Author |
Topic |
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 18:35:07
|
1) ja sem s Rognogem nezacal. byli to lidi zew SW kteri obvinili MDK ze si dela svoje vlastni raidy a nikomu nic nerekne. ja jsem jenom vysvetloval proc jsme to udelali a co k tomu vedlo. to ze se pak par lidi napsalo na raid SW a meli lockout je jen a jen jejich chyba. nikdo je k nicemu nenutil.
Rognoka jsem vytahl ja. Vytahl jsme ho proto, neb tu bylo receno jako jeden duvod, proc SW rozbilo komunit tu, ze arnalix prohlasil, ze SW by mohlo delat closed raidy. Mdk je delalo. Kazde pondeli tusim. SW closed raidy nedelalo (az na pokus, kdy se slo nahodou na rognoka ve dvou groupach, kde byl mix lidi, ne jenom lidi ze SW), nevyhlasovalo, neprovozovalo, jen si dovolilo irici, ze by je delat mohlo.
Pak prisel navrh SW na slouceni guild a z jeho formulace a z k nemu probihajici diskuze mi osobne bylo naprosto jasne, ze neco jako slouceni DKP natoz guild je naprosta utopie a spolecne raidovani tak, jak probihalo do te doby asi brzo skonci. Prijde mi normalni, ze kdyz nekoho urazis, tak te za to asi moc milovat nebude.
Navrh jsem psal ja. Pokud ti/vam prisel urazejici omlouvam se. Nemel jsem to v umyslu. Mel byt vecny. Bez nejakych starych potencialnich krivd ci postoju. Postaveny na dobre raidovaci spolecne zkusenosti.
Zajemce ho muze porovnat s navrhem, ktery nam dalo kdysi MdK.
Pokud jsem nekoho z mdk/rl urazil jeste jendou se omlouvam. nemel jsm to nikdy v umyslu. |
Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin |
|
|
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 18:39:33
|
system s protectovanyma mistama sem pochopil naprosto spravne. 1) v tomto systemu nehralo roli, kdo je z jake guildy. 2) nevim u ktereho raidu to bylo, ale kdyz jsem ti rikal at se zapises, ze misto pro tebe prave diky protectovanym mistum je, tak to tak bylo 3) Pokud by se se na nejaky raid nedostal - tak by to nebylo proto, ze jsi z mdk 4) je v poradku, ze jdi sel na jiny raid, pokud si se domnival, ze nemas dobrou sanci se na raid dostat |
Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin |
|
|
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 18:42:13
|
Krome Rognoga MDK nikdy zadne closed raidy neporadalo a vsechny ostatni ktere zacalo znovu organizovat v rijnu byly otevrene pro vsechny jak z MDK, tak RL i SW. Tak to aspon plati do teto nedele na kdy je vypsany posledni MDK raid. Co se tyce otevrenych raidu MdK tak tam byl vzdycky rozdil oprti otevreny v SW. Zatimco u tech nasich meli vsichni celnove DkP stejna prava co se attendace tyce, MdK melo otevren raidy pro vsechny s douskou, ze te muze predbehnout kdokoliv z MdK at se napises kdy se napises neb clenove MdK maji absolutni prednost. |
Edited by - Genagen on 07/01/2006 18:43:25 |
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 19:44:20
|
Pekne rozepsano, jen tam je takova drobna chybicka. Zkusim posloupnost, ono se to da presne vysledovat v rosteru SW, na foru SW a v DKP SW.
Takhle sly podle me udalosti za sebou: 1) byly spolecne raidy v srpnu jak rekl Kwah 2) uvazovalo se o slouceni DKP 3) SW zacala jednani o pridruzeni 3 zahranicnich guild s celkem cca 12 high level chary 4) prichazi rozhodovani MdK co dal, nebot se chape, ze pokud guilda dela raidy, chce, aby tam sli jeji lide (tak to my chapeme, viz Kwahem popisovana loajalita ke skupine a guilde) a SW zacinalo mit opravdu hodne lidi s vhodnym levlem na raidovani (v te dobe to se sloucenim mohlo jit k 24 az 30) 5) MdK zacina delat raidy s RL, cast lidi stale chodi s SW na raidy 6) do SW odchazi zajimava cast hracu RL. Pro MdK to znamena, ze SW jsou zcela samostatni (30 plus lidi na raid) a naopak se musi soustredit na vlastni raidy, aby dokazala svym lidem a pripadne i lidem z RL, ze nemaji chodit do SW. To neni nevrazivost, jen snaha o preziti, nebot pokud by se prestaly delat raidy, cast lidi by skoncila a zbytek by sel zakonite za raidy, tzn. do SW a konec MdK a RL. Ostatne stejna hrozba celou dobu visela nad MdK a RL a podle me ji prave, pro vas paradoxne, vyresil JAK.
Tohle je casova souslednost a motivy MdK z meho pohledu a kdo to nechape, tak to ma smulu
Jinak me to obcas prijde, ze cast lidi jsou levicovi intelektualove se smyslem pomahat vsem a my jsme osklivi kapitaliste, co si hrabou na svem pisecku... A je to pravda !!!
Btw, jedna neuveritelne pozitivni vec je ta, ze se rozhybala zatim dost mrtva cast clenu schopna delat T5 raidy. Preji jim hodne uspechu
|
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ
|
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 19:46:44
|
quote: Originally posted by Genagen
[i] MdK melo otevren raidy pro vsechny s douskou, ze te muze predbehnout kdokoliv z MdK at se napises kdy se napises neb clenove MdK maji absolutni prednost.
Ano, to pravidlo tam je celou dobu, ale zeptej se kohokoliv, zda bylo nekdy pouzito. A ze se obcas nekdo z MdK na raid nedostal je fakt, co si vzpominam treba Tibor. |
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ
|
|
|
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 19:57:56
|
To neni nevrazivost, jen snaha o preziti, nebot pokud by se prestaly delat raidy, cast lidi by skoncila a zbytek by sel zakonite za raidy, tzn. do SW a konec MdK a RL.
