Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 nOOb questions (aneb pomoc Zajíci)
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 14/06/2006 :  11:16:08  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Takže hraju krátce EQ2 a ne všechno je mi zcela jasné. Spíš je mi toho dost nejasné. Takže budu pokládat otázky těžké, záludné a nepříjemné. Budu rád, když někdo odpoví.

1. Existuje web, kde je databáze všech itemů?

2. Existuje program, který by dokázal vytvořit kompletní build, aby bylo třeba jasné, že když budu mít brnění tohle a tohle, tak budu mít tenhle resist atd...

3. Získal jsem nějakou knížku "Catalog creature". Mám to v abilities a vůbec netuším na co to je :). Píše mi to něco o questech catalog či co, ale nějak jsem to nepochopil :).

4. Jsem zatím level 40 a nevím jak rozpoznat jaká surovina patří do jakého Tieru tudíž díky tomu nevím co je jaký stupen. Lze to nějakým způsobem barevně odlišit třeba pomocí GUI?

5. Baví mě dělání questů, ale zjistil jsem, že můžu dělat questy pro low levely, ale takovému NPC nad hlavou nesvítí ten znak a hlavně není ani na mapě jako aktivní. Lze nějako udělat, aby se mi tyhle NPCčka objevovaly. Přes týden hraju na kompu, kde mám problémy pomasit šedý moby a tudíž bych si dělal lehounké q.

Tak to je zatím tak vše :)

-

Edited by - sleglik on 14/06/2006 11:38:01

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 14/06/2006 :  11:47:28  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
1. leda snad oficialni item databaze, za priplatek na stationplayers
2. pochybuju. podle me to ani neni realne
3. po precteni ziskas quest. v abilitach ti pribude moznost catalogue creature, pribehnes k monstru, vemes ho do targetu, kliknes a cink, update
4. ve fetish nightfall ui je myslim i seznam surovin podle tieru, ale casem si zvyknes co je co. navic dneska budou velke zmeny co se craftu a harvestu tyce
5. ja a questy to nejde moc dohromady, takze k tomu nemam co rict
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 14/06/2006 :  12:50:13  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
díky, ale zrovna bod číslo 2 mě docela mrzí

a myslím si, že reálné to je :p

-
Go to Top of Page

Eskel
New Member

390 Posts

Posted - 14/06/2006 :  17:46:29  Show Profile  Send Eskel an ICQ Message Send Eskel a Private Message  Reply with Quote
1. http://www.eq2idb.com/ tady je link na docela zajimavy program, kde si muzes vyhledat itemy, sice nebyl celkem dlouho aktualizovany, ale na lvl 40, by ti to vadit nemelo

5. Ono ti to na mape zobrazuje jen ty questy, ktere jsou vhodne pro tvuj level, ale jestli ches delat uplne vse tak hold kecej s kazdym :) (Ale pozdeji poznas jaka je volovina se honit za sedyma mobama pul dne kdyz reward je stejne na prd)

Eskel - Sith Marauder of Golden Circle (SWTOR)
Rune-Keeper of Sid eb Yside (LOTRO)
Dark Templar of Xanadu (AoC)
Brigand of Xanadu (EQ2)

Go to Top of Page

Kaz
Moderator

901 Posts

Posted - 14/06/2006 :  18:43:13  Show Profile  Send Kaz an ICQ Message Send Kaz a Private Message  Reply with Quote
no vzhledem k tomu ze databaze je na netu, tak to updatovany celkem je

EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen
R.I.P.
Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia
EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye
Go to Top of Page

tempest
New Member

229 Posts

Posted - 15/06/2006 :  15:57:16  Show Profile  Send tempest an ICQ Message Send tempest a Private Message  Reply with Quote
ot: no na to ze jses lvl 40 toho moc nevis teda . neber si to spatne. a vubec nechapu na co chces program na vypocty resistu atd, proste na sebe davej nejlepsi co najdes kazdej item ma v popisku kolik dava k jakymu resistu
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 15/06/2006 :  17:39:35  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tempest

ot: no na to ze jses lvl 40 toho moc nevis teda . neber si to spatne. a vubec nechapu na co chces program na vypocty resistu atd, proste na sebe davej nejlepsi co najdes kazdej item ma v popisku kolik dava k jakymu resistu

protoze raidy ?

