Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Dobra sestava za dobrou cenu.
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  16:23:55  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
Pls, poradte jakou si koupit novou pc sestavu za dobrou cenu s dobrym vykonem. Docela se mi zamlouvaj sestavy od Impactcompu, servis zdarma + 5let zaruka+design+os a nejaka klavesnice zdarma.

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:11:06  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
nejak mi neni jasny, na co je dobra 5 let zaruka u kompu ... kup to nekde, kde ti to sestavej (kdyz uz jses natolik neschopnej) ale zaruku at ti daj jen na jednotlivy dily s tim, ze to muzes beztrestne otevrit (tj. nedaj ti tam pecet)

takhle to delaj napriklad v czechcomputer

nejlip si to kup po dilech a nech postavit nakyho kamose, kdyz to sam neumis ... pokud nekoho takovyho teda mas, krome ultimy ...

ego tycoon

Edited by - ToHor on 16/11/2003 17:13:45
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:15:44  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ToHor

nejak mi neni jasny, na co je dobra 5 let zaruka u kompu ... kup to nekde, kde ti to sestavej (kdyz uz jses natolik neschopnej) ale zaruku at ti daj jen na jednotlivy dily s tim, ze to muzes beztrestne otevrit (tj. nedaj ti tam pecet)

takhle to delaj napriklad v czechcomputer

nejlip si to kup po dilech a nech postavit nakyho kamose, kdyz to sam neumis ... pokud nekoho takovyho teda mas, krome ultimy ...

Ja to umim ale nechci se tim zatezovat, krome toho kdyz mas ten comp zapecetenej, tak mas servis zdarma a os zdarma.
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:22:52  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
a kdyz ho rozpecetis, aby sis pridal pamet, upgradnul grafickou kartu, pripichnul disk, tak prijdes o veskery zaruky ...

no kazdy sveho stesti strujcem ... s tim, ze do preddefinovanejch sestav se obvykle davaj nejneprodejnejsi shity ... napriklad podjakostni pameti, ktery se v biosu proste nastavej na 'below-fucking-worst' hodnoty a sbohem ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Ardeth
Junior Member

697 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:25:05  Show Profile Send Ardeth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argon

Pls, poradte jakou si koupit novou pc sestavu za dobrou cenu s dobrym vykonem. Docela se mi zamlouvaj sestavy od Impactcompu, servis zdarma + 5let zaruka+design+os a nejaka klavesnice zdarma.

A kdyz to za dva roky zabalej tak si zbyly 3 roky muzes nabouchat do hlavy.

Sestav si PC sam a vyjde te to levneji...
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:37:53  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:

a kdyz ho rozpecetis, aby sis pridal pamet, upgradnul grafickou kartu, pripichnul disk, tak prijdes o veskery zaruky ...

no kazdy sveho stesti strujcem ... s tim, ze do preddefinovanejch sestav se obvykle davaj nejneprodejnejsi shity ... napriklad podjakostni pameti, ktery se v biosu proste nastavej na 'below-fucking-worst' hodnoty a sbohem ...

prave ze si tu sestavu muzes tu sestavu sestavit podle toho, jakou chces.
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  17:49:06  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
Kdyz kupovat newPC tak jedine si ho sam sestavit!! Pokud tomu dostatecne nerozumis tak at komponenty vybere "kamos" co tomu rozumi... vybrat nejlip v Czechcomputeru. VSECHNY sestavy od vsemoznejch Autocontu, DXT apod.. jsou srackoidni sroty vhodny pro sekretarky a IT lamy - takovy harampadi bych do baraku ani nepustil

Nahod kolik mas nato penez a ja ti klidne udelam par navrhu na co nejlepsi sestavy cena/vykon...

so...
Go to Top of Page

Johny
Junior Member

681 Posts

Posted - 16/11/2003 :  18:24:24  Show Profile  Send Johny an ICQ Message Send Johny a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

No zas nevim jak by ses mohl podivat co tam opravdu mas,kdyz to nesmis otevris bo zavet? Jen takova uvaha....

Ex - UO,AO,WoW,AoC,WHO,RoM,Aion,HoN,Lol,GW 2,PoE, D III, DotA 2

now - HotS

Inc - POE : Awakening
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 16/11/2003 :  19:48:09  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johny
No zas nevim jak by ses mohl podivat co tam opravdu mas,kdyz to nesmis otevris bo zavet? Jen takova uvaha....

no to bych rad vedel jaka zavet te prinuti se tam nedivat d: nebo neznas rozdil mezi zaveti a peceti ?
a co je tam za hw se da pomerne jednoduse zjistit pomoci sw, teda krome chladice na procesoru ten se pozna podle zvuku d:

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  19:54:54  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khandar

Kdyz kupovat newPC tak jedine si ho sam sestavit!! Pokud tomu dostatecne nerozumis tak at komponenty vybere "kamos" co tomu rozumi... vybrat nejlip v Czechcomputeru. VSECHNY sestavy od vsemoznejch Autocontu, DXT apod.. jsou srackoidni sroty vhodny pro sekretarky a IT lamy - takovy harampadi bych do baraku ani nepustil

Nahod kolik mas nato penez a ja ti klidne udelam par navrhu na co nejlepsi sestavy cena/vykon...