Jak jsem psal nekde o par stranek vis. To ze se tak stalo si myslim je OK. I to chapu. Me osobne muze trochu mrzet zpusob, jakym se to stalo. Ale co me mrzi hodne byl ten Kuzmuv post, ktery mam IMO k realite dost daleko.
Jinak me to obcas prijde, ze cast lidi jsou levicovi intelektualove se smyslem pomahat vsem a my jsme osklivi kapitaliste, co si hrabou na svem pisecku... A je to pravda !!! Do levicaka mam daleko. Ale jinak docela trefne :-) Myslim neco, kvuli cemu mozna nekomu bude stat zato se prokousat az sem :-) |
|
|
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 20:04:05
|
Ano, to pravidlo tam je celou dobu, ale zeptej se kohokoliv, zda bylo nekdy pouzito Nevim o tom, ze bylo pouzito. |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 07/01/2006 : 23:08:13
|
quote: Originally posted by Genagen Jak jsem psal nekde o par stranek vis. To ze se tak stalo si myslim je OK. I to chapu. Me osobne muze trochu mrzet zpusob, jakym se to stalo. Ale co me mrzi hodne byl ten Kuzmuv post, ktery mam IMO k realite dost daleko.
Tak sem si ted taky procetl ty silene elaboraty... dost cteni, ale porad se to opakuje... zadnej posun ku predu. Tak ja se vratim uplne na zacatek. To ze ja si myslim, ze za konec spolecneho raidovani muze vedeni SW je proste muj subjektivni nazor, za kterym si stojim. A tak jako ty porad tvrdis ze k tomu nemam jedinej konstruktivni duvod, argument ci ze sem mimo realitu je zase tvuj nazor. Z celeho tohohle topiku pro me nevyplynulo zbla nic o tom, ze bych se mylil... vase argumenty jsou prazdne a misty i falesne.
A kdyz dojdou argumenty, tak se vse toci kolem loknuti topiku a moderovani Pokud vim, loknul sem tu zatim druhej topic.. prvni byl hlasovaci o jmene potencionalni nove guildy, tohle druhej. Nemusim Arnalixovi ani nikomu jinemu dokazovat ze jsem velkej kluk, ale cim pecliveji ctu Arnalixovi blitky, tim vic se mi vybavuje prislovy "podle sebe, soudim tebe" |
"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!" |
|
|
Gunhead
Starting Member
69 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 11:14:42
|
quote: Originally posted by Kuzmik Tak sem si ted taky procetl ty silene elaboraty... dost cteni, ale porad se to opakuje... zadnej posun ku predu. Tak ja se vratim uplne na zacatek. To ze ja si myslim, ze za konec spolecneho raidovani muze vedeni SW je proste muj subjektivni nazor, za kterym si stojim.
Spolecne raidovani skoncilo v okamziku, kdy MdK vzkazalo SW ze SW nepotrebuje a ze konci. Kde v tom vidis "vinu" vedeni SW?
Ac se to podle roosteru nemusi zdat, SW v te dobe bylo schopno slozit vlastni akceschopny raid pouze s urcitou davkou stesti (termin se hodi vsem, nikomu do toho na posledni chvili nic nevleze, atd...). Takze vypadek lidi z MdK nam zpusobilo docela dost problemu. Nicmene jsem toho nazoru ze by vam SW melo spis podekovat: jednak to i ty nejvetsi altruisty presvedcilo o tom, ze spolehat se v cemkoliv na lidi z MdK je chyba a ze tudy cesta rozhodne nevede druhak nas to prinutilo k dalsi praci a dalsimu usili na rozsirovani guildy, coz resultovalo do stavu, ve kterem je SW dneska a ktery nam dela radost.
Ostatne nevim, proc se na tehle veci tak otacis? MdK v pohode slozi raid (ted dokonce elitni), nema problem. SW bylo v problemech, ale zamakali jsme na tom, dneska v pohode slozi raid, nema problem. Tak co te na tom stve? |
EQ2: Gunhead, Patmat EVE: Firelash |
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 11:52:53
|
quote: Originally posted by Gunhead
urcitou davkou stesti (termin se hodi vsem, nikomu do toho na posledni chvili nic nevleze, atd...)
Ano, zde jsi presne popsal rozdil mezi MdK/RL raid skupinou a SW. V MdK/RL je totiz VETSINA tech, co chodi na kazdy raid a maji normalne ve svem tydennim "planu" VZDY volne utery, ctvrtek a nedele, jsou to takovi "napul" HC. Zatimco me prijde, ze SW je vice casual player nebo tak nejak. A prave proto doslo k rozchodu, kde obe skupiny maji jiny pohled na raidy - mala skupina stale chodicich proti velke skupine, kde clovek zajde obcas. Je to tak a tim to konci, je pak jen dost trapne a ubohe, kdyz nekdo ze SW (nebudu toho cloveka od A napadat ) zacne postovat bludy o necem, o cem nic nevi, jen se mu to z JEHO POHLEDU zda divne...
Ostatne nevim, proc se na tehle veci tak otacis? MdK v pohode slozi raid (ted dokonce elitni), nema problem. SW bylo v problemech, ale zamakali jsme na tom, dneska v pohode slozi raid, nema problem. Tak co te na tom stve?
No me to neda, imho Kuzmu stve jen to, ze sem nekteri lide zacli postovat nesmysly. Ostatne koukni se, kdo tu diskuzi zacal, lidi z MdK ani RL to nebyli....
