Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 3DMark03
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 06/11/2003 :  06:44:18  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Vim ze to neni zrovna objektivni,ale pochlubte se-kolik ste kdo na svym kompu udelali.
Mam 3436:-)

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 06/11/2003 :  07:32:30  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
cca 5000. kdybych se moc snazil udelam 5500
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 06/11/2003 :  07:56:55  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
6555

Black

Edited by - Black on 06/11/2003 08:36:58
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 06/11/2003 :  08:37:03  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
no jo jenze kazdej neni cvok a nekupuje si grafarnu za prachy za ktery si normalni lidi kupujou celej komp
a k cemu ti to ted je, kdyz stejne nehrajes sem ti rikal at pockas
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 06/11/2003 :  08:49:44  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
? o co go ? na co me to je po tom ti je prd.
Ja jsem spokojenej a nevim na co jsem mel cekat.
Jinak ted uz jsem chytrejsi takze bych tentokrat dal i za pameti vic jak Octopuss dava za celej comp.

Black

Edited by - Black on 06/11/2003 08:53:09
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 06/11/2003 :  09:29:13  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
lol klidek
spis me bavi ze si nenechas poradit
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 06/11/2003 :  15:26:20  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Octopuss

lol klidek
spis me bavi ze si nenechas poradit

Ja jsem naprosto klidnej , ale radit si od tebe uz nenecham, udelal jsem to jednou a za pul roku sem ten komp dal radeji detem

Black
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 06/11/2003 :  15:30:31  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
predpokladam 0la , me pulka testu asi nepojede , ale zkusim to

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 06/11/2003 :  16:31:37  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Tak mam asi 1500. Nevim jesli je to neobjektivni nebo co, ale mam Athlona XP 2800+, 512 DDR RAM, 128 MB grafarnu Ti5600 od MSI... u jedny hry jsem jel 1 fps/s 1600*1200

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 06/11/2003 :  16:49:46  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
vcelku jsem spokojenej: www.moria.cz/noe/mark.jpg

Noe

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 06/11/2003 :  17:22:28  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Hehe, a k cemu vam to je? Co z toho ze ma te v kompu super uber grafarnu ktera stoji pomalu vice nez novy pocitac, kdyz z toho bude za dva roky zastaraly srot?
Nehlede na to, ze zadna soucasna hra tyhle karty nedokaze vyuzit.
A navic vsechny novy hry sux...
Ale pravda je, ze kdyz jsem byl malej, tak jsem taky cpal tuny prachu do HW, jen abych mel to nejlepsi a mel z toho dobry pocit, i kdyz jsem to v podstate nikdy nevyuzil. Asi z toho nekdo jeste nevyrost ;)

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 06/11/2003 :  17:31:25  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Protože my na to máme.
V současnosti drtivá většina nových a kvalitních her využije i tu největší HW novinku.
Ty to posoudit nemůžeš, protože nemáš grafickou kartu odpovídající současnému trendu, a ono je pro sociála jednodušší říci "nové hry sux" než "nemám na to" .. (:

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 06/11/2003 :  17:39:41  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

Protože my na to máme.
V současnosti drtivá většina nových a kvalitních her využije i tu největší HW novinku.
Ty to posoudit nemůžeš, protože nemáš grafickou kartu odpovídající současnému trendu, a ono je pro sociála jednodušší říci "nové hry sux" než "nemám na to" .. (:

Ty si ale blbecek vid :)
Jako pro pracujiciho cloveka pro me neni problem si to koupit, ale druha vec je soudnost a radsi investuju prachy do neceho jineho, nez je nejaky kousek hw, ktery mi stejne bude v dusledku na nic. Wow, quake mi dela 500 fps misto 300, sem z toho fakt hotovej.
Jinak nove hry maji mozna akorat tak kvalitni grafiku, ale to je vsechno. Ja budu klidne hrat hru v asci rezimu, pokud bude za neco stat a nepotrebuju uber fotorealistickou grafiku, kdyz je hra samotna o nicem. Grafika je totoz lakadlo na burany, aby se mohli chlubit jak jim to doma pekne vypada (obdova mytheriloveho hrdinstvi) a zapomenli na to, ze je hra o nicem.

Go to Top of Page

WirusH
New Member

232 Posts

Posted - 06/11/2003 :  18:15:11  Show Profile  Send WirusH an ICQ Message Send WirusH a Private Message  Reply with Quote
Ja osobne sem za posledni 3roky nainstaloval na svuj kompl 3 hry UO,Halfa (kvuli CS) a Harryho Potera :p (kvuli mladsimu sourozenci) CS me prestal bavit po tydnu Potra sem dohral za 2hodiny a UO valim 8 hodin dene a bavim se squele zadna z tech ''novych her'' me zatim nazaujala natolik abych si ji natah

Inteligent na vyzsi urovni!

