Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 State of game?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 22/04/2007 :  13:57:06  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
Ctvrt roku od startu je pryc a ja uvazuju, ze bych VG skusil.
Otazka zni: ma to pro mne cenu? Co mne zajima:
Dokazali uz odladit classy alspon tak, ze je permanentne nepredelavaji?
Je dostatek contentu aby clovek nemusel grindovat a jel v podstate jen questy?
Jak vypada PVP - je uz hratele - tedy alspon jakztakz vyvazene?

Predem dik za konstruktivni odpovedi.

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 22/04/2007 :  14:42:47  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brutus
Dokazali uz odladit classy alspon tak, ze je permanentne nepredelavaji?

Nevim co povazujes za predelavani. Chary meni a budou stale menit. Je to "trend". Poledni razantni predelani charu co si pamatuji byl BM v bete. Takze od spusteni hry zadna zmena.

quote:
Je dostatek contentu aby clovek nemusel grindovat a jel v podstate jen questy?

Chybejici obsah 40+ dodavaji postupne, ted jsou k dispozici pro 45+ cca 4 vetsi oblasti s group questy (s "trvanlivosti desitek hodin, anebo faction/harvest grind").

quote:
Jak vypada PVP - je uz hratele - tedy alspon jakztakz vyvazene?

Vlastni zkusenosti nemam, podle ohlasu z PvP je to dost spatny (nerfnuta dmg, nenerfnuty heal atd.).

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 22/04/2007 :  17:14:45  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
no pro 40+ je tech mist s questama celkem malo ale zase tam ztravis hodne moc casu nez je dokoncis
pokud chces levelovat jen na questech tak se ti to urcite povede :P minimalne faction grind na armory pro 30+ v bazine u Vol Tuniel pro 45+ v qualii Tehatamani Temple nebo na thestre v bazine u Acient Port Warehouse zabere spoustu casu

EQ2 (retired)
Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw
Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus>
Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw
VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric
AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
Go to Top of Page

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 22/04/2007 :  19:25:44  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Podle meho jsi se rozhoupal pozde.Tahle hra se vylidnuje.
-Classy nepredelavaji jen je obcas trosku nerfnou(ted treba necro) nebo neco doopravy co nefungovalo spravne.Viz patch notes
-JJ grind tu je zcela dobrovolnej.Pokud chces muzes ject Questy. Coz je vlastne Grind s pribehem.
-Na PvP podle meho serou ale na FFA si urcite nejakou srandu uzijes. Healeri porad da best, tanci jsou na tom asi nejhure.
Hraju jen kvuli tomu, ze nic lepsiho zatim neni.ZATIM....
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 23/04/2007 :  08:22:43  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan

Podle meho jsi se rozhoupal pozde.Tahle hra se vylidnuje.
-Classy nepredelavaji jen je obcas trosku nerfnou(ted treba necro) nebo neco doopravy co nefungovalo spravne.Viz patch notes
-JJ grind tu je zcela dobrovolnej.Pokud chces muzes ject Questy. Coz je vlastne Grind s pribehem.
-Na PvP podle meho serou ale na FFA si urcite nejakou srandu uzijes. Healeri porad da best, tanci jsou na tom asi nejhure.
Hraju jen kvuli tomu, ze nic lepsiho zatim neni.ZATIM....

jj strasne se to vylidnuje v kazdy zone prumerne 20 lidi, vcera jsem si zalozil jeste char, abych se na neco podival a nemusel tam letet s mainem a newbie zona tez okolo 20 lidi...
no necra teda bych rekl, ze moc nenerfli, porad s tema svejma 10ti petama usoluje naprosto vsecko
spis bych rekl ze classy upravujou, me se zmeny u DK treba libily a byly k lepsimu

AO:Willemek - equip || Willma - equip || Willpeen - s10 DD biatch - retired
VG:Willma - retired
EQII:Willma
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 23/04/2007 :  08:39:55  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
Tak dik.
Presne tohodle jsem se bal :(

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 23/04/2007 :  08:54:48  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tak dik.
Presne tohodle jsem se bal :(

ceho?
me to neprijde jako nejaky minus
zkus si sehnat buddy key a uvidis sam, to je asi nejlepsi jak si o tom udelat aspon trosku vlastni obrazek a nenechat se ovlivnit kazdyho pristupem k tomu

AO:Willemek - equip || Willma - equip || Willpeen - s10 DD biatch - retired
VG:Willma - retired
EQII:Willma
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 23/04/2007 :  09:07:20  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Ja bych rekl, ze hra je v celkem 'stable state', Psionika uz nemenili sto let, questy a zony co ctu/vidim napl maji i pro high lvl chary.