Takze nas nic nestve ale nekdo od vas ma asi problem |
|
|
|
Gunhead
Starting Member
69 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 13:43:04
|
quote: Originally posted by Jaris Ano, zde jsi presne popsal rozdil mezi MdK/RL raid skupinou a SW. V MdK/RL je totiz VETSINA tech, co chodi na kazdy raid a maji normalne ve svem tydennim "planu" VZDY volne utery, ctvrtek a nedele, jsou to takovi "napul" HC. Zatimco me prijde, ze SW je vice casual player nebo tak nejak. A prave proto doslo k rozchodu, kde obe skupiny maji jiny pohled na raidy - mala skupina stale chodicich proti velke skupine, kde clovek zajde obcas.
To se samozrejme cloveku, ktery s nama 2 ci vice mesicu na raidu nebyl muze zdat. A tak to skutecne vypadalo v okamziku, kdy jste se na nas vykaslali. Ale IMO se jinak, nez jak jsi popsal ty, raidovat neda, snad krome tech nejtrivialnejsich akci. A jak jsem psal, investovali jsme do toho pomerne dost casu a usili a dnesni raidforce SW je nekde jinde. Coz je jiste videt i v nasem DKP ci v tom co maji nasi lide na sobe.
quote:
No me to neda, imho Kuzmu stve jen to, ze sem nekteri lide zacli postovat nesmysly. Ostatne koukni se, kdo tu diskuzi zacal, lidi z MdK ani RL to nebyli....
Thread jsem zalozil ja, za uplne jinym ucelem. Prvni kdo tu tyhle veci otevrel (bezduvodne a navic stylem frekventanta pomocne skoly v puberte) byl Kuzma. A znova se k tomu vratil. Tak mu ten fakt, ze nemate problem, prosim nejak vysvetli
|
Edited by - Gunhead on 08/01/2006 13:45:10 |
|
|
pypkaj
Starting Member
52 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 13:48:48
|
jojo, nase ELITNI skoro-JAK slozeni vcera ukazalo Dread Army jak jsme UBER na Goliathovi v SC :))
ale nevim proc pak pobihali kolem a kriceli n00bs!, mozna se mi to jenom zdalo :)
PS. to rognok - chodili sme na nej vzdycky v pondeli, coz myslim nebyl ani normalni raidovaci den, proste se napsalo do MOTD ze kdo chce muze prijit pred COD, tudiz hlavne pro novacky z MdK... RL chodili na "vlastniho" rognoka.... jak SW to nevim, ale na jejich raidu sem byl pouze 2x nebo 3x (no jo, byl sem lowbik :)), pak uz nebylo mozny se prihlasit, ne proto ze by to nekdo zakazal, ale kvuli tomu ze ve stejnej cas byl vzdycky i raid Mdk+rl, nebo kvuli retimerum... Ostatne po case sem prestal navstevovat stranky SW ke se prihlasuje na raid, takze jsem uplne ztratil prehled co/kdy/jak delaji :)
to jak: jakmile jsme zacali chodit na T6 raidy, tak jsme celou dobu chodili v podstate ve stejnym slozeni, akorat v posledni dobe se pridalo par "novych"-"vracenych" (ehm, stene uz jsou na vyssim lvl nez ja :)) lidi. To znamena taky ze uz lidi vi vcelku co a jak, nektery zony by sli projit urcite i se zavrenyma ocima :) Takze sehranej, napul uzavrenej raid mi prijde jako dobra volba. Stejne raid stoji a pada na raid leaderech, bez alyka klattua atd by jsme si tezko pocinali... :)
|
Thalantyr <Mor do Kuli> | Wizard (60) / Alchemist (60) | Runnyeye | EQ2 (uložen k ledu) |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 14:23:11
|
quote: Originally posted by Gunhead Tak co te na tom stve?
hmm.. ja sem si nevsiml ze by ch tu postoval stylem ze me neco stve jediny co me nastvalo bylo tve unahlene postovani o necem, co se nezakladalo na pravde a po vysvetleni si se omluvil... v tom nevidim jedinej problem.
quote:
Thread jsem zalozil ja, za uplne jinym ucelem.
ano a taky sem ho po te, co se to vysvetlilo, jak sem napsal vyse, uzamkl a povazoval za vyresene. Arnalixovi se to nelibilo... nebyl sem to ja kdo s tim mel problem.
quote: Prvni kdo tu tyhle veci otevrel (bezduvodne a navic stylem frekventanta pomocne skoly v puberte) byl Kuzma. A znova se k tomu vratil. Tak mu ten fakt, ze nemate problem, prosim nejak vysvetli
Tak asi takhle. Do skoly jsem chodil pravidelne a ne jako frekventant. Skolu jsem navstevoval normalni a ne vzlastni a na svuj prospech jsem si nikdy neztezoval a nemusim se za nej stydet. Troufam si rict, ze pubertu mam jiz take za sebou.
Vratil jsem se k loknutemu topiku (znova odemkl) ne kvuli sobe, ale kvuli Arnalixovi, aby sem mohl vyblit svoje egoisticky zvasty.
Ja fakt zadnej problem nemam. SW nepotrebuji a jsem rad ze SW nepotrebuje me a ani MdK. To ze jsem presvedcen ze za ukoncenim spoluprace mezi guildami muze SW si stojim a sere to vas... ne me.
Nepotrebuji nic vysvetlovat... mam vse urovnane. Spis si to zkuste urovnat vy a prestante se rozcilovat.
Na druhou stranu ani se nedivim, ze to mate trosku pomatene a vase sebevedomi neni z nejlepsich. Zakladate topiky, kde vlastne potrebujete radit, v dalsich osocujete druhou stranu z nepravosti, i kdyz jak se ukazalo pravda byla jinde a sami sebe nazyvate lamama a noobama....
Ver mi ze ja se vazne nemam proc rozcilovat, vy me naopak velice bavite. |
|
|
Gunhead
Starting Member
69 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 15:00:58
|
|
|
|
Genagen
Junior Member
589 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 15:12:05
|
Tady Kuzmo uz ma altruisticka vysvetlovaci trpelivost pomalu dochazi.