Edited by - WirusH on 06/11/2003 19:07:03
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 06/11/2003 :  18:23:09  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demostenes

A navic vsechny novy hry sux...

nejlepsi je preci endor to vi kazdy ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 06/11/2003 :  18:30:26  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WirusH

Ja osobne sem za posledni 3roky nainstaloval na svuj kompl 3 hry UO,Halfa (kvuli CS) a Harryho Potera :p (kvuli mladsimu sourozenci) CS me prestal bavit po tydnu Potra sem dohral za 2hodiny a CS valim 8 hodin dene a bavim se squele zadna z tech ''novych her'' me zatim nazaujala natolik abych si ji natah

Asi tak. Ja nerikam, ze nektery novy hry jsou vylozene spatny, ale herni doba je zpravidla tak jedno odpoledne a za to to nestoji ani instalovat, natoz kupovat kvuli tomu nejaky HW.
V dobe, kdy high end grafika byla VGA, jsme se u hry bavili stovky hodin. Skoro kazda nova hra byla pecka jak graficky, tak herne. Tedka bych si takove hry klidne kupoval, protoze bych vedel, ze si to koupim a vydrzi mi to na stovky hodin zabavy. Pred 8mi lety bylo naprosto bezne hrat hru treba dva mesice, nez ji clovek vubec dohral a navic ty hry byly tak dobry, ze je clovek hral nekolikrat, protoze treba bylo nekolik zpusobu jak to hrat a kazdy uplne jiny.
Dneska ma skoro kazda nova hra super grafiku, ale na samotnou hru se jaxi zapomina. Herni doba par hodin, navic nic originalniho. I nove RPG se daji sfouknout hodne pod tyden a to je uz vazne slabota.

Jedina sance jsou online hry, bohuzel posledni dobou chytaji tenhle nesvar i ty (musi to hrat co nejvice lidi, takze to udelame hodne jednoduchy, aby to mohli hrat i slabomyslni americani, ti si nevsimou ze je to picovina, hlavne jim musi snadno skakat levely, aby si pripadali jak kingove)

Jiste nekterym lidem staci, ze jejich kyticka je 8x filtrovana, kdezto sousedova jen 4x a tak muze rikat sousedovi ze je socka, ze nema na poradny HW, coz jim zveda jejich mizerne sebevedomi ;)To ze 8x filtrovana kyticka lepsi hru neudela je vubec nezajima. Hlavne aby mohli vsude rikat, ze na to maji ;)

Edited by - Demostenes on 06/11/2003 18:33:18
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 06/11/2003 :  18:37:13  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nat

Protože my na to máme.

Ty si ale blbecek vid :)
Jako pro pracujiciho cloveka pro me neni problem si to koupit, ale druha vec je soudnost a radsi investuju prachy do neceho jineho, nez je nejaky kousek hw, ktery mi stejne bude v dusledku na nic. Wow, quake mi dela 500 fps misto 300, sem z toho fakt hotovej.
Jinak nove hry maji mozna akorat tak kvalitni grafiku, ale to je vsechno. Ja budu klidne hrat hru v asci rezimu, pokud bude za neco stat a nepotrebuju uber fotorealistickou grafiku, kdyz je hra samotna o nicem. Grafika je totoz lakadlo na burany, aby se mohli chlubit jak jim to doma pekne vypada (obdova mytheriloveho hrdinstvi) a zapomenli na to, ze je hra o nicem.

souhlas .. nic nez souhlas.
p.s: nejvic sem se vzdy bavil u her s prevazne mizernou grafikou, ale vybornou hratelnosti v sitovym provedeni .. kazdopadne demo to definoval i s oslovenim.

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 06/11/2003 18:39:43
Go to Top of Page

Dairon
Starting Member

14 Posts

Posted - 06/11/2003 :  19:04:59  Show Profile  Send Dairon an ICQ Message Send Dairon a Private Message  Reply with Quote
Ackoli mam k Demostenovi pomerne silnou antipatii tentokrat mu musim dat bohuzel za pravdu

