Author |
Topic |
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 18/01/2007 : 18:22:26
|
Jelikož nemám zcela jasno v účinnosti všech statů rád bych zde vyvolal diskuzi nad rozdělením ability bodů do statů a jejich významu. pro začátek popis statů:
Anglicky: STR - grants meele damage (before mitigation) - grants additional weight before becoming encumbered CON - grants hitpoint and all resistances DEX - grants meele critical hit bonus - chance to evade an attacks on competelly resist a spells - mitigation of incoming meele damage - increased chance to succes. defend with def. abilities - increased chance to succes. recognise and react to enemy abilit. VIT - increased healing effectiveness - % bonus to in-combat healt regeneration - provides X.XX regeneration energy per second - % bonus to un-mounted movement speed INT - increased spell damage - increas. chance to identify spell and recognize tactisc - increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat - increas. chance to counter opponent spell - increas. chance to prevent opponents from counterings your spell WIS - grants spell critical hit bonus - + energy - increas. chance to identify spell and recognize tactisc - increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat - increas. chance to counter opponent spell
Česky: STR - zvyšuje meele attack - zvyšuje kolik unesete CON - zvyšuje HPP a všechny resisty DEX - zvyšuje meele crit bonus - zvyšuje šanci evadnou meele attack nebo resistnout kouzlo - snižuje obdrženou meele damage - zvyšuje úspěch při použití defensivních abilit - zvyšuje úspěch přečíst a reagovat na protivníkovu abilitu VIT - zvyšuje effectivitu healů - % bonus regenerace hit pointů v boji - zvyšuje regenereraci X.XX many za sec. - % bonus na rychlost běhu bez koně INT - zvyšuje damage kouzly - zvyšuje šanci idetificovat kouzlo a použít na něj taktiku - increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat ??? - zvyšuje šanci na counter protivníkových kouzel - zvyšuje šanci aby protivník necounternul vaše kouzlo WIS - zvyšuje spell crit bonus - přidává manu - zvyšuje šanci idetificovat kouzlo a použít na něj taktiku - increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat - zvyšuje šanci na counter protivníkových kouzel --------------------------------------------------------------------------------
Jak známo příklady táhnou tedy si dovoluji dát příkladem CLERIKA a mou vizi jak rozdělit body. Doufám, že tato diskuze na konktrétním příkladu bude natolik plodná že nejen já dospěji k pochopení a významu statů v této hře.
Uvažuji že rozdělím body takto: + 3 CON + 2 DEX + 5 VIT + 4 WIS
- CON hlavně kvůli resistům těch HPP za body do CON zase tolik není - dexteritu proto abych dostával menší damage, lépe blokoval, méně missoval, více resistoval a vydržel déle v agru (taky trochu proto abych častěji critnul a mohl použít combo specku) - vitalitu vidím jako klíčový stat pro clerika aby co nejlépe regeneroval v delších bojích + co nejsilnější healy - wisdom hlavně kvůli maně
STR a INT vynechávám ... nepřijdou mě pro clerika nijak klíčové .. do STR by se sice nějaký bodík šiknul ale to i do jiných statů a víc. Halt se musím spokojit že budu hlavně na heal a ne na damage.
Rád bych tedy vyvolal diskuzi ... pokud napíšete, že vidíte body jinak tak prosím napiště i jasně proč? Stejně tak diskutujte i o jiných povoláních ale vždy strikně k tématu Jak to vidíte a proč. - jakýkoliv offtopic či post co není k věci nebo nemá info hodnotu smažu ... tento topic má sloužit k pochopení statů a jejich významu ve hře a k ničemu jinému.
edit: pokud by někdo přeložil chybějící věty nebo jsem přeložil staty špatně budu jen vděčný za opravu
|
Noe
|
Edited by - Noe on 19/01/2007 10:37:15
|
|
| |
Arlach
Starting Member
94 Posts |
Posted - 18/01/2007 : 19:00:56
|
Jaky si myslite, ze budou nejdulezitejsi staty pro paladina? Tahle mrcha vzdycky potrebuje staty skoro vsechny.
edit NOE: tak přesně takhle diskuze vypadat v tomto topicu nemá, na takovýto dotaz je plno jiných topiců ... sem napiš a diskutuj konkrétně až budeš mít představu a nebudeš si nebo naopak budeš jist |
Edited by - Noe on 18/01/2007 19:03:32 |
|
|
Xantus
Moderator
504 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 08:35:42
|
jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human rasa aby jsi mohl rozdělovat samovolně 14 bodů za lvl
Jinak rozdělení dobré i když bych asi ubral jeden CON a dal ho do WIS pro maximalizaci pwr poolu. |
|
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 10:36:02
|
quote: Originally posted by Xantus
jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human
Ano počítám s nějakým humanem, u dwarfa bych nemohl dát bohužel 5 bodů do VIT.
