Author |
Topic |
Shemiramoth
Moderator
4339 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 13:31:14
|
To Spajdr:
Jo musel, faxoval jsem jim vsechny udaje a pak jsem platil jak mourovatej. Jeste ze zrusili platbu za obaly - novela zakona (protoze to byl super opruz ) |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
Edited by - Shemiramoth on 10/11/2004 13:33:31 |
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 13:32:17
|
quote: Originally posted by Pertha
quote: Originally posted by spajdr
Jaké problémy a jak si je vyřešil? já si z cdrom bral něco 4x ale klasicky airmail a žádné problémy jsem neměl, proč zasrané DHL kde platíš daleko více má s tímhle problémy? lamy jedny. Mají si to clo zaplatit sami, když to poštovné stojí tolik.
tim myslim zdrzeni na celnici doplatky cla dorucovani dokladu na celnici o me, nasledne o zaplaceni cla atd. a nevim jestli jsem mel proste smulu, ale stavalo se to i u normalni airmail , nejen dhl u dhl byla ta vyhoda, ze to vyrizovani s celnici bylo jednodussi bo toho vetsinu udelaj oni a vedi s kym konkretne a jak jednat
K nám tu DHL jezdí normálně denně, mám to na firmu, takže možná se tomu papírování vyhnu, doufám. Takže si tam teda musel posílat kopii dokladu? |
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 13:33:36
|
quote: Originally posted by Shemiramoth
Jo musel, faxoval jsem jim vsechny udaje a pak jsem platil jak mourovatej. Jeste ze zrusili platbu za obaly - novela zakona (protoze to byl super opruz )
Kolik si doplácel? |
|
|
Shemiramoth
Moderator
4339 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 13:35:27
|
To Spajdr:
Jo to ti nepovim. Je to nekolik mesicu. Netyka se to EQ2, objednaval jsem jiny veci z US. Na hry, jejich clo a max. castku jsem se ptal dodatecne celnika, kdyz mi volali, kvuli obsahu baliku. |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
|
|
Imrik
Starting Member
98 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 13:52:32
|
Já mám ten samej problém s UPS. Objednal jsem si hru od Sony, kde se zaúčtovávali i polatky. Daň atd, a včera mi prišel fax, jenže to se týká firmy, takže sem tam zavolal a oni mi řekli at to vyplnim a stejně jim to pošlu-úředníci!!!:-((( a proclim si to sám protože, proč se snima hádat. Zejtra bych to snad už měl mít doma. Přitom to mam na Ruzyni od 11h odbavený a maj to ve skladu. Tak nevim proč to za těch 46 doláčů už nemam doma co chtěli za poštovný. Hrůza. Ale ten samej problém sem měl i kdy si když jsem objednával EQ1. |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:04:17
|
Jaké problémy a jak si je vyřešil? já si z cdrom bral něco 4x ale klasicky airmail a žádné problémy jsem neměl, proč zasrané DHL kde platíš daleko více má s tímhle problémy? lamy jedny. Mají si to clo zaplatit sami, když to poštovné stojí tolik.
tim myslim zdrzeni na celnici doplatky cla dorucovani dokladu na celnici o me, nasledne o zaplaceni cla atd. a nevim jestli jsem mel proste smulu, ale stavalo se to i u normalni airmail , nejen dhl u dhl byla ta vyhoda, ze to vyrizovani s celnici bylo jednodussi bo toho vetsinu udelaj oni a vedi s kym konkretne a jak jednat
K nám tu DHL jezdí normálně denně, mám to na firmu, takže možná se tomu papírování vyhnu, doufám. Takže si tam teda musel posílat kopii dokladu?
jo nejdriv kopie my obcanky, s prohlasenim, ze to nemam na prodej pak pro zmenu vypocitali nakej doplatek cla a tak este doklad o zaplaceni :) proste magorina, este, ze sem nezapomel uz zachazet s faxem |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:19:43
|
ach bože, ještě že mám aspoň rozjetý beta klient. Tak hlavně aby jasně řekli co tam je vše třeba napsat. Mělo by se dát na všechny fóra že přes DHL nic nebrat jako sticky |
|
|
Marwyn
Junior Member
792 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:20:28
|
ja mel nej skusenost s UPS... Zavolala vzdy nejaka holka a rekla ze zasilka je nutna proclit a ze uz na to maj postup, kerym to vyridej bezeme, jen je potreba si pripravit prachy pri prevzeti za clo. Normalne pak prijel vzdy manik a ja mu jen vysolil 3x podpis, opsal si cislo obcanky do jiz vyplneneho formulare z celnice (asi jim to davaly na dobry slovo) a prasule (clo + si uctovaly asi 150,- za praci s celni spravou), dostal gejmu a sel parit :) pravda ze to je tak 2 roky spatky, protoze posledni dobou to chodilo bez procleni airmailem...
