Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 Craft
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Mik_czech
Starting Member

79 Posts

Posted - 05/02/2007 :  10:13:34  Show Profile  Send Mik_czech an ICQ Message Send Mik_czech a Private Message  Reply with Quote
Ahoj...

Mala noob otazka: lze zmenit povolani v craftu po tom kdyz uz sem si vybral, popripade zmeni harvest skilly?

diky za odpoved

L2,WoW,AO,VG,EQ2,AoC,WAR,Rift,nyní SW:TOR

Kaz
Moderator

901 Posts

Posted - 05/02/2007 :  10:24:33  Show Profile  Send Kaz an ICQ Message Send Kaz a Private Message  Reply with Quote
harvest urcite, dojdes za trenerem a vyberes si novy, zacnes od 0
craft nevim, v bete to myslim slo se stejnym efektem jak u harvestu

EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen
R.I.P.
Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia
EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 05/02/2007 :  10:47:56  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
Souhlas, harvest zmenis a zacinas od nuly (vyzkoušeno), craft jde nejspis taky, protoze jsem si ho malem nechtene zmenil a bylo by logické, kdyby to mělo stejné následky jako harvest.

"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude."
Roger Zelazny, Znamení Chaosu

Aktuálně jen Defiance
V alpha verzi: Landmark (Galerie)
pár poznámek z historie:
Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)

Go to Top of Page

Mik_czech
Starting Member

79 Posts

Posted - 05/02/2007 :  15:36:26  Show Profile  Send Mik_czech an ICQ Message Send Mik_czech a Private Message  Reply with Quote
Harvest me nabidne zda nechci zmenit ale u craftu nevim kde... ta u ktere sem zacinal s craftem se po splneni questu se mnou nebavi :)

Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 05/02/2007 :  15:38:49  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mik_czech

Harvest me nabidne zda nechci zmenit ale u craftu nevim kde... ta u ktere sem zacinal s craftem se po splneni questu se mnou nebavi :)

Mám dojem, že mi to nabízel mistr toho nového směru craftu ... ale ruku do ohně bych za to nedal.

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:
Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)

Go to Top of Page

Gunhead
Starting Member

69 Posts

Posted - 05/02/2007 :  17:00:29  Show Profile  Send Gunhead an ICQ Message Send Gunhead a Private Message  Reply with Quote
craft jde zmenit u trainera jineho craftu nez toho co zrovna delas. Jde to zmenit az pote, co dodelas pocatecni crafterskou q line.
Vynulujou se to craftersky skilly a musis udelat q line pro novy povolani...

EQ2: Gunhead, Patmat
EVE: Firelash

Edited by - Gunhead on 05/02/2007 17:00:52
Go to Top of Page

Mik_czech
Starting Member

79 Posts

Posted - 06/02/2007 :  09:24:42  Show Profile  Send Mik_czech an ICQ Message Send Mik_czech a Private Message  Reply with Quote
Diky za rady...

Go to Top of Page

Morpheus.cz
New Member

216 Posts

Posted - 10/02/2007 :  16:59:15  Show Profile Send Morpheus.cz a Private Message  Reply with Quote
Nejak nemuzu najit kyticky co mam sbirat pro outfittera, skill reaping (vsude plno kytek ale sbirat nejdou)
Special nuz mam , skinnig mi jde v pohode ale ty kytky nejak nejdou...muzete nekdo poradit?

(Tak sem prisel na to ze kyticek sice moc ale tech co jde tezit minimum ...grr...i v uvodnich lokacich..)

Pichac Kosticka Vulmane nekromant (Ceska Legie)
Hrombobyj (EQ2)

Edited by - Morpheus.cz on 10/02/2007 17:24:23
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 10/02/2007 :  17:05:35  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Morpheus.cz

Nejak nemuzu najit kyticky co mam sbirat pro outfittera, skill reaping (vsude plno kytek ale sbirat nejdou)
Special nuz mam , skinnig mi jde v pohode ale ty kytky nejak nejdou...muzete nekdo poradit?

Hledej Jute kyticky... asi narazis na T2 coton.

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

Morpheus.cz
New Member

216 Posts

Posted - 10/02/2007 :  17:24:52  Show Profile Send Morpheus.cz a Private Message  Reply with Quote
Dik, uz sem prisel co a jak..

Hrombobyj (EQ2)
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 12/02/2007 :  10:05:40  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
ktery craft umi udelat - qualian sandstone brick-? a kolik je treba slabu na jednu brick?

