Author |
Topic  |
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 03/09/2010 : 18:51:54
|
quote: Originally posted by saiyaman
asi tak, cekal jsem to horsi. I kdyz FPS jsem cekal trochu vyssi. PS: koukal jsem na krafteni (armor) a je to sila. Ve hre neni seznam receptu, takze se clovek musi divat jinam nebo sam zkouset co jde zkombinovat. Jeden priklad : Bronze Chainmail Hempen Tabard x1, Bronze Chainmail Vest x1, Bronze Rings x1, Bronze Chain Sleeves x1, Taupe Sheep Leather x1, 9 x Earth Shard Jak vidite je potreba vystup z jinych specializaci. K tomu dodam ze NPC skoro nic hotovyho neprodavaj. hru by meli prejmenovat na Crafter Fantasy
Ono to bylo v podstatě uplně stejně HC i ve FFXI, tam taky nebyl k dispozici seznam receptů, kde stačí vybrat recept a craftit, jako v 99% jiných MMO. Recepty, nebo spíš "rady" co a z čeho craftit, se daly získat konverzací s NPC v příslušných craft guildách, samozřejmě že po nějaký době co hra běžela, většina lidí využívala ffxiclopedii, kde se dala spousta receptů snadno zjistit. Stejně tak provázanost profesí, kde se např. armory vyrábějí z produktů vzniklých opět craftěním (stejně jako tomu bylo dřív např. i v EQ2, než to zjednodušili) byla už ve FFXI, takže koncept carftu mi připadá hodně převzatý právě z XI-ky, ale v tomto případě to neni vůbec na škodu 
Rodier & ostatní: díky za info, já jsem si řikal že to bude buďto tak, jak to zdánlivě vypadá, nebo pude o optickej klam :) |
http://soundcloud.com/unvorsum |
Edited by - Murdy on 03/09/2010 18:55:19 |
 |
|
Milan
Junior Member

777 Posts |
Posted - 03/09/2010 : 21:23:31
|
Nějak nemohu najít odkaz na klienta. Na té beta stránce není. Odkud to máte stažený vy? Tak bud tu beta stránku již zavřeli a nebo to mají nějake ovelaké dojebané. každopádně se mi nani nejde přihlásit. Takže se přidávám ke Spiderovi s tím, že to jsou prostě *@#&^%$* Japonci. |
Edited by - Milan on 04/09/2010 13:47:50 |
 |
|
Lim-Dul
New Member

212 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 14:51:27
|
zkus vytvorit novy ucet mne to pomohlo
nejak nechapu proc trva 10s nez vyleti kouzlo s castingem 3s |
Sheathe your sword, warrior, lest ye fall on it when stricken. - Lim-Dul, the Necromancer Pilsner Urquell Guardians |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 15:03:33
|
Ach jo, sere me ze hra prejala z FF11 tu zkostnatelost ovladani a staticnost boju. A pritom vsecky ostatni FFka jsou uplne nekde jinde v tomhle smeru.. Mohl by nekdo kdo to hraje na gamepadu postnout svuj mapping cudliku?