jinak co bych za to dal bejt to na celnici... status: Everquest 2 (DVD Rom) Pre-Ordered Est 10/11/2004
|
Marwyn Zevl Aion - Mytower <Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...> |
Edited by - Marwyn on 10/11/2004 14:22:47 |
|
|
Marwyn
Junior Member
792 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:25:52
|
kurna uz zacinam s deprese hrat Doom 3 a Rome total war :p voboji dost podivny Doom 3 je jen vo lekani a Rome je zase divne udelanej... GRRRR JA CHCI EQ II !!! |
Marwyn Zevl Aion - Mytower <Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...> |
|
|
Khandar
New Member
352 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:27:17
|
Tak uz sem to s tema kretenama vyridil...
Dostali vsechny dokumenty co chteli i kopii obcanky... Kolik budu doplacet mi nebyly schopni rict, ze mam zavolat zitra. Doruceni se dnes uz nedockam ale rekli mi ze s nejvetsi pravdepodobnosti zitra ano.
timto koncim s DHL |
so... |
|
|
Demawend
Moderator
1259 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:27:54
|
DHL s tim tezko neco udela. Vy jste zaplatily DHL 50 dolacu za to, ze to sem dopravi, nechapu proc si myslite ze by v tom melo byt zahrnuty i clo. To bych si moh koupit zlaty hodinky za 3000 dolacu nechat si je poslat DHL za 50 a trvdit ze by jim tech 50 melo stacit i na clo. |
Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :) |
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:31:52
|
quote: Originally posted by Demawend
DHL s tim tezko neco udela. Vy jste zaplatily DHL 50 dolacu za to, ze to sem dopravi, nechapu proc si myslite ze by v tom melo byt zahrnuty i clo. To bych si moh koupit zlaty hodinky za 3000 dolacu nechat si je poslat DHL za 50 a trvdit ze by jim tech 50 melo stacit i na clo.
aspoň by ty lamy to mohli vyřídit tak jako to psal Marwyn s UPC .. 3x podepsat, na místě vypsat info i občance, zaplatit a jdete do řiti |
|
|
Tibor
<Mor do Kuli>
1443 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:34:37
|
To imho záleží hlavně na celníkách, ne na UPC. |
|
|
Atronach
Moderator
2069 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:41:47
|
Moje zkusenost s DHL PRED VSTUPEM DO EU byla jen ta nejlepsi. Z cdromshopu to privezli az ke me a nic jsem neplatil.
|
WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]
|
Edited by - Atronach on 10/11/2004 14:42:17 |
|
|
Shemiramoth
Moderator
4339 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:41:52
|
quote: Originally posted by Marwyn
kurna uz zacinam s deprese hrat Doom 3 a Rome total war :p voboji dost podivny Doom 3 je jen vo lekani a Rome je zase divne udelanej... GRRRR JA CHCI EQ II !!!
Offtopic - zahrej si misto Rome Knights of Honor. Mne to dojde az pristi tyden, takze uz nic nepisu o mem doruceni EQII . |
|
Edited by - Shemiramoth on 10/11/2004 14:42:18 |
|
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 14:50:01
|
Hmm tak to Alan přehnal volal jsem na DHL, nic mi fakt zatím neposlal ale peníze si už z účtu strhnul. |
Noe
|
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:00:18
|
Jak dopadl Jaris, taky musel dělat to samé co Al-Khandie? |
|
|
Tibor
<Mor do Kuli>
1443 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:07:08
|
Jaris mi teď volal, že je na DHL a prej to dostane za 30 minut. |
|
|
Berserk
<Mor do Kuli>
477 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:08:30
|
Jaris momentalne vypruzuje osobne v Ruzyni. Prej mu to daj za 30minut. Freeport se muze dnes tesit na 6 novych obcanu |
Dusei Berserk [CzH][-W-], (retired) |
Edited by - Berserk on 10/11/2004 15:08:53 |
|
|
Khandar
New Member
352 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:10:52
|
quote: Originally posted by Tibor
Jaris mi teď volal, že je na DHL a prej to dostane za 30 minut.
