Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - Raidy
 Uvaha - ideal raid force
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 09/12/2005 :  09:51:30  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Jen pro predstavu, aby lidi videli, jak si ja predstavuju ideal raid force proti tomu, s cim chodime

MT grupa (max mitigace/heal/hate/defense/resisty):
- guardian
- dirge
- paladin
- mystic
- templar
- warden

OT grupa (solidni defense/heal/DPS):
- SK
- ilusionista
- berserk
- defiler
- templar
- warden

Melee DPS/Pull grupa (max DPS a schopnost scouting/pull):
- monk
- inquisitor
- assasin/ranger
- brigand
- swashbuckler
- coercer

Caster DPS grupa (max DPS):
- trubadur
- fury
- wizard
- warlock
- necromancer
- conjuror

A paladin v MT grupe muze byt nahrazovan magem na resisty dle potreby.

BTW, statistika archetypu : 8 x healer, 6 x mag, 5 x scout, 5 x fighter...

Jinak je to univerzalni raid a dalsi 1 az 2 healy by se neztratili

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Kaz
Moderator

901 Posts

Posted - 09/12/2005 :  10:13:32  Show Profile  Send Kaz an ICQ Message Send Kaz a Private Message  Reply with Quote
no neco na tom jablku asi bude

EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen
R.I.P.
Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia
EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye
Go to Top of Page

Arra
<Mor do Kuli>

248 Posts

Posted - 09/12/2005 :  10:33:38  Show Profile  Send Arra an ICQ Message Send Arra a Private Message  Reply with Quote
Takze ted uz si jenom rozdelime kdo udela jakej char
Go to Top of Page

Arra
<Mor do Kuli>

248 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:02:13  Show Profile  Send Arra an ICQ Message Send Arra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris
BTW, statistika archetypu : 8 x healer, 6 x mag, 5 x scout, 5 x fighter...

V soucasny dobe bych to videl ze statistika naseho raid force (lidi co celkem chodej) vypada asi nasledovne:

7x Hyler, 11x Mag, 5x Scout a 10x Fighter

pricemz bysme potrebovali spis:

10 x Hyler, 9 x Mag, 7 x Scout, 7 x Fighter

Edited by - Arra on 09/12/2005 11:05:21
Go to Top of Page

Alvien
Starting Member

9 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:05:39  Show Profile Send Alvien a Private Message  Reply with Quote
No podle statistiky z DPS parseru dela Bruiser docela slusnou damage. Tak nevim proc v DPS grupe chybi.

Kosta (Bruiser/Woodworker)
Go to Top of Page

Arra
<Mor do Kuli>

248 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:10:11  Show Profile  Send Arra an ICQ Message Send Arra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Alvien

No podle statistiky z DPS parseru dela Bruiser docela slusnou damage. Tak nevim proc v DPS grupe chybi.

Nebral bych to tak tragicky , DPS chary jsou vpodstate mezi sebou zastupitelny a je vpodstate jedno jesi se jedna o melee nebo caster DPS (kazdy ma svoje vyhody a nevyhody a zalezi na konkretnim encountru). Jaris proste postnul jen jeho ideu na "idealni" slozeni raidu, to ze tam nekdo nenajdete "svuj" char, neznamena ze vas nechcem

Edited by - Arra on 09/12/2005 11:10:42
Go to Top of Page

Kaz
Moderator

901 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:13:53  Show Profile  Send Kaz an ICQ Message Send Kaz a Private Message  Reply with Quote
ja tam jsem, ja tam jsem, me ma totiz kazdy rad

EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen
R.I.P.
Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia
EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:17:08  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kaz

ja tam jsem, ja tam jsem, me ma totiz kazdy rad

moc si nevyskakuj. ja tam sem hned 2x
Go to Top of Page

Zuzug
New Member

229 Posts

Posted - 09/12/2005 :  11:24:28  Show Profile  Send Zuzug an ICQ Message Send Zuzug a Private Message  Reply with Quote
summoneri jsou malej raid sami o sobe

Zuzug the conjuror - lvl 70 (Mor do Kuli) EQ2 PvE Runnyeye EU (retired)
Ajeto V'Prdeli the conjuror - lvl 80 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US
Smell the assassin - lvl 90 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US

Go to Top of Page

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 09/12/2005 :  12:10:36  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote
Rekl bych ze se nase raidy zase tak zasadne od toho idealu nelisi. Ale jedna vec mi neni jasna. Kdo toho moba zabije, kdyz bude v raidu 8-10 healeru Podle me je idealni pocet healeru 6-7.