Jedine co mi schazi je T5 lode a letajici mounty

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 23/04/2007 :  10:35:18  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
Co se tyce pvp, pomalu to ladi, bohuzel je stale jeste par chyb. Napr abominace hituje za 2k-5k, psyonistuv charmnutej pet je nezabitelnej/netargetnutelnej, bardova levitace/invis dela z grup prstenove prizraky
Ale... Pvp je zabevne, ja osobne si uzivam hodne figtu 1 vs 1 tak i grp vs grp...

to Tojejedno
nerfnuta dmg, nenerfnuty heal atd. - vzdyt to je tak spravne. To by jsme si moc nezabojovali kdybych treba ja jako dk onehitnul clerika svym word of doomem. nerfnuta dmg byla snad ve vsech hrach na pvp a je to spravne. Nerfnout by ale meli i healy v pvp...

Dorlas
TESO
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 23/04/2007 :  10:59:14  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dorlas
to Tojejedno
nerfnuta dmg, nenerfnuty heal atd. - vzdyt to je tak spravne. To by jsme si moc nezabojovali kdybych treba ja jako dk onehitnul clerika svym word of doomem. nerfnuta dmg byla snad ve vsech hrach na pvp a je to spravne. Nerfnout by ale meli i healy v pvp...

A proto tam pisu, ze to je problem, ze je nerfnuta dmg, nenerfnuty heal. Aspon na to lidi nadavaj.

Ja ve VG na PvP nehraju, jen jsem zacitoval to co podle for lidi nejvic trapi.

Go to Top of Page

Nightmare
New Member

171 Posts

Posted - 23/04/2007 :  11:14:15  Show Profile  Send Nightmare an ICQ Message Send Nightmare a Private Message  Reply with Quote
Questu je spousta, takze zadnej grind neni potreba. Hlavni bugy taky pomalu mizej a zlepsuje se performance. Takze v tomhle smeru v pohode.

Co mi ale zacina hodne vadit je absolutne nevyvazeny PvP. Resp. me nevadi jeho aktualni stav, ale spis to, ze nikde clovek nenajde ani radku o tom, ze by nejake vetsi PvP zmeny byly planovany ... napr. s vyhledem 2-3 mesice. Chapu, ze toho maji hodne, ale obcas by k tomu neco napsat mohli.
Treba v minulym patchi nerfovali damage abominaci v PvP, tak sem mel radost, ze si treba i zabojuju a vcera sem dostal od abominace hit za 2,5k nasledovanej hitem za 3,4k. Je sice pravda, ze me ne-onehitla, takze nakej nerf asi probehl, ale takhle si ho teda nepredstavuju.
Go to Top of Page

Dr.Krychlin
Moderator

Inquisitor

654 Posts

Posted - 23/04/2007 :  11:32:01  Show Profile Send Dr.Krychlin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightmare

Questu je spousta, takze zadnej grind neni potreba.

Mě pomalu, ale jistě začíná vadit že spousta momentálních end-game Questů jsou právě totální grind ala Wardship of the Sleeping Moon.

Di a zabíjej moby tak dlouho, až ti padne pattern na equip a pak sežeň 100 dropů z libolovnejch mobů v oblasti a NPC ti za to dá hotovej item...

Imaziel

Go to Top of Page

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 23/04/2007 :  14:05:47  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Jak jsem psal nahore. Na PvP serou, ale vzhledem k poctu PvE vs PvP serverum se neni cemu divit. PvE hraci je asi zivi tak se venujou prave jim.
Vcera si to kosim v chaosackem dungu(jsem order nebo light ted nevim) a najednou se objevi vlk. Targetnu ho a koukam lvl 0. Cumim na to co to asi znamena a nez me doslo ze to je asi bug tak jsem death.
Nekde jsem cetl ze litaci mounti by uz meli byt implementovani. Dokonce nekde v Southwatch by mel byt quest kde si pry muzes letani vyzkouset v ramci questu.Zatim jsem ho nenasel.Dyztak dejte vedet.
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 23/04/2007 :  14:14:46  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr.Krychlin

quote:
Originally posted by Nightmare

Questu je spousta, takze zadnej grind neni potreba.