grats... njn mi mimoprazsti muzem tak akorad na ne nadavat ale osobne je popohnat ne e |
so... |
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:11:15
|
quote: Originally posted by Berserk
Jaris momentalne vypruzuje osobne v Ruzyni. Prej mu to daj za 30minut. Freeport se muze dnes tesit na 6 novych obcanu
Koukám že DHL je evil stejně jako vy |
|
|
Atronach
Moderator
2069 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:36:50
|
No jo, proto to maj tak rychle
|
WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]
|
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 15:42:52
|
quote: Originally posted by Berserk
Jaris momentalne vypruzuje osobne v Ruzyni. Prej mu to daj za 30minut. Freeport se muze dnes tesit na 6 novych obcanu
od 18.30 na 7 :) |
lastfm |
|
|
Imrik
Starting Member
98 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:07:38
|
no já osobně to s UPS nechápu. Když jsem to objednával od Sony, tak tam měli, že platim 17,5 % daň,clo atd. takže nevim kde sou ty chyby. |
|
|
Gabriel
Moderator
2156 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:11:51
|
Moje zkušenosti s DHL jsou jen ty nejhorší, proto již drahnou dobu jen airmail a bez problémů. Zejména jejich opruz se clem nad 1500 Kč. Zajímavé, že když totéž šlo airmailem tak se clo neplatilo.
Nenenene, přes DHL ani svoji tchyni, to bych ji prostě neudělal. |
|
|
James
New Member
205 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:17:59
|
Byl jsem ted tejden bez netu, nechce se mi hledat informace ktery potrebuju po tech X novejch strankach. Zajimalo by me jaky bankovni ucet pro platbu pouzivate? eBanka? Na jakem serveru hraji (budou hrat) lide z "betove" MDK.? Dik za odpoved |
EQ2x - Volsak, testovací Inkvizitor UO, AC, EQ, AO ... bejvávalo EQ - Elder Volsakova Volsanda - Beastlady 360+AA's The Exodus
|
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:19:30
|
sporku a visu
runnyeye |
lastfm |
|
|
Tibor
<Mor do Kuli>
1443 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:22:37
|
ebanka InternetCard |
|
|
Khostri
prudič
2210 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:33:04
|
RB |
PC, PS3, iPad |
|
|
spajdr
Moderator
3400 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:53:09
|
tak další den EQII a další patch .. přesněji patchlo to akorát hlavní .exe |
|
|
Atronach
Moderator
2069 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 16:57:36
|
quote: Originally posted by Gabriel Nenenene, přes DHL ani svoji tchyni, to bych ji prostě neudělal.
Zase na druhou stranu, kdybys nezaplatil clo...by ti ji nedodali
|
|
|
|
Gabriel
Moderator
2156 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 17:04:14
|
quote: Originally posted by Atronach
quote: Originally posted by Gabriel Nenenene, přes DHL ani svoji tchyni, to bych ji prostě neudělal.
No ona zase tak špatná není :) |
|
|
Marwyn
Junior Member
792 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 17:11:52
|
quote: Originally posted by Gabriel
quote: Originally posted by Atronach
No ona zase tak špatná není :)
neverim |
|
|
Gabriel
Moderator
2156 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 17:16:02
|
No prostě DHLkem bych ji fakt neposlal :) |
|
|
Nick
Moderator
455 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 17:35:31
|
Pred par mesici se me jedna hra od Alana posilana Airmailem ztratila Pisu to tu jeste jednou nikdo pred tim neodpovedel neznate stranku na hledani zasilky podle na Airmailu |
|
|
Popbob
New Member
100 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 17:44:41
|
Tak ja to uz mam doma.Ak by som si to sam dneska nevybehal tak mi to dorucia az zajtra.Dnes rano mi volali z DHL ze je to uz v Bratislave,ale cena zasielky je nad 20 euro takzeto musia preclit.K tomu ale potrebuju aby som ich splnomocnil k colnemu konaniu.Musel som im faxnut kopiu obcanaku a podpisane splnomocnenie.Preclene to bolo az o 16.00 takze mi volali ze ak to chcem hned mam si pre to prist sam. Tak ma to nasr... a sadol som do auta a isiel po krabicu.Doplacal som 300 sk.