Milan: https://dev-eu.ffxiv.com/download.php (vlevo nahore Download..) primej link ti dat nemuzu ma kratkou casovou platnost. Jinak je to i na Fileplanetu. Idealne sosni, spust, nainstaluj, nech to zacne tahat.. vypni, a potom viz muj post z minule stranky - stahni do toho patche z primejch linku, jedou rychle. |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
Edited by - Rodier on 04/09/2010 15:08:18 |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 18:51:59
|
cetli ste ze FF14 ma mit omezeni 8 hodin expeni na tyden na 1 class? hruza
dementi, prej aby nebyli velke rozdili mezi HC a normal hraci. Imho proste nemaj content a nechtej aby se na to prislo behem 1. mesice hrani http://doupe.zive.cz/Doupecz/Expovani-ve-FFXIV-casove-omezeno/sc-108-sr-1-a-138927/default.aspx |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 19:38:20
|
zas tak hrozny to neni. |
MMORPG turista |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 04/09/2010 : 21:18:08
|
Tak jsem se konečně dostal k tomu abych to otestoval, a zatím jsem z toho hodně pozitivně naladěnej, ten problém s ovládáním už asi odstranili, nebo nevim, připadá mi to stejně snadno ovladatelný, jako jakákoli jiná hra, ty první moby na lodi jsem sesmažil asi za 10 sekund :)
Beta char.: Murdy Fearless server Cornelia, město Limsa Lominsa
EDIT: tak uplně ideální to ovládání neni, teď jsem se dostal na místo s hodně lidma a tam mi už kurzor myši slušně zadrhává  |
Edited by - Murdy on 04/09/2010 21:22:16 |
 |
|
Irvine
Starting Member
43 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 09:11:38
|
Poradi niekto kde kupit preorder stym, ze vam aj poslu kluc na headstart na toho 22.septembra? |
Warhammer online : Roxana Bright Wizard 40, Rohlik Squig Herder 40. FFXI 75WHM/75BLM/75BST/75SMN/75RNG WOW Mage,Priest,Hunter 3x70 EQ2 Cloudy Skydrake <TheBlackhand> Fae Wizard 70,Runnyeye - Retired
|
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 10:40:57
|
mam obavu ze tahle hra moc uspesna nebude. |
MMORPG turista |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 11:27:57
|
mam obavu ze tahle hra moc uspesna nebude.
Nemohl bys to nějak rozepsat? Takhle není moc jasné proč si to myslíš  |
 |
|
Irvine
Starting Member
43 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 11:39:14
|
quote: Originally posted by Rodier
cetli ste ze FF14 ma mit omezeni 8 hodin expeni na tyden na 1 class? hruza
dementi, prej aby nebyli velke rozdili mezi HC a normal hraci. Imho proste nemaj content a nechtej aby se na to prislo behem 1. mesice hrani http://doupe.zive.cz/Doupecz/Expovani-ve-FFXIV-casove-omezeno/sc-108-sr-1-a-138927/default.aspx
Myslim ze ak tento system aplikuju do vydania, tak to tu hru zabije a pridu o hracov skoro hned, pretoze praveze vacsina hracov co hraju mmorpg su hc hraci, nolifery. Nechapem kto tento dementny system vymyslel. |
Warhammer online : Roxana Bright Wizard 40, Rohlik Squig Herder 40. FFXI 75WHM/75BLM/75BST/75SMN/75RNG WOW Mage,Priest,Hunter 3x70 EQ2 Cloudy Skydrake <TheBlackhand> Fae Wizard 70,Runnyeye - Retired
|
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 11:43:43
|
quote: Originally posted by Murdy
Nemohl bys to nějak rozepsat? Takhle není moc jasné proč si to myslíš 
No staci cist reakce po internetu. A i ja mam pocit ze se nam snazej prodat trochu upraveny FFXI, a to je v dnesni dobe trochu moc "old school". |
MMORPG turista |
Edited by - saiyaman on 05/09/2010 11:44:00 |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 11:55:11
|
Nemohl bys to nějak rozepsat? Takhle není moc jasné proč si to myslíš 
No staci cist reakce po internetu. A i ja mam pocit ze se nam snazej prodat trochu upraveny FFXI, a to je v dnesni dobe trochu moc "old school".
Co je na FFXI kromě grafiky "old school" ? Obsahem, zpracováním a L&L je to podle mě nejpropracovanější MMO co běží, jasně že pro spoustu lidí je to špatně stravitelná hra, ale to je o něčem jinym, další WOW od SE nikdo nečekal, nebo alespoň doufám  |
 |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:00:04
|
quote: Originally posted by Irvine ...vacsina hracov co hraju mmorpg su hc hraci, nolifery...
Zdravím Roxana, pravdu určitě máš, záleží jak dlouho, tvoje většina může totiž znamenat 90% všech hráčů týden po launchi ale třeba jen 9% o rok později 
Ikillu > lvl39 Bright Wizard |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:16:39
|
jak funguje beta register? vytvořil jsem si SE ID, zaregistroval key a když chci vlízt na https://dev-na.ffxiv.com/ tak se zaregistruju přes SE ID a napíše mi to jen:
The FINAL FANTASY XIV Beta Test Site can only be accessed by those who have been granted Beta Test accounts.