Preji pekny den, sebevedomi nahore bez ohledu na jeho kontakt s realitou. A posilam sve oblibene diskusni bryle doktora Hamhaltera :-) |
|
|
Kwah
New Member
423 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 16:15:22
|
quote: Originally posted by Gunhead To se samozrejme cloveku, ktery s nama 2 ci vice mesicu na raidu nebyl muze zdat. A tak to skutecne vypadalo v okamziku, kdy jste se na nas vykaslali. Ale IMO se jinak, nez jak jsi popsal ty, raidovat neda, snad krome tech nejtrivialnejsich akci. A jak jsem psal, investovali jsme do toho pomerne dost casu a usili a dnesni raidforce SW je nekde jinde. Coz je jiste videt i v nasem DKP ci v tom co maji nasi lide na sobe.
tady ti budu Gune odporovat: vase DKP ja jasny dukaz toho ze lidi v SW a MDK maji, nebo aspon meli k raidovani odlisny pristup. jen 5 lidi ma ucast na raidech pres 50%. naopak ja mam u vas porad pres 30% a to s vama 3 mesice nehraju a nez mi koncem rijna zacal blbnout net mel sem 100% ucast na raidech poradanych MDK |
|
|
Gunhead
Starting Member
69 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 16:52:37
|
quote: Originally posted by Kwah tady ti budu Gune odporovat: vase DKP ja jasny dukaz toho ze lidi v SW a MDK maji, nebo aspon meli k raidovani odlisny pristup. jen 5 lidi ma ucast na raidech pres 50%. naopak ja mam u vas porad pres 30% a to s vama 3 mesice nehraju a nez mi koncem rijna zacal blbnout net mel sem 100% ucast na raidech poradanych MDK
Podival bych se na to, jakym zpusobem to cislo vznika - je to attendance za celou dobu existence DKP SW. To je podle data prvniho raidu 22.6.2005 tedy zhruba 6 mesicu. Takto kalkulovane cislo pochopilelne nema zadnou vypovidaci hodnotu ohledne attendance lidi, kteri do systemu vstoupili pred 2 mesicema. Dale si prosim vsimni, ze v systemu figuruji fiktivni raidy pro ucely administrace prevodu itemu za DKP body. Nicmene i tyto jsou zahrnuty do celkoveho poctu raidu a brany jako zaklad pro vypocet procentualni attendance. Proto taky napr. Genagen ktery mel dle meho odhadu min 95% ucast ze celou dobu existence DKP (BTW, vetsinu tech raidu organizoval) ma kalkulovanou ucast jen 58%.
Ten udaj je tedy dost zavadejici, nicmene, potrebujes-li zit s vedomim, ze lide z JAK jsou lepsi, odpovednejsi, elitnejsi, atd... jiste ti toto cislo poslouzi dostatecne a k plne spokojenosti. |
Edited by - Gunhead on 08/01/2006 17:00:16 |
|
|
Kwah
New Member
423 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 17:26:45
|
quote: Originally posted by Gunhead Ten udaj je tedy dost zavadejici, nicmene, potrebujes-li zit s vedomim, ze lide z JAK jsou lepsi, odpovednejsi, elitnejsi, atd... jiste ti toto cislo poslouzi dostatecne a k plne spokojenosti.
nikdy sem nic podobneho netvrdil. ja osobne jsem se nikdy nepovazoval za vic jak prumerneho hrace.
toho ze tam figuruji fiktivni raidy sem si nevsiml. to se omlouvam. v dobe kdy sem s vama hraval nic takoveho neexistovalo.
|
Edited by - Kwah on 08/01/2006 17:35:33 |
|
|
Arnalix
EQ moderator
72 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 17:34:48
|
Opakuje se tu otazka, popr. spekulace o co mi vlastne jde... Takze z meho pohledu finalni rekapitulace o co mi vlastne slo/jde a proc jsem byl proti zamceni tohoto topiku na jeho prvni strance.
Kuzmiku, je mi pomerne jedno co se deje s MDK. Uprimne, zalozte si JAK, zalozte si specialni pullovaci pod-skupinu v JAK, zalozte se i jakoukoliv podskupinu komunity, ktera vam pripada vhodna popr. vyhodna.
Muj komentar k JAKu byl motivovan skutecnosti, ze jsem si v minulosti mnohokrat v ramci ruznych debat vyslechl, jak Shadow Wind kasle a popr. dokonce boura ceskou komunitu tim, ze jsme vytvorili separatni guildu v kontrastu s MDK (ne JAK, ale MDK) ktere tuto ceskou komunitu chce budovat, rozvijet, etc.
V souvislosti s touto minulosti jsem utrousil puvodne jednoradkovou poznamku, ze mi vznik JAKu v tomto kontextu prijde "pikantni", nic vic nic mene. Poznamku promptne smazal Jaris, s doprovodnym komentarem, ktery k neutralnimu tonu mel daleko. Rozumim, ze chtel mit v topiku pouze ano/ne, posleze smazal i svuj vlastni komentar aby tuto myslenku naplnil, budiz mu za to chvala.
Nicmene diky tomu jake odpovedi se dostalo Gunovi a v jakem rozsahu na jeho post o vyrazeni z MDK DKP systemu (jak trefne popsal Tibor: jak si kdo zaseje, tak si take sklidi), jsem dal do kontextu JAK s timto postrehem: Zalozeni nove skupiny ve ktere Gunhead ani jini clenove SW nebudou se de-facto jejich vyrazeni z aktivniho DKP MDK rovna. Je to stejne jako kdybychom si my zalozili nove DKP ve kterem vsichni nasi aktivni hraci budou ale nedali do nej ty co z nejakeho duvodu nechceme. Prestoze puvodni DKP stale existuje, majorita lidi jiz v tomto systemu nebude aktivne fungovat, takze tento krok samozrejme neni necim "navic" co puvodni celek neovlivni, ale ovlivni ho zcela zasadne.
