Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Dobra sestava za dobrou cenu.
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/11/2003 :  09:19:23  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
hehe, jen takové menší upřesnění k posledním postů:

Seagate tam ten plech na ochranu tišťáku už nedává, protože "šetří". IBM prodala divizi disků už asi před rokem Hitachi.
Nové Hitachi se tváří celkem schopně, ale otázkou, co udělají tak za rok až dva - spíš bych počkal, jak to dopadne.
Takže disky dneska můžeš koupit akorát Seagate, Maxtor, WD. Jak jsem psal v původním postu, je asi jedno, jaký zvolíš - jsou hodně podobné. Seagate topí asi nejvíc, Maxtor nejmíň, WD píská při práci, Seagate je potichu, WD a Maxtor jsou o něco rychlejší než nová serie Barracud. Maxtor je dělán více na trvalý provoz, atd. Prostě si vem kapacitu, kterou chceš a vyber si podle toho, jestli chceš tichej, rychlej na čtení, atd.

To Demo: Já jsem psal, jestli jsi měl disky dobře chlazené a ne jestli jsi tam měl chladič. To jsou různé výrazy. Jak psal San-Raal - pokud to nebylo dobře provodene, je to spíš na škodu. Oni se totiž ty disky dělají s vrchní kovokou plochou, která už sama o sobě funguje jako rozvaděč tepla. Takže pokud jsi neměřil teplotu disků, nebo jsi neměl podobnou konfiguraci už odladěnu, tak přilepení pasivu a umístění větráků není samo o sobě zárukou dobrého chlazení.
SCSI disků jsem viděl odejít minimálně (pořád máme na RIPu například systémový 1GB SCSI disk od Seagate, který je tam už asi 8 let - ten stroj ripuje Postscripty v podstatě pořád a nevšiml jsem si, že by se něco dělo). Jediné SCSI, které odešli, bylo v tom externím RAIDU (ale jak jsem psal, podle mě to bylo jednak špatných chlazením, jednak debilním původním MAcintosh filesystémem a možná někdo kopnul ve střižně do stolu při špatném okamžiku - to je těžko říci). IDE disků jsem viděl odejít spousta. By mě zajímalo, kdo má funkční třeba 8 let starý IDE disk - u SCSI to není žádná vyjímka.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/11/2003 :  09:50:08  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
ja tu mam funkcni 10 let starej 250MB IDE disk, za zlomek puvodni ceny si ho muzes odeme vzit na pozorovani :-)

ego tycoon
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 21/11/2003 :  09:57:16  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Taky mám podobný kousek, 270tka quantum, svého času hodně používaný pro kabelový přenos softu mezi spolužáky (:

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Bearsson
New Member

390 Posts

Posted - 21/11/2003 :  10:09:12  Show Profile  Visit Bearsson's Homepage  Send Bearsson an ICQ Message Send Bearsson a Private Message  Reply with Quote
Mam takovy matny dojem, ze pokud ty disky jsou 10 let stare, tak nejsou ani IDE ani 250 ci 270MB ;]

Bearsson
Czech Heroes
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 21/11/2003 :  10:24:55  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
joo, mas pravdu ... jen 9 let a 11 mesicu, byl totiz az k vanocum :-)) ted jsem se dival na fakturu ... stal 5710 bez dph 23% ;-))
ale pokud je to hra se slovickama, tak to mozna neni IDE, ale nakej predchudce IDE, kterej je s dnesnim rozhranim kompatibilni, takze tak ...

ego tycoon

Edited by - ToHor on 21/11/2003 10:25:42
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 21/11/2003 :  10:41:07  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
já myslím, že před 10 lety IDE už bylo. možná i dříve. Jen ta kapacita se mi nezdá. Tuším, že v roce 1991 jsme rvali do Amigy 600 IDE disky 3.5 palce a v té době to byly kapacity 20-40 MB. O moc většího nic nebylo. takže když tak přemýšlím, tak 9 let a kousek, tzn v roce 1994 už 270 MB mohlo existovat :)

Jinak já jsem neříkal, že takový disk neexistuje. Jen to podle mě není tak běžné, jako tak dlouho funkční SCSI.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/11/2003 :  11:05:58  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

SCSI disků jsem viděl odejít minimálně (pořád máme na RIPu například systémový 1GB SCSI disk od Seagate, který je tam už asi 8 let - ten stroj ripuje Postscripty v podstatě pořád a nevšiml jsem si, že by se něco dělo). Jediné SCSI, které odešli, bylo v tom externím RAIDU (ale jak jsem psal, podle mě to bylo jednak špatných chlazením, jednak debilním původním MAcintosh filesystémem a možná někdo kopnul ve střižně do stolu při špatném okamžiku - to je těžko říci). IDE disků jsem viděl odejít spousta. By mě zajímalo, kdo má funkční třeba 8 let starý IDE disk - u SCSI to není žádná vyjímka.