Zkus sestavu tak do 30-35k s dph + monitor, jinak impactcomp je podle me docela v pohode, kamos od nich ma pc a funguje mu uplne bezproblemu a ma tam vsechno, co nabizeli v letaku. Pak DXT je snad nejhorsi firma, ktera pc vyrabi, dali mi do pc misto gforce2 poskozenou vantu a jeste k tomu mi dali ovladace k nvidii a k tomu vsemu mi dali na procesor spatnej vetracek a ten slibovanej balicek programu za 10k mi taky nedali.
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  19:56:59  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Normalne nozem opatrne odlepis pecet a podivas se dovnitr .
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  20:51:10  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
OK takze gamepc do 35k s dph budu vybirat z czechcoputeru protože je to dle meho nejlepsi Shop v CR (vyborny ceny + vazne seriozni firma)

Predpokladam ze nebudes pretaktovavat…? Pokud ano navrhy bych potom upravil i s ohledem pro co nej OC…

CPU : AthlonXP 2600+ 1,92GHz/333MHz BOX --> 4107,-
MB: Abit NF7-S - nForce2, DDR, Serial ATA, LAN,1394 --> 4271,-
VGA: Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600Pro FireBlade --> 5955,-
MEMORY: 2x 256MB DDR PC333 (PC2700) Kingston CL2 --> 4088,-
HDD: Western Digital Caviar XL WD800JB- 80GB 7200ot --> 2880,-
CD-RW: CDRW Lite-ON LTR-52327S 52x/32x/52x --> 1341,-
DVD: DVD-ROM Teac DV-516E 16x/48x ATAPI OEM --> 1315,-
FDD: mechanika 3,5" 1,44MB --> 268,-
CASE: podle vkusu +zdroj zhruba 1500,-
SOUND: v pripade MB Abit NF7-S kterej ma opravdu kvalitni Soundstorm zvuk, takze není potreba…

MONITOR: Hyundai 19" ImageQuest Q995 stříbrný --> 6855,-
Stuff kolem: Klaveska, Mys,Repro Rekneme --> 2000,-

Celkem Cena: 34 580,- Kc

Vsechny pouzite komponenty jsou z tech kvalitnejsich ve vetsine dokonce nejkvalitnejsich! Do preddefinovanych se vetsinou strkaj OEM/noname/shit verze takze o dost mene kvalitni!
Navrch by sel samozrejmne modifikovat podle okolnosti, pokud bys treba trval na 120GB disku nebo DVDvypalce atd...

so...

Edited by - Khandar on 16/11/2003 21:27:06
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:07:51  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Mno pokud comp hlavně na hry tak bych tma přidal Zvukovku (lepší než intagrovaná...). SB Audigy 2, neni zas tak extrémně drahá. A hodí se i pokud budeš chtít koukat na filmy (mno pak by si to zasloužilo i dobrý bedničky např přímo sestavy od Creativu, ale to už je pár k navíc...)

*těší se až ho přijde Demo seřvat, že kvalitní hry se daj hrát na PC Speakeru*

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
OSI - GL,DF - Šmytec už dlouho (DarkDoomer si zamění I/Y podle nálady)

Edited by - Kolik on 16/11/2003 21:10:24
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:14:15  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kolik

Mno pokud comp hlavně na hry tak bych tma přidal Zvukovku (lepší než intagrovaná...). SB Audigy 2, neni zas tak extrémně drahá. A hodí se i pokud budeš chtít koukat na filmy (mno pak by si to zasloužilo i dobrý bedničky např přímo sestavy od Creativu, ale to už je pár k navíc...)

*těší se až ho přijde Demo seřvat, že kvalitní hry se daj hrát na PC Speakeru*

Jak sem rek a za tim si stojim na MB co sem uvedl je zvuk Soundstorm kterej je co do kvality natom podobne jako Audigy!! je to nejkvalitnejsi integrovana zvukovka vubec!
Trend co je intogrovany to je shit platil az do prichodu nForce2 boardu se soundstormem od nVidie!

so...

Edited by - Khandar on 16/11/2003 21:15:04
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:18:07  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
souhlas. ale musis na to mit repraky, jinak se na to muzes vysrat a koupit bakelitaky za 3 kila
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:24:15  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
zrovna ta onboard zvukovka je nekde mezi audigy1 a audigy2 ...
btw ja mam athlona 2600+ vzniklyho ciste pretaktovanim 1700+ ... pred pul rokem me stal neco kolem 2k ...
pamet bych si klidne vzal nakou sragoru 2.5CL, zato rovnou giga ...
nema smysl se honit za rozdilama rychlosti v jednotkach procent, za rok to stejne bude na odpis ...
fdd ani neber ... radsi jeden vecer v hospode, heh ...
case ... pokud miditower, tak si dej bacha, aby mel zdroj NALEZATO ... jinak se to tam nevejde ... ja mam bigtower a uz bych nemenil, pote co sem si uzival se zdrojem polozenym na case a suplikem vystrcenym 10cm ven ...
joa na boxovanyho athlona bych se taky vysral, vzal normalne obyc + takovej ten svetlemodrobilej chladic co maj u cc ... nechce se mi ho ted chledat, ale ma v nazvu cislovku 7 a slovo 'lite' :-)

ego tycoon
Go to Top of Page

Schatus
New Member

314 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:27:15  Show Profile  Visit Schatus's Homepage  Send Schatus an ICQ Message Send Schatus a Private Message  Reply with Quote
doporucoval bych nikdy nekupovat PC od sracek typu impact atd ... pekne si to pokoupit sam protoze tyhle ty plny huby kecu o zaruce a softu zdarma LOL

nAk|smOke
nAkAshi crew
www.nAkAshi.tk

Schatus (Seeker) - deleted after 3years by fucking non-rp,pvp and fantasy thinking GMs.
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:33:27  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
OK. Budíž zvukovka může bejt dobrá (to fakt nevim), ale za těma bedničkama si stojim. Creativ dělá fakt kvalitní a přímo pro počítače. Pokud dobrej zvuk tak dobrý bedničky.