Omnia ad maiorem Unity gloriam. (Vše k větší slávě Unity.)
Fata viam invenient. (Osud si svou cestu najde.)
Presto maturo, presto marcio! (Čím dříve to dozraje, tím dříve to shnije!)
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 06/11/2003 :  19:42:35  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
hehe , typickej Noe , tobe nestacilo napsat jenom to cislo ale musis to pekne poradne pastnout tady screen shot aby to nahodou nekdo neprehlidl :D , fakt ubohe.
Jen tak oficialne jsem ten 2003 3d mark zkusil a mel jsem 104 bodu , ma nekdo min? 4/5 testu se vubec ani nerozjelo. Amd 900 thunderbird , gforce 2 a na vsechny hry si naprosto vystacim , dokonce i nove ( napriklad wolfenstein enemy territory).
Posledni novejsi HRA kterou jsem hral byl DeusEx , naprosto genialni a taky Baldur's Gate 2 (kdyz uz vsechno co do toho patri , bg1 , ice wind dale 1,2 + datadisky) zustal mi jeste datadisk k BG2 kterej zatim 'setrim' :) (asi jedna z poslednych neprekonatelnych RPG Her s velkym H :)) , ten 3d srackoid neverwinter nights nebo morrowind je fakt na dve veci , nema to hratelnost , nema to atmosferu , nema to peknou grafiku , ja vubec ale vubec nechapu proc nova RPGcka delaji 3d , 3d do RPG nema co delat , aspon ne dokud to nebude vypadat aspon jako BMPeckove RPG , nejidealnejsi se mi zda engine ala BG2.
Dalsi vyjimky byli soul reaver 1,2 a jediny na co se tesim je deus ex 2 a soul reaver 3 a doufam ze bude dobrej NFS7 , 6ka byla pytlovina , 5ka zatim nejlepsi ze vsech. Dohral jsem UFO aftermath ale takove nedodelane a celkem nehratelne jedine ho zahranilo fakt ze mam rad UFA , vesmir a UFO 1,2.

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.

Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 06/11/2003 :  19:59:08  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Tentokrát souhlasim. Spousta novejch her stojí za pytel.
Ale něco přece:
Chosen: Na Morrowind mi nesahej. Arena a Daggerfall a Morrowind byly super. I když nejlepší byly stejně asi série EOB (2 nejvíc).
NFS 5 myslíš Porsche? Jj kvalitka škoda že se mi odmítá rozjet na novym compu (no ale aspoň jede HP2 než bude Underground, na to se fakt těšim)

Btw. Hoďte odkaz na 3dmark, že bych to taky vyzkoušel ...

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
OSI - GL,DF - Šmytec už dlouho (DarkDoomer si zamění I/Y podle nálady)
Go to Top of Page

beholder
New Member

Merkur

224 Posts

Posted - 06/11/2003 :  20:18:37  Show Profile  Send beholder an ICQ Message Send beholder a Private Message  Reply with Quote
Myslite, ze bych to na svym pretaktovanym Celeronu na 450 s RivouTNT rozjel ? :p

Kazdopadne souhlasim s Chosenem, 3D do rpg proste nesedi, styl ala Baldur's Gate nebo Wizardry jsou proste nejlepsi. Novy hry me neberou, jsou to z 90% ciste komercni vyblitky.

Beholder [- Monster of Underdark -]
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 06/11/2003 :  20:46:41  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Mno ale takovej Max Payne...

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 06/11/2003 :  21:17:54  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Jezis vy ste ignoranti. Ze 3D Mark 03 je benchmark postavenej na Dx9 asi nevite, co? Se pak divte, ze se to bud nerozjede nebo mate 100 bodu... Kdyz uz chcete neco testovat, sezente si 3D Mark 2001.
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 06/11/2003 :  21:50:01  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beholder

...Novy hry me neberou, jsou to z 90% ciste komercni vyblitky.

Kde jsou ty casy, kdy vychazeli hry jako Half-Life, Diablo II, Agent mlicnak, Original War, The Sims..., Nekdy se az divim jak je hra nehratelna a nesmyslna... napr C&C Renegade - naprosta kravina... zadny ukoly... jenom dojdi a zabij, grafika na *****, moc dlouhej louding, nebo C&C strategie... jednotky se pohybujou 1cm za deset minut a mise jsou furt o tom samym... Jezis majra... kde jsou ty strategie jako Original War nebo Dune 2, kdeo neco slo a bylo vic tlacitek nez "Move" a "Attack"...
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 06/11/2003 :  21:50:45  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Koukám, že tenhle topic je tak trochu jako můj soused jedinej rozdíl předpokládám je, že na mě nepošlete kontrolu z finančáku jesli náhodou nekradu když mám něco lepšího.

Inu já nikomu necpu aby si něco kupoval, osobně považuji dobrou grafiku za nutnosta to nejen díky chystanému DeuxEX 2, Half life 2, Gothicu 2 atd ... tedy pokud si to chci zahrát s požitkem.

Pro mě za mě si s požitkem hrajte třeba Abu Symbela na spektru, ale takovýhle kecy plný zášti zabalený do moralizování nad odpadem nových her si strčte do řiti.

2chosem: screen jsem postl z důvodu aby byla vidět konfigurace testu, rozlišení, počet provedených testů, konfigurace hardwaru a to kupodivu ne proto aby to náhodou někdo nepřehlíd ...