Dorlas
TESO
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

Xantus
Moderator

504 Posts

Posted - 12/02/2007 :  10:21:40  Show Profile  Send Xantus an ICQ Message Send Xantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dorlas

ktery craft umi udelat - qualian sandstone brick-? a kolik je treba slabu na jednu brick?

podle názvu to jsou cihly na barak, tj bude je dělat artificer a sandstone je tuším možný dělat až nad lvl 20 craftu. Množství nevím.
Go to Top of Page

Archie
Starting Member

89 Posts

Posted - 12/02/2007 :  16:36:10  Show Profile Send Archie a Private Message  Reply with Quote
Jaký craft je nejlepší pro druida? Nebo ve VG nehraje profese valnou roli?
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 12/02/2007 :  16:37:11  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archie

Jaký craft je nejlepší pro druida? Nebo ve VG nehraje profese valnou roli?

Nehraje, jsou to "nezavisle" sfery hry.

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Archie
Starting Member

89 Posts

Posted - 14/02/2007 :  12:58:03  Show Profile Send Archie a Private Message  Reply with Quote
Tak jsem začal trenovat crafting a harvesting a vyvstala přede mnou řada, pravda přiznávám že "noobovských", otázek:
1. jsem artificer, kdy se to rozdělí na carpenter a mineralogist, případně je mi k něčemu v 2. skillu lumberjacking - to asi mineralogist nepotřebuje?
2. zjistil jsem, že ability (myslím shaping apod.) mi hezky potréní jen za nějaké reagencie úkoly u taskmastera; ale zdá se mi, že lvl se ani nehnul - je to jen můj pocit, nebo to nezvedá crafting lvl?
3. má smysl k surovinám míchat nějaké ty secondary substance, pokud vyrábím věci typu basalt stone apod?
4. jak poznám, že výrobek typu basalt stone je ještě dále použitelný, pokud vůbec, pro výrobu něčeho dalšího?
5. jak moc jsou prodejné suroviny per se, a s tím související - není lepší se třeba věnovat zpočátku skiningu a miningu na peníze (neslavná analoguie s WoW)?
6. co má znamenat při pokusu o těžbu hláška "you cannot use the item in this time" - to jako že pro ten den už jsem dotěžil?
7. stromy na lumberjacking asi rostou náhodně, protože jsem zatím na žádný takový nenarazil?
No, to je pro začátek asi všechno
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 14/02/2007 :  15:31:50  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tak jsem začal trenovat crafting a harvesting a vyvstala přede mnou řada, pravda přiznávám že "noobovských", otázek:
1. jsem artificer, kdy se to rozdělí na carpenter a mineralogist, případně je mi k něčemu v 2. skillu lumberjacking - to asi mineralogist nepotřebuje?

Trenovat mužeš obojí, vždy se bude druhý skill hodit pro někoho.
quote:

2. zjistil jsem, že ability (myslím shaping apod.) mi hezky potréní jen za nějaké reagencie úkoly u taskmastera; ale zdá se mi, že lvl se ani nehnul - je to jen můj pocit, nebo to nezvedá crafting lvl?

lvl se zvedá jen tasky od taskmastera (a prvnim vyrobkem kazdeho noveho receptu - zanedbatelne), skilly jakoukoli praci ... abys dostával expu musíš dělat lepší kvalitu než D ... obecně žím lepší kvalita výsledného výrobku - tím více expy po odevzdání
quote:

3. má smysl k surovinám míchat nějaké ty secondary substance, pokud vyrábím věci typu basalt stone apod?

obecně ne ... zaleží co pak budeš následně vyrábět
quote:

4. jak poznám, že výrobek typu basalt stone je ještě dále použitelný, pokud vůbec, pro výrobu něčeho dalšího?

moc nerozumím, ale třeba basalt stone optimalizuje vyrobu .. prvnim krokem se tak třeba dostaneš o pul stupně kvality dopředu
quote:

5. jak moc jsou prodejné suroviny per se, a s tím související - není lepší se třeba věnovat zpočátku skiningu a miningu na peníze (neslavná analoguie s WoW)?

suroviny se prodávat asi zrovna moc nevyplatí, budeš jich mít stále málo (abys lépe cvičil), co se craftu týče zatím se dá prodat v podstatě vše co vyrobíš ... v prvopočátku budeš vydělávat při cvičení na taskach ... neříkám že hodně, ale pokryje to výrobu a zůstane ti na chleba ;)
quote:

6. co má znamenat při pokusu o těžbu hláška "you cannot use the item in this time" - to jako že pro ten den už jsem dotěžil?

prostě nekteré hromady/stromy jsou v dany okamžik nepoužitelné ... neřeknu ti proč ... najdi jinou
quote:

7. stromy na lumberjacking asi rostou náhodně, protože jsem zatím na žádný takový nenarazil?

stromů je dost ... většinou je poznáš už z dálky (pokud to zrovna není palma) ... třeba jen tím, že mají nad sebou napsaný svůj název. Nečekej, že nějde narazíš na les co bys mohl vykácet.