Mě pomalu, ale jistě začíná vadit že spousta momentálních end-game Questů jsou právě totální grind ala Wardship of the Sleeping Moon.

Di a zabíjej moby tak dlouho, až ti padne pattern na equip a pak sežeň 100 dropů z libolovnejch mobů v oblasti a NPC ti za to dá hotovej item...

tak to bud rad ze netusis jak to funguje v templu ... :) dostanes quest na zabiti 75 mobu a dalsi na 50 dropu z tech samejch mobu pak jdes k pyramide hodinu tam zabijis , pak jdes odevzdat questy .. dostanes 60 + 120 fakce a jdes znova :)

EQ2 (retired)
Go to Top of Page

huhla
New Member

163 Posts

Posted - 24/04/2007 :  16:45:42  Show Profile  Send huhla an ICQ Message Send huhla a Private Message  Reply with Quote
taky uvazuju ze do VG pujdu, ale mam dotaz: nechybi vam tam instance?
co jsem zatim hral onlinovky tak to bylo anarchy online(dokonce obsahuje generator instanci, takze pokazde byli trochu jine i kdyz podle stejne sablony) pak lineage 2(zadne instance) a ted wowko, a prave v lineage me instance zoufale chybely, vetsina dungeonu se zvrhla v to ze si clovek pro sebe zabral mistnost a tu stale dokola vybijel, protoze nebyla potreba jit dal, kdyz se objevili kamosi, tak se slo na tuzsi moby, ale zase se zabrala mistnost a stale dokola(jen obcas pribehlo PK a vsechny vymlatilo protoze bylo samozrejme o x lvl vys nez vsichni okolo), takze ve vysledku me to prislo jako velka nuda (ne ze by teda 20run na te same instaci byl kdovijak vzrusujici zazitek, ale neni to malem automatizovany gring)
takze muzete mi to nejak vyvratit, pripadne uvest nejake vyhody toho ze nejsou instance?
Go to Top of Page

stynak
Starting Member

24 Posts

Posted - 24/04/2007 :  22:57:48  Show Profile Send stynak a Private Message  Reply with Quote
vyhody instanci: muze tam jenom tva grupa
nevyhody instanci: muze tam jen tva grupa

Nevim jak by jsi chtel popsat jinak vyhody...chtel by jsi instance v L2? Nebo naopak chtel by jsi odstraneni instanci ve WoW? Me osobne instance pripadaji dost trapne, je to spis lenost developeru, ze nedokazi udelat velke dungy a udelat jich hodne...opak VG. Mensi problem vsak nastava, ze tu nejsou dungy az tak zabavne, neni to proste ta spravna challenge u bossu (krom hp a damage vetsinou nepoznas, ze bojujes s bossem), je to spise grind s lehkou obtiznosti. (samozrejme jsem nebyl vsude a par dungu nebylo spatnych - v budoucnu se to pohne smerem k lepsimu imo).
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 25/04/2007 :  00:52:26  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
samozrejme zalezi taky na servru, ktery vyberes. Na pve servrech bude asi trosku problem s pretlakem lidi, kradenim mobu/bosu atp. Zase na ffa servru nebo servrech rvr se budes mit moznost branit nebo si dung vybojovat...

Dorlas
TESO
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 25/04/2007 :  09:37:34  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote

Rumor Has It... While we're not usually keen on shouting out every rumor that comes our way, there's a Vanguard rumor that seems to bear reporting. It was mentioned first (as far as we know) at Vanguard Flames: New, current rumor is that SoE will announce next week they've agreed to buy out Vanguard from Sigil based on its declining population, since Sigil cannot afford to continue. Further information is that SoE will merge servers shortly thereafter. Make of it what you will, folks. As we've pointed out, it's just a rumor. Sigil is not responding to the rumor at this time. We'll let you know when (and if) we learn more. Source: Vanguard Flames

