Author |
Topic |
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 09:51:30
|
Jen pro predstavu, aby lidi videli, jak si ja predstavuju ideal raid force proti tomu, s cim chodime
MT grupa (max mitigace/heal/hate/defense/resisty): - guardian - dirge - paladin - mystic - templar - warden
OT grupa (solidni defense/heal/DPS): - SK - ilusionista - berserk - defiler - templar - warden
Melee DPS/Pull grupa (max DPS a schopnost scouting/pull): - monk - inquisitor - assasin/ranger - brigand - swashbuckler - coercer
Caster DPS grupa (max DPS): - trubadur - fury - wizard - warlock - necromancer - conjuror
A paladin v MT grupe muze byt nahrazovan magem na resisty dle potreby.
BTW, statistika archetypu : 8 x healer, 6 x mag, 5 x scout, 5 x fighter...
Jinak je to univerzalni raid a dalsi 1 az 2 healy by se neztratili
|
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ
|
|
| |
Kaz
Moderator
901 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 10:13:32
|
no neco na tom jablku asi bude |
EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen R.I.P. Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye |
|
|
Arra
<Mor do Kuli>
248 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 10:33:38
|
Takze ted uz si jenom rozdelime kdo udela jakej char |
|
|
Arra
<Mor do Kuli>
248 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:02:13
|
quote: Originally posted by Jaris BTW, statistika archetypu : 8 x healer, 6 x mag, 5 x scout, 5 x fighter...
V soucasny dobe bych to videl ze statistika naseho raid force (lidi co celkem chodej) vypada asi nasledovne:
7x Hyler, 11x Mag, 5x Scout a 10x Fighter
pricemz bysme potrebovali spis:
10 x Hyler, 9 x Mag, 7 x Scout, 7 x Fighter |
Edited by - Arra on 09/12/2005 11:05:21 |
|
|
Alvien
Starting Member
9 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:05:39
|
No podle statistiky z DPS parseru dela Bruiser docela slusnou damage. Tak nevim proc v DPS grupe chybi. |
Kosta (Bruiser/Woodworker) |
|
|
Arra
<Mor do Kuli>
248 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:10:11
|
quote: Originally posted by Alvien
No podle statistiky z DPS parseru dela Bruiser docela slusnou damage. Tak nevim proc v DPS grupe chybi.
Nebral bych to tak tragicky , DPS chary jsou vpodstate mezi sebou zastupitelny a je vpodstate jedno jesi se jedna o melee nebo caster DPS (kazdy ma svoje vyhody a nevyhody a zalezi na konkretnim encountru). Jaris proste postnul jen jeho ideu na "idealni" slozeni raidu, to ze tam nekdo nenajdete "svuj" char, neznamena ze vas nechcem |
Edited by - Arra on 09/12/2005 11:10:42 |
|
|
Kaz
Moderator
901 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:13:53
|
ja tam jsem, ja tam jsem, me ma totiz kazdy rad |
EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen R.I.P. Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye |
|
|
Kwah
New Member
423 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:17:08
|
quote: Originally posted by Kaz
ja tam jsem, ja tam jsem, me ma totiz kazdy rad
moc si nevyskakuj. ja tam sem hned 2x |
|
|
Zuzug
New Member
229 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 11:24:28
|
summoneri jsou malej raid sami o sobe |
Zuzug the conjuror - lvl 70 (Mor do Kuli) EQ2 PvE Runnyeye EU (retired) Ajeto V'Prdeli the conjuror - lvl 80 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US Smell the assassin - lvl 90 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US
|
|
|
Raady
New Member
396 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 12:10:36
|
Rekl bych ze se nase raidy zase tak zasadne od toho idealu nelisi. Ale jedna vec mi neni jasna. Kdo toho moba zabije, kdyz bude v raidu 8-10 healeru Podle me je idealni pocet healeru 6-7. |
Cleos aka Toodle Noodle <Pohodari> - Everquest II (Nagafen) Cleos <Temp> - Age of Conan (Fury) Sir Zotikus Alexius <Mor do Kuli> - Everquest II (Runnyeye) - retired |
|
|
Arra
<Mor do Kuli>
248 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 12:18:33
|
quote: Originally posted by Raady
Rekl bych ze se nase raidy zase tak zasadne od toho idealu nelisi. Ale jedna vec mi neni jasna. Kdo toho moba zabije, kdyz bude v raidu 8-10 healeru Podle me je idealni pocet healeru 6-7.