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:

Go to Top of Page

Archie
Starting Member

89 Posts

Posted - 14/02/2007 :  16:36:18  Show Profile Send Archie a Private Message  Reply with Quote
Díky za vysvětlení
K bodu 4 - mně není úplně jasné, jak obecně u nějakého itemu včetně vlastního výrobku (tedy hlavně u něj), poznám, že je použitelný pro další výrobu. Pochopitelně pokud neumím nějaký recept, kde je jako ingredience výslovně uveden.
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 14/02/2007 :  20:34:47  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:

Díky za vysvětlení
K bodu 4 - mně není úplně jasné, jak obecně u nějakého itemu včetně vlastního výrobku (tedy hlavně u něj), poznám, že je použitelný pro další výrobu. Pochopitelně pokud neumím nějaký recept, kde je jako ingredience výslovně uveden.

Zatím je to sázka do loterie. Mám plnou banku věcí, tkeré nevím jestli mám prodat nebo se budou hodit pro nějakou výrobu. Ale to je na tom to pěkný až to budeme všechno vědět nebude to taková sranda

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:

Go to Top of Page

gert
Starting Member

7 Posts

Posted - 17/02/2007 :  12:39:10  Show Profile  Send gert an ICQ Message Send gert a Private Message  Reply with Quote
taky bych mel noob dotaz:
sem dark elf outffiter, a po hator zhi mne posilaji na lvl 10+ recepty na uzemi za khalem ... aby mne tam naucili dlasi ze .. jenze problem je KOS ... ste tam po mne jdou secky NPCka ... takze jak to mam vyresit? jde to pres diplomacii nejak osefovat?? (jenze diplomacie je po polsednim patchi - build 1752 - tak zabugovana ze nemuzu udelat ani zakladni questy!!)

a nebo existuje nejaka alternativa kde by i dark elfa nekdo neco ucil?? treba na jinem ostrove? nebo musim fakt jedine nejak osefovat diplomacii (zatim vubec teda netusim jak mam skill na 12) a pak teprve jit se ucit?

no chapu ze ten kos tam je aby k necemu asi ta diplomacie byla ale kuwa mohli to nechat az pro vyssi lvly :( ...
Go to Top of Page

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 17/02/2007 :  22:38:14  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Nevi nekdo kde je ucitel craftu pro Orky?
Go to Top of Page

Morpheus.cz
New Member

216 Posts

Posted - 18/02/2007 :  08:38:42  Show Profile Send Morpheus.cz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gert

sem dark elf outffiter, a po hator zhi mne posilaji na lvl 10+ recepty na uzemi za khalem ... aby mne tam naucili dlasi ze .. jenze problem je KOS ... ste tam po mne jdou secky NPCka ... takze jak to mam vyresit? jde to pres diplomacii nejak osefovat?? (jenze diplomacie je po polsednim patchi - build 1752 - tak zabugovana ze nemuzu udelat ani zakladni questy!!)

a nebo existuje nejaka alternativa kde by i dark elfa nekdo neco ucil?? treba na jinem ostrove? nebo musim fakt jedine nejak osefovat diplomacii (zatim vubec teda netusim jak mam skill na 12) a pak teprve jit se ucit?

no chapu ze ten kos tam je aby k necemu asi ta diplomacie byla ale kuwa mohli to nechat az pro vyssi lvly :( ...

Obecne v okoli kazdyho mesta jsou nejaci mistni banditi, odstepenci no proste nekdo nepratelskej obyvatelum.
Za jejich zabijeni dostavas bonusy s reputaci v danem meste.
Zabijejich jich dostatecnej pocet a prestanes bejt na KOS listu.

Hrombobyj (EQ2)
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 18/02/2007 :  10:41:30  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Morpheus.cz

quote:
Originally posted by gert

Obecne v okoli kazdyho mesta jsou nejaci mistni banditi, odstepenci no proste nekdo nepratelskej obyvatelum.
Za jejich zabijeni dostavas bonusy s reputaci v danem meste.
Zabijejich jich dostatecnej pocet a prestanes bejt na KOS listu.