Zda to bude lepsi nebo horsi at si kazdy prebere:-)
http://vanguard.tentonhammer.com/index.php?name=News&file=article&sid=1361

Go to Top of Page

Draxy
Starting Member

72 Posts

Posted - 25/04/2007 :  11:00:37  Show Profile Send Draxy a Private Message  Reply with Quote
ja myslim ze to bude jenom lepsi :))
Hlavne zatim mam lvl 20 tak nikam nespecham
Jo k tomu nudnemu mlaceni oni tady jsou putujici (neco jako bosi) a obcas se musi clovek kokat kolem sebe ty mrchy se najednou objevi zpoza skaly a je ji jedno ze maji o 10 vetsi lvl ze maji 4 tecky a ze uz te tritečkova potvora doraži :)))

ted jen Tera Wurm a WoT
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 25/04/2007 :  11:30:22  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
Hmm... asi zacnu hrat VG, protoze tohle mi prijde jako hustej challenge!

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 26/04/2007 :  16:51:21  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
nebyl jsem ve hre asi 14 dni opravdu se tak moc vylidnuje nebo je to mysleno jen jako dalsi steazovaci si post na vsechno a na vsechny ?

lastfm
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 26/04/2007 :  23:44:43  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

nebyl jsem ve hre asi 14 dni opravdu se tak moc vylidnuje nebo je to mysleno jen jako dalsi steazovaci si post na vsechno a na vsechny ?

High level zony jsou zalidneny az moc, zbytek nedokazu posoudit.
V obecne proflaklejch dungeonech/zonach/craft stanicich je vzdycky tak +-20 lidi.

Ale nekde se vyjadroval Brad, ze maji underpopulated servery (tusim 4k v primetime?)

Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 26/04/2007 :  23:50:29  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
ffa server je trosku bida v nasem prime tam bylo cca 600 lidi v prime timu usa "udajne" byva 2000+.

edit: udajne

Dorlas
TESO

Edited by - Dorlas on 27/04/2007 09:08:41
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 27/04/2007 :  08:44:16  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dorlas

ffa server je trosku bida v nasem prime tam bylo cca 600 lidi v prime timu usa byva 2000+.

Tak to je lepsi nez pred mesicem a pul. To jsem nikdy nenameril vic nez 1850.
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 29/04/2007 :  06:04:27  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
Hraju na Gelenii EU PvM , BMG 34L - vetsinu casu v permagrupe.

State of game (imho):
zony L1-30 jsou celkem pekne, vymazlene, i co se tyka questu tak je to celkem fajn.
(3village, renton keep, (ten KE dung nic moc kvuli bugum), infineum, silverlake, trengal keep, southwatch, - nadhera

ale od 30+ mne prijde, ze je jen par fajn questiku a i ty jsou samozrejme v "hartkore duchu" = musis na ne mit grupu byt casto staci small group (2-3), problem je, ze na tyhle "fajn questy" lidi moc nesezenete, protoze vanguard je proste ve stylu nekolika uber quest linii kdy na konci dostanete neco imba (chudaci krafti) no a samozrejme vsichni delaji hlavne tyhle hlavni linie.

Kdyby tyhle linie byli promakany alespon tak, jako byla ta 1. Infineium/ageless one, tak neceknu. Ale content typu wardship moon (dostanes par super questu + zvlastnich itemu na slozeni uber itemu az kdyz ziskas frakci..coz je sice krasne RP, ale ne kdyz tu frakci ziskas tim, ze zabijis porad dokola jeden typ moba na 2 mistech..)

Kazdy z nas by tady vymyslel "lepsi wardship moon" - treba stylem pres 10 ruznych missives za ktere by byli frakcni body + treba sem tam naka ta runa/svicka/knizka...

Kdyby wardship moon (kdy designeri nemeli napad / potrebovali rychle zaplacnout X levelu nejakym easy-to-create contentem / whatever) byl jen jeden zlej priklad v te hre, tak taky neceknu..ale co jsem slysel, v podstate je to s vyssim levelem jen horsi a horsi.

Asi nezbejva nez pockat co bude za rok, to uz snad ve hre bude full content, hafo fajn questu (kamarad se byl podivat v renton keep a 3village a zjistil ze tam pridali hafo novejch q.. pro lowlevely.. nechapu.. misto aby je dali hajlevlum) + k tomu treba nejakej smysl lodni doprave (ty slibovane sea zony/moby/dungy) + uz budeme mit takovej hw ze to pojede 30fps i v dungu..