Noe

Go to Top of Page

Khandar
New Member

352 Posts

Posted - 06/11/2003 :  22:08:44  Show Profile  Send Khandar an ICQ Message Send Khandar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Koukám, že tenhle topic je tak trochu jako můj soused jedinej rozdíl předpokládám je, že na mě nepošlete kontrolu z finančáku jesli náhodou nekradu když mám něco lepšího.

Inu já nikomu necpu aby si něco kupoval, osobně považuji dobrou grafiku za nutnosta to nejen díky chystanému DeuxEX 2, Half life 2, Gothicu 2 atd ... tedy pokud si to chci zahrát s požitkem.

Pro mě za mě si s požitkem hrajte třeba Abu Symbela na spektru, ale takovýhle kecy plný zášti zabalený do moralizování nad odpadem nových her si strčte do řiti.

2chosem: screen jsem postl z důvodu aby byla vidět konfigurace testu, rozlišení, počet provedených testů, konfigurace hardwaru a to kupodivu ne proto aby to náhodou někdo nepřehlíd ...

Naprostej souhlas!
Kdyz chce nekdo hrat s pozitkem novy gamesy koupi si dobrej HW kdo ne nekoupi...
stejne jako kdo se chce s pozitkem vozit koupi si pekny novy auto kdo ne nekoupi...atd

Kazdej ma svuj nazor a tak by to "melo" bejt ale srat se do nekoho kdo ma jinej nazor na vec nez "nekdo" a rad si poradnej HW koupi je tezka omezenost

so...
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 06/11/2003 :  22:42:48  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
No neni pravda ze absolutne high-end grafarny nevyuzijete. Vyuzijete. Sice her podporujicich Dx9 (coz je asi tak jedina nepodporovana vec) neni mnoho, ale jsou. Sice se imho nevyplati kupovat uplny novinky, ale to neznamena ze high end karta se nevyplati. Hraju Anarchy Online a tam vyuziju kazdej MHz co z karty vymacknu
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 07/11/2003 :  01:18:48  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
Imho na dnesni hry naprosto s prehledem staci takovej amd 1800+ s geforce 3 nebo trosku lepsi geforce 4. Kupovat cokoliv lepsiho nez tohle je blbost.
Ja opravdu nechapu proc ti lidi tak bere to 3d. Typicka ukazka UFO aftermath , no fajn je to 3d ale je to uplne zbytecne pri hrani taktickych misi , kdyby to udelali s BMP tak 1) nacita se 20x rychleji a ze to maji pomale je to fakt znat 2) vypada to 5x lip 3) zabralo by jim min casu a meli vic casu na vymakani hratelnosti.

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  02:17:14  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Ja jsem vyrostl na hrach jako wizardry 7, serie EOBu, Questu for glory, Indiana jonesu, Ultim (1-7 bg+si,8), Ultim underworldu, Lands of Lore, might and magicu (uznavam do dilu 5, pak je to uz o nicem), Ufa a podobne. Ty hry mely na svou dobu spickovou grafiku a hratelnost jak blazen, vetsinu z nich jsem dohral vice jak 2x a herni doba se pohybovala radove v tydnech az mesicich.

Ja neberu grafiku jako body pro hru, protoze imho to patri naprosto k samozrejmosti, ze nova hra bude mit lepsi grafiku nez predchozi. Problem je, ze soucasne hry stavi POUZE na grafice a rok od roku je to horsi. Pro nekoho jsou kultovni hry ala Baldurs Gate (coz jiste vuci soucasnymu shitu jsou), ale pokud hodnotim opet podle vyse jmenovaneho, je to slaby odvar.
Imho posledni dobra hra byl Planescape Torment (moc hezky pribeh, uzasne dialogy, aneb kdo to hral s cestinou o hodne prisel), ale i ten byl na muj vkus moc kratky.
Ultima 7 mela myslim 12 mega (bg + si asi 30) a svet byl giganticky. Prave proto, ze proste nebylo 800 druhu stromu, ale jen asi 10 a byly tam porad dokola (byla stavena z tilu podobne jako UO). Ale to naprosto nikomu nevadilo a byla to v te dobe naprosto spickova grafika (me se libi dodnes). Baldurs gate 2 byla myslim na 4 cd, ale v podsate smesne kratka. Kdyby naplnili 4cd tilama a z tech staveli svet, tak mohou udelat neco nesmirne ohromneho, ale oni proste setri cas, rendruji to vsechno jako jeden obrazek a defakto to pak brani rozsahlosti hry. Stejne tak 3d hry. Oni tam cpou cim dam tim vetsi textury a snazi se udelat grafiku kazdyho sutru jinou, ale diky tomu se pak na tech par CD nevejde zadna rozsahla hra. A to plati ZCELA obecne (o libovolnem zanru).
Jak dlouho jste hrali doom II, nez jste ho probehli az na konec a jak dlouho jste hrali maxe payna 2, ktery byl na dve cd (tedy cca 75x tak vetsi). Vyhrava doom II na cele care a to radove v desitinasobcich!!!
Jak dlouho jste hrali wizardy 7 a wizardry 8? (10 mega vs 1,8 giga, pul roku vs 14dni)!
Cim novejsi hra, tim kratsi herni doba a to plati naprosto obecne. Je hezky videt, jak se tituly delaji jen pro prachy. Kdyz vysel might and magic 6, celkem to jeste slo (i kdyz ve srovnani s world of xeen slabota jak svine), ale pak na stejne techonologii zacli chrlit dalsi a dalsi dily a bylo to dil od dilu kratsi a horsi (pritom engine a textury meli porad stejne)...
V dobe, kdy jsem kvuli tomuto trendu prestal hrat hry (cca dva roky zpet) byla herni doba cca 2-3 dny. Dneska jsou to nezridka 2-3 hodiny (harry potter)!!