Jen doplnění. Nutná faction k přežití v cizím nepřátelsky naladěném městě bývala 500. Teď se snížili na 350. Kolem Khalu je par pěkných kempu s flákajícími se bandity ze kterých ti mimo faction poleze pěkně i expa (na tvém levlu).
Obecně bych to nebral jako problém. Každý může jen někam, ale většinou se to dá změnit. Jediné na co jako DE můžeme zapomenout je New Targonor (alespoň co jsem zatím zjistil), ale co naděláme, nemůžeme být ve všem nejlepší

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:

Go to Top of Page

Archie
Starting Member

89 Posts

Posted - 18/02/2007 :  21:53:38  Show Profile Send Archie a Private Message  Reply with Quote
Další noobovská otázka, ať neotravuji pořád ve hře. Při výrobě "jednoduchého" marquise jewel mě překvapilo, že mi zůstali v inventáři ty tři quartzy specifikované na energy atd. Protože zatím nehodlám dělat další šperk, jen se chci ujistit - ono to slouží jako výrobní pomůcka bez spotřeby? Dají se případně rozebrat?
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  10:17:44  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
Mám jeden dotaz. Co přesně (co všechno) determinuje výsledný grade u předmětu. Když použiju lepší materiál (např. grade A), začnu s kvalitou výš. Pak kvalitu zvýším v průběhu vlastního craftu. Všímám si i bonusových komplikací (třeba "obsessive stitching" za pár AP navíc zvyšuje každým kliknutím po své trvání kvalitu). Problém je, že se mi už několikrát (ne)povedlo udělat předmět, který měl v grade baru při craftu ukázáno, že bude B (a obsessive stitching ani nic podobnýho neběželo) a když jsem to hotový lootoval, byl to grade A. Stalo se mi to i naopak (opět bez zásahu komplikace). Udělal jsem těsně A grade a výsledek byl B. Domnívám se, že příčinou může být třeba kvalita secondary komponentu nebo nějaký bonus za attunements. Nicméně vypadá to spíše jako bug.

AO: NT Mittra - reactivated

Edited by - mittra on 26/02/2007 10:18:45
Go to Top of Page

Draxy
Starting Member

72 Posts

Posted - 26/02/2007 :  10:53:11  Show Profile Send Draxy a Private Message  Reply with Quote
Mam pocit jestli to neni vysledkem poslední operace (ja tomu rikam lesteni) tam jsou dva ukony jeden za 100 bodu jeden za 0 podle meho ten prvni muze trochu zvysovat kvalitu a jelikoz je to posledni ukon jiz to je videt jen na vysledku (plus treba nevyresene problemy- soucasne je moc neresim vychazi mi to vyhodnejc na kvalitu)

ted jen Tera Wurm a WoT
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  10:58:06  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
Ta posledni operace za 100 je podle mě neutrální (ve work orders určitě) a ta za 0 naopak kvalitu snižuje. Že by to fungovalo jinak při craftu vlastních věcí než při craftu work orders se mi nezdá.

Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 26/02/2007 :  11:00:44  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mittra

Mám jeden dotaz. Co přesně (co všechno) determinuje výsledný grade u předmětu. Když použiju lepší materiál (např. grade A), začnu s kvalitou výš. Pak kvalitu zvýším v průběhu vlastního craftu. Všímám si i bonusových komplikací (třeba "obsessive stitching" za pár AP navíc zvyšuje každým kliknutím po své trvání kvalitu). Problém je, že se mi už několikrát (ne)povedlo udělat předmět, který měl v grade baru při craftu ukázáno, že bude B (a obsessive stitching ani nic podobnýho neběželo) a když jsem to hotový lootoval, byl to grade A. Stalo se mi to i naopak (opět bez zásahu komplikace). Udělal jsem těsně A grade a výsledek byl B. Domnívám se, že příčinou může být třeba kvalita secondary komponentu nebo nějaký bonus za attunements. Nicméně vypadá to spíše jako bug.