nevim cim to je ale mam presne opacne skusenosti (mluvim ted o low end ide/scsi tj. to s cim se setkava 99% lidi), bezi me tu 10let starej comp (nonstop provoz) s ide diskem naprosto v pohode a setkal jsem se s uz celkem hodne starsima scsi vetsinou odesli nebo byly uz vhaji (7-5let stary), ano ide odchazi a cloveku prijde ze vic pac tech ide disku mas kolem sebe mnohem vice, osobne kdyz bych stavel low end server tak jednoznacne ide kuli cene, to ze to odejde relativne brzo s tim se musi pocitat ;) a pokud mas stesti pobezi to i 10let ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 21/11/2003 11:07:25
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 21/11/2003 :  11:07:37  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Neříkal jsem, že je 10let starý. Přes 8 má zcela určitě. Měl jsem i starší 250tku seagate, ale ten jsem prodal společně s počítačem, takže nevím, jestli ještě funguje.
Ten quantum si užil svoje, přesto dodnes funguje vpohodě.
Ve firmě máme 11 servrů se scsi disky, kolik jich je ani nevim, během 8mi let se pokazil jeden disk, zbytek buď funguje, nebo byl už dávno nahrazen.
Za to za poslední rok jen mě osobně odkráčely do křemíkového nebe tři disky, dva IBM a jeden zbrusu nový Maxtor diamondmax 80gb, po jednom dni provozu.

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/11/2003 :  11:08:45  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?CatID=75&LayId=2&ArtId=18620

http://storagereview.com

Go to Top of Page

San-Raal
New Member

302 Posts

Posted - 21/11/2003 :  11:30:24  Show Profile  Send San-Raal an ICQ Message Send San-Raal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -corwin-
nevim cim to je ale mam presne opacne skusenosti (mluvim ted o low end ide/scsi tj. to s cim se setkava 99% lidi), bezi me tu 10let starej comp (nonstop provoz) s ide diskem naprosto v pohode a setkal jsem se s uz celkem hodne starsima scsi vetsinou odesli nebo byly uz vhaji (7-5let stary), ano ide odchazi a cloveku prijde ze vic pac tech ide disku mas kolem sebe mnohem vice, osobne kdyz bych stavel low end server tak jednoznacne ide kuli cene, to ze to odejde relativne brzo s tim se musi pocitat ;) a pokud mas stesti pobezi to i 10let ;)

Tak z toho moc moudrej nejsem :) Tvrdim ze kdyz zapojis ide a scsi disk, pobezi nonstop, a budes mu davat piti tak ide spis odejde driv.
Pro lowend server kde se neocekava zatez ani naroky na vykon samozrejme ide.

San-Raal
...dyslexia for cure found...
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 21/11/2003 :  11:51:16  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by San-Raal

Tak z toho moc moudrej nejsem :) Tvrdim ze kdyz zapojis ide a scsi disk, pobezi nonstop, a budes mu davat piti tak ide spis odejde driv.
Pro lowend server kde se neocekava zatez ani naroky na vykon samozrejme ide.

ja si spise myslim ze je to o nahode, o prostredi, geopatogenich zonach, o pocasi a bohu ;)
bezi me tu 1gb barakuda od sigejtu scsi bezi super dela silenej bordel ale beha jak hodinky, pak tu jsme tu meli asi 10 disku od ibm a wdc (enterprise) scsi 2gb.. jen 2 znich jeste ted fungujou zbytek odesel
kdyz koupis v bazaru server, znackovej (hp/compaq..) vetsinou ma vadne disky ci odejdou po kratke dobe (scsi) pokud takto koupis nejake kompy z kanclu ktere bezeli nonstop (z banky ci nakeho ourdadu) 486-pentia s ide diskama 90% znich fachaj a dlouho jeste budou ;)

Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 21/11/2003 :  12:37:52  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Mam pulgigovej Seagate ATA 2 nebo jak tomu tenkrat rikali. Teprve nedavno jsem ho vytah z kompu, pac jsem do nej soupl stejne starej gigovej a kamos mi na nem rozjel server. Sice ten seagate priserne svisti, ale jinak jel bez problemu. :o)

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

Argon
New Member

137 Posts

Posted - 28/11/2003 :  22:20:36  Show Profile  Send Argon an ICQ Message Send Argon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mistral