Co se tim snazim rict? Ja hodnotim hry absolutne (tedy srovnavam se vsim, co jsem kdy hral) nikoliv relativne jako v hernich casopisech (tzn porovnaji s tim co je momentalne na trhu. Na druhou stranu kdyby napsali ze to vsechno stoji za houby, moc by toho neprodali) a jasne mi vychazi, ze hrou jsou rok od roku horsi a horsi. Ovsem je mi jasne, ze lide co hraji treba rok, tak nemaji tohle srovnani, i kdyz take si ho casem utvori, ale v jinych meritkach ("ja kdyz byl mlady, tak se hra hrala treba i dva dny, ale dneska je to za deset minut dohrany" )
Pred nekolika lety jsem hral ASCI dung ADOM (delal to nejaky nadsenec)a je to imho porad jedno z nejlepsich RPG. Neuveritelne detailni a vymakany system a navic strasne hratelny a zabavny. A ma to asi 2mega ;) Proc je to kvalitni? Protoze to delal nadsenec (tak jako na pocatich herniho prumyslu), ne banda lidi pro prachy.

Jinak takova myslenka mimo: Proc si kupovat kartu za 16k, kdyz vykon/cena roste exponencielne, nikoliv linearne? To si radsi koupim kazdy rok kartu za 4k (ktera bude mit rekneme 80procent vykonu te za 16k, tedy mi bude s prehledem stacit) a budu mit vystarano na 4roky, ne na rok jako v pripade te za 16k....I kdyz kdyz na to nekdo ma, tak se rad pochlubi a muze ostatnim nadavat do socek...
Ale stejne je to asi mimo, protoze proste to co dneska tvori neni hodne financni investice do HW...A co se tyce SW tak to ani nema cenu palit, kolikrat ta hra nema cenu ani prazdneho media.

Jinak nechapu, jak nekdo (treba noe ) muze rict, ze si hru vychutna s pozitkem jen kdyz bude mit uber grafiku. Hru prece tvori pribeh, dialogy, hratelnost, napady, atmosfera... a ta grafika je jen vedlejsi. Vsechno co jsem jmenoval muze mit hra co ma doslova par mega a vga/asci grafiku (napriklad me tedka napada Another world, nebo future wars, quest for glory, adom) i kdyz je jasny, ze proste jsou burani co reknou "to nepodporuje dx15 a nema to 8000000 polygonu na obludu, tak takovy shit hrat nebudu" a zrejme jich je i drtiva vetsina, protoze trendy logicky smeruji tam kam jde smysleni v tomto pripade tupe masy.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 02:37:08
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  02:35:32  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Nechapu proc ste se navezli do Blacka kuli tomu ze ma dobrou kartu.Osobne si myslim ze kvalitni kartu urcite vyuzijes.Ja sem zapomel dodat ze tech 3436 mam pri zapnutym Anti-aliasing 4x a Anisotropic filtering 8x.Jinak ma skore 6582 na 3D a 7890CPU 10252Memory 2350HDD na 2002PCMarku.Rict ze nova karta je na hovn.-at uz na to clovek nema nebo ma jiny preference-me pripada prapodivny.Nekdo i kdyz ma prachy proste investuje do neceho jinyho no.To ale neznamena ze dobrou grafarnu s dobrym kompem nevyuzijes,jestlize ses paran ne?Jenom pri zapnuti veci jako sou ty dve predesle menovane(si utrhnu jazyk driv nez to napisu)se snizi vykon o polovinu,ale zase naroste kvalita obrazu.Naopak bych rek ze lepsi grafarna by mela uz bejt na trhu ponevadz tohle na vsechno nestaci
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  02:41:28  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
A este pro Demostena-pro tebe je kult BG2 a me se to vubec nelibilo.Takze again pro kazdyho neco-je to tvuj nazor a ne kazdy stim muze souhlasit.To pisu jen pro to,ze pro me best RPG ever byl Gothik at uz 1 nebo 2.A kdyz myslim na tu 2jku tak tam potrebuje slusnej komp se slusnou grafikou abys to moh rozume parit.Pocitej stim ze esli nekdy vyjde BG3 tak uz ti slupka co na tom valilo BG2 nebude nic platna-za to nemuzu ja,ani ty a prakticky nikdo jinej-je to proste dobou.
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  02:45:03  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yzzy