Bug to neni, jak bylo receno, posledni ukon ma 2 verze, bud za 100 bodu (mozne zvyseni kvality, ale cesto se to nestava) a za 0 bodu (jdes s kvalitou dolu, tzn. pokud jsi na 98% zustava ti A grade, ale pokud si treba na 90% tak jdes s kvalitou dolu a je to B grade)

AO:Willemek - equip || Willma - equip || Willpeen - s10 DD biatch - retired
VG:Willma - retired
EQII:Willma
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  11:11:01  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wilda

quote:

Bug to neni, jak bylo receno, posledni ukon ma 2 verze, bud za 100 bodu (mozne zvyseni kvality, ale cesto se to nestava) a za 0 bodu (jdes s kvalitou dolu, tzn. pokud jsi na 98% zustava ti A grade, ale pokud si treba na 90% tak jdes s kvalitou dolu a je to B grade)

Aha, díky

Go to Top of Page

cimrek
Starting Member

94 Posts

Posted - 26/02/2007 :  12:59:54  Show Profile Send cimrek a Private Message  Reply with Quote
Něco pravdy na tom bude, každopádně, pokud nejsou komplikace při poslendím kroku, volba za 100 bodů zachová kvalitu, 0 bodová volba ji sníží přibližně o 5 procent.

Co se týče opačného stavu, stalo se mi to u enchantnutých výrobků.
(u obyčejných sem si toho nevšimnul)
Pokud je výsledný produkt b grade, ale k a grade mu chybí málo, tak je výsledkem opravdu a grade (stalo se mi to 2x)...podle mě se jedná o bug.

Lotro - Gilmaren/Minstrel Level 60
EQ2 - Cimrek/Wizard (RL) Level 69
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  13:59:26  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cimrek

Něco pravdy na tom bude, každopádně, pokud nejsou komplikace při poslendím kroku, volba za 100 bodů zachová kvalitu, 0 bodová volba ji sníží přibližně o 5 procent.

Pokud je výsledný produkt b grade, ale k a grade mu chybí málo, tak je výsledkem opravdu a grade (stalo se mi to 2x)...podle mě se jedná o bug.

Přesně stejný jsou moje pozorování, jak je to enchant, tak poslední krok lehce zvýší kvalitu. Nejsem si zatím jist, zda jde o náhodu jak píše Wilda, nebo o jistotu. Mám totiž pocit, že se mi to stalo zatím u 100% enchantnutých výrobků, který mi omylem před posledním krokem v důsledku komplikací spadly na B grade a už mi nezbyly AP na vytáhnutí zpět.

Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 26/02/2007 :  14:05:58  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

0 bodova ji snizi -+ neco, to cislo bych nerikal az tak jasne, pokazdy to je jinak (ze zkusenosti) ale pokud das 0 bodovou a mas tam komplikace, snizi ti ji az odstrani komplikace. Takze pokud tam mas Uneven Modification (treba) + dalsi co ovlivnujou negativne kvalitu, muze se ti stat, ze ti to srazi i o cely grade (uz se mi taky stalo)

quote:

proc bug? proc by to nemohlo byt schvalne
priklad:
mas 78% zadne komplikace a zaviras 100kou, poskoci ti to na 81% na A

mas 82% zadne komplikace a zaviras 0ou, poskoci ti to na 78% na B

podle me to je fer, kdyz ti nic nezbude, je to tvuj boj a odecte se neco kdyz nezaviras "normalne" a kdyz ti zbude na "zavreni normalne", si dobrej a pricte ti to.
Proc by mel mit krok 0 negativni bonus a 100 bez bonusu?

Edited by - Wilda on 26/02/2007 14:06:23
Go to Top of Page

stoupa101
New Member

253 Posts

Posted - 26/02/2007 :  14:37:51  Show Profile Send stoupa101 a Private Message  Reply with Quote
quote:
priklad:

Grade D 0-24%
Grade C 25-49%
Grade B 50-74%
Grade A 75-99%(100%)
(u neceho) Grade Pristine A 100%

RIFT: Stoupa * Ceska Legie * Steampike PvE EU * Weaponsmith * Male Dwarf Guardian
Go to Top of Page

Draxy
Starting Member

72 Posts

Posted - 26/02/2007 :  14:38:18  Show Profile Send Draxy a Private Message  Reply with Quote
trochu z jineho soudku ale stejne tema .
Docela se mi libí že pokud je težsí predmet je ovlivnování kvality posunuto vice dopredu a tim padem je vetsi riziko nedokonceni vyrobku nebo zbytecne nevycerpaných bodu tedy nizká kvalita :))

ted jen Tera Wurm a WoT
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  14:43:23  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
quote:
priklad:

podle me to je fer, kdyz ti nic nezbude, je to tvuj boj a odecte se neco kdyz nezaviras "normalne" a kdyz ti zbude na "zavreni normalne", si dobrej a pricte ti to.
Proc by mel mit krok 0 negativni bonus a 100 bez bonusu?