Moment po te jsme se dockali zamceni topiku Kuzmikem, ktery jak sam rika za svou historii moderatora tohoto fora k tomuto kroku prikrocil podruhe. Nicmene po te co si, jak opet sam rika , pred tim jeste nekolikrat do mrtvol sam kopnul.
Takze k puvodni otazce o co mi jde.... Jde mi o to ze si myslim, ze v ramci jednoho fora by meli mit lide stejny prostor pro to se vyjadrit. EQ2-Raidy neni MDK guildovni forum, a proto by topik zalozeny Gunheadem nemel byt moderovan jako kdyby bylo. To, ze moderator napise co mu na jazyk prijde, urazi koho muze a pak ostatnim znemozni odpovedet tim, ze topik zamkne pod zaminkou ze uz dale neni co resit, mi tim padem neprijde v poradku.
Jak jsem napsal uz jednou, pokud by moderator sam dodrzoval standard, ktery v takovem pripade pozaduje po ostatnich a na tomto foru bylo zamykani bezne, nemam s tim problem.
Ale formu jakou postuje Kuzmik, jen tezko nekdo predstihne a pocet jeho zamceni z tohoto duvodu se prave za celou historii zdvojnasobil, jak sam pise. Takze zamceni topiku v takovem kontextu povazuji spise za formu cenzury nez snahu o udrzeni mravni cistoty na tomto foru. Proto jsem usiloval o jeho odemceni.
To, ze se tu posleze semlelo vsechno krizem krazem je jina vec. Mozna na zaver neni spatne, ze se to stalo. Treba si nekdo ulevil, neco se dozvedel nebo se ujistil v tom co si jiz pred tim myslel. Kazdopadne detailni rozbor nasich vztahu takovou formou nebylo to kvuli cemu jsem chtel, aby byl tento topik znovu odemknut.
Jsem si jisty, ze nejaky amatersky psycholog ma vlastni teorii o tom jak to vlastne ve skutecnosti je, bez ohledu na to co je zde napsano, popr. retez uvah jak se dostat od startu do cile, a neopomene se o ni s nami podelit. Je to v poradku a neni treba kvuli tomu topik zamykat, nebude to poprve ani naposledy. Vlastnim projevem koneckoncu clovek podava informace nejen o tematu o kterem pise ale take sam o sobe :) a v nekterych pripadech dokonce v hojne mire.
P.S.: Hodne stesti v dalsim budovani... cehokoliv co to vlastne budujete. |
Arnalix |
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 08/01/2006 : 18:23:18
|
nicmene, potrebujes-li zit s vedomim, ze lide z JAK jsou lepsi, odpovednejsi, elitnejsi, atd... jiste ti toto cislo poslouzi dostatecne a k plne spokojenosti.
Tohle me celkem bavi, nebot pojem ELITNI pouziva pouze Kuzma, aby nasral ostatni a jinak nikdo. Nebot se nema jednat o elitni zdruzeni (i kdyz nam to tu predhodilo jiz dost lidi - naposledy Arna se svoji zjevnou narazkou zalozte si specialni pullovaci pod-skupinu v JAK, zalozte se i jakoukoliv podskupinu komunity), ale o skupinu, ktera hraje spolu delsi dobu a hodne a chce tak hrat i nadale.
Me to opravdu vyzniva, ze nekdo ma problem, ze neni v elitni skupine (i kdyz zadna neni) a tak se snazi kopat kolem sebe.
Ostatne, nikdo nevycital leaderum Ceske Legie, ze zalozili svoji guildu, i kdyz vznikla zcela mimo guildy z neznameho duvodu (prevzeti raid a loot pravidel - de facto - o mnohem svedci). Proste je sranda, jak lidi prudi, ze nekdo udela neco, co se jich primo netyka, maximalne jejich ega a zacne vysilovat.
A k Arniemu - vsichni rikali, ze SW boura ceskou komunitu tim, ze taha cechy z ryze ceskych guild do guildy mezinarodni. A ze ceska komunita ma samozrejme mensi potencial nez mezinarodni (pozor ne maly potencial, o cemz svedci, ze brzke dobe budou jiz 2 plne vykonne raidovaci skupiny jen z cechu a slovaku). Jen aby bylo jasno, co se komu kdy vycitalo. A v teto souvislosti take nevim, jak tedy JAK boura ceskou komunitu, kdyz je stale cesky, spolupracuje se vsemi cechy a pomaha cechum. A lide z JAK jsou soucasti ceskych guild stale dal. Nejak jsem nenasel paralelu mezi temito dvema vecmi (co bylo vytykano SW a co je vznik JAK).
|
|
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 01:51:56
|
quote: Originally posted by Arnalix Takze k puvodni otazce o co mi jde.... Jde mi o to ze si myslim, ze v ramci jednoho fora by meli mit lide stejny prostor pro to se vyjadrit. EQ2-Raidy neni MDK guildovni forum, a proto by topik zalozeny Gunheadem nemel byt moderovan jako kdyby bylo.
Moderavano je to standartnim zpusobem, jako na kazdem verejnem foru. A to tak, ze kdyz moderator uzna za vhodne topik uzavrit, protoze jiz neni dal se o cem bavit, uzavre ho. Gun ho zalozil s jasnou otazkou a jasnou vyhruzkou!
quote:
To, ze moderator napise co mu na jazyk prijde, urazi koho muze a pak ostatnim znemozni odpovedet tim, ze topik zamkne pod zaminkou ze uz dale neni co resit, mi tim padem neprijde v poradku.
Jak jsem napsal uz jednou, pokud by moderator sam dodrzoval standard, ktery v takovem pripade pozaduje po ostatnich a na tomto foru bylo zamykani bezne, nemam s tim problem.