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:33:32  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

zrovna ta onboard zvukovka je nekde mezi audigy1 a audigy2 ...
btw ja mam athlona 2600+ vzniklyho ciste pretaktovanim 1700+ ... pred pul rokem me stal neco kolem 2k ...
pamet bych si klidne vzal nakou sragoru 2.5CL, zato rovnou giga ...
nema smysl se honit za rozdilama rychlosti v jednotkach procent, za rok to stejne bude na odpis ...
fdd ani neber ... radsi jeden vecer v hospode, heh ...
case ... pokud miditower, tak si dej bacha, aby mel zdroj NALEZATO ... jinak se to tam nevejde ... ja mam bigtower a uz bych nemenil, pote co sem si uzival se zdrojem polozenym na case a suplikem vystrcenym 10cm ven ...
joa na boxovanyho athlona bych se taky vysral, vzal normalne obyc + takovej ten svetlemodrobilej chladic co maj u cc ... nechce se mi ho ted chledat, ale ma v nazvu cislovku 7 a slovo 'lite' :-)

njn OC rulez ja mam taky peclive vybiranou serii XP 1700+ taktlou na 2480MHz(3100+)
add case presne nebrat se zdrojem nalezato tzn. brat MIDDLETOWER ! ty maji vsechny zdroj nad...

boxovany protoze boxnutej ma zaruku 3roky a je jen asi o 200 drazsi tzn nejde o chladic ale o 2roky zaruky navic oproti nebox verzi... box chladic jde kdykoliv sundat a vymenit...

so...
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:53:44  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
Ja nejak nechapu proc 2 moduly ramky a nechapu proc DVD a vypalovacku zvlast kdyz se da koupit hybridni mechanika.

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Johny
Junior Member

681 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:54:23  Show Profile  Send Johny an ICQ Message Send Johny a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

quote:

no to bych rad vedel jaka zavet te prinuti se tam nedivat d: nebo neznas rozdil mezi zaveti a peceti ?
a co je tam za hw se da pomerne jednoduse zjistit pomoci sw, teda krome chladice na procesoru ten se pozna podle zvuku d:

Ses nikdy neupsal?Jasne ze sem myslel pecet
Ty komponenty muzou bejt jety,ojety atp
ad Argon:
Kdyz se podivas dovnitr tak ztracis secky zaruky

Ex - UO,AO,WoW,AoC,WHO,RoM,Aion,HoN,Lol,GW 2,PoE, D III, DotA 2

now - HotS

Inc - POE : Awakening
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 16/11/2003 :  21:55:31  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:

OK. Budíž zvukovka může bejt dobrá (to fakt nevim), ale za těma bedničkama si stojim. Creativ dělá fakt kvalitní a přímo pro počítače. Pokud dobrej zvuk tak dobrý bedničky.

pocitacovy repraky a dobrej to zvuk to se vylucuje ne ? d:
a teda zrovna ty od creativu sou spis drahy nez dobry

2khandar:je teda pravda ze kdyz bych kupoval komp za 35k tak da za repraky + mys + klavesnici 2k je celkem ubohy kdyz pouzitelny bedny stoji aspon 4k a mys tak 1000, pokud vam teda nevadi ze kurzor jede jinam nez chcete

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 16/11/2003 :  22:23:43  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
mickk ... haha ... mam logitecha BJ58 za 500Kc a ma uplne stejnejch 800dpi jako MX500, 700, 900 ...
schvalne bych chtel videt, jak nekdy kurzor jede jinam, nez s nim cuknes ... a mam doma i obycejnejsiho logitecha kterej se dava jen jako OEM a ani ten nema podobnej neduh, proste jen kecas z hladu, protoze jsi o tom pred 3 lety cetl ve score ...
tohle totiz nedelaj ani ty nejzkurvenejsi opticky genius krysy, ktery mame prozmenu ve skole, ale ty maj mizernou citlivost ...

u reprobeden mas castecne pravdu, ale nej repraky co ma jeste smysl kupovat k pc jsou dreveny 5.1 home teather geniusy (doufam, ze sem se neseknul se znackou) za 3500 baj voko i s dani z hodnoty ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 16/11/2003 :  22:49:31  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

SOUND: v pripade MB Abit NF7-S kterej ma opravdu kvalitni Soundstorm zvuk, takze není potreba…

To ze sestavy sux je zcela bez debat.

Ja bych spis dal disk Seagate, jsou tissi a spolehlivejsi. A misto dvou mechanik jedno combo (od Sony je tedka jedno celkem dobre), vyjde to levneji. Jinak disketovku zahodit rovnou. Chladic samozrejme arctic cooling, zdroj fortron (asi nejlepe se 120mm fanem).

Co se tyce monitoru, tak NEMA smysl kupovat novy monitor do 15k, jsou to vyhozene prachy. Silene poruchove a obraz k zbliti (lidi sice tvrdi, ze jsou spokojeni, pokud jim to zrovna nevysralo 10x dusi, ale to jen proto, ze nevideli poradny monitor). 19" za 7k je proste shit a uz z podstaty ceny musi byt. Daleko lepsi (ale chce to samozrejme zkusenosti a know how) je sehnat si nejaky repas profi monitoru (sony/eizo), dneska to stoji par korun (+-6000 za 21") a jsou to monitory, co byly kupovany treba pred dvema lety za 50k!!! Ve vetsine firem ti dovoli si to testnout, takze notas a nokia test rulez.
A tedka diky masivnimu nastupu LCD se toho firmy zbavuji (ackoliv si tim paradoxne kolikrat pohorsi) za par korun. Staci jenom rekalibrace, nebo "serizeni" (a kolikrat ani to ne) a je to jako novy, navic je to zpravidla to, cemu oni rikaji repasovat. Samozrejme jsou to drzaky, takze vydrzi treba 15let uplne s prehledem a co se tyce obrazu, tak se snima nemuze merit pomalu nic. Rozhodne ne v kategorii do 20k za nove a ani drtiva vetsina LCD (tak do 25k).
Ja jsem tak ucinil a porad a porad se mi ukazuje, ze to byl opravdu dobry napad. A ostatne vsichni co to udelali slintaji blahem. A monitor je imho nejdulezitejsi soucastka na compu.

