Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 STATY aneb jak rozdělit své ability body?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/01/2007 :  18:22:26  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Jelikož nemám zcela jasno v účinnosti všech statů rád bych zde vyvolal diskuzi nad rozdělením ability bodů do statů a jejich významu.

pro začátek popis statů:

Anglicky:
STR - grants meele damage (before mitigation)
- grants additional weight before becoming encumbered
CON - grants hitpoint and all resistances
DEX - grants meele critical hit bonus
- chance to evade an attacks on competelly resist a spells
- mitigation of incoming meele damage
- increased chance to succes. defend with def. abilities
- increased chance to succes. recognise and react to enemy abilit.
VIT - increased healing effectiveness
- % bonus to in-combat healt regeneration
- provides X.XX regeneration energy per second
- % bonus to un-mounted movement speed
INT - increased spell damage
- increas. chance to identify spell and recognize tactisc
- increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat
- increas. chance to counter opponent spell
- increas. chance to prevent opponents from counterings your spell
WIS - grants spell critical hit bonus
- + energy
- increas. chance to identify spell and recognize tactisc
- increas. chance to counter opponent spell

Česky:
STR - zvyšuje meele attack
- zvyšuje kolik unesete
CON - zvyšuje HPP a všechny resisty
DEX - zvyšuje meele crit bonus
- zvyšuje šanci evadnou meele attack nebo resistnout kouzlo
- snižuje obdrženou meele damage
- zvyšuje úspěch při použití defensivních abilit
- zvyšuje úspěch přečíst a reagovat na protivníkovu abilitu
VIT - zvyšuje effectivitu healů
- % bonus regenerace hit pointů v boji
- zvyšuje regenereraci X.XX many za sec.
- % bonus na rychlost běhu bez koně
INT - zvyšuje damage kouzly
- zvyšuje šanci idetificovat kouzlo a použít na něj taktiku
- increas. chance to detect opponent and percieve what they are doing in combat ???
- zvyšuje šanci na counter protivníkových kouzel
- zvyšuje šanci aby protivník necounternul vaše kouzlo
WIS - zvyšuje spell crit bonus
- přidává manu
- zvyšuje šanci idetificovat kouzlo a použít na něj taktiku
- zvyšuje šanci na counter protivníkových kouzel

--------------------------------------------------------------------------------

Jak známo příklady táhnou tedy si dovoluji dát příkladem CLERIKA a mou vizi jak rozdělit body. Doufám, že tato diskuze na konktrétním příkladu bude natolik plodná že nejen já dospěji k pochopení a významu statů v této hře.

Uvažuji že rozdělím body takto:
+ 3 CON
+ 2 DEX
+ 5 VIT
+ 4 WIS

- CON hlavně kvůli resistům těch HPP za body do CON zase tolik není
- dexteritu proto abych dostával menší damage, lépe blokoval, méně missoval, více resistoval a vydržel déle v agru (taky trochu proto abych častěji critnul a mohl použít combo specku)
- vitalitu vidím jako klíčový stat pro clerika aby co nejlépe regeneroval v delších bojích + co nejsilnější healy
- wisdom hlavně kvůli maně

STR a INT vynechávám ... nepřijdou mě pro clerika nijak klíčové .. do STR by se sice nějaký bodík šiknul ale to i do jiných statů a víc. Halt se musím spokojit že budu hlavně na heal a ne na damage.

Rád bych tedy vyvolal diskuzi ... pokud napíšete, že vidíte body jinak tak prosím napiště i jasně proč?
Stejně tak diskutujte i o jiných povoláních ale vždy strikně k tématu Jak to vidíte a proč.
- jakýkoliv offtopic či post co není k věci nebo nemá info hodnotu smažu ... tento topic má sloužit k pochopení statů a jejich významu ve hře a k ničemu jinému.

edit: pokud by někdo přeložil chybějící věty nebo jsem přeložil staty špatně budu jen vděčný za opravu

Noe

Edited by - Noe on 19/01/2007 10:37:15

Arlach
Starting Member

94 Posts

Posted - 18/01/2007 :  19:00:56  Show Profile  Send Arlach an ICQ Message Send Arlach a Private Message  Reply with Quote
Jaky si myslite, ze budou nejdulezitejsi staty pro paladina? Tahle mrcha vzdycky potrebuje staty skoro vsechny.

edit NOE:
tak přesně takhle diskuze vypadat v tomto topicu nemá, na takovýto dotaz je plno jiných topiců ... sem napiš a diskutuj konkrétně až budeš mít představu a nebudeš si nebo naopak budeš jist

