méně) Jako další postih za smrt bych možná přičet nutnost mnohdy dlouze cestovat zpět na místo boje, zvláště pokud musíš letět (Abyss), protože let je omezen cca na 40 sekund, a pak musíš dlouze odpočívat nebo pít lektvary. Věci tedy neztrácíš maximálně peníze kuli cestování, ale pokud tě něco zabije v PvE, tak musíš zaplatit slušnou palku za obnovu PvE EXP..
Go to Top of Page

Greydawn
New Member

409 Posts

Posted - 22/02/2010 :  19:19:39  Show Profile  Send Greydawn an ICQ Message Send Greydawn a Private Message  Reply with Quote
omg wall of text from Timotej, ja ti to zhrniem strucnejsie, tak do par riadkov (a nebudem prikraslovat, napisem ti to, ako to funguje realne):

PvP je frustracia, ked solujes. PvP NEMA velmi zmysel do lvlu 50, a aj na 50tke budes kapat stale, PvP v AION-e je o 1 shootoch (bohuzial). V dolnom abysse je fullka lvl 50tiek, ktore sa odbavuju na zabijani hracov o 20 lvlov nizsie a este ti aj potom napisu na profil, ze si lama. PvP v grupe je zabavnejsie, a realizovatelne, rifting je v pohode, ale riftingom nezarobis mnoho abyss pointov (PvP mena, ktoru treba na zakupenie PvP gearu)

P.S. Gladiator a SM su velmi dobre volby na PvP (templara nie, templar je nepouzitelny aj v PvE a toboz v PvP !)

MMO traveller
Go to Top of Page

Timotej
Starting Member

71 Posts

Posted - 23/02/2010 :  16:23:23  Show Profile Send Timotej a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Greydawn

omg wall of text from Timotej, ja ti to zhrniem strucnejsie, tak do par riadkov (a nebudem prikraslovat, napisem ti to, ako to funguje realne)



říkal rozepsat, takže jsem ho pouze poslechl :-)
Go to Top of Page

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 01/03/2010 :  01:37:34  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Jo díky moc za rozepsání. Zatím jsen měměl moc času takže se motám okolo 20tky a ještě jsem pvp neokusil.

Zatím můžu říct, že mě hra docela baví a překvapila mě tím, že i na nízkém lvl je dost hráčů.
Go to Top of Page

Lianna
Starting Member

48 Posts

Posted - 10/03/2010 :  15:40:45  Show Profile  Visit Lianna's Homepage Send Lianna a Private Message  Reply with Quote
Doplnujici nazor:

Dobre vybaveny oranzovy templar 1 na 1 je v PvP nepremozitelny, pro skupinu je taktez velice uzitecny. Nepodcenujte Templare v plne vybave. Dokaze solo behat po Abyssu a v riftech a zabijet, dle prani mohu nabidnout profily takovych.
Pri volbe Templar nebo Gladiator prece jen doporucim Gladiatora, ma vyssi DPS za cenu relativne kratsiho zivota, v PvE vsak dokaze tankovat vsechno, co Templar, krome Tanabaty, tedy pro 99.9% hracu nedosazitelneho S-bosse v Dark Poete.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000