Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 Hw nároky a dotazy
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 19/02/2007 :  09:55:26  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Jen tak pro zajímavost jsem si půjčil účet. Udělal shamana (ani ne proto, že je teď overpowered, ale protože mi docela připomíná druida v EQ1 a já jsem nějak zatíženej na něco healovacího. A druida jsem zkoušel už v betě).

Od bety jsem udělal levný upgrade za 1600,- Kč - koupil jsem si další 1 GB paměti. Takže moje sestava aktuálně je Celeron D 2.66 @ 3.2, Ati 9600 Pro a 2 GB ram.

Hra běží normálně na balanced nastavení bez problémů (60 fps to sice není, ale dá se to hrát). Ve městě jsem zapnul tu rychlejší volbu High performance. Hratelné to je normálně. Oproti betě jsem za 2 večery zatím nenarazil na žádný bug, v grupě jsem nebyl, nikdo mě zatím nesejmul (mám char na FFA PVP serveru). Myslím si, že výhledově to bude už docela hratelné.

V betě jsem si nějak nevšiml, že jde kouzlit za běhu, tak mě to včera trochu překvapilo. U některých kouzel se zpomalím na chůzi, u některých nikoliv - dá se nějak vysledovat, která kouzla mě zpomalí podle popisu a nebo jen zkusit?

Všechny kouzla kontrolují line of sight nebo jsou i některá, která můžu hodit "za záda" ?

Shaman je lepší 1h nebo 2h?

Rasu jsem udělal podle popisu bez ohledu na nějaké ability - dal jsem toho maníka s psí hlavou - nějak extra gimp to snad není, nebo ano?

Atributy dostávám kdy? Na levelu 6 mám zatím pořád 0 na rozdělení.

Existuje nějaký skill jako "channeling" v eq1? Tzn proti interuptu kouzlení, který se dá také cvičit? Nějak jsem si ve výpisu zvyšování skillů ničeho nevšiml.

Dá se někde zapnout, aby to questy automaticky házelo do trackeru?

Tváří se stráže nějak negativně, když se bojuje ve městě? Respektive někdo mě může sejmout hned vedle stráží předpokládám, například u banky, nebo se pletu? Může mi tedy sejmout mulu v momentě, než naházím věci z banky na brokera, případně než stačím přehodit prachy do banky?

Používáte někdo CoreUI? Jká okna máte zapnutá a která nejsou moc používaná a dají se vypnout? Hoďdtě screen vašeho UI :)

PC, PS3, iPad

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:25:32  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri
V betě jsem si nějak nevšiml, že jde kouzlit za běhu, tak mě to včera trochu překvapilo. U některých kouzel se zpomalím na chůzi, u některých nikoliv - dá se nějak vysledovat, která kouzla mě zpomalí podle popisu a nebo jen zkusit?

Vetsina (100%?) adventure castenejch kouzel ti zpomali pohyb asi na tretinu rychlosti behu (aktualni rychlost muze videt v character window, v zalozce pro mounty, refreshuje se realtime). Ale treba rasova castena kouzla te nezpomali. Instanty samozrejme taky ne.

quote:

Všechny kouzla kontrolují line of sight nebo jsou i některá, která můžu hodit "za záda" ?

Muzu mluvit pouze za sveho BMG. Az snad na EW (+ nektery heal spelly) potrebuji pro vsechna kouzla LOS. EW je lifedrain, ktery healuje defenzivni target. Defenzivni target muze byt kdekoliv v zone, jakkoliv daleko a stejne ho healnu. Imho je to bug. Pokud je to feature tak je to parada, ale mam strach, ze o to prijdu ).

quote:

Atributy dostávám kdy? Na levelu 6 mám zatím pořád 0 na rozdělení.

Od 10 levelu.

quote:

Tváří se stráže nějak negativně, když se bojuje ve městě? Respektive někdo mě může sejmout hned vedle stráží předpokládám, například u banky, nebo se pletu? Může mi tedy sejmout mulu v momentě, než naházím věci z banky na brokera, případně než stačím přehodit prachy do banky?

Nekdo rikal, ze zabijeni hracu ve meste snizuje fakci s danym mestem. Ale nemohu to potvrdit ani vyvratit, pac ja diky fps v meste nemuzu moc bojovat.

Pokud jsi level 7+ tak te muze sejmout i vedle strazi (pokud ma tedy s nimi pozitivni fakci).

quote:

Používáte někdo CoreUI? Jká okna máte zapnutá a která nejsou moc používaná a dají se vypnout? Hoďdtě screen vašeho UI :)

Mne zatim maximalne vyhovuje defaultni UI :)
http://sweb.cz/Prodise/ui.JPG

Edited by - VT on 19/02/2007 10:33:09
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:40:24  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
UI zkusím default. v bětě jsem to použitelný moc neměl, tak jsem ho teď ani nezkoušel.
Ještě jsem zapoměl - jak se dá přerušit kouzlo, který právě kouzlím? Musím na to mít /cancelability hotkey nebo to jde nějak jinak? Jsem zvyklej přerušovat pohybem, což tady pochopitelně nejde :)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:45:31  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:

UI zkusím default. v bětě jsem to použitelný moc neměl, tak jsem ho teď ani nezkoušel.
Ještě jsem zapoměl - jak se dá přerušit kouzlo, který právě kouzlím? Musím na to mít /cancelability hotkey nebo to jde nějak jinak? Jsem zvyklej přerušovat pohybem, což tady pochopitelně nejde :)

Funguje escape, ale doporucuji nadefinovat makro do listy.
(pravym cudlem na policko v liste, nahoru nazev(treba cancel) do velkeho textoveho pole /cancelability <enter> /cancelbuff, zaskrtnout text only a hotovo).
S tim, ze ty slash prikazy meni pomerne casto, takze ctohle nemusi cancelnout uplne vse.

Kazdopadne to tlacitlko vrele doporucuju, nez pak pri omylem zmacknutem recallu mackat vse co je pri ruce:-)

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Edited by - tojejedno on 19/02/2007 10:48:42
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:47:02  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Na nekterych spellech mam /cancelability primo v ikone - treba pro emergency healy apod. Mam ho namapovane i na klavese 'Z'.

Ovsem rychlejsi mi prijde mit ho primo ve spellu. Takze to vypada treba takto:

/cancelability
/combatformset "nejaka_stance"
/cast "Nejaky Heal X"
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 19/02/2007 :  10:57:19  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Takže máš úplně všechny spelly předělané jako makra? Ono pokud jsem si všimnul, tak ve hře stejně nějak nefunguje "queue" na kouzla, takže je to vlastně jedno. Nemůžu stejně namáčknout jeden krok do předu kouzlo - alespoň se mi to nepovedlo

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

godlike
New Member

209 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:02:12  Show Profile  Send godlike an ICQ Message Send godlike a Private Message  Reply with Quote
ja mam vetsinu predelanych na prepinani stacu(forem), negativum je ze prestanu videt refresh time na ikone, ale vzhledem ze rozdily ve stencich mi davaji +- 25% tak se to stejne asi vyplati

Vanguard-Xanadu-retired
EQ2-MDK-retired
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:05:53  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Takže máš úplně všechny spelly předělané jako makra? Ono pokud jsem si všimnul, tak ve hře stejně nějak nefunguje "queue" na kouzla, takže je to vlastně jedno. Nemůžu stejně namáčknout jeden krok do předu kouzlo - alespoň se mi to nepovedlo

Klikni pravy ma kouzlo v liste a uvidis, ze to je taky makro. Staci tam pak pripsat pred to treba ten cancel nebo neco.

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:09:03  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Jak je to s těmi přenáním forem v kouzlu. Já mám 40 recast time na změnu formy ... pokud nejde přenout forma protože má zrovna timer provede se kouzlo ve stávající formě nebo se nic nevycastí - jak to tedy funguje?

Noe

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:15:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Jak je to s těmi přenáním forem v kouzlu. Já mám 40 recast time na změnu formy ... pokud nejde přenout forma protože má zrovna timer provede se kouzlo ve stávající formě nebo se nic nevycastí - jak to tedy funguje?

Provede se kouzlo ve stanci v ktere prave ses.

BMG nema zatim zadny recast na zmenu stance. Vidim to na brzky nerf :)

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:17:17  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno
Funguje escape, ale doporucuji nadefinovat makro do listy.
(pravym cudlem na policko v liste, nahoru nazev(treba cancel) do velkeho textoveho pole /cancelability <enter> /cancelbuff, zaskrtnout text only a hotovo).
S tim, ze ty slash prikazy meni pomerne casto, takze ctohle nemusi cancelnout uplne vse.

Kazdopadne to tlacitlko vrele doporucuju, nez pak pri omylem zmacknutem recallu mackat vse co je pri ruce:-)

Neni nutne si obecny cancelability definovat do hotbaru. Je mozne pouzit settings/control a zde si nastavit klavesu.

Taky je mozne neoddelovat prikazy v makrech enterem. Je mozne pouzit strednik ;.

Edited by - VT on 19/02/2007 11:24:46
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:21:01  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by godlike

ja mam vetsinu predelanych na prepinani stacu(forem), negativum je ze prestanu videt refresh time na ikone, ale vzhledem ze rozdily ve stencich mi davaji +- 25% tak se to stejne asi vyplati

Proto mam pro nektere spelly zdoublovane ikony. Jednu mam s makrama a jednu ikonku mam pro vizualizaci timeru. Mam to snad pro counterspelly a life husk.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 19/02/2007 :  11:22:49  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Klasicky queue nefunguje. V zavislosti na pingu a server lagu muzes zacit castit dalsi kouzlo kdyz je prave castene priblizne v 80% casting baru.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 01/03/2007 :  12:40:31  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hoďdtě screen vašeho UI :)

Celkem zajimava stranka, ktera se pokousi venovat ss UI hracu:

http://vanguard.uiscreens.com/

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000