Cleos aka Toodle Noodle <Pohodari> - Everquest II (Nagafen)
Cleos <Temp> - Age of Conan (Fury)
Sir Zotikus Alexius <Mor do Kuli> - Everquest II (Runnyeye) - retired
Go to Top of Page

Arra
<Mor do Kuli>

248 Posts

Posted - 09/12/2005 :  12:18:33  Show Profile  Send Arra an ICQ Message Send Arra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raady

Rekl bych ze se nase raidy zase tak zasadne od toho idealu nelisi. Ale jedna vec mi neni jasna. Kdo toho moba zabije, kdyz bude v raidu 8-10 healeru Podle me je idealni pocet healeru 6-7.

Jenze na to abysme meli na kazdym raidu aspon 6-7 hyleru potrebujem bud aby vsichni hyleri chodili na kazdeej raid, nebo prave tech 10.
Ted nas chodi na raidy priblizne 34 lidi a do raidu se vejde jen 24, to znamena ze mame zhruba 1.5 x tolik lidi co potrebujem na raid a zatim to vypada ze se dokazem celkem vystridat. Z toho prave vychazi ten vypocet kolik je jaky classy potreba. 7 hyleru idelane na raidu = 10 hyleru ve skupine 34 lidi.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 09/12/2005 :  12:22:40  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raady

Oni ho zabiji, jen to treba trva 2x dlouho...

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Dr.Krychlin
Moderator

Inquisitor

654 Posts

Posted - 11/12/2005 :  00:19:40  Show Profile Send Dr.Krychlin a Private Message  Reply with Quote
Taky údajně úspěšně funguje grp

MT grupa (míň mitigace/heal/víc hate/defense/větší resisty):
- paladin
- dirge
- warlock (nebo jiný class co produkuje hodně hate)
- mystic
- templar
- warden

Pokud bude chuť a zájem, můžem časem zkusit...

Imaziel

Go to Top of Page

Dr.Krychlin
Moderator

Inquisitor

654 Posts

Posted - 11/12/2005 :  00:25:42  Show Profile Send Dr.Krychlin a Private Message  Reply with Quote
BTW přemýšlel už někdo o tom, zkusit pullovat Bruiserem?

Bruiser má takovou zajímavou abilitku, označí moba v radiu asi 30m, teleportne (instantně ho to kopne k mobovi) tam je asi 2s - pustí taunt (stačí nějaký low-lvl, jen aby mobík cestou nenabral někoho jiného a MT se líp přebíralo...), po uplynutí té chvilky ho to teleportne z5 na místo kde stál a mob si de pro něj...

Když si stoupne vedle MT tak ten má čas zahrát oba taunty (single i grp) a případně i rescue, než si mob dojde pro bruise a celkem v poho si tak vybuduje agro

Tohle je jen úvaha z toho co jsem viděl in-game, chtělo by to upřesnění od Kosťi

Imaziel

Edited by - Dr.Krychlin on 11/12/2005 00:34:29
Go to Top of Page

Alvien
Starting Member

9 Posts

Posted - 13/12/2005 :  11:10:02  Show Profile Send Alvien a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imaziel

BTW přemýšlel už někdo o tom, zkusit pullovat Bruiserem?

Bruiser má takovou zajímavou abilitku, označí moba v radiu asi 30m, teleportne (instantně ho to kopne k mobovi) tam je asi 2s - pustí taunt (stačí nějaký low-lvl, jen aby mobík cestou nenabral někoho jiného a MT se líp přebíralo...), po uplynutí té chvilky ho to teleportne z5 na místo kde stál a mob si de pro něj...

Když si stoupne vedle MT tak ten má čas zahrát oba taunty (single i grp) a případně i rescue, než si mob dojde pro bruise a celkem v poho si tak vybuduje agro

Tohle je jen úvaha z toho co jsem viděl in-game, chtělo by to upřesnění od Kosťi

Na nějaké těžší moby by to stálo za úvahu. Mám také specku co 30 sec absorbuje do 3 magických útoků a ještě specku co mi umožní být 30 sec imunní na root, stun, fear, charm. Takže bych mohl odchytit ten začátek. Ten teleport funguje docela parádně, hodí mě to k mobovi a po několika vteřinách mě to zase vrátí. Dokonce mám čas na zakouzlění 1 rychlé specky. Mám třeba stun na 18 sec, kterej funguje i na epic moby, tak by se dal třeba i debufnout, pokud nedělá ten debuf damage.

Škoda, že se mi poslední dobou nedaří chodit na raidy, nějak to nestíhám časově . Ale mělo by se to zlepšit. Musím odmazat ten mínus co mám v DKP

Kosta (Bruiser/Woodworker)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000