Beta testers can log in from the link below using their Square Enix Account. |
offline |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:24:57
|
quote: Originally posted by Cotouch
jak funguje beta register? vytvořil jsem si SE ID, zaregistroval key a když chci vlízt na https://dev-na.ffxiv.com/ tak se zaregistruju přes SE ID a napíše mi to jen:
The FINAL FANTASY XIV Beta Test Site can only be accessed by those who have been granted Beta Test accounts.
Beta testers can log in from the link below using their Square Enix Account.
Zdar Cotouchi  zkus http://entry.ffxiv.com/eu/index.html - je tam popsanej postup, musíš mít nejdřív vytvořenej Square Enix account :) |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:28:39
|
Zdar Cotouchi  zkus http://entry.ffxiv.com/eu/index.html - je tam popsanej postup, musíš mít nejdřív vytvořenej Square Enix account :)
čau Murdo :-) no to všechno mám, mám SE account, dostal jsem na něj key na FF14, ten jsem v něm registroval, pak jsem měl jít na ten login, ale ten mi nefunguje |
offline |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:32:11
|
Zdar Cotouchi  zkus http://entry.ffxiv.com/eu/index.html - je tam popsanej postup, musíš mít nejdřív vytvořenej Square Enix account :)
čau Murdo :-) no to všechno mám, mám SE account, dostal jsem na něj key na FF14, ten jsem v něm registroval, pak jsem měl jít na ten login, ale ten mi nefunguje
Jo teď na to koukám pořádně, to bude tím "na" v linku, to je do US verze, asi to spolu nechce kamarádit  Nicméně by to snad mělo jít pomocí toho linku ce jsem postnul zkus provést to samý na tý "EU" verzi :) SE accout znovu vytvářet nemusíš  |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 05/09/2010 : 12:38:25
|
ha, máš pravdu, přepsal jsem NA v linku na EU a už to šlape, akorát teda nechápu proč mi posílaj do mailu link na americkou betu když jsem jasně vyplnil EU při registraci, no to je jedno :-) |
offline |
 |
|
shithc
Starting Member
44 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 14:23:38
|
me to nejde vubec pustit...porad nejake updaty a timeouty...to je hruzzaaaa
PS...na jakem servru hrajete? par lidi co hraje betu od zacatku je na Golbezu.... |
http://xivpads.com/sig/i/1349938/xivpads.png[/img] |
Edited by - shithc on 06/09/2010 14:30:51 |
 |
|
Milan
Junior Member

777 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 14:40:10
|
Ach jo, sere me ze hra prejala z FF11 tu zkostnatelost ovladani a staticnost boju. A pritom vsecky ostatni FFka jsou uplne nekde jinde v tomhle smeru.. Mohl by nekdo kdo to hraje na gamepadu postnout svuj mapping cudliku?
Milan: https://dev-eu.ffxiv.com/download.php (vlevo nahore Download..) primej link ti dat nemuzu ma kratkou casovou platnost. Jinak je to i na Fileplanetu. Idealne sosni, spust, nainstaluj, nech to zacne tahat.. vypni, a potom viz muj post z minule stranky - stahni do toho patche z primejch linku, jedou rychle.
Díky za radu. Problem byl jako u jiného hráče zde na foru, že pro evropský účet mi poslali US link. Už jsem in. Stahování klienta cca 2h. server Tre**něco** postava Millanius Magus Edit: Uff tak 30 minut pobíhání po městě aniž bych věděl co mám dělat. Je to nějak užívatelsky nepřátelské. I ten boj byl nějak na palici. Mno asi na tuhle hru nejsem dostatečně pedofilní ani ujetej. |
Edited by - Milan on 06/09/2010 15:19:16 |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 15:32:23
|
quote: Originally posted by Milan
Milan: https://dev-eu.ffxiv.com/download.php (vlevo nahore Download..) primej link ti dat nemuzu ma kratkou casovou platnost. Jinak je to i na Fileplanetu. Idealne sosni, spust, nainstaluj, nech to zacne tahat.. vypni, a potom viz muj post z minule stranky - stahni do toho patche z primejch linku, jedou rychle.