EQ2 (retired)
Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw
Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus>
Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw
VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric
AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 16/06/2006 :  18:28:49  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
malo ctes fora sleglo ;P

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia

Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 17/06/2006 :  13:34:10  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
4. a brigand's guide to harvesting by agra: http://eqiiforums.station.sony.com/eq2/board/message?board.id=34&message.id=11357
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 19/06/2006 :  23:10:51  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

protože přes týden prakticky nehraju a chci vědět co je nejlepší, chci si propočítat jaký build si postavit, chci to hodně nastudovat

víš mít kompletní databázi itemů, program co ti počítá resisty, můžeš si pak udělat plány co a jak, prostě tak jak jsem na to byl zvyklý u AO

jinak po roce hraní AO jsem toho neznal dost, takže nedělám si iluze, že se do toho dostanu po půl roce tady ;)
----------------------------------------------------------

Další otázky

1.
Další otázka je na charm itemy. Nikdy jsem neměl dost peněz na ozkoušení. Stackují se ty efekty z charmu? Jde mi o to, že jsou lektvary co zvyšují staty, že bych si vypil všechny druhy, abych byl o něco silnější :).

2.
Příkaz Who dělá, že mi najde nějakého člověka, ale nenajde mi ho, když je off :/. Takže nevím jestli jsem to jméno psal správně nebo je off. Je nějaký příkaz na to, abych zjistil jestli ten člověk existuje?

3.
Jak mám zjistit, že se můžu týmnout s určitým levelem. Existuje nějaký příkaz, že mi vypíšeš, že se můžu týmovat s tímhle levelem a budem oba dostávat.

4.
Ohledně startování EQ2. Jelikož přes týden hraju na počítači co je snad pod minimálníma požadavkama hraju to na low detailech (extreme low ) a ještě v okně. Vtip je v tom, že okno se mi dá vždy doleva a nevím jak to změnit. Resize a move toho okna mi trvá pár minutek :(.
Dá se to nějako upravit?

5.
Vím, že inteligence ovlivnuje dmg kouzel. Jako sádloknecht je pro mne intoška důležitá. Jenže jsem zjistil, že když na někoho hodím DoTku a pak se mi ta inteligence změní tak v tom případě dmg dotky se změní také (což mi přijde jako trošku blbost). Jenže kupříkladu co spelly co se hážou do concentrace. Mám tam dmg aura a té se stále píše stejný počet dmg. Vyplatí se tedy nejdříve naboostovat inteligenci, hodit kouzla co mají trvání věčnost a pak to přeswitchnout?

tak to zatím stačí :)

-

Edited by - sleglik on 19/06/2006 23:11:18
Go to Top of Page

Kromus
New Member

459 Posts

Posted - 20/06/2006 :  02:05:34  Show Profile  Send Kromus an ICQ Message Send Kromus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sleglik
1.......
2.......
3.......
4.......
5.......

1. Ne nestackuji se potiony/charmy se stejnym efektem (zaktivuje se, pripadne aktivni zustane jen nejsilnejsi efekt) Samozrejme, vychlastat muzes potiony vsech druhu najednou (treba str+stam budes mit oba bonusy).