Co se tyce bugu - v podstate mne stve akorat stale bugujici parta (no ted uz hlavne na dalku mezi chunkama, v ramci 1 chunku je to celkem Ok) a bugle spawny, kdy proste na 1 miste stoji X mobu.. nebo jdeme dung (VT) a najednou se nam objevi ze nas zamerilo xy mobu kteri se samozrejme pririti..bezduvodne odnikud..

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.

Edited by - Rodier on 29/04/2007 06:16:47
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 29/04/2007 :  12:06:26  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
2rodier:
no tak ta frakce s wardship se da ziskat vice zpusoby :) jeden je zabijet furt dokola bloodhowlery dalsi je delat questy v ruins of vol tuniel a thelaseenu ktery davaj hodne frakce navic v tech dungach padaj runy, knizky svicky a armor party takzz tam stejne jit musis :) hold kazdej to hraje jinak tak si aspon nestezuj na svuj styl hry :)

dalsi da se rict epickou questlajnu mas v pantheonu na na qualii, hodne dobrej weapon quest je dargun's tomb na severu thestry, dalsi dobry questy jsou v shrine of elders a karrus harkel (nebo jak se to jmenuje) na qualii taky river valley je dobry .... ono je toho hodne moc na 30+ i na 40+ :) akorat si lidi nesmej stezovat ale musej se to snazit najit

EQ2 (retired)

Edited by - RED EYE on 29/04/2007 12:11:26
Go to Top of Page

calimar
Moderator

303 Posts

Posted - 29/04/2007 :  16:58:11  Show Profile  Send calimar an ICQ Message Send calimar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RED EYE

2rodier:
no tak ta frakce s wardship se da ziskat vice zpusoby :) jeden je zabijet furt dokola bloodhowlery dalsi je delat questy v ruins of vol tuniel a thelaseenu ktery davaj hodne frakce navic v tech dungach padaj runy, knizky svicky a armor party takzz tam stejne jit musis :) hold kazdej to hraje jinak tak si aspon nestezuj na svuj styl hry :)

mno tak tady se musim Roda zastat kdyz ve wardshipu zacinas s fakci nekde -8000(goblin) tak na nejaky questy do VT atd muzes zapomenout, prvni questy ti zacnou svitit kolem fakce 1700 pak uz je vyhlazovani psu mrhani casem. Takze dva ruzny zpusoby jak ty je popisujes je kravina leda by jsi chodil grindovat do VT/thalaseenu jen moby a namedy za to je fakce taky ale quest si nemohl mit ani nahodou

VG : Nathyra high elf cleric MDK

Edited by - calimar on 29/04/2007 16:59:14
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 30/04/2007 :  11:42:08  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
Hmmm:

Brad McQuaid Affiliate Exclusive:
The Future of Vanguard
Reported by Ralsu

Today, Sigil CEO Brad "Aradune Mithara" McQuaid released a statement in the Affiliate forums regarding the future of Vanguard and Sigil's partnership with Sony Online Entertainment. He asked Affiliate sites to release the news first before his big announcement on the SOE forums tonight:

http://vanguard.tentonhammer.com/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=634

http://vanguard.tentonhammer.com/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=629

Go to Top of Page

Kojot
New Member

165 Posts

Posted - 01/05/2007 :  00:13:57  Show Profile  Send Kojot an ICQ Message Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Tak som jeden z dalsich ludi ktory si prave upgraduju hardware prave kvoli VG a ked pride cas aby som sa rozhodol ci je VG naozaj hra ktorej chcem venovat najblizsie mesiace (roky), zacnu sa zo vsetkych stran valit problemy... este pred tyzdnom som nepochyboval o mojej buducnosti ktora bude spjata s VG a teraz? Mam rozporuplne pocity, citam jeden clanok za druhym ako Sigil pada, forum s postamy z ktorych je 80% negativnych, az kritickych.
Rad by som si precital Vas nazor na buducnost VG ? Posledne co by som chcel je aby som ho hral 2-3 mesiace a nasledne si precital o ukonceni VG supportu, uzavreti servrov, proste jeho smrt. Myslite si ze je mozny aj takyto scenar, popripade sa bude hra vyvyjat dalej aspon pomalymi krokmi vpred? Je vobec mozne aby hru s tak velkym potencialom len tak pochovali? Pameta si vobec historia MMORPG hier podobny scenar ako zaziva VG ?
Dakujem za odpovede :-) Pevne verim ze SOE VG nepotopi, prave naopak .. investuje do jeho buducnosti, myslim ze je to jedinecna hra ktora nema konkurenciu uz vobec nie konkurenciu v podobe akcnej rpg (oznacenie slovom mmorpg by bola urazka) akym je WoW ...