To zní rozumně a bug to být nemusí, ale nepamatuji si (což vůbec nic neznamená), že by tato informace byla u popisu posledního kroku uvedena. A téměř s jistotou (chápej: ověřeno na cca 50 případech se stejným koncem) to nefunguje u předmětů bez enchantu a u work orders. Na jutovém oblečení jsem dokonce v tomhle směru experimentoval a bez enchantu mi to z cca 73-74% na 75+% neskočilo nikdy, navíc se mi stalo, že mi to i při zavření "stovkou" snížilo grade z A na B (nicméně tady si nejsem zcela jist, že jsem nepřehlédl komplikaci, ale myslím, že ne) a to právě u itemu vyráběného z ne moc kvalitní látky (grade C tuším). Odtud pramenila má doměnka, že grade materiálu nebo secondary komponentu může mít ještě jakousi dohru při finalizaci.

Edited by - mittra on 26/02/2007 14:44:17
Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 26/02/2007 :  14:48:24  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stoupa101
Grade D 0-24%
Grade C 25-49%
Grade B 50-74%
Grade A 75-99%(100%)

Myslím, že na Totenhammeru psali, že pristine lze dosáhnout na jakémkoliv výrobku s výjimkou Adventuring equipu (tedy armoru, šperků a zbraní)

Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 26/02/2007 :  15:11:50  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
priklad:

Grade D 0-24%
Grade C 25-49%
Grade B 50-74%
Grade A 75-99%(100%)

omg napsal jsem tam priklad stoupo nebo ne? nemluvim o realnych cislech.... boze...

Go to Top of Page

stoupa101
New Member

253 Posts

Posted - 26/02/2007 :  15:23:19  Show Profile Send stoupa101 a Private Message  Reply with Quote
Ani nevim co ti na to napsat. Kdyby slo o neco sloziteho a ne pocitani do sta. U tyhle hry je 78% matouci, pac by to tady mohla bejt i pravda. Nekdo by si to mohl spatne vylozit a pocitat s tim.

RIFT: Stoupa * Ceska Legie * Steampike PvE EU * Weaponsmith * Male Dwarf Guardian
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 26/02/2007 :  15:35:44  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ani nevim co ti na to napsat. Kdyby slo o neco sloziteho a ne pocitani do sta. U tyhle hry je 78% matouci, pac by to tady mohla bejt i pravda. Nekdo by si to mohl spatne vylozit a pocitat s tim.

schvalne jsem tam pouzil cisla aby se to prehupovalo pres celou a aby to bylo videt, proto tam je taky uvedeno "PRIKLAD:"
no rozumnej clovek vidi to slovo priklad a nepocita s tim, navic pokud crafti, sam to vidi i ingame...

Go to Top of Page

cimrek
Starting Member

94 Posts

Posted - 27/02/2007 :  09:41:17  Show Profile Send cimrek a Private Message  Reply with Quote
Myslím, že krok za 100 bodů kvalitu nezvedá, ale to nechme stranou, stalo se mi totiž, že jsem měl těsně b-grade a byl jsem donucen dokončit výrobek 0 bodovou volbou a stejně se z b-grade stal a-grade.

Go to Top of Page

cimrek
Starting Member

94 Posts

Posted - 27/02/2007 :  09:43:15  Show Profile Send cimrek a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

0 bodova ji snizi -+ neco, to cislo bych nerikal az tak jasne, pokazdy to je jinak (ze zkusenosti) ale pokud das 0 bodovou a mas tam komplikace, snizi ti ji az odstrani komplikace. Takze pokud tam mas Uneven Modification (treba) + dalsi co ovlivnujou negativne kvalitu, muze se ti stat, ze ti to srazi i o cely grade (uz se mi taky stalo)

Měl jsem na mysli dokončení bez komplikací, samozřejmě quality penalty může při posledním kroku výsledek pěkně ovlivnit a nepomůže ani 100 volných bodů :-)

Edited by - cimrek on 27/02/2007 09:43:58
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 27/02/2007 :  09:49:55  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Měl jsem na mysli dokončení bez komplikací, samozřejmě quality penalty může při posledním kroku výsledek pěkně ovlivnit a nepomůže ani 100 volných bodů :-)

No tady jsem teda jeste nevidel aby kdyz mas konecnou za 100 a treba 3 komplikace aby slezla kvalita, tohle je podle me pojistka aby ti kvalita neslezla. A ze uz jsem zaviral 100kovym krokem se 3 komplikacema nekolikrat :)) Ale nestaci mit jen volnych 100 bodu, musis mit 100+kolik kazda komplikace stoji.