Nevim jestli jsem tam nekoho urazil, ale pokud ti pride urazlive, ze nekoho nazvu hlupakem, pak sem asi urazil. Nepouzil jsem tam krom slova blbej a hlupak zadny vulgarismus. To, ze ti vadi, ze mluvim tak, jak mi zobak narostl je mi putna. Rozhodne nikoho neurazim bezduvodne a ani sproste.
A standart je presne to, co jsem napsal vyse. Na otazku a arogantni vyhruzku dostal odpoved, vysvetlilo se to a prisla omluva. Ja jsem si taky postnul a v naporu rozcileni jsem si kopl do mrtvoli, coz jsem sam priznal a bral to jako mou omluvu za to. Dokonce sam o tom pises. Takze nebyl duvod topik neloknout.
quote:
Ale formu jakou postuje Kuzmik, jen tezko nekdo predstihne a pocet jeho zamceni z tohoto duvodu se prave za celou historii zdvojnasobil, jak sam pise. Takze zamceni topiku v takovem kontextu povazuji spise za formu cenzury nez snahu o udrzeni mravni cistoty na tomto foru. Proto jsem usiloval o jeho odemceni.
A uz zacni brzdit kamarade! Mluvis jak starej komouskej kadr a budes mi neco rikat o cenzure???
Tvoje narazka na zdvojnasobeni uzamknutych topiku, ja asi stejna, jako kdyz Brnensky Zetor v druhe petilettce zvysil vyrobu o 200%, ale v prvni vyrobil 3 traktory a v druhy 6.
Nic sem necenzuroval, posty needitoval a loknuty to nebylo z duvodu mravnostniho, ale protoze (opakuji po 1000x) bylo vse vysvetleno. Jak otazka v nazvu topiku, tak odpoved na prvni post.... tak to uz ty dacane konecne pochop.
quote:
Vlastnim projevem koneckoncu clovek podava informace nejen o tematu o kterem pise ale take sam o sobe :) a v nekterych pripadech dokonce v hojne mire.
Ano, presne to si myslim. Takze sem rad, ze vsichni se tu kochaj tvoji nechapavasti, protoze stomilionkrat sem ti rekl proc sem neco loknul a ty si to nepochopil do ted...
Taky ti preju hodne stesti (zamerne pisu jmenovite tebe) protoze popravde lituju vsechny, co jeste neodhalili tvou skrytou tvar.... falesneho egoisty a po tomhle tvem postu i cloveka, kterej se nestiti ohanet cenzorstvim a komunistickyma prirovnanima.... typuju te, ze kdyby si byl dost starej, mas doma jeste v supliku rudou knizku. |
Edited by - Kuzmik on 09/01/2006 01:54:03 |
|
|
Arnalix
EQ moderator
72 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 09:42:51
|
P.S. O komunismu nikde nepisu na rozdil od tebe. Slovo cenzura neni zdaleka ekvivalent, ani nema ke komunismu blize nez k rade jinych slov, ktere si clovek v souvislosti muze asociovat. Prosim udelej zase nekdy prednasku jak nikoho neurazis. Hodnotici profil, psycholog mistr. |
Arnalix |
Edited by - Arnalix on 09/01/2006 09:58:39 |
|
|
Arnalix
EQ moderator
72 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 10:21:17
|
quote: Originally posted by Kuzmik A uz zacni brzdit kamarade! Mluvis jak starej komouskej kadr a budes mi neco rikat o cenzure???
Tvoje narazka na zdvojnasobeni uzamknutych topiku, ja asi stejna, jako kdyz Brnensky Zetor v druhe petilettce zvysil vyrobu o 200%, ale v prvni vyrobil 3 traktory a v druhy 6.
Nic sem necenzuroval, posty needitoval a loknuty to nebylo z duvodu mravnostniho, ale protoze (opakuji po 1000x) bylo vse vysvetleno. Jak otazka v nazvu topiku, tak odpoved na prvni post.... tak to uz ty dacane konecne pochop.
...ano udelal jsi to podruhe celkem. Ta poznamka ukazuje prave na to, ze puvodni pocet zamcenych topiku pred timto je velmi nizky = 1. Takze to neni bezna praxe ani tvoje ani na tomto foru, po te co je odpovezeno zamknout topik i kdyz vypada ze se odchyluje od tematu. Proto to jako motivace pro zamceni tohoto diskutovaneho nezni zrovna presvedcive. |
Arnalix |
Edited by - Arnalix on 09/01/2006 10:23:58 |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 11:22:37
|
quote: Originally posted by Arnalix Prosim udelej zase nekdy prednasku jak nikoho neurazis. Hodnotici profil, psycholog mistr.
Ukaz mi kde nekoho urazim |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 11:26:27
|
quote: Originally posted by Arnalix ...ano udelal jsi to podruhe celkem. Takze to neni bezna praxe ani tvoje ani na tomto foru, po te co je odpovezeno zamknout topik i kdyz vypada ze se odchyluje od tematu. Proto to jako motivace pro zamceni tohoto diskutovaneho nezni zrovna presvedcive.
Bezna praxe je takova, ze pokud moderator dane sekce uzna za vhodne topik uzamknout, a to z jakehokoliv duvodu, tak to udela. A ani neni moderatorova povinost napsat proc tomu tak je, coz ja sem udelal a o zamkceni sem informoval. To je to co ty nechapes a evidentne ani nejsi schopny to pochopit. |
|
|
Arnalix
EQ moderator
72 Posts |
Posted - 09/01/2006 : 20:30:59
|
To Kuzma: Oznaceni lidi „komoussky kadr“, „dacan“ popr. jejich nazoru za „dementni“, „komunisticke“, „blitky“, „zvasty“ je urazejici. To bylo jen letmo z tohoto konkretniho topiku, ktery jsi puvodne pojmenoval „Kam se podelali lide ze SW?“ coz je take urazejici, jak jiste tusis.