Nechapu proc ste se navezli do Blacka kuli tomu ze ma dobrou kartu.Osobne si myslim ze kvalitni kartu urcite vyuzijes.Ja sem zapomel dodat ze tech 3436 mam pri zapnutym Anti-aliasing 4x a Anisotropic filtering 8x.Jinak ma skore 6582 na 3D a 7890CPU 10252Memory 2350HDD na 2002PCMarku.Rict ze nova karta je na hovn.-at uz na to clovek nema nebo ma jiny preference-me pripada prapodivny.Nekdo i kdyz ma prachy proste investuje do neceho jinyho no.To ale neznamena ze dobrou grafarnu s dobrym kompem nevyuzijes,jestlize ses paran ne?Jenom pri zapnuti veci jako sou ty dve predesle menovane(si utrhnu jazyk driv nez to napisu)se snizi vykon o polovinu,ale zase naroste kvalita obrazu.Naopak bych rek ze lepsi grafarna by mela uz bejt na trhu ponevadz tohle na vsechno nestaci

Pokud nekdo hraje proto, aby se mohl navstevam chlubit jakou to ma UBER grafiku a jaky ma super pocitac, je to jasna volba. Ovsem na kvalite hry nic nemeni, jestli je to 8x nebo 4x filtrovany. Kdyz jsem hral warhammer dark omen na compu bez 3d akceleratoru, bavil jsem se uplne stejne dobre jako clovek co ho tenkrat mel....
A o to jde. Uprimne taky mi hezkych par let trvalo, nez mi to doslo (taky jsem musel mit vzdy ten nejlepsi akcelerator....), ale pak si clovek uvedomi PROC to vlastne kupuje a CO z toho vlastne ma. A najednou zjisti, ze je lepsi ty prachy investovat nekam jinam. Zvlast kdyz pochopi, ze zabavnost hry neurcuje kvalita grafiky. Jediny efekt ktery to ma je ten, ze kdyz prijde chudsi kamarad, tak rekne "ty vole, to vypada fakt dobre, ne jako u me doma". A tedka je otazka, jestli nekomu ty sileny tisice za tohle stoji, protoze ten kamarad se pri hrani bavil stejne jako ja. Me ne.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 02:49:20
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  02:52:46  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

A este pro Demostena-pro tebe je kult BG2 a me se to vubec nelibilo.Takze again pro kazdyho neco-je to tvuj nazor a ne kazdy stim muze souhlasit.To pisu jen pro to,ze pro me best RPG ever byl Gothik at uz 1 nebo 2.A kdyz myslim na tu 2jku tak tam potrebuje slusnej komp se slusnou grafikou abys to moh rozume parit.Pocitej stim ze esli nekdy vyjde BG3 tak uz ti slupka co na tom valilo BG2 nebude nic platna-za to nemuzu ja,ani ty a prakticky nikdo jinej-je to proste dobou.