Díky za radu. Problem byl jako u jiného hráče zde na foru, že pro evropský účet mi poslali US link. Už jsem in. Stahování klienta cca 2h. server Tre**něco** postava Millanius Magus Edit: Uff tak 30 minut pobíhání po městě aniž bych věděl co mám dělat. Je to nějak užívatelsky nepřátelské. I ten boj byl nějak na palici. Mno asi na tuhle hru nejsem dostatečně pedofilní ani ujetej.
A to je to oproti FF XI značně jednodušší, "journal" dává solidní nápovědu ke konkrétnímu kroku v daném questu, navíc jde questy i "trackovat" na mapě, si představ že ve FF XI nic takového nebylo a nápovědy v journálu byly jak indicie, které dával otec Fura :D Jinak ve městě je jen jeden hlavní quest, který má zároveň i funci tutoriálu, provede hráče po důležitých lokacích a vysvětlí některé aspekty hraní 
EDIT: narazil jsem na zajímavej bug, nebo jak to nazvat - nabral jsem si guildleve quest na zabití 6 potvor, time limit 30 minut, měl jsem 5/6 a zbývalo mi cca 21 minut, když mi hra spadla (což se mi buhužel občas stane). Obratem jsem zalogoval zpátky, ale jak quest, tak karta byly v pr..li, takže mi nezbylo než proceduru kompletně opakovat  |
Edited by - Murdy on 06/09/2010 15:40:18 |
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 16:59:26
|
pedofilni a ujetou nazyvej svoji starou, debile.
ten problem s mizenim leves pri padu je znama vec, cekam ze to fixnou. |
MMORPG turista |
Edited by - saiyaman on 06/09/2010 17:11:29 |
 |
|
FUFICEK
New Member

112 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 17:10:14
|
A to je to oproti FF XI značně jednodušší, "journal" dává solidní nápovědu ke konkrétnímu kroku v daném questu, navíc jde questy i "trackovat" na mapě, si představ že ve FF XI nic takového nebylo a nápovědy v journálu byly jak indicie, které dával otec Fura :D Jinak ve městě je jen jeden hlavní quest, který má zároveň i funci tutoriálu, provede hráče po důležitých lokacích a vysvětlí některé aspekty hraní 
EDIT: narazil jsem na zajímavej bug, nebo jak to nazvat - nabral jsem si guildleve quest na zabití 6 potvor, time limit 30 minut, měl jsem 5/6 a zbývalo mi cca 21 minut, když mi hra spadla (což se mi buhužel občas stane). Obratem jsem zalogoval zpátky, ale jak quest, tak karta byly v pr..li, takže mi nezbylo než proceduru kompletně opakovat 
Tak nějak jsem doufal, že hra bude trochu osvěžená FFXI. Bohužel zatím mám pocit, že téměř všechno, vyjma grafiky a trochu lépe provedených questů, je horší než v minulé onlinovce. No uvidíme. S tim omezenim exp na class je to pekne na.. S odstupem jsem nad tím přemýšlel, ale zdá se mi to celé dost těžkopádné, nedotažené. Uvedu příklad: Můj hlavní class bude gladiator. K tomu řekněme budu chtít dělat kovařinu a armosmithing kvůli opravám a nové výbavě. Abych ušetřil (nakupovat vše od ostatních hráčů zatím není reálné) budu muset přibrat ještě minimálně mining. K tomu bych optimálně potřeboval tři sady equipu (pokud bych hrál classů více, tak minimálně 5 sad equipu). Kam bych to všechno proboha narval? A kde na to vzít, když se věci v současné době tak příšerně opotřebovávají? Navíc u těch základních věcí přijde oprava stejně draho, jako nákup nového předmětu. Například základní gladius... Nový stojí 600gil, materiál na opravu stojí taky 600gil( vyrobit ho je nereálné, vyjde ješte mnohem dráž). Takže se mi vyplatilo ten starý gladius za 200gil prodat a za 600 koupit nový. No je tohle normální?