Jinak urazet lze i za pouziti lepe znejicich slov; pokud nekoho oznacis za „vycuraneho ignoranta“ (z tveho projevu v jinem topiku at to neni jen o me ), tak ho take urazis. O slozitejsich konstrukcich ani nemluvim. Myslim, ze jako ukazka v kratkosti to staci. |
Arnalix |
Edited by - Arnalix on 09/01/2006 20:42:02 |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 10/01/2006 : 12:46:34
|
quote: Originally posted by Arnalix
To Kuzma: Oznaceni lidi „komoussky kadr“, „dacan“ popr. jejich nazoru za „dementni“, „komunisticke“, „blitky“, „zvasty“ je urazejici. To bylo jen letmo z tohoto konkretniho topiku, ktery jsi puvodne pojmenoval „Kam se podelali lide ze SW?“ coz je take urazejici, jak jiste tusis.
Jinak urazet lze i za pouziti lepe znejicich slov; pokud nekoho oznacis za „vycuraneho ignoranta“ (z tveho projevu v jinem topiku at to neni jen o me ), tak ho take urazis. O slozitejsich konstrukcich ani nemluvim. Myslim, ze jako ukazka v kratkosti to staci.
Ok.. prejdem od argumentu lock topicu (kterej si snad uz pochopil a dal ho nerozebiras) k dalsimu a to jsou urazky. To co ty vyjmenovavas je asi tak z celeho topiku, kde mam spouty postu, ale budiz.
To jak to popisujes je proste a jednoduse subjektivni... bohuzel, ale je to tak. Kdybych vedel ze mas par kilo nadvahy a nazval bych te tlustochem, taky by si to bral jako urazku.
Stejne jako beru ja za urazku, ze si me oznacil cenzorem. Dale urazis radoby vtipnyma pripominkama o amaterskych psycholozich atp. Myslis si, ze pises buh vi jak krasne, nearogantne a neurazlive, ale bohuzel to tak neni.
add "komoussky kadr" (zadnej vulgarismus) jak sme psal v predchozich odpovedich. Tvoje prirovnani o zdvojnasobeni poctu loknutych topiku znelo uplne stejne, jako v dobe minulych, kdyz se pohlavari chlubili jak jim stoupla vyroba o 300%, jenze zapomeli rict ze oproti minulemu roku kdy vyrobili 2 vyrobky jich maj letos 6. Proste stejny nesmyslny argument a jde jen o slovickareni a jak to vypada..... viz. poloplnej a polopraznej pulitr. Proto to oznaceni, nebyla to urazka.. ale jestli te to urazilo, asi k tomu mas nejakej duvod.
add "dacan" (zadnej vulgarismus) ano, to jsem pouzil na tebe a to te mozna urazilo. Ale rozhodne to bylo na miste, jelikoz jak mam nazvat nekoho tak nechapaveho a neschopneho pochopit argumenty jinych, nez dacanem? me to pride ok.. neni to vulgarni a jasne to vyjadruje co ja si o tobe myslim.
add "dementni" (zadnej vulgarismus) demence je proste nemoc... angina taky neni nadavka ani urazka... asi tak jakoby mi dementni clovek tvrdil ze oznaceni dement ho urazi...radsi sem mel pouzit mozna slovo mentalne zaostalejsi spoluobcan, to by snad tolik neurazelo
add "komunisticke" (tohle je vulgarismus, ale ne podle zakona) no, za tohle bych se mel asi omluvit. Omlouvam se za to stejne asi tak, jako pani E.Kocickova... opravdu ty prasata urazila.
ty bohuzel pises a pouzivas hodne podobnou argumentaci podobnou komunistickym prasatum, ze sem te proste otypoval na jednoho z mladsi generace KSCM... myslim ze to neni urazejici a ty by si se za to stydet nemusel
add "blitky" (neni to vulgarismus) dost mozna se to spravno uspisovnou cestinou nazyva zvratky, ale to je mi jedno... to co pises je pro me takovej hnus, ze prirovnanim k blitce tomu nejlip vypovida (ostatne ty si o mych postech myslis to same, az na to ze to nerikas a myslis si ze tim si lepsi clovek... nee... pletes se)
add "zvasty" (zadny vulgarismus) viz predchozi odstavec. Zvast je taky asi nespisovne v cestine.
add "Kam se podelali lide ze SW?" no zase lzes... cece ty snad ani nectes. Moc dobre vim, jak jsem topic prejmenoval a takhle to nebylo Presne zneni bylo: Kam se podel(ali)i lide ze SW "Flamewar ON"
je to cece slovni hricka... hodne ironicka a dokonce bych si ji troufal oznacit za vtipnou v danem kontextu.... joooo... to ze to nekoho urazi je smutne, ale jako urazlive to psane nebylo. Ale potrefena husa vzdycky hejka a je videt kdo je tu hlupak a nedokaze si delat srandu ani sam ze sebe.
zaverem Myslim ze ty mi nemas co vycitat.... urazis tu lidi stejne jako ja, treba tim ze je nazyvas cenzory atd. Pouzivas ve svych textech ironicke poznaky, ktere taky muzou lidi urazet, ale pres to vsechno me kritizujes. To ze se ti nelibi styl meho psani a pouziti slov ktere vybiram je tvuj problem. Ja proste takhle rad pisu.
Ted by si mi jeste mohl odpoved na moji predchozi otazku a ukazat my ty vulgarismy, z kterych si me taky obvinil. Tak ja cekam na nejaky dukazy, o ktere opiras sve tvrzeni. |
Edited by - Kuzmik on 10/01/2006 12:52:44 |
|
|
Arnalix
EQ moderator
72 Posts |
Posted - 10/01/2006 : 15:28:26
|
Kuzmo, vidime to kazdy jinak, mohu ti take psat ze jsi XXXX protoze jsi moje argumenty nepochopil, stejne tak jako ty pises me ze jsem XXXX protoze jsem nepochopil tvoje. A ver mi ze z meho pohledu je to stejne tezko uveritelne jako mozna z tveho. Tak jako ty si myslis ze mas pravdu a treba znas lidi co s tebou souhlasi, tak ja si myslim ze mam pravdu a znam lidi co na to maji obdobny nazor. Muzeme tu kazdy dokola opakovat sve pohledy. Myslim, ze dal se uz asi nepohneme, co jsem chtel rict uz jsem rekl a lide o jejichz nazor mi jde to z toho jiz pochopili.