Copak ja nekde psal ze je pro mne kult BG2? Neni ani nahodou :)Kult je pro me tak 10 let zpatky. A pokud pujde trend tak jako ted (jako ze pujde), tak BG3 nebudu ani instalovat, protoze vim, ze to bude shit....Btw, ja nemam zadny shit comp, ja potrebuju vykon na praci.
Jinak, kdyby si hral hry jako ultima underworld 2, NIKDY nenapises, ze je pro tebe kult Gothic. Protoze to je naprosty zmetek oproti tomuhle...kratky, bez napadu, smesne jednoduchy, proste o nicem. Ale to clovek muze rict jen pokud ma srovnani. Pokud si na takove hre zacinal, je jasne, ze se ti mohla libit.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 03:00:43
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:12:35  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Jsem rad ze tu nekdo je online)Fast answer-hehe.Ja ti nic nehanim-chran buh,ale zase na druhou stranu ty nemuzes vedet co sem kdy paril a co me bavilo.O tom sem prave psal-to je tvuj nazor a tim to konci.Muj nazor je diferent a treba Wardocana bude jinej,proste clovek je inteligentni tvor a proto je kazdej jinej.Navstevi povetsinou nemam-vzhledem kde ziju a strasna vata taky nejsem.Muj zivot sou parby a proto do toho investuju.Je mi jedno jestli si koupim kazdy MMORPG co vyjde jen abych ho vyzkousel stejne,jako by me bylo jedno jestli si koupim novy domaci kino jen protoze sem crazy kolem filmu.
Ale ty proste vis ze BG3 bude shit a ty vis ze bych byl unesenej z UU2 a nikdy bych nenapsal ze Gothic je kult-coz sem napsal uplne stejne jako ty o BG2,ale to uz pises ze si nikdy vlastne nerek.Jenze ja bych pravdepodobne z toho unesenej nebyl,protoze nemam rad hry tohohle typu a tim padem u me vitezi Gothik.Proste kazdej sme jinej jak se ti snazim celou dobu vysvetlit
Mimochodem sem urcite Gothikem nezacinal-je me 30cet a zacal sem parit od 15 na Atari 800XL.Nejsem fanda niceho jinyho nez RPG a vobcas si zahraju multi FPS pro zabavu.Ultimu sem paril jen 9 a online.Online byla super-musim uznat ze dnesni MMORPG postradaj hodne z toho co melo UO.
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:19:21  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Skoda, Ultima 9 byla fakt HODNE slaba. Imho misto cekani na nejakou novou "pecku" si sezen Ultimy undeworldy, nebo klasicky ultimy (za pozornost stoji obzvlaste 7 (si +bg) a mozna pochopis. Da se to stahnout uplne s prehledem. Pokud ze zacatku prezijes sok z "priserne grafiky", budes se bavit vice nez za nekolik poslednich let dohromady zvlast pokud jsi fanda RPG. To jsou totiz hry, ktere v podstate ukazaly svetu co je to poradna RPG a uvidis, kolik toho v tech dnesnich "hrach" chybi....

Jinak poradne si precti ten post, psal jsem ze PRO NEKOHO je mozna BG kultem, a ze to chapu, protoze pokud zacali hrat v te dobe, tak v podstate nic lepsiho od te doby nebylo...

Jinak ja uz pausalne rikam o kazde nove hre ze to bude shit a zatim jsem se nikdy nespletl. Kazdy z toho byl zklamany, ja ne, ja to vedel jeste predtim, nez to vyslo . I kdyz opravdu rad bych se nekdy mylil...

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 03:21:29
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:20:55  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Vlastne-napiste kazdej kdo co vlastnite-jakyho mate mazla doma.Je jedno jestli to ma power nebo neJa sem si prakticky koupil herni stroj pred tejdnem a skoro 3 roky sem paril na
1.2 Athlon 266mhz
256 RAM 512 RAM 266
1.graf NVidia GF3
2.graf NVidia GF4600
IDE HDD 20 GB 7200 rpm
integrovana zvukovka

no a stimle sem delal zazraky)Na 3DMarku sem mel 1400 bodiku
Demo napis na cem valis

Edited by - Yzzy on 07/11/2003 03:29:25
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:22:35  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Uprimne receno nejvetsi herni zazraky jsem zazil na 286. To byla ihmo zlata doba, pak to slo pomalu do haje, i kdyz stale existovaly vyjimky (ufo..). Ovsem po case zmizly i ty....

edit: Ja mam tedka athlon 2400+, 512 ddr 400 v dualu, asi 300 giga po diskach, audigi 2, 21" eizo a takovy to ruzny vybaveni co k takovymu compu patri...
Jako grafarnu mam naky predpotopni radeon, hry nehraju, chci akorat kvalitni 2d obraz, coz ta karta splnuje.
Nic extra (na blacka urcite nemam ), ale presne to slouzi k tomu, co na tom delam.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 03:30:26
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:31:44  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Jako parmen si zaslouzis lepsi kartu teda nemyslis?
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  03:35:15  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jako parmen si zaslouzis lepsi kartu teda nemyslis?

Nevyuzil bych ji. Kvuli hre kterou bych nainstaloval a pak zase znuchucene odinstaloval? Kdyz dostanu herni chut, dam si MOO 2, nebo civku dvojku a jsem uplne spokojnej.
Radsi vrazim prachy do treneru a individualnich hodin, nez do hezci grafiky ve hre, ktere je jinak o nicem. Da mi to mnohem vice...