Našel jste někdo ve hře market, nebo tam opravdu není? Také ti prodavači fungují nějak divně. Postavil jsem vendora s věcmi za 12000. On to prodal a já z něj vymámil jen 7600 Podle mých informací by měl výslednou částku zkrátit o 5%, ale nějak mi ty počty nevychází. |
Pokud zase kecám nesmysly, tak mi to prosím promiňte. |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 18:30:28
|
Není na ty fatální soudy trochu brzy ? Co znám japonce a jejich hry, tak to vždy stálo za to. Sice zpravidla hodně HC, ale zážitek :-) |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 18:44:37
|
quote: Originally posted by Gabriel
Není na ty fatální soudy trochu brzy ? Co znám japonce a jejich hry, tak to vždy stálo za to. Sice zpravidla hodně HC, ale zážitek :-)
Vždy stálo za to? kdyby tomu tak bylo tak dnes nikdo WoWko nehraje. Co opravdu od japonců stálo za to a stojí dodnes?
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 18:51:10
|
Myslíš že WoW je nějaký etalon podle kterého se hodnotí zbytek světa ? Komunita uživatelů her a od nintenda je tak 4x možná 6x větší než má Blizzard. Čímž nesnižuju kvality blizzardu.
Myslím že FF XI má nebo měla něco kolem 2.5 milionu aktivních uživatelů, to rozhodně není málo.
Každopádně je zbytečné se pouštět do nějaké flamelike debaty jen proto, že máš svůj vyhraněný názor na japonské hry a všichni ho tu známe. Jen chci říct, že fatální soudy z několikadenní bety jsou zbytečné.
Mimochodem podobně se mluvilo o WoW když startovalo. |
 |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 19:02:49
|
quote: Originally posted by spajdr ...Co opravdu od japonců stálo za to a stojí dodnes?
Tokio, Subaru, Suzuki, Sushi, Canon, Sencha,... |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
 |
|
FUFICEK
New Member

112 Posts |
Posted - 07/09/2010 : 16:32:06
|
quote: Originally posted by terawatt
quote: Originally posted by spajdr ...Co opravdu od japonců stálo za to a stojí dodnes?
Tokio, Subaru, Suzuki, Sushi, Canon, Sencha,...
Tokio-příšerný, Subaru- brak a designovej paskvil, Suzuki- oproti konkurenci k smíchu, sushi-já ho nerad proto nehodnotim, Canon- velkej souhlas, Sencha- no...pro milovníky zeleného čaje možná dobré. Toť můj názor na tento offtopic  |
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 07/09/2010 : 17:33:55
|
ono na rovinu co krom WoWu (a hlavne po tom co vysel) dosahlo na zapade vetsiho uspechu? Mozna krom eve, nic. Ostatni mozna prodali par krabic a potom jen slucujou servery nebo prechazi f2p. Takze i kdyby ffxiv dosahlo max na cisla predchudce (~500-750k) porad na tom bude lip nez vetsina ostatnich. |
MMORPG turista |
 |
|
Rashaverak
Senior Member

3722 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 08:19:42
|
ohledne japonska, co treba samurajske mece ? :)
nebo me napada treba sony, no a co je v japonsku zcela bezkonkurencni jsou televizni zabavne estrady, kam se nova hrabe :) |
lastfm |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 08:31:58
|
Co třeba klávesové nástroje? Casio, Yamaha, Roland, Korg...jakto, že nikdo neumí vyrobit alespoň trochu srovnatelnou kvalitu? ....to samý Wacom, taky absolutní špička na trhu  Jestli se dotaz týkal výhradně MMO, tak FFXI určitě stála za to, a imo pořád stojí, ale to je věc názoru, co udělali Češi tak převratnýho, že se tu vynáší takové soudy
Spíš mi někdo poraďte, jestli je normální, že mi to na C2D 8400, GF GTX 460 (OC) a 4 GB RAM jede tak brutálně pomalu :) zkoušel jsem i hodně low nastavení, je to sice hratelný, ale tak divně se to furt zadrhává. Jedu 1920x1080, Windows 7 - 64bit, rozlišení jsem zkoušel omezit až na 1280x800, ale žádný výrazný nárůst plynulosti jsem nezaznamenal  v benchmarku na hi mi to dává cca 2500 bodů |