Od teorie k praxi:

http://www.dovozce.cz/_importer/index.php?akce=detail&id=259&nadkategorie=

Tohle je momentalne kauf roku :), viz

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39463&postdays=0&postorder=asc&start=0

Edited by - Demostenes on 16/11/2003 22:57:59
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  23:16:08  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Thor

Ja nejak nechapu proc 2 moduly ramky a nechapu proc DVD a vypalovacku zvlast kdyz se da koupit hybridni mechanika.

proc dva moduly ramky protoze nForce2 a DualChannel

proc ne kombo? no jak sem psal nize ze to jde modifikovat podle uhlu podledu nekdo radsi kvalitni vypalku + kvalitni DVDcko a nekdo radsi kombo... ja radsi to prvni kvuli DiskAtDisk burnu a precejen komba nezaruciji napr u DVD podporu vsech tech vsemoznejch i nemoznejch formatu ale to uz je jen prkotina... pokud by on radsi kombo nemam namytek...

so...
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 16/11/2003 :  23:34:34  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demostenes

quote:

To ze sestavy sux je zcela bez debat.

Ja bych spis dal disk Seagate, jsou tissi a spolehlivejsi. A misto dvou mechanik jedno combo (od Sony je tedka jedno celkem dobre), vyjde to levneji. Jinak disketovku zahodit rovnou. Chladic samozrejme arctic cooling, zdroj fortron (asi nejlepe se 120mm fanem).

Co se tyce monitoru, tak NEMA smysl kupovat novy monitor do 15k, jsou to vyhozene prachy. Silene poruchove a obraz k zbliti (lidi sice tvrdi, ze jsou spokojeni, pokud jim to zrovna nevysralo 10x dusi, ale to jen proto, ze nevideli poradny monitor). 19" za 7k je proste shit a uz z podstaty ceny musi byt. Daleko lepsi (ale chce to samozrejme zkusenosti a know how) je sehnat si nejaky repas profi monitoru (sony/eizo), dneska to stoji par korun (+-6000 za 21") a jsou to monitory, co byly kupovany treba pred dvema lety za 50k!!! Ve vetsine firem ti dovoli si to testnout, takze notas a nokia test rulez.
A tedka diky masivnimu nastupu LCD se toho firmy zbavuji (ackoliv si tim paradoxne kolikrat pohorsi) za par korun. Staci jenom rekalibrace, nebo "serizeni" (a kolikrat ani to ne) a je to jako novy, navic je to zpravidla to, cemu oni rikaji repasovat. Samozrejme jsou to drzaky, takze vydrzi treba 15let uplne s prehledem a co se tyce obrazu, tak se snima nemuze merit pomalu nic. Rozhodne ne v kategorii do 20k za nove a ani drtiva vetsina LCD (tak do 25k).
Ja jsem tak ucinil a porad a porad se mi ukazuje, ze to byl opravdu dobry napad. A ostatne vsichni co to udelali slintaji blahem. A monitor je imho nejdulezitejsi soucastka na compu.

Od teorie k praxi:

http://www.dovozce.cz/_importer/index.php?akce=detail&id=259&nadkategorie=

Tohle je momentalne kauf roku :), viz

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39463&postdays=0&postorder=asc&start=0

add HDD to je otazka vkusu nekdo radsi Seagate nekdo radsi WD paradox je ze ja mam taky radsi Seagate ale do sestavy sem dal WD protoze jeto JBcko tzn. disk s 8mb cashe ktera je kur.va znat

add kombo: no ja radsi nejakou tu kacku navic a mit kvalitu pro CDRW a kvalitu na DVD a hlavne to sebou nese vyhody typu diskatdisk burnu a vubec paralelni prace s 2ma mechanikama!... ale holt nekdo radsi kombo

ImageQuesty od Hyundaie sou vyborny monitory a je blbost tvrdit ze je to shit monitor!
add repasy no kdyz se sezene fakt zajimava nabidka tak jeto opravdu asi to nej o tom Flatku z importeru vim a mit prachy urcite bych do nej sel taky ale skladal sem mu tu sestavu z CC a tak vybiram vhodnej CRT monour z nejich nabidky spicka to neni ale shit to rozhodne taky neni!
Ja sam mam podle tebe shit monitor a to AOC 19 ale sem naprosto spokojenej Obraz krasne vostrej... (sice nevim na jak dlouho) ale na lepsi nebyly prahy zatim slouzi dokonale!

a jeste si neopustim toto Eiza sice patrej k nejlepsim monitorum nebo spis sou to nejlepsi monitory ale kdyz uz nekdo dela tak kvalitni a drahy monitory mohl by si najmou i nejakyho toho designera protoze design VSECH eizo monouru je prisernej doslovne spis nabliti

so...

Edited by - Khandar on 16/11/2003 23:51:07
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 16/11/2003 :  23:35:16  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Mickk: No tak to se právě nevylučuje. Pokud si jo potrpíš na kvalitku tak k compu si můžeš pořídit i super repráky (taky od Creativu) THX Megaworks. Doporučuju mrknout na Alzasoft na jejich specifikace 70W na kanál a 150W subwoofer už stojí za to. Vyrovnaj se (a některý i dalekosáhle předčej) sestavám domácího kina.
(Pochopitelně nesrovnávám s bedničkama Bose nebo Bang & Olufsen )

Jinak pokud je řeč o bedničkách s 1-4W výkonem tak tam opravdu není o čem diskutovat...

Tyhle bedny už vyžadujou skutečně vyšší investici (kolem 8k) nicméně pak to stojí zato.

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá

Edited by - Kolik on 16/11/2003 23:39:33
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 16/11/2003 :  23:51:51  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

quote:

...a mys tak 1000, pokud vam teda nevadi ze kurzor jede jinam nez chcete

Mam mys za 100kc a jsem s ni spokojenej, normalni kulickovka s wheelem a je uplne v pohode...
Go to Top of Page

Dairon
Starting Member

14 Posts

Posted - 17/11/2003 :  00:18:57  Show Profile  Send Dairon an ICQ Message Send Dairon a Private Message  Reply with Quote
Skus Monimu. ( www.monima.cz )

Omnia ad maiorem Unity gloriam. (Vše k větší slávě Unity.)
Fata viam invenient. (Osud si svou cestu najde.)
Presto maturo, presto marcio! (Čím dříve to dozraje, tím dříve to shnije!)
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 17/11/2003 :  00:24:16  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
argon> protozes nepoznal nic lepsiho ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 17/11/2003 :  01:04:53  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
quote:

argon> protozes nepoznal nic lepsiho ...

njn,
v shopu u congu ale nic lepsiho ani nemaj ...

Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired)
Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired)
Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired)
Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired)
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 17/11/2003 :  01:23:18  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
No tak navrhovana sestava je tak 'trochu' mimo a stoji strasne moc prachu. 2600 procesor se moc nevyplati , staci jadro barton 2500. A s monitorama cokoliv jineho nez repasovane CRTcko nema cenu kupovat. U repasovanych staci jedna jedina vec , aby to melo obrazovku ze Sony/Trinitron ( idealne Sony 19ka nebo HP se sony obrazovkou 21). Dost dobry jsou i Sony 17ky DH1025 (jeden mam a asi nebudu menit jeste dlouho) .. za pouhych 3000Kc i kdyz o tridu horsi nez vyse zminovane sony 19ky ale porad maji lepsi obraz nez vsechny mozne novinky na trhu.. vcetne LCD pod 20k.

edit: Kamos zrovna sestavoval pocitac pro sebe na mym komplu takze vam postnu jeho idealni sestavu na tuhle dobu coz vcelku souhlasim.. az na tu ATInu .. rikal ze si prozatim vezme integrated GF4MX bo se karty zrovna tedka nevyplati zadne kupovat.

9720008 AMD ATHLON XP 2500+ (1,833GHz, Barton, socket A) 2474 2480 2486
630165 WD 1200JB 120GB UDMA 100 7200rpm 2849 2856 2877
9006591 JW Kocab 18P nForce2IPG S-A,1394+SATA+ATA133 audio ATX 2690 2715 2763
9077106 ATI GB RADEON 9600PRO 128MB Bulk,DDR,8x,DVI,TVout,AGP 4148 4187 4264.00
9638037 Chladič Artic-Cooling Copper Silent 2 418 427 431
640334 DDR 512MB 400 BRAND - 3 roky záruka 2211 2244 2265
640334 DDR 512MB 400 BRAND - 3 roky záruka 2211 2244 2265
9014426 Myš Genius NetScroll Optical (USB) 284 296 310
9001007 Klávesnice Samsung předložka DIN 191 201 214
163066 LG 8520B 52/52/24 int., IDE, Bulk 1116 1127 1148
9012323 Miditower GF208C-stříbrný USB panel (bez zdroje) 717 723 746
9001006 FD Samsung 3.5" 184 188 193
9012115 Zdroj FORTRON 300W ATX P4 !!!! 525 528 536
19962
Vychazi to 20k bez DPH , pridal bych k tomu jeste sony 17ku nebo 19 a je vystarano a bohate se vleze do 35k s DPH

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Edited by - TheChosen on 17/11/2003 01:26:14
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 17/11/2003 :  01:45:54  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
Tak mi laskave rekni co je teda podle tebe 'trochu' mimo...

add CPU 2500+ je prakticky lepsi volba ale sestava je navrhovana pro cloveka co nebude pretaktovavat a tak tech 90MHz za to petikilo je jen tak projistotu...
add repasy to uz sem se vyjadril vyse...

K ty sestave tveho kamose...

ten MB je ftip? JW je jedna z nejzoufalejsich znacek a na MB se nesmi setrit! best(Abit Asus Epox) pak (Soltek,Gigabyte,MSI) ESC se da jeste taky rozdejchat ale MB jetway nebo pcchips a jim podobny nikdy nebrat.
..
LG vypalovacka tak do toho bych taky nesel...

bulkova Ati R9600pro to bude manli shit s srackoidnima pametma => nebrat
v tomto pripade bych se ani nedivil kdyby to byl shit s 64bit mem busem... to by pak ta GK nestala ani za to hov.no
(integrated GF4mx no pokud je tvuj kamos sekretarka nebo nehraje hry tak proc ne)

CPU,HDD,MEM,PSU sou ok

add cena: ta tvoje sestava je za 25k s dph bez monitoru
v moji mam navic DVD-R ty zaz mas o 512 vic pameti
takze ta cena neni nikterak zazracna! predpokladam ze to je z velkoobchodu (100Mega?) mas nejaky zkusenosti s reklamackama napr v 100mega a podobnejch velkoskadech ja ano a nikdy vic
CC je jen nepatrne drazsi ale zato je to obchod s velkym O... servis/reklamace naprosto tip top

shrnuto podtrzeno jestli je nejaka sestava tak 'trochu' mimo je to ta tvoje(tveho kamose)...

ten JewtWay mi vazne vyrazil dech

so...

Edited by - Khandar on 17/11/2003 02:13:10
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 17/11/2003 :  02:21:01  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
jetway bych si nekoupil ani jako rohozku pred dvere ...
uz jednou jsem zazracne levnou desku tyhle znacky vlastnil ... to jsem byl jeste mladej a blbej ...
gf4mx snad no comment ... to je pak zbytecny kupovat takovejhle comp ... a az se jednou rozhodne koupit si opravdovou grafiku, tak bude na odpis prozmenu zbytek pocitadla ...

jo btw JW tu snad prodava snad jedine 100mega a nez tam neco reklamovat, tak bych si snad radsi nasel brigadu, a zacal setrit na novej kus ...

ego tycoon
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 17/11/2003 :  02:28:00  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
joa jeste ... tem recem o tom, jak mi bude repasovanej monak fungovat 15 let se fakt smeju ... to je opravdu validni kriterium vyberu, rofl ... ja doufam, ze se naprosto neergonomicka technologie crt obrazovek, ktera objektivne zpusobuje (relativne) velmi rychly poskozovani zraku podari vymytit do 5 let ...
za 15 let se na klasicky monitory budou chodit nase deti divat do muzea na letnou ...