2. Nevim o tom,jinak skus /who all <jmeno>, najde ti vsechny lidi ve vsech zonach co jsou momentalne online)

3. Jeho lvl*0.75 = nejnizsi mozny lvl kdy budes dostavat expu

4. Nesetkal jsem se s tim, skus nastavit desktop na rozliseni v kterym hrajes EQ2.

5. Efekty kouzel co zabiraji koncentracni sloty by se meli taky scalovat podle zmen inteligence (myslim tim treba DoTku, primarni staty treba wis nebo int zustavaji napevno podle urovne spellu - scaluji se myslim jen pri mentoringu)

Kromus, member of Clan of Northern Territory, DP (store administrator/retired)
Kromus, lvl 70 Barbarian Berserker <MdK>, Runnyeye server, EQ2 (retired)

Thoros, rifleman/sniper 24th panzerbrigade, WWII online (hybernating)
Modgud, EVE online (retired)
Go to Top of Page

Dr.Krychlin
Moderator

Inquisitor

654 Posts

Posted - 20/06/2006 :  06:10:20  Show Profile Send Dr.Krychlin a Private Message  Reply with Quote
1.) Charm slot - panenky se stackují

Teď si vyber

Imaziel

Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 20/06/2006 :  07:12:09  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
ad 1. - panenky se stackuji - muzes mit 2 INT a dostanes bonus z obou. potiony se nestackuji. pred LU24 si moh mit vypite maximalne 3 - jeden +staty, jeden +rezisty(at uz magicke a nebo mitigace) a jeden zvlastni(+max hp, nebo power), jak je to ted co zrusili spoustu receptu to nevim.
Go to Top of Page

Kromus
New Member

459 Posts

Posted - 20/06/2006 :  18:17:21  Show Profile  Send Kromus an ICQ Message Send Kromus a Private Message  Reply with Quote
Tak k bodu jedna ma pravdu Kwahee, samozrejme statove se stackuji, ja myslel ze se ptas na efekt kterej kouzli (treba decrease attack speed)

Kromus, member of Clan of Northern Territory, DP (store administrator/retired)
Kromus, lvl 70 Barbarian Berserker <MdK>, Runnyeye server, EQ2 (retired)

Thoros, rifleman/sniper 24th panzerbrigade, WWII online (hybernating)
Modgud, EVE online (retired)
Go to Top of Page

AmFe
Starting Member

41 Posts

Posted - 19/07/2006 :  20:06:34  Show Profile Send AmFe a Private Message  Reply with Quote
Ahoj,
taky mam noob question tak se pripojim tady,nebudu zakladat novy topic.Prosim vas kdyz se lognu do hry tak mam na vyber jen US servery,kde je volba na zmenu na EU? Chtel bych hrat s vama na runneye :( Koukal jsem i do acc a tam takova volba neni,a jestli je tak prosim o instrukce pro debila jak to muzu udelat
Go to Top of Page

tempest
New Member

229 Posts

Posted - 19/07/2006 :  21:09:54  Show Profile  Send tempest an ICQ Message Send tempest a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AmFe

Ahoj,
taky mam noob question tak se pripojim tady,nebudu zakladat novy topic.Prosim vas kdyz se lognu do hry tak mam na vyber jen US servery,kde je volba na zmenu na EU? Chtel bych hrat s vama na runneye :( Koukal jsem i do acc a tam takova volba neni,a jestli je tak prosim o instrukce pro debila jak to muzu udelat

kdyz spoustis launcher tak tam kde mas licenci k potvrzeni tak nahore v roletce vyber jazyk UK ... potom budes mit pristup jen na eu servery
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 20/07/2006 :  00:01:40  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
AmFe : tak co? šlape to? protože u trialu to měnit nelze.
Go to Top of Page

AmFe
Starting Member

41 Posts

Posted - 20/07/2006 :  01:05:28  Show Profile Send AmFe a Private Message  Reply with Quote
Ahoj,no ja zrovna nocni,ale rano az se vratim domu dam vedet :) Nemam trial verzi ale Collectors Edition :D A chci hrat za Queynos stranu :)

Edit:Diky,funguje to,jsem na runneye
Edit2:Jsem na runneye a nakonec hraju za freeport,nick Amfus

Edited by - AmFe on 27/07/2006 16:44:25
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 30/07/2006 :  03:18:19  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
a já Berserkerka Eternum za Freeport
za FP jsem nikdy nehrál, takže nevím kde co je a jsem furt bez peněz kua
jo a furt se to hýbe jak prase, howgh

Edited by - spajdr on 30/07/2006 03:18:57
Go to Top of Page

vtmar6n
New Member

379 Posts

Posted - 31/07/2006 :  13:56:16  Show Profile Send vtmar6n a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spajdr

AmFe : tak co? šlape to? protože u trialu to měnit nelze.