 |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 08:34:59
|
quote: Originally posted by Rashaverak
ohledne japonska, co treba samurajske mece ? :)
nebo me napada treba sony, no a co je v japonsku zcela bezkonkurencni jsou televizni zabavne estrady, kam se nova hrabe :)
Toyota, Honda, Kawasaki, Yamaha, Mitsubishi, Nissan, Lexus, Isuzu, Sony, Nintendo, Fujitsu, Panasonic, Toshiba, Hitachi, Sharp, Seiko, Nikon, Eizo,... to jen když se zeptáš mistra Googla, kulturu a umění nezmiňuju, protože o ní vím prt, stejně jako většina z nás 
EDIT: Of all the people I have met, I like the Japanese most, as they are modest, intelligent, considerate, and have a feel for art. <Albert Einstein> |
|
Edited by - terawatt on 08/09/2010 08:44:39 |
 |
|
FUFICEK
New Member

112 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 09:54:56
|
Spíš mi někdo poraďte, jestli je normální, že mi to na C2D 8400, GF GTX 460 (OC) a 4 GB RAM jede tak brutálně pomalu :) zkoušel jsem i hodně low nastavení, je to sice hratelný, ale tak divně se to furt zadrhává. Jedu 1920x1080, Windows 7 - 64bit, rozlišení jsem zkoušel omezit až na 1280x800, ale žádný výrazný nárůst plynulosti jsem nezaznamenal  v benchmarku na hi mi to dává cca 2500 bodů
Mno koukal jsem ti na to...podle mě je v tvém případě na vině procesor a jeho pouhá dvě jádra. Client sám o sobě mi bere 48-49% výkonu jádra (i5 750), hra dokáže vytížit všechna 4 jádra. Jinak s pamětí a grafickým výkonem bys problém mít neměl. BTW 2500 v benchmarku je dost málo...
EDIT: pokud máš ultimate verzi woknousů, tak si to sám zkontroluj přes sledování prostředků. Je to velice přesné. |
Edited by - FUFICEK on 08/09/2010 09:58:22 |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 11:02:30
|
quote: Originally posted by FUFICEK
Spíš mi někdo poraďte, jestli je normální, že mi to na C2D 8400, GF GTX 460 (OC) a 4 GB RAM jede tak brutálně pomalu :) zkoušel jsem i hodně low nastavení, je to sice hratelný, ale tak divně se to furt zadrhává. Jedu 1920x1080, Windows 7 - 64bit, rozlišení jsem zkoušel omezit až na 1280x800, ale žádný výrazný nárůst plynulosti jsem nezaznamenal  v benchmarku na hi mi to dává cca 2500 bodů
Mno koukal jsem ti na to...podle mě je v tvém případě na vině procesor a jeho pouhá dvě jádra. Client sám o sobě mi bere 48-49% výkonu jádra (i5 750), hra dokáže vytížit všechna 4 jádra. Jinak s pamětí a grafickým výkonem bys problém mít neměl. BTW 2500 v benchmarku je dost málo...
EDIT: pokud máš ultimate verzi woknousů, tak si to sám zkontroluj přes sledování prostředků. Je to velice přesné.
Díky za info, myslel jsem si že procák to bude trochu brzdit, ale zase tak pomalý jsem to nečekal, jinak mi vše šlape uplně v pohodě a plynule. Taky mi přišlo 2.500 bodů hodně málo, ale v tom benchmarku se hra hýbala naprosto plynule, což se o hraní říct nedá  ...no nic, ještě budu chvíli bádat, ale jestli je optimalizace taková, že i tahle moje sestava je už považovaná za brak, tak to potěš ....  |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 12:48:20
|
Tak jsem koukal na výsledky benchmarků různě na forech a celkem dost se to liší: http://forums.windower.net/topic/18030-ffxiv-benchmark-results/ 1. E8400 C2D @ 4.1GHz, 4GB DDR2 @ 1150MHz, Visiontek HD4850 (512MB DDR3) @ 710/1050, Windows XP Pro Changing AF/AA settings didn't cause much variance, and tbh I didn't see much change other than a little stutter at high AA settings. Low: 3300-3400 High: 1800-1900
2. 2786 - high res 4411 - low res i have i5 750 2.67 quad core 3gb memory 2x nvidia gtx 260's on sli mode (multi monitor) with xp pro