ego tycoon
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 17/11/2003 :  02:40:46  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

joa jeste ... tem recem o tom, jak mi bude repasovanej monak fungovat 15 let se fakt smeju ... to je opravdu validni kriterium vyberu, rofl ... ja doufam, ze se naprosto neergonomicka technologie crt obrazovek, ktera objektivne zpusobuje (relativne) velmi rychly poskozovani zraku podari vymytit do 5 let ...
za 15 let se na klasicky monitory budou chodit nase deti divat do muzea na letnou ...

tjn. ale Demostenesovi deti budou muset hrat na repasovynym CRT Eizo monousu, jedine wizardry 7 a jim podobny hlavne ne zadny (dnesni komerecni sracky) a kdyz dite utrousi poznamku " a proc nemuzu hrat Dooma V 3D jako vsechny ostatni normalni deti?" tak jednu schyta a dostanesemu odveti ze je to komerecn sracka s nulovou hratelnosti ktera nas jen nuti kupovat si nadupanou a drahou GK... ale jinak nic proti

so...
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 17/11/2003 :  02:50:21  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
quote:

a na MB se nesmi setrit!

To ti rikal kdo? Ja usetril pred dvouma rokama na desce SIS a vubec toho nelituji , desku SIS jsem mel i kdyz byla shitova na AMD k6-500 a taky zadnej velkej rozdil oproti spickovejma. Cim dal tim min ma deska vliv na vykon pocitacu , desky uz nejsou tak kriticke jak bejvali aneb staci se podivat na nejake benchmark testy desek , ten vykon se lisi o maximalne 2-3%. O jetway nevim ale urcite to nebude konec sveta.. a ta GF4MX na prumerne hry bohate vystaci , dokud nebude neco lepsiho na trhu v pomeru cena/kvalita. 90Mhz za 5ti kilo mi prijde jako hodne spatna investice , tady jde predevsim o jadro procesoru ne blbejch 90Mhz , takze 2500 barton je naprosto jasna volba.
Krome harddisku v dnesni dobe snad uz ani nema cenu se vubec divat na nejake znacky , zvlast kdyz na kazdou komponentu mas +- 2 roky zaruku , znacka je proste naprosto irelevantni , hlavne ze to faha , prinasi slibovanej vykon a zarucene pojede ty 2 roky.. a nez projde zaruka uz to bude stat 10x min.
DVD-R je taky dost pekna blbost , nevidim zadnej duvod nemit kombo , kopie CDecek neni zrovna to co vetsina lidi dela kazdodenne , jedine snad takove piraty by mohli vyuzit jednotlivou DVD-R mechaniku.
Novej monitor ImageQuest (17') mam hned vedle sebe -> spolubydla a ten muj je tak o dve tridy lepsi zatimco je o dve tridy levnejsi ( sony DH1025) takze jeste jednou kazdej kdo si koupi novej monitor (i kdyby trinitron repasovanej je stejne dobrej a 3x levnejsi) je proste blbec.. Dat 7 litru za imagequest 19' .. no comment , za ty prachy pomalu jde sehnat repasovanej 21' HP s obrazovkou sony trinitron.
Khandare jsi typickej pripad cloveka (ala Noe) co vyhodi klidne 2x vic penez za 10% zvetseneho vykonu a spolehlivosti nebo pracujes pro ten czechcomputer nebo jak se to jmenovalo a chces si ziskat zakaznika. Holt vetsina lidi neumi optimalizovat a najit tu stredni nejlepsi cestu.

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.

Edited by - TheChosen on 17/11/2003 03:06:48
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 17/11/2003 :  03:06:28  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TheChosen

quote:

a na MB se nesmi setrit!

To ti rikal kdo? Ja usetril pred dvouma rokama na desce SIS a vubec toho nelituji. Cim dal tim min ma deska vliv na vykon pocitacu , desky uz nejsou tak kriticke jak bejvali. O jetway nevim.. a ta GF4MX na prumerne hry bohate vystaci , dokud nebude neco lepsiho na trhu v pomeru cena/kvalita.
Novej monitor ImageQuest mam hned vedle sebe -> spolubydla a ten muj je tak o dve tridy lepsi zatimco je o dve tridy levnejsi ( sony DH1025) takze jeste jednou kazdej kdo si koupi novej monitor (i kdyby trinitron repasovanej je stejne dobrej a 3x levnejsi) je proste blbec..

to rika kazdej kdo HW aspon trochu rozumi
MB ma siceminimalni vliv na vykon to je fakt ale maximalni vliv na funkcnost/spolehlivost/compatabilitu celyho systemu ale asi ty i tvuj kamos patrite mezi ty (i to te vasi sestave odpovida) kteri kupuji jen podle MHz/vykonu ale nejaka funkcnost, compatabilita, spolehlisvost nato svysoka se.rete...
nejzdarnejsim prikladem je vas JW MB
LG vypalka take... hlavi je podle vas asi to ze je to 52x

GF4MX nevystaci na nic pokud prechodny reseni tak low-end kartu typu radeon 9000 Pro nebo 9100 (128bit) ty se daji sehnat zhruba za 1900,- a clovek si nanich i zahraje a to dobre...