Go to Top of Page

stoupa101
New Member

253 Posts

Posted - 27/02/2007 :  12:08:55  Show Profile Send stoupa101 a Private Message  Reply with Quote
quote:
No tady jsem teda jeste nevidel aby kdyz mas konecnou za 100 a treba 3 komplikace aby slezla kvalita, tohle je podle me pojistka aby ti kvalita neslezla. A ze uz jsem zaviral 100kovym krokem se 3 komplikacema nekolikrat :)) Ale nestaci mit jen volnych 100 bodu, musis mit 100+kolik kazda komplikace stoji.

Kdyz si vesele posetris 100 bodu +rezervu co stoji komplikace mas 77% quality a vleze ti tam 1 komplikace snizujici qualitu tak ti ji srazi a ty proti tomu vubec nic nenadelas. Ale to neni nejhorsi.
Daleko horsi je kdyz se ti pred koncem objevi takova komplikace ktera ti zvysi cenu posledniho stepu v 3 casti a musis dat cancel at to mas rozdelany jak chces. (2 kroky pred koncem ti tam vleze snizen i progresu a drazssi cena. na zruseni komplikace cas neni a na dodelani ti na konci chybi 1, 2 bodiky)

Edited by - stoupa101 on 27/02/2007 12:34:56
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 27/02/2007 :  12:12:25  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
Nekomplikujete to moc?:-)
Uzavreni za 100: Quality bonus/penalty: 0
Uzavreni za 0: Quality penalty: moderate

Kdyz budu mit komplikaci quality penalty>0 tak to pujde dolu.

Go to Top of Page

mittra
New Member

324 Posts

Posted - 27/02/2007 :  12:53:08  Show Profile Send mittra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

Nekomplikujete to moc?:-)
Uzavreni za 100: Quality bonus/penalty: 0
Uzavreni za 0: Quality penalty: moderate

Kdyz budu mit komplikaci quality penalty>0 tak to pujde dolu.

No a to právě není úplně pravda. Máš asi pravdu v tom co konkrétně do toho celkovýho počítání přinese poslední krok, ale jak bys vysvětlil, že ti v posledním kroku stoupne kvalita?

Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 27/02/2007 :  13:07:28  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
No a to právě není úplně pravda. Máš asi pravdu v tom co konkrétně do toho celkovýho počítání přinese poslední krok, ale jak bys vysvětlil, že ti v posledním kroku stoupne kvalita?

Jen reaguju na stoupa versus Will.
To proc stoupa pouze pri attunech netusim a proto do toho nemluvim;-)

Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 27/02/2007 :  13:44:29  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kdyz si vesele posetris 100 bodu +rezervu co stoji komplikace mas 77% quality a vleze ti tam 1 komplikace snizujici qualitu tak ti ji srazi a ty proti tomu vubec nic nenadelas.

Kdyz si vesele posetris 100 bodu + rezerva na komplikace a mas to fakt spocitany, ze kdyz zavres tim cudlem za 100, tak se ti kvalita nehne ani o pid i kdyz tam mas treba jako u outfitera Uneven Modification (nejhrosi kazic quality). Proste 100 je jistota, ze ti to zustane tak jak je.

quote:

Ale to neni nejhorsi.
Daleko horsi je kdyz se ti pred koncem objevi takova komplikace ktera ti zvysi cenu posledniho stepu v 3 casti a musis dat cancel at to mas rozdelany jak chces. (2 kroky pred koncem ti tam vleze snizen i progresu a drazssi cena. na zruseni komplikace cas neni a na dodelani ti na konci chybi 1, 2 bodiky)

No tak to bylo nejhorsi, ted mam jeste horsi :)
Jedna cast receptu skladajici se ze 3 stepu :) Vcera mi tam skocila uneven modification + bad seam..... uzasna vec prec uzavrenim casti receptu, kdyz ti to skoci az na prvni krok :)

Jinak stala se mi vcera snad poprve zajimava komplikace. Na char se snesla hromada takovyho trpitivyho prachu a char se u toho radoval. Uz presne nevim jak se ta bonus komplikace jmenovala, bylo to neco jako very good work nebo tak. U popisu to melo napsano jen Bonus to quality and progress, ale u cudlu na odstranovani to melo napsanej hint jen "Notning". No nijak jsem to nepozoroval, ze by se mi progress nebo kvalita pri dalsim stepu nejak bonusove zdvihlo, ale efektove to vypadalo zajimave :) Jinak bylo to na 2 kroky ne jako obvykle na 5.