S GF 8800 GTX jsem měl hodně podobné výsledky jako v případě č. 1, tzn. cca 1.800 bodů na high settitngs. Jelikož mám ještě socket 775, tak pro mě "Íčka" nepřipadají v úvahu, to bych musel koupit i desku, kdybych tam narval quad, třeba INTEL Core 2 Quad Q9400, je možné že bude nárůst výkonu natolik markantní, nebo je to zbytečnost ? Hra je pro mě celkem bez problémů hratelná, ale ke komfortu to má daleko :) |
 |
|
FUFICEK
New Member

112 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 13:12:48
|
Tak jsem koukal na výsledky benchmarků různě na forech a celkem dost se to liší: http://forums.windower.net/topic/18030-ffxiv-benchmark-results/ 1. E8400 C2D @ 4.1GHz, 4GB DDR2 @ 1150MHz, Visiontek HD4850 (512MB DDR3) @ 710/1050, Windows XP Pro Changing AF/AA settings didn't cause much variance, and tbh I didn't see much change other than a little stutter at high AA settings. Low: 3300-3400 High: 1800-1900
2. 2786 - high res 4411 - low res i have i5 750 2.67 quad core 3gb memory 2x nvidia gtx 260's on sli mode (multi monitor) with xp pro
S GF 8800 GTX jsem měl hodně podobné výsledky jako v případě č. 1, tzn. cca 1.800 bodů na high settitngs. Jelikož mám ještě socket 775, tak pro mě "Íčka" nepřipadají v úvahu, to bych musel koupit i desku, kdybych tam narval quad, třeba INTEL Core 2 Quad Q9400, je možné že bude nárůst výkonu natolik markantní, nebo je to zbytečnost ? Hra je pro mě celkem bez problémů hratelná, ale ke komfortu to má daleko :)
No počkal bych na release. Jinak by ses po dosažení plynulosti klienta dočkal rozčarování nad lagem serveru Věřme tomu, že to je spoustou běžících debugů... |
 |
|
Arafel
Starting Member
26 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 14:16:04
|
...... Díky za info, myslel jsem si že procák to bude trochu brzdit, ale zase tak pomalý jsem to nečekal, jinak mi vše šlape uplně v pohodě a plynule. Taky mi přišlo 2.500 bodů hodně málo, ale v tom benchmarku se hra hýbala naprosto plynule, což se o hraní říct nedá  ...no nic, ještě budu chvíli bádat, ale jestli je optimalizace taková, že i tahle moje sestava je už považovaná za brak, tak to potěš .... 
Mám procesor C2D 8200 a hra mi jede naprosto plynule. Ram taky 4 GB, ale karta od ATI 5770, coz je dost podprumerna karta. |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 15:14:22
|
quote: Originally posted by Arafel
...... Díky za info, myslel jsem si že procák to bude trochu brzdit, ale zase tak pomalý jsem to nečekal, jinak mi vše šlape uplně v pohodě a plynule. Taky mi přišlo 2.500 bodů hodně málo, ale v tom benchmarku se hra hýbala naprosto plynule, což se o hraní říct nedá  ...no nic, ještě budu chvíli bádat, ale jestli je optimalizace taková, že i tahle moje sestava je už považovaná za brak, tak to potěš .... 
Mám procesor C2D 8200 a hra mi jede naprosto plynule. Ram taky 4 GB, ale karta od ATI 5770, coz je dost podprumerna karta.
Díky moc, to je pro mě docela důležité info, zřejmě bude pes zakopán někde jinde, teď už jen přijít na to kde a vykopat ho 
EDIT: doufám teda že nebudu muset reinstallovat komplet OS  |
Edited by - Murdy on 08/09/2010 15:16:22 |
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 21:10:00
|
Murdo to je docela divný protože já s C2D na 2,8 ghz, 4 gb ram a radeon 4750 mám asi 2500 na high, oproti tobě sračkoidní sestava |
offline |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 08/09/2010 : 21:38:26
|
nemas zapnuty Ambient occlusion? To zere vykon jak sfina. nastaveni je popsany tady: http://www.ffxivcore.com/topic/11691-ffxiv-graphical-settings-guide/
Díky za radu, AO vážně žere neskutečně výkonu, trochu jsem to pošteloval, hrál si s nastaveníma a nakonec se mi z toho podařilo dostat celkem solidní poměr rychlosti a vzhledu, takže už je to celkem v pohodě.