Edited by - Noe on 18/01/2007 19:03:32
Go to Top of Page

Xantus
Moderator

504 Posts

Posted - 19/01/2007 :  08:35:42  Show Profile  Send Xantus an ICQ Message Send Xantus a Private Message  Reply with Quote
jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human rasa aby jsi mohl rozdělovat samovolně 14 bodů za lvl

Jinak rozdělení dobré i když bych asi ubral jeden CON a dal ho do WIS pro maximalizaci pwr poolu.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/01/2007 :  10:36:02  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Xantus

jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human

Ano počítám s nějakým humanem, u dwarfa bych nemohl dát bohužel 5 bodů do VIT.

Ty 3body do CON ... uvažoval jsem i o dvou jak píšeš ale mám strach abych pak neměl malé resisty (CON přidává all resist).

Noe

Go to Top of Page

Xantus
Moderator

504 Posts

Posted - 19/01/2007 :  11:00:19  Show Profile  Send Xantus an ICQ Message Send Xantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

quote:

jen drobná technická. tvůj cleric je evidentně tedy nějaká human

Ano počítám s nějakým humanem, u dwarfa bych nemohl dát bohužel 5 bodů do VIT.

Ty 3body do CON ... uvažoval jsem i o dvou jak píšeš ale mám strach abych pak neměl malé resisty (CON přidává all resist).

Jde hlavně o to, kolik těch resistů dává jeden CON. U WIS tak nějak vím že u casterů a healerů dává jeden bod WIS 8 poweru. Přesně jsem to netestoval, ale navečer to zkusím.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/01/2007 :  11:18:31  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jde hlavně o to, kolik těch resistů dává jeden CON. U WIS tak nějak vím že u casterů a healerů dává jeden bod WIS 8 poweru. Přesně jsem to netestoval, ale navečer to zkusím.

Jde to skokově po 10 Bodech +1 all resist ... při 81 CON mám 8 all resist, s nahozeným bufem 101 CON mám 10 all resist.

edit:
pokud to propočítám tak na 50 lev. když bych dával jeden bod navíc do WIS místo CON tak bych měl mít o 320 many víc a o 4 all resist a asi 200 hpp méně.

Noe

Edited by - Noe on 19/01/2007 11:22:49
Go to Top of Page

Xantus
Moderator

504 Posts

Posted - 19/01/2007 :  11:29:57  Show Profile  Send Xantus an ICQ Message Send Xantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
pokud to propočítám tak na 50 lev. když bych dával jeden bod navíc do WIS místo CON tak bych měl mít o 320 many víc a o 4 all resist a asi 200 hpp méně.

Tak a ted co je výhodnější?

Já osobně bych bral pwr navíc.
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 19/01/2007 :  12:39:50  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
pve server - mana
pvp server - hp + resisty...

Dorlas
TESO
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 19/01/2007 :  13:16:05  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
ja bych rád rozebral termin healing efectivness .. co to vlastne dela ... v DDO to byla vec pro tanka ktera zvysovala amount healu prichazejicích (tzn melli si skill na zvyseni healing efectivness o 10% tak kdyz na tebe nekdo poslal 100hp heal dostal jsi 110hp)
ve VG uz jsem se setkal s objema názory a rád bych si ujasnil kterej je ten pravej

EQ2 (retired)
Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw
Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus>
Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw
VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric
AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/01/2007 :  13:28:55  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RED EYE

ja bych rád rozebral termin healing efectivness .. co to vlastne dela ... v DDO to byla vec pro tanka ktera zvysovala amount healu prichazejicích (tzn melli si skill na zvyseni healing efectivness o 10% tak kdyz na tebe nekdo poslal 100hp heal dostal jsi 110hp)
ve VG uz jsem se setkal s objema názory a rád bych si ujasnil kterej je ten pravej

Pokud to nezměnili tak záleží na healing effectivenes u healera (což je dobře) a né u toho koho healuji. Zkoušel jsem to ještě v closed betě a po přidání bodů do VIT byly moje healy silnější na všechny targety. Nicméně nikde nevidím o kolik se mě ta effectivita zvedla. Sice v charakter statusu je na to políčko ale ukazuje mě 0.

Noe

Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 23/01/2007 :  10:40:44  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Tu healing eff si zvysis pomoci itemu s timto statem.... alespon na brokerovi takovej item byl.

Pokud zase kecám nesmysly, tak mi to prosím promiňte.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000