Mam pulgigovej Seagate ATA 2 nebo jak tomu tenkrat rikali. Teprve nedavno jsem ho vytah z kompu, pac jsem do nej soupl stejne starej gigovej a kamos mi na nem rozjel server. Sice ten seagate priserne svisti, ale jinak jel bez problemu. :o)

Lisi se od sebe nejak vyrazne ulta ata a serial ata hdd?
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 28/11/2003 :  23:11:15  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
Prave jsem si koupil seagate 120gb 7200.7 (8 mb cache) ATA a je fakt super , az na to ze nema acoustics management i kdyz pokud je dobra bedna a rozumne umisten ( muj visi na samolepe :) ) tak neni vubec slyset jak se toci a seek mode prakticky taky ne.
Predtim jsem mel IBM 40gb a taky byl dost dobry ( tu acoustic management mel) a nemel jsem s nim zadne problemy 2 roky a mesic.

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Edited by - TheChosen on 28/11/2003 23:53:59
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 28/11/2003 :  23:20:20  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
kdyz jsme u tech disku
asi pred hodinou jsem na stole nasel 20 gb barracudu
myslel jsem ze nefunguje, ale jak to vypada tak "zatim" slape

mate nejaky doporuceni na software, kterej by ten disk poradne otestoval ? :)

(at uz pro windows nebo *bsd/linux)
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 28/11/2003 :  23:59:29  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TheChosen

Prave jsem si koupil seagate 120gb 7200.7 (8 mb cache) ATA a je fakt super , az na to ze nema acoustics management i kdyz pokud je dobra bedna a rozumne umisten ( muj visi na samolepe :) ) tak neni vubec slyset jak se toci a seek mode prakticky taky ne.
Predtim jsem mel IBM 40gb a taky byl dost dobry ( tu acoustic management mel) a nemel jsem s nim zadne problemy 2 roky a mesic.

mam ho taky a jsem zklamanej :( dela trochu moc bordel - teda v porovnani s barracudou iv
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 29/11/2003 :  00:05:07  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
No holt nema tu akustiku , ale odsroubeni od bedny ho fakt utlumilo tak 3x , zvlast vibracni zvuky nizke frekvence z jeho toceni.

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 29/11/2003 :  10:24:02  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TheChosen

No holt nema tu akustiku , ale odsroubeni od bedny ho fakt utlumilo tak 3x , zvlast vibracni zvuky nizke frekvence z jeho toceni.

ano seagate nemaji nastveni maj ji rovnou zaplou, proto sou tichy, ale trochu pomalejsi, ostatni disky sou rychlejsi a muzou si ji zapnout

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Transylvanec
New Member

263 Posts

Posted - 29/11/2003 :  12:38:38  Show Profile  Visit Transylvanec's Homepage  Send Transylvanec an ICQ Message Send Transylvanec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

kdyz jsme u tech disku
asi pred hodinou jsem na stole nasel 20 gb barracudu
myslel jsem ze nefunguje, ale jak to vypada tak "zatim" slape

mate nejaky doporuceni na software, kterej by ten disk poradne otestoval ? :)

(at uz pro windows nebo *bsd/linux)

http://www.extrapoint.cz/dealer.asp?reg=0

edit tak primo odkaz na ten download se mi sem nepodarilo vecpat tak zkus -> sekce technicka podpora -> Download

a pak dej vedet esli ty programy k necemu sou [este sem je nikdy nezkousel nejak na to nemam cas, kdyz reklamujem disk tak ho tam jen odvezem ze nefunguje].

TransylvanecIII.
LordDeathSlayer
http://www.fanta.dk/showmovie.asp?mid=56D12CFC-9A44-4960-A06C-90E5E71B3820

Edited by - Transylvanec on 29/11/2003 12:40:24
Go to Top of Page

San-Raal
New Member

302 Posts

Posted - 30/11/2003 :  18:44:53  Show Profile  Send San-Raal an ICQ Message Send San-Raal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Transylvanec
http://www.extrapoint.cz/dealer.asp?reg=0

edit tak primo odkaz na ten download se mi sem nepodarilo vecpat tak zkus -> sekce technicka podpora -> Download

a pak dej vedet esli ty programy k necemu sou [este sem je nikdy nezkousel nejak na to nemam cas, kdyz reklamujem disk tak ho tam jen odvezem ze nefunguje].

jo, zkousel sem DFT pro ibmka, jeden disk jsem tim testnul, vse ok, nabootoval a disk nenaskocil :)
pak jsem zkousel jeste seatools nebo jak se to jmenuje.

San-Raal
...dyslexia for cure found...
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,19 seconds. on eygor Snitz Forums 2000