Jenze na to abysme meli na kazdym raidu aspon 6-7 hyleru potrebujem bud aby vsichni hyleri chodili na kazdeej raid, nebo prave tech 10. Ted nas chodi na raidy priblizne 34 lidi a do raidu se vejde jen 24, to znamena ze mame zhruba 1.5 x tolik lidi co potrebujem na raid a zatim to vypada ze se dokazem celkem vystridat. Z toho prave vychazi ten vypocet kolik je jaky classy potreba. 7 hyleru idelane na raidu = 10 hyleru ve skupine 34 lidi. |
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 09/12/2005 : 12:22:40
|
quote: Originally posted by Raady
Rekl bych ze se nase raidy zase tak zasadne od toho idealu nelisi. Ale jedna vec mi neni jasna. Kdo toho moba zabije, kdyz bude v raidu 8-10 healeru Podle me je idealni pocet healeru 6-7.
Oni ho zabiji, jen to treba trva 2x dlouho...
|
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ
|
|
|
Dr.Krychlin
Moderator
654 Posts |
Posted - 11/12/2005 : 00:19:40
|
Taky údajně úspěšně funguje grp
MT grupa (míň mitigace/heal/víc hate/defense/větší resisty): - paladin - dirge - warlock (nebo jiný class co produkuje hodně hate) - mystic - templar - warden
Pokud bude chuť a zájem, můžem časem zkusit... |
Imaziel
|
|
|
Dr.Krychlin
Moderator
654 Posts |
Posted - 11/12/2005 : 00:25:42
|
BTW přemýšlel už někdo o tom, zkusit pullovat Bruiserem?
Bruiser má takovou zajímavou abilitku, označí moba v radiu asi 30m, teleportne (instantně ho to kopne k mobovi) tam je asi 2s - pustí taunt (stačí nějaký low-lvl, jen aby mobík cestou nenabral někoho jiného a MT se líp přebíralo...), po uplynutí té chvilky ho to teleportne z5 na místo kde stál a mob si de pro něj...
Když si stoupne vedle MT tak ten má čas zahrát oba taunty (single i grp) a případně i rescue, než si mob dojde pro bruise a celkem v poho si tak vybuduje agro
Tohle je jen úvaha z toho co jsem viděl in-game, chtělo by to upřesnění od Kosťi |
Imaziel
|
Edited by - Dr.Krychlin on 11/12/2005 00:34:29 |
|
|
Alvien
Starting Member
9 Posts |
Posted - 13/12/2005 : 11:10:02
|
quote: Originally posted by Imaziel
BTW přemýšlel už někdo o tom, zkusit pullovat Bruiserem?
Bruiser má takovou zajímavou abilitku, označí moba v radiu asi 30m, teleportne (instantně ho to kopne k mobovi) tam je asi 2s - pustí taunt (stačí nějaký low-lvl, jen aby mobík cestou nenabral někoho jiného a MT se líp přebíralo...), po uplynutí té chvilky ho to teleportne z5 na místo kde stál a mob si de pro něj...
Když si stoupne vedle MT tak ten má čas zahrát oba taunty (single i grp) a případně i rescue, než si mob dojde pro bruise a celkem v poho si tak vybuduje agro
Tohle je jen úvaha z toho co jsem viděl in-game, chtělo by to upřesnění od Kosťi
Na nějaké těžší moby by to stálo za úvahu. Mám také specku co 30 sec absorbuje do 3 magických útoků a ještě specku co mi umožní být 30 sec imunní na root, stun, fear, charm. Takže bych mohl odchytit ten začátek. Ten teleport funguje docela parádně, hodí mě to k mobovi a po několika vteřinách mě to zase vrátí. Dokonce mám čas na zakouzlění 1 rychlé specky. Mám třeba stun na 18 sec, kterej funguje i na epic moby, tak by se dal třeba i debufnout, pokud nedělá ten debuf damage.
Škoda, že se mi poslední dobou nedaří chodit na raidy, nějak to nestíhám časově . Ale mělo by se to zlepšit. Musím odmazat ten mínus co mám v DKP |
Kosta (Bruiser/Woodworker) |
|
|
|
Topic |
|