A tak naposledy pro pobaveni:
Muzes mi po jednom napsat jak nic z toho neni urazejici. Jsem si vedom puvodu slova dement, imbecil, a nekterych dalsich. To ze se pouzivaji take jako urazky mozna casteji nez jako skutecna lekarska diagnoza asi take vis. Jestli myslis vazne ze jsi pouze charakterizoval muj zdravotni stav stejne jako kdyby si mluvil o angine, tak fajn. V takovem pripade mam par tipu na tvou vlastni diagnozu. Vetsina lidi bude reagovat odlisne kdyz jim reknes, "Mas anginu." nebo "Jses debil.", nekdy to zkus :) a svuj nazor, ze to neni urazka ale tvuj laicky odhad jejich zdravotniho stavu jim asi tezko vysvetlis. Obdobne k ostatnim argumentum.
Prirovnani k navyseni o 100% ve srovnani s komunistickou propagandou typu Zetor take pokulhava. Vyroba tri traktoru rocne je mala. Informace o narustu o 100% vsak pusobi optimisticky bez znalosti absolutnich hodnot. Takovato forma prezentace pak zamerne vede posluchace k myslence ze produkce je ve skutecnosti velka a je tim padem zamerne zavadejici – propaganda: Male cislo prezentovano jako velke.
Mym cilem bylo naopak na extremne nizkych cislech topiku, ktere jsi v minulosti zamknul 1 (slovy jedna) prezentovat jak nesmyslne mala tato cisla jsou. Tedy snazim se te presvedcit ze male cislo je fakt male. Kdyz pridas jedna zvysil jsi je o 100%, ve svem postu uvadim jak absolutni pocet tak procentualni navyseni, aby se skutecnost ze cislo je male podtrhla. Neobracim tedy jeho vyznam zpusobem jakym ho prezentuji, ale potvrzuji jinym pohledem - skutecnost: Male cislo je fakt male.
... a to cele delam proto, ze pak tve uziti argument “deje se to zde bezne” tim padem nema dobry zaklad…. jednou z cca 100 topiku neni bezne… jednou je vyjimecne.
A tak to co popisujes by melo znit spis takto: Na foru imperiu moderator obvykle topik nezmyka, stava se tak jen vyjimecne, doposud se tak stalo v historii EQ2 fora jen jednou. Tento topik je druhym takovym pripadem, kdy povazujeme za vhodne prikrocit k jeho zamceni.
Takova formulace je vecne spravna. Na rozdil od tvrzeni s vyznamem “je to zde bezna praxe a neni na tom nic neobvykleho”. Nicmene pak nabada k otazce proc zrovna tenhle topik.
|
Arnalix |
Edited by - Arnalix on 10/01/2006 15:32:20 |
|
|
Kuzmik
Ganja farmer
1328 Posts |
Posted - 11/01/2006 : 11:52:02
|
quote: Originally posted by Arnalix ... a to cele delam proto, ze pak tve uziti argument “deje se to zde bezne” tim padem nema dobry zaklad…. jednou z cca 100 topiku neni bezne… jednou je vyjimecne.
Nekdo zde hovoril o tom, ze je to zcela bezne?
quote:
A tak to co popisujes by melo znit spis takto: Na foru imperiu moderator obvykle topik nezmyka, stava se tak jen vyjimecne, doposud se tak stalo v historii EQ2 fora jen jednou. Tento topik je druhym takovym pripadem, kdy povazujeme za vhodne prikrocit k jeho zamceni.
Bavime se pouze o me osobe. Vazne nevim kolik toho uzamkli jini moderatori a jini spravci tohoto fora. Tudiz tvrzeni ze se tak stalo v histori EQ2 fora pouze 2x je zavadejici, spise lzive.
quote:
Takova formulace je vecne spravna. Na rozdil od tvrzeni s vyznamem “je to zde bezna praxe a neni na tom nic neobvykleho”. Nicmene pak nabada k otazce proc zrovna tenhle topik.
Ok.. takze opakuji jiz po milionte prvni. Bylo to uzamkceno proto, ze na vse otazky polozene v nazvu topiku a v jeho prvnim postu bylo zodpovezeno a v prvnich par postech se situace uvedla na pravou miru. Po te se vse zvrhlo v offtopic s nadechem flamewaru. Proto byl topic uzamkcenej. Tento topic by byl uzamkcenej i kdyby ho zalozil treba papez, nebo prezident, nehledej za tim neco co neni. Tvoje teorie o cenzorstvi a o utlacovani lidi ze SW na tohmle foru vsichni zname. Ostatne narozdil od tebe si to lide pamatuji a neustale neomylaji dokola porad to same jak stara ohrana gramofonova deska.
Specialne na tvou zadost se tento flame topic znovuotevrel a debata pokracuje. A vsak nikdo te nenuti sem postovat, jestli ze si myslis, ze je to zde moderovano cenzorskou formou, je to tve svate pravo. Dokonce by si na to mohl upozornovat i na jinych forech kde se pohybujes, ze na imperiu vsichni hrozni a hnusni cenzori, a ze by sem lidi radsi nemeli psat. Dalsi moznosti je, ze bych specialne tve osobe mohl ukazat praci zodpovedneho cenzora a myslim ze by mi to i slo. |
Edited by - Kuzmik on 11/01/2006 11:53:29 |
|
|
Topic |
|
|
|