Cotouch: to score v benchi mě taky zaráží, čekal jsem že to pošlape líp, ale na forech jsou ty výsledky od lidí hrozně rozdílný, jak jsem postoval někde vejš, taky tam má někdo E8400 C2D @ 4.1GHz, 4GB DDR2 @ 1150MHz, Visiontek HD4850 - a uvádí score na high jen 1800-1900. Jinde na foru někdo psal, že hra šlape svižnějc na starší verzi nVidia ovladačů, tak jsem tam zkusil dát starší build, ale s tim jsem měl score jen 2.200 bodů, což už jsem vůbec nepochopil :) Předpokládám že něco výkonu ukousne SB X-fi Elite PRO, ale těch 2.500 bodů se mi stejně nezdá  |
 |
|
Rashaverak
Senior Member

3722 Posts |
Posted - 09/09/2010 : 08:18:18
|
zakaz zvukovku a zkus, to mas par minut |
lastfm |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 09/09/2010 : 11:19:37
|
zakaz zvukovku a zkus, to mas par minut
Díky, určitě to testnu hned jak se vrátím z práce, já mám ten comp vůbec hodně dimenzovanej na zvuk 
Jinak mě včera celkem zarazila skutečnost, že už jsou ve hře boti a gold-sellers, nějaký hovado spamovalo do chatu url na prodej gil cca každých pár sekund, což už samo o sobě je celkem k nasrání, ještě víc jsem se divil, když tam ta osoba stála a spamovala i za cca 3 hodiny, v podstatě 99% veškerýho chatu byly spamy od tohoto gold-sellera a nikdo s tím nic neudělal  |
 |
|
saiyaman
Starting Member
46 Posts |
Posted - 09/09/2010 : 14:10:25
|
no psali nekde (myslim ze ve FAQ) ze support a GM se rozjedou az ke konci bety. |
MMORPG turista |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 09/09/2010 : 15:34:23
|
no ty spameři tam byli asi 3 nebo 4, už jsem hledal funkci ignore :-) |
offline |
 |
|
RinoaSVK
Starting Member
8 Posts |
Posted - 10/09/2010 : 16:48:56
|
Potrebujem poradiť nabral som questi dá sa len 8 všetky som spravil mám ich zapísané ako hotové ale neviem ako sa ich zbaviť aby som mohol nabrať nové. |
Edited by - RinoaSVK on 10/09/2010 16:49:59 |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 11/09/2010 : 11:09:56
|
quote: Originally posted by RinoaSVK
Potrebujem poradiť nabral som questi dá sa len 8 všetky som spravil mám ich zapísané ako hotové ale neviem ako sa ich zbaviť aby som mohol nabrať nové.
Levequesty jdou tušim smazat u NPC, u kterého je nabíráš, když máš plno, nebo se pokusíš nabrat quest, kterej máš označenej jako hotovej, NPC myslim nabídne možnost "exchange", kde ho můžeš vyměnit, a je tam tuším i možnost smazat všechny najednou  Zatím jsem toho moc nenahrál, furt mám hrozně málo času na hraní (potřeboval bych, aby měl den tak 50 hodin :D ), takže nevim jestli to řikám dobře  |
 |
|
Murdy
New Member

285 Posts |
Posted - 11/09/2010 : 12:03:44
|
zakaz zvukovku a zkus, to mas par minut
Vypnul jsem EAX a 24-bit Crystalizer a skutečně mi to v průměru dává o 20-30 bodů víc v benchmarku, ale to je v podstatě nárůst cca 1%, takže nic extra :) Jinak co jsem pročítal fora, tak u 4XX NVIDIí došlo po aplikaci červencovýho driveru skutečně k nárůstu o 200-300 bodů v benchmarku, tak je možný že se to ještě zlepší až vyjdou 260.xx drivery, na který celkem čekám, protože by tam snad měl být fix pro FFXI - se současnýma ovladačema se FFXI na 4XX kartách nedá hrát, jakmile jste v dosahu jakýchkoli dalších postav, hra padá na 4-8 FPS, i uživatelům s GTX 480  |
Edited by - Murdy on 11/09/2010 12:05:36 |
 |
|
Topic  |
|
|
|