U trialu to měnit ... lze ;)
* EQ2Trial.exe použij jen na vytvoření trial konta.
* Na spuštění hry si od někoho stáhni EQ2.exe ... nebo můžeš stáhnout z této oficiální adresy http://download.station.sony.com/patch/download/eq2/eq2-us.zip
Při použití EQ2.exe už jde vybrat English [EU] a tím pádem i EU servery.
Tímto postupem jde na EU serverech hrát s jakýmkoliv kontem - trial, buddy, ...

Exhumus - 70 neurotik / 70 švadlenka / 44 tink
Tyfus - 32 mystík / 31 ármorer
Wellkey - 38 klaďas / 30 klenot
Gonad - 16 deflorer / 70 nadbytečník

Edited by - vtmar6n on 31/07/2006 13:57:18
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 23/09/2006 :  09:36:36  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
Dohral som teraz free trial a mam par otazok.

1. Obsahuje verzia EQ2: Kingdom of sky ktora sa u nas predava aj predchadzajuci datadisk Desert of flames?

2. Adventurers packs - treba ich dokupit zvlast alebo v kazdom novom datadisku su uz zahrnute vsetky adventurers packy?

3. Ma EQ2 aj solo kontent pre max. leveli alebo end game je len o raidoch ako vo WoW ?

4. Je high elf Conjurer dobra volba na solo hru ? (neplanujem hrat ciste solo ale nie vzdy ma clovek niekolko hodin na group)

5. Akych charov je najvacsi nedostatok pri raidovani? (predpokladam ze nejake healer classy?)

6. Existuju v EQ2 aj live eventy resp. meni sa pribeh a krajina s prichadzajucimi patchmi ? (nieco ako Asheron's Call 2)

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),

Edited by - Thundeeer on 23/09/2006 10:17:06
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 23/09/2006 :  11:10:09  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
ne
koupit zvlast
90% raidy 10%grupa rek bych
ano
jak kdy a jak na co
ne

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 23/09/2006 :  12:54:08  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Thundeeer

Dohral som teraz free trial a mam par otazok.

2) pokud si poridis station acc tak mas vsechny AP a par dalsich featurek zdarma
3) no na max levelu toho tam je vic .. spis bych rekl tak 30% grupa,solo,epic questy, instance a 70% raidy
pravda je ze vsechny ty dlouhy questy s dobrym rewardem stejne koncej raidovaci casti
5) ano zejmena healeri se nikdy neztratej ale jinak je to relativni
6) ano ale v omezené působnosti ... s příchodem každého nového adventure packu jsou ve hře urcite live eventy (staveni spire a zabijeni draku pro KoS a nebo ted ty questy pro bohy pred EoF) jinak jsou sem tam i kolem jinjch hernich uprav ... treba sme si musely postavit griffoni veze v neku nebo TS a pak jeste schanet grifoni vajicka

EQ2 (retired)
Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw
Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus>
Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw
VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric
AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
Go to Top of Page

tempest
New Member

229 Posts

Posted - 23/09/2006 :  16:58:55  Show Profile  Send tempest an ICQ Message Send tempest a Private Message  Reply with Quote
pockej si na novej datadisk co vyjde za mesic tusim a v jeho cene mas rovnou i kos, dof, i zakladni hru... musis si koupit retail baleni
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 24/09/2006 :  13:39:25  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
quote:

pockej si na novej datadisk co vyjde za mesic tusim a v jeho cene mas rovnou i kos, dof, i zakladni hru... musis si koupit retail baleni

Dakujem vsetkym za odpovede. Asi este pockam tie 2 mesiace na EOF.

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,1 seconds. on eygor Snitz Forums 2000