Barton 2500+ s GF4mx je celkem barbarstvi to je jak dat atletovi zapartaka do stafety babicku na vozicku

so...
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 17/11/2003 :  03:09:42  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
Rikam ze ten GF4 je jen temporarni , aneb deska s integrovanim GF4 stoji jen o 3 stovky navic. S tou kompatibilitou jsem se fakt posral doposud .. divny ze jsem nemel ani jeden jedinej problem ani jsem zadnej nevidel uprimne a to vdycky mam ty nejlevnejsi a nejshitovejsi komponenty ( podle vetsina lidi teda , ja jsem s nema naprosto spokojenej). Sorry ale nejsem blbec kterej potrebuje super turbo znacku aby mu to jelo , kazdej spravnej uzivatel dokaze rozjet a sprovoznit temer kazdou kombinaci hardweru , maximalne s trochu upravou a nainstalovani par novejch patchu/ovladacu. Ale holt kdyz jsou lide blby musi investovat 2x vic aby to mohli jenom strcit a windows jim vsechno sam nakonfiguroval a kdyby nekde chybel nejakej ovladac tak je to hned nekompatibilni a neskutecnej shit..
Vis co se stane kdyz mi ten shit LG odejde? Za par dnu budu mit novej , to vse.. a za 2 roky ho stejne vyhodim do popelnice a koupim si DVD RW.. proste kupovat si znackove veci do pocitacu kde ceny jedou dole rychlosti svetla nevidim. Kazdej pocitac je OUT behem dvou roku coz je doba trvani zaruky , takze neni zadnej duvod proc si nekoupit ty nejvetsi kramy i kdyby odhazeli jednou za 6 mesicu ( coz mi zatim nic neodeslo .. dokonce ani 2x rychlostni cdromka stara 7 let :)) co na svoji dobu byla noname shit defakto )
Karte za 2000 Kc prechodne reseni teda nerikam , to je investice do prazdna.

Edited by - TheChosen on 17/11/2003 03:14:26
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 17/11/2003 :  03:36:15  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Khandare jsi typickej pripad cloveka (ala Noe) co vyhodi klidne 2x vic penez za 10% zvetseneho vykonu a spolehlivosti nebo pracujes pro ten czechcomputer nebo jak se to jmenovalo a chces si ziskat zakaznika. Holt vetsina lidi neumi optimalizovat a najit tu stredni nejlepsi cestu.

Ani v jednom nemas pravdu do HW investuju maximalne obezretne ale primarni cile jsou vykon/cena/spolehlivost/compatabilita

abych to potvrdil zde je ma sestava...
CPU Athlon XP 1700+ T-Bred B0 peclive vybiran z xx kousku... jede jako Athlon XP 3100+ chlazeno vodou (bezproblemu natrhne prdel ve hrach Barton 3200+) investice?... 1900,-kc (pred pul rokem)
MB Abit NF7-S nejlepsi OCerska/ladicska deska na trhu +naprosta stabilita/compatabilita investice... 4500,-kc (pred pul rokem)
RAM mam ty nejlepsi(z hlediska OC) ktery jsem sehnal optavdu levne... takze 2x 256 DDR 333 (jeden modul Apacer druhej Kingmax oboje CL 2.5) investice... 2x900,-kc (zhruba pred pul rokem)
VGA: Ati Daytona Radeon 9100 64MB (128bit mem bus) 4ns chipy investice 1900,- (pred 4mi mesici)
CDRW: Lite-on 52x24x52 - lite-on znacka byla povazovana za shit vyrobce nez prisly tyhle mechaniky ktery zazracne vynesly tenhle drive do spicky... cd rom nebo cd rw(starsi typy) od lite onu bych si nikdy nekoupil to byly kraksny... investice 2600,- (asi pre 3/4 rokem)
monitor mam AOC 19GLR a zatim naprosta spokojenost, penize na lepsi nebyly a tak sem musel riskovat je mi jasne ze mi muze kazdym dnem odejit nebo se zesere obraz ale budu doufat ze se vejdu do tech 50% bezproblemovych kousku ... investice 6500,- (rok a pul asi)

Takze si myslim ze PC umim zoptimalizovat az az...
Ale jestli rikas Optimalizace tomu ze koupis shit v podobe JetWay MB a srackovy GK(GF4mx) tak myslim ze HW prd rozumis...

add Czechcomputer nemam s nimi nic spolecnyho sem z druhyho konce republiky neznam tam jedinyho clovicka... nakoupil(pres e-shop+dobirka) sem tam pro sebe i znamy hafo HW a nikdy me nesklamali zato o shopu jako 100mega muzu mluvit jen ve spatnem...

so...

Edited by - Khandar on 17/11/2003 03:48:40
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 17/11/2003 :  03:46:03  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
jetway nikdy ... radsi o 2 dny dyl smazit karbanatky u McD ... (disclaimer: ja si timto pokoutnym zpusobem nemam zapotrebi vydelavat)
genihnus netscroll optical je taky kram, zbytecne usetrenejch par korun ... clovek potom ma 194.7fps, ale tahle mys veskery vyhody spolehlive eliminuje ...
kam pichne DINovou klavesnici mi taky neni jasny, ale je mozny, ze jetway nema ps2, bo je to moc draha technologie ;-)

temporarni grafika gayforce4mx je ghovnu ... jako bych si koupil bmw bez kol ... uplne vyhozeny prachy ... do ty doby, nez bude mit poradnou grafarnu tuhle naslaplou sestavu naprosto nevyuzije a az ji mit bude, tak to cely bude stat polovic (jestli ji s pristupem "graficky karty se ted nevyplati kupovat" vubec nekdy mit bude ;-)

ego tycoon
Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 17/11/2003 :  03:59:33  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vis co se stane kdyz mi ten shit LG odejde? Za par dnu budu mit novej , to vse.. a za 2 roky ho stejne vyhodim do popelnice a koupim si DVD RW..

Aha takze tohle je ta optimalizace
tvoje sestava: CDRW LG 8520B 52/52/24 int., IDE, Bulk 1400,- s DPH
moje sestava: CDRW Lite-ON LTR-52327S 52x/32x/52x RETAIL! --> 1341,- s DPH

moje je za lepsi cenu + mnohem kvalitnejsi + jeto RETAIL(serepeticky tipu novy nero cd + 1x cd-r blank + ultra speed 1x blank cd-rw) ale jinak pohoda ne

so...
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 17/11/2003 :  07:46:04  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Deska ze ma minimalni vliv? No to se musim smat. Kup si sracku a komp muzes hodit po psovi. Deska se vyplati jedine kvalitni (to nutne ale neznamena ze musi bejt silene draha). Nic za 1500 bych si rozhodne nekoupil.
Go to Top of Page

Ardeth
Junior Member

697 Posts

Posted - 17/11/2003 :  10:03:00  Show Profile Send Ardeth a Private Message  Reply with Quote
Ty by sis mozna za 1500 nic nekoupil, ale jsou lide, kteri si to proste koupi, protoze za vic si nemohou dovolit. A slova, ze se vyplati si koupit kvalitu, tak na to uz mas odpoved hned v prvni vete
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 17/11/2003 :  10:18:37  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Magori. Jedna bedna na stole, druha pod stolem. Kupte si radej notebook.