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 03:38:04
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  04:19:26  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Ahaaa-takze ty ses kulturista-tos mel rict hnedHele dej si pozor na trenery-naky sou homo a ani to nepoznas dokavad ti nesahnou na zadek
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  04:24:37  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ahaaa-takze ty ses kulturista-tos mel rict hnedHele dej si pozor na trenery-naky sou homo a ani to nepoznas dokavad ti nesahnou na zadek

Hehe, to fakt nejsem ;)

Jinak pokud chces, presnul bych to na icq, tohle uz tady nema co delat...
45464424

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 04:32:57
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  08:05:13  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nic extra (na blacka urcite nemam )

No konecne mas zase jednou pravdu (a nejde vubec o grafiku)

Black
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 07/11/2003 :  08:51:09  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  09:27:58  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
No jistě, Demostenesi, tupí lidé jako ty, budou vždycky každému na každém kroku nadávat do blbečků, přitom v jádru vyjadřují podstatu vlastní osobnosti.
Je dobře, že máš vlastní filosofii pro to, abys sis nekupoval dobrý HW. A koho to v tomhle topiku zajímá, že máš 2d kartu a hry nehraješ? Jsou lidi, co mají 3d kartu a hry hrají .. smiř se s tím, já ti taky nebudu říkat že jsi blbeček proto, že investuješ peníze do trenéra a individuálních hodin. To je tovje personální věc a s porovnáváním score v dx9 demu 3dmark to nemá vůbec nic společného.

Je to stejné, jako kdybych podobně jak ty trapasil na fóru závodního tancování a dělal tam ze sebe vola výroky - "jste blbečči, když platíte za tancování, mě stačí si zajít na zábavu do Bystřic" .. ne, takový hlupák tvého formátu rozhodně nejsem ((:

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  09:31:50  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

No jistě, Demostenesi, tupí lidé jako ty, budou vždycky každému na každém kroku nadávat do blbečků, přitom v jádru vyjadřují podstatu vlastní osobnosti.
Je dobře, že máš vlastní filosofii pro to, abys sis nekupoval dobrý HW. A koho to v tomhle topiku zajímá, že máš 2d kartu a hry nehraješ? Jsou lidi, co mají 3d kartu a hry hrají .. smiř se s tím, já ti taky nebudu říkat že jsi blbeček proto, že investuješ peníze do trenéra a individuálních hodin. To je tovje personální věc a s porovnáváním score v dx9 demu 3dmark to nemá vůbec nic společného.

Je to stejné, jako kdybych podobně jak ty trapasil na fóru závodního tancování a dělal tam ze sebe vola výroky - "jste blbečči, když platíte za tancování, mě stačí si zajít na zábavu do Bystřic" .. ne, takový hlupák tvého formátu rozhodně nejsem ((:

Jsi totalne mimo, ale jestli se snazis o flam, mas smulu..

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  09:37:49  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mimo jsi ty, neb ty nemáš 3d kartu a tohle je topik o 3d kartách. O flam se nesnažím, jen ti decentně naznačuji, aby sis šel po svém (:

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  10:10:57  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

quote:
Mimo jsi ty, neb ty nemáš 3d kartu a tohle je topik o 3d kartách. O flam se nesnažím, jen ti decentně naznačuji, aby sis šel po svém (:

Ja 3d kartu mam, ale uz dost starou. Kdyby si mel alespon nejake elementarni znalosti, tak vis ze radeony jsou vsechno 3d karty.

Akorat mi neni jasny, proc vetsina hracu placenych her neustale dava vsem na jevo "ze na to maji" at uz jde o hry, nebo hw, nebo znackovy dziny. Je to az k smichu.

Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 07/11/2003 :  10:22:10  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Hele Demo tys rozběhal ufo na 286ce?

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  10:43:09  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kolik

Hele Demo tys rozběhal ufo na 286ce?

Ne, to uz bylo pod dos4gw a chtelo to aspon 386...

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  10:58:37  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja 3d kartu mam, ale uz dost starou. Kdyby si mel alespon nejake elementarni znalosti, tak vis ze radeony jsou vsechno 3d karty.

Akorat mi neni jasny, proc vetsina hracu placenych her neustale dava vsem na jevo "ze na to maji" at uz jde o hry, nebo hw, nebo znackovy dziny. Je to az k smichu.
O mé znalosti se nemusíš zajímat, ani se o ně otírat, protože píšu tak, aby si to pochopil.
Mě zase není jasné, proč Ty neustále dáváš všem najevo, že všem jde o tenhle absurdní přístup k věci. Tento ryze tvůj výklad pouze poukazuje na Tvou chorobnou oblibu dělat ze sebe troubu, který má pouze své ego a potřebuje si ho donekonečna vylévat kdekoli k tomu má příležitost.
Raději se předváděj před zrcadlem, tam může denně zatínat svaly, protože před lidma, kterí maji evidentně jiné zájmy než ty, jsi za trapného klauna (:

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:01:58  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:

heh?
to mas nakej komplex menecenosti nebo co?
jestli uz se nekdo najde, tak to rozhodne neni "vetsina" jak ty tu tvrdis, ale demagogie to ti vzdy slo nejlip ze jo :)

Kallath <Mor do Kuli>

Edited by - Aragorn on 07/11/2003 11:07:40
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000