Ale stoji to za to je to pekne zabalene |
EQ2 Popbob guardian/alchemyst SWG Popbob Aifi commando WoW Littlemage warlock/alchemyst Vanguard Popbob Necromancer LOTRO Poprandir champion
|
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 18:49:08
|
quote: Originally posted by Nick
Pred par mesici se me jedna hra od Alana posilana Airmailem ztratila Pisu to tu jeste jednou nikdo pred tim neodpovedel neznate stranku na hledani zasilky podle na Airmailu
covece hledal jsem a nikde nemuzu najit ani pres google ale urcite neco takoveho existovalo |
lastfm |
|
|
Nick
Moderator
455 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 18:55:07
|
Ja to kdysi videl na foru SWG tusim ale nedokazu to najit |
|
|
Ahmed
Starting Member
84 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 19:24:13
|
Traking se nechal sledovat primo na strankach kanadske posty. Ale ted bohuzel baliky nemaji tracking number takze se necha sledovat prd (plati pro air mail zasilky z cdromshopu) |
Zlatovous <MdK> Mordred DAoC |
Edited by - Ahmed on 10/11/2004 19:24:49 |
|
|
Demawend
Moderator
1259 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 19:28:56
|
quote: Originally posted by Popbob
Tak ja to uz mam doma.Ak by som si to sam dneska nevybehal tak mi to dorucia az zajtra.Dnes rano mi volali z DHL ze je to uz v Bratislave,ale cena zasielky je nad 20 euro takzeto musia preclit.K tomu ale potrebuju aby som ich splnomocnil k colnemu konaniu.Musel som im faxnut kopiu obcanaku a podpisane splnomocnenie.Preclene to bolo az o 16.00 takze mi volali ze ak to chcem hned mam si pre to prist sam. Tak ma to nasr... a sadol som do auta a isiel po krabicu.Doplacal som 300 sk.
Ale stoji to za to je to pekne zabalene
Zlaty Slovensko ja dak za clo lidovku 794,- |
Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :) |
|
|
Marwyn
Junior Member
792 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 19:39:10
|
quote: Originally posted by Demawend
quote: Originally posted by Popbob
Ale stoji to za to je to pekne zabalene
Zlaty Slovensko ja dak za clo lidovku 794,-
sakra to je nejak desne moc ... Holt jina doba, ja si pamatuju nevetsi clo za dve gamesy najednou neco tesne prez 500 jestly to takhle pude dal, tak cekam az se gamesa dostane k nam, nebo budu rikat znamejm az nekam pojedou... |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 20:50:57
|
nj :) postovny clo, proste z cdromshopu ta hra vyjde pomalu na dvojnasobek ceny :) a este ta otrava s behanim na celnici jen doufam, ze me to z te anglie konecne vyexpeduji
|
|
|
|
Mrcek
New Member
127 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 20:58:46
|
Ja sem z cdromshopu objednal uz X her a nikdy jsem zadny clo neplatil ani jsem nemel problemy s celnici(obj.pres DHL-ko)
nj :) postovny clo, proste z cdromshopu ta hra vyjde pomalu na dvojnasobek ceny :) a este ta otrava s behanim na celnici jen doufam, ze me to z te anglie konecne vyexpeduji
|
|
|
srato
Starting Member
28 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 21:44:32
|
ty to mas taky z www.gameplay.co.uk ? Pokud ano uz odtamtud neco mas? A zkusenosti? |
AMD A64 3200, GF 6800GT, 1.5 GB RAM |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 21:48:32
|
zkusmo jsem odtamtud objednal pred cca 3ma tejdnama sims2 a mel sem to 3ti den |
|
|
|
Mrcek
New Member
127 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 22:08:38
|
Jak je to s tim clem ? Plati se neco nebo ne...Ja myslel ze to zaplatim v cdromshopu a uz se o nic nemusim starat Nebo to je nad urcitou vahu nebo cenu baliku ? |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 22:25:47
|
clo musis platit od urcite ceny, nejsu si ted jistej kolik, ale myslim 30 ojro
profesionalni dorucovaci sluzby , to davaj na celnici automaticky, standardni postou to nekdy projde , teda posledni dobou cim dal min pokud neni balik primo oznacenej jako darek apod. |
|
|
|
Mrcek
New Member
127 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 22:44:38
|
clo musis platit od urcite ceny, nejsu si ted jistej kolik, ale myslim 30 ojro
profesionalni dorucovaci sluzby , to davaj na celnici automaticky, standardni postou to nekdy projde , teda posledni dobou cim dal min pokud neni balik primo oznacenej jako darek apod.
Ja ze si objednal uz par her,vsechno DHL a nikdy problem nebyl... |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 10/11/2004 : 22:58:51
|
nj to nevim proc, ale bud rad, ses zrejme jedinej z tohodle fora |
|
|
|
Marwyn
Junior Member
792 Posts |
Posted - 11/11/2004 : 00:17:34
|
muhe he, koukam ze ses na tom stejne :p sleduju jak ostriz, ale 10.11. je za nama a porad nic... |
|
|
Topic |
|
|
|