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 17/11/2003 :  11:46:28  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Nejlépe se nakupuje ..
"šéfe, potřebuji grafickou kartu co má dva analogové výstupy, ta moje GF4TI mi nestačí, tu bych si dal do fileservru a místo ní třeba radeon 9700, ten je fajn"
"jo jasně, vem si ten rogalon..."

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 17/11/2003 :  15:25:28  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

Me projde pod rukama spousta monitoru, jak crt a lcd. A z vlastni zkusenosti vim, ze z levneho lcd boli oci (stejne jako z levneho crt)sedel jsem asi 4 hodiny u 17" lcd beliney a malem jsem se poblil a mel uplne cerveny oci, a crt do 15k jsou vyhozeny prachy uz tuplem. Jiste, pokud nemate srovnani s necim poradnym, tak si rikate jak je to krasne a ostre a atp (to rika kazdy, nez uvidi poradny monitor, ja to taky rikal). Vzdy kdyz jdu do prace a vidim tam vsemozne Hyundaie, beliney, sampa, philipsy, adi a podobne, tak je mi z toho obrazu na bliti (to neni metafora, ale skutecnost, ja jsem strasne citlivy na smejdsky monitory), nehlede na to, ze z nich boli oci. Jinak argument ze EIZO ma spatny design je OPRAVDU hodne mimo, ja davam prednost zdravym ocim a kvalitnimu obrazu, nez uzasnemu hyper modernimu designu a slepote ;)
Co se tyce niceni oci, tak to neni az tolik o monitoru, ale o dispozicich. Nekdo k tomu sklony ma (asi vetsina lidi) a pak kdyz cumi na naky Sampo, tak oslepne, nekdo ne, tak vydrzi hodne. Ja cumel jako maly na 50hz didaktika (navic TV, takze inline) a vubec roky do spatnych monitoru a oci mam kupodivu zcela v poradku.
Jiste, pokud mam neomezeny prachy na nakup, tak taky kupuju spickova lcd kolem 25k, ty uz zato stoji. Az takove lcd bude stat 5k, tak si ho taky rad koupim, uz jen kvuli tomu mistu na stole.

Ale panove, my se tady bavime o monitoru HODNE pod 10k a tam je proste jasna volba repas nejaky poradny znacky, protoze do profi crt muzete cumet spousty hodin dene a s ocima vam to ani nehne, nehlede na kvalitu obrazu (ostrost, podani barev..). Samozrejme ze kdyz jdete do repasu, tak si to musite poradne skusit a pokud se v tom nevyznate, tak jit s nekym kdo ano. Ovsem pak mate za malo penez opravdu HODNE muziky.

Edited by - Demostenes on 17/11/2003 15:31:25
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 17/11/2003 :  15:31:19  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mam mys za 100kc a jsem s ni spokojenej, normalni kulickovka s wheelem a je uplne v pohode...

ano na hrani minolovky to uplne staci ....

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 17/11/2003 :  15:54:53  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
Ale ja nepotrebuji pretaktovavat na X gigaherz abych vybiral uplne TOP desky a procaky ktere mi to zvladnou a hladil to tekutym vodikem , to same u pameti , si naprosto vystacim s tim nejvetsim shitem. GF4MX ze je vylozene az takovej shit si nemyslim , porad vystaci na vetsinu novejch her na trhu , to si i ja s athlonem 900 a GF2 jeste vystacim i kdyz FPS 10-30.
Jak uz jsem rikal je snad kazdemu jasne ze cim drazsi hardwer tim lepsi , ale roste to exponencialne , takze ja bych osobne nic draheho nekupoval. Bud' ten nejvetsi a nejlevnejsi shit nebo nejakem hned po nem a vysledek budu mit vic nez postacujic , tzn to proste POJEDE s vykonem ktery je tam predepsan a to je vsechno co me zajima , nic vic nic min.
Tu sestavu jsem ani ja nevybiral ale zda se mi dobra , rozdil stovky zrovna ve vypalovacce a jestli je ta tvoje opravdu lepsi .. to uz je na delsi debatu a zjisteni si infa na internetu a taky mozna tim ze v tsbohemie tady v brne ji zrovna nemeli , a taky je ten cenik co tam mam uvedeno tak 3 tydny starej.

Edited by - TheChosen on 17/11/2003 15:56:47
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 17/11/2003 :  16:03:39  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
No, ja osobne nvidii nemuzu ani vystat, hlavne mi vadi nekvalitni 2d obraz (resp kvalita obrazu vubec), v tomhle ma ati o hodne navrch, stejne jako matrox nad ati. Mel jsem doma kdysi nejakou geforce a pri prechodu na radeona jsem po nabehnuti woken fakt cumel. A pokud jedete ve vyssich rozlisenich, tak tam se nvidia karty fakt nechytaj tuplem.
Jinak taky si myslim, ze je lepsi si 3x koupit kartu za 6k, nez jednou za 18k, protoze ta za 6k neni 3x pomalejsi, spis tak o pulku a v dusledku jsem za stejny prachy za vodou daleko dele...

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 17/11/2003 :  16:13:09  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Hyundai q910 je fajn monitor, mám ho cca půl roku, 19ctku, jedu v tom 1600x1200 při 100hz, dělám na tom denně i 6hodin v kuse, oči mne nebolí, s barvama je to ok, jen ta geometrie obrazu neni úplně 100procentně bezchybná, což je podle mne daň za 17ctkovou hloubku.. ale to mne nezajímá.
Dobrý monitor za dobrou cenu.

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page