Go to Top of Page

Stormer
New Member

446 Posts

Posted - 27/02/2007 :  14:16:45  Show Profile  Visit Stormer's Homepage  Send Stormer an ICQ Message Send Stormer a Private Message  Reply with Quote
mno pri uzavirani 100kou samozrejme komplikace roli hraji.. takze kdyz mas komplikaci na snizovani kvality, tak je klidne mozny, ze 100kovym uzavrenim klesnes na mensi kvalitu...

to samy se muze stat, kdyz zadnou komplikaci nemas, protoze komplikace zacinaji fungovat uz v kole kdy jeji ikonu jeste nevidis.. tzn ze kdyz uz mas ikonu, tak uz mas 1 kolo komplikace odehrany.. a to posledni kolo, kdy ikona zmizi uz komplikace neprobiha (nevim proc to maji tak blbe vymysleny)

ta komplikace bonusova co pridava progress je fajn, ale moc to nepomuze.. kor kdyz je jen na 2 kola ;(

http://www.mmorpg.cz
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 27/02/2007 :  14:45:03  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stormer

mno pri uzavirani 100kou samozrejme komplikace roli hraji.. takze kdyz mas komplikaci na snizovani kvality, tak je klidne mozny, ze 100kovym uzavrenim klesnes na mensi kvalitu...

tak to se mi vazne jeste nestalo a ze uz jsem neco uzavrel 100kou se 3ma komplikacema na rozhrani gradu.

quote:

to samy se muze stat, kdyz zadnou komplikaci nemas, protoze komplikace zacinaji fungovat uz v kole kdy jeji ikonu jeste nevidis.. tzn ze kdyz uz mas ikonu, tak uz mas 1 kolo komplikace odehrany.. a to posledni kolo, kdy ikona zmizi uz komplikace neprobiha (nevim proc to maji tak blbe vymysleny)

no ted jsem se nejak do toho zamotal :) ja to pozoruju takhle:
kliknu na krok, char dela nejaky emoty snizi se kvalita/progress, char se zacne drbat na hlave (treba) a s tim soucasne vyskoci komplikace. Pokud s komplikaci hrajes az do konce, tzn ignorujes ji, trapi te vsech 5 kol (i to posledni), ale pokud zacnes odstranovat, tak posledni kolo uz neprobehne, jen zmizne ikona (dle meho pozorovani).

quote:

ta komplikace bonusova co pridava progress je fajn, ale moc to nepomuze.. kor kdyz je jen na 2 kola ;(

no tuhle co jsem psal je nejaka extra super ubah bonusova :) setkal jsem se s ni az ted (na lvl 19), jinak bonusovy jsou uz driv (u meho outfitera to je carefull stitching a obsessive processing) co si matne pamatuju, ale ze by se ukazovali hojne jak ty negativni komplikace se rict neda navic kdyz mi tuhle vyskocilo jak uneven modification a zaroven jsem mel i carefull stitching tak se navzajem ani nenegovali, spis uneven modificaiton vedla takze mi sice kvalita skakala dolu, ale diky ty bonusovy ne az o tolik. Podle me by bylo fajn kdyby to byl aspon pomer, ze by se rusili navzajem. Tuhle uneven modification mam minimalne jednou za recept/workorder a tu bonusovou vidam tak jednou za 3 recepty.

Edited by - Wilda on 27/02/2007 14:45:28
Go to Top of Page

Stormer
New Member

446 Posts

Posted - 28/02/2007 :  07:43:03  Show Profile  Visit Stormer's Homepage  Send Stormer an ICQ Message Send Stormer a Private Message  Reply with Quote
neboj cim vetsi level budes, tim vic tech bonusobych budes mit.. ja mam pozitivni komplikaci na pridani kvality temer pri kazdym crafteni.. ta pozitivni na pridani progressu zas az tak casto neni... a stejne ma progress Low zatim.. snad casem bude lepsi ;)

a to jak jsem to popsal, jak komplikace funguji, tak tak opravdu funguji.. ale jsem mineralogist.. je dost mozny, ze u jinych profesi to funguje jinak..

Kdyz si lvl 19, tak to mas jeste fajn a levelujes rychle.. priprav se na psychickou zatez na levelovani 21+ ... ;)

http://www.mmorpg.cz
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,2 seconds. on eygor Snitz Forums 2000