Ty 3body do CON ... uvažoval jsem i o dvou jak píšeš ale mám strach abych pak neměl malé resisty (CON přidává all resist). |
Noe
|
|
|
Xantus
Moderator
504 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 11:00:19
|
quote: Originally posted by Noe
jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human
Ano počítám s nějakým humanem, u dwarfa bych nemohl dát bohužel 5 bodů do VIT.
Ty 3body do CON ... uvažoval jsem i o dvou jak píšeš ale mám strach abych pak neměl malé resisty (CON přidává all resist).
Jde hlavně o to, kolik těch resistů dává jeden CON. U WIS tak nějak vím že u casterů a healerů dává jeden bod WIS 8 poweru. Přesně jsem to netestoval, ale navečer to zkusím. |
|
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 11:18:31
|
Jde hlavně o to, kolik těch resistů dává jeden CON. U WIS tak nějak vím že u casterů a healerů dává jeden bod WIS 8 poweru. Přesně jsem to netestoval, ale navečer to zkusím.
Jde to skokově po 10 Bodech +1 all resist ... při 81 CON mám 8 all resist, s nahozeným bufem 101 CON mám 10 all resist.
edit: pokud to propočítám tak na 50 lev. když bych dával jeden bod navíc do WIS místo CON tak bych měl mít o 320 many víc a o 4 all resist a asi 200 hpp méně. |
Noe
|
Edited by - Noe on 19/01/2007 11:22:49 |
|
|
Xantus
Moderator
504 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 11:29:57
|
quote: Originally posted by Noe pokud to propočítám tak na 50 lev. když bych dával jeden bod navíc do WIS místo CON tak bych měl mít o 320 many víc a o 4 all resist a asi 200 hpp méně.
Tak a ted co je výhodnější?
Já osobně bych bral pwr navíc. |
|
|
Dorlas
Moderator
2784 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 12:39:50
|
pve server - mana pvp server - hp + resisty... |
Dorlas TESO CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
|
|
|
RED EYE
New Member
458 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 13:16:05
|
ja bych rád rozebral termin healing efectivness .. co to vlastne dela ... v DDO to byla vec pro tanka ktera zvysovala amount healu prichazejicích (tzn melli si skill na zvyseni healing efectivness o 10% tak kdyz na tebe nekdo poslal 100hp heal dostal jsi 110hp) ve VG uz jsem se setkal s objema názory a rád bych si ujasnil kterej je ten pravej |
EQ2 (retired) Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus> Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
|
|
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 19/01/2007 : 13:28:55
|
quote: Originally posted by RED EYE
ja bych rád rozebral termin healing efectivness .. co to vlastne dela ... v DDO to byla vec pro tanka ktera zvysovala amount healu prichazejicích (tzn melli si skill na zvyseni healing efectivness o 10% tak kdyz na tebe nekdo poslal 100hp heal dostal jsi 110hp) ve VG uz jsem se setkal s objema názory a rád bych si ujasnil kterej je ten pravej
Pokud to nezměnili tak záleží na healing effectivenes u healera (což je dobře) a né u toho koho healuji. Zkoušel jsem to ještě v closed betě a po přidání bodů do VIT byly moje healy silnější na všechny targety. Nicméně nikde nevidím o kolik se mě ta effectivita zvedla. Sice v charakter statusu je na to políčko ale ukazuje mě 0. |
Noe
|
|
|
FUFICEK
New Member
112 Posts |
Posted - 23/01/2007 : 10:40:44
|
Tu healing eff si zvysis pomoci itemu s timto statem.... alespon na brokerovi takovej item byl. |
Pokud zase kecám nesmysly, tak mi to prosím promiňte. |
|
|
|
Topic |
|