Author |
Topic  |
|
Kravka
Junior Member

931 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 10:58:37
|
Ahoj, sorry že to dávám sem, klidně to pak smažte. Jen teď řeším jeden problém, možná má někdo zkušenosti a poradí. Takže, nakoupil jsem komponenty na odhlučnění kompu a dost jsem se prohnul, ale komp stále podivně hučí. I když jsem odpojil/zastavil všechny větráky (2*case,CPU,grafika,zdroj), pořád slyším dost nepříjemné hučení a nejsem schopen identifikovat zdroj tohoto zvuku, po 2-3 hodinách z toho až bolí hlava. Někdo mi říkal, že zdrojem kraválu beden můžou být rezonující plechy... podotýkám, že mám novou kvalitní bednu/zdroj/větrák na CPU. Nechce se mi vystýlat bednu kobercem, pokud tušíte na co se zaměřit, nebo třeba kde o tom dobře píšou tak dejte vědět, dík.
|
jůůz d fóós |
|
| |
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 11:19:41
|
takže pokud jsi zastavil všechny ventilátory, co tam máš (ve zdroji jsi ho zastavil mechanicky?), tak pohybujících se komponent tam máš už jen pár. A teď je otázka, jestli to hučení dělají pohybující se komponenty.
1) hdd. je možné že ti rezonuje HDD a rezonuje buď celým casem nebo jenom plechem, ke kterému je upevněn.
2) samotný HDD dělá taky bordel, záleží na firmě
3) optické mechaniky, ale zpravidla poue když čtou. Pokud to máš trvalem tak to tím nebude
A teď nepohybující se komponenty: trafo ve zdroji v PC nebo ve zdroji v CRT monitoru. To sice nehučí ale spíš píská. Může se totiž poškodit ten lak nebo v čem je to zalité, dostane se tam prach a píská to. To samé dělává třeba trafo v CRT monitorech. To je ale na reklamaci buď zdroje nebo toho monitoru, pokud máš CRT
nic jiného mě nenapadá |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Kravka
Junior Member

931 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 12:08:12
|
myslím, že to nedělají pohybující se komponenty, jak jsem napsal, všechny jsem zastavil (zdroj mechanicky). HDD mam fungl nový SG Barakudu, ten se mi zdá velmi tichý, ale je možné že rezonuje. Hučení je trvalé. Když s compem pohnu, nebo např. vyvinu rukama tlak na konstrukci bedny tak hučení na malou chvíli ustane, ale když to pustím, tak zase začne hučet... někde jsem četl, že by se měly povolit všechny šroubky, dát všude gumové podložky, jinde zas píšou že je dobré zavěsit HDD do silentbloků, vystlat bednu nějakou tišící hmotou.. tak nevím, do čeho jít. |
jůůz d fóós |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 12:27:31
|
Kvalitni case je zaklad. Doporucuju Chieftek. Ma i jiny vyhody :) |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 13:02:13
|
A nestojí ti ten comp nakřivo? Tzn jestli všechny nožky doléhají na plochu pod ním.
Další věc ten zavírací plech. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Kravka
Junior Member

931 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 13:57:45
|
quote: Originally posted by Khostri
A nestojí ti ten comp nakřivo? Tzn jestli všechny nožky doléhají na plochu pod ním.
Další věc ten zavírací plech.
stojí na koberci. Zkusím laborovat a postupně na zdroj hučení snad příjdu.. díky za spolupráci. pokud zjistím něco závratného tak to sem postnu  |
jůůz d fóós |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 18:51:28
|
Vytáhni napájení z disku a zkus jestli to bude hučet. |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 00:28:03
|
Vytáhnuté napájení z kompu imho hluk odstraní stoprocentně. Ne vážně, nejlepší je jak praví Tibor rozchodit pc s co nejmenším počtem aktivních komponent a ty pak postupně přidávat a tím tak zdroj hluku identifikovat. |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Kravka
Junior Member

931 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 09:27:40
|
asi jsem hypochondr, měl jsem doma kámoše a ten mi říkal, že už ted je comp tichý a že v tom slyším něco co on ne... tak nevím... vyzkouším ještě pár věci a pak se na to asi vyprdnu a zvyknu si. |
jůůz d fóós |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 10:51:43
|
Ja si posledni roky koupil nekolik "ultratichejch" zdroju. Pokazdy jsem je zapojil, par minut skutecne ticho a pak huceni, ktery uz neprestalo. A to ani v zime, kdyz jsem v pokoji mel hluboko pod 20 stupnu a komp se neprehrival (tepl. regulace). Tak nevim. Ono je to cely divny. |
 |
|
Kravka
Junior Member

931 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 16:09:38
|
oni totiž prodejci skoro u všech zdrojů a vůbec u komponentů který vydávaj hluk, píšou do popisky že je tichý, popř. ultratichý.. pak kouknu do komentů, půlka lidí pěje chválu, druzí zase že nic moc... čert se v tom vyznej. A hledat někde na HWtuning stránkách, na to nemám nervy  |
jůůz d fóós |
 |
|
|
Topic  |
|