EX Ultima online, EX Horizons, EX DAoC,
EX City of Heroes, EX EQ 2, EX WoW, EX Vanguard
------------------------
Active Age of Conan (Hatatitla)

Edited by - Kojot on 01/05/2007 00:15:44
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 01/05/2007 :  02:04:54  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
precti si clanek u postu nad tebou
SOE velice pravdepodobne koupi Sigil i s Vanguardem takze hra urcite neumre .. otazka je kam povede budoucnost VG s SOE u kormidla .. ale zda se mi blbost aby z VG udelali kopii svoji vlastni vlajkovy hry (EQ2) takze to snad dopadne dobre ale uvidime

EQ2 (retired)
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 01/05/2007 :  09:33:02  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
No ...

Fakt: SOE prebira od Sigilu Vanguard

Spekulace: Jelikoz stejne bezi na SOE HW a billingu tak sance ze by ho prevzal nekdo jinej je temer nulova - cili vice zajemcu asi nebylo
Jelikoz prebiraj hru ktera nevydelava a jejiz populace ani ne 3 mesice po startu jde do kopru tak urcite neplatili moc - spis nic s tim, ze budou vrazet prachy do provozu.

Otazkou je co ted bude a proc VG vlastne SOE koupila a co bude pro SOE zajimavejsi:
1) Koupili to proste proto, ze je to nebude uz v podstate nic stat - bezi to na jejich zeleze a systemech a v ramci Stationu je to dalsi hra v baliku. Cili zadne zvlastni naklady a navic kdyz nekdo z EQ skusi jit do VG tak furt plati - a navic verim tomu ze se najdou lide kteri prave kvuli VG+EQ zaplati Station access.
Pokud je to takhle tak muzou VG nechat vyhnit, nic moc s tim nedelat casem zmergovat servery a kasirovat ty zoufalce co u toho vydrzi.

2) Koupili to protoze chteji novou hru kam budou prechazet lidi z EQ2, do ktere narvou penize a do 6 mesicu vypusti masivni datadisk spojeny v podstate s rewampem a udelaji "second start" (SWG).
Pokud je to takhle tak ma VG velkou sanci stat se dobrou hrou - SOE ma penize a ma i marketing.

V kazdem pripade pro mne nema momentalne smysl VG zacinat - pockam si co s tim SOE provede...

Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 01/05/2007 :  10:09:26  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pokud je to takhle tak ma VG velkou sanci stat se dobrou hrou - SOE ma penize a ma i marketing.

VG je vyborna hra jenom je nedodelana ... je potreba dodelat ne zkurvit ... pokud udelaj NGE tak spoustu lidi imo odejde

EQ2 (retired)
Go to Top of Page

tempest
New Member

229 Posts

Posted - 01/05/2007 :  10:10:48  Show Profile  Send tempest an ICQ Message Send tempest a Private Message  Reply with Quote
tak, hosi, sup sup zpatky do eq2! .))

Edited by - tempest on 01/05/2007 10:11:30
Go to Top of Page

Kojot
New Member

165 Posts

Posted - 01/05/2007 :  15:44:45  Show Profile  Send Kojot an ICQ Message Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Neviem, skutocne neviem co si o tom mam mysliet. Na jednu stranu som dlhe roky cakal na (z mojho pohladu) tak komplexnu hru ako VG urcite je, strasne moc ma laka zacat ju hrat. Na strane druhej vidim neistu buducnost hry a po investovani mojho casu a nadobudnuti maximalne lvlu by som nerad zistil ze po XY mesiacoch vyvoja stale chyba raid contest, jednoducho zistil ze hra vam u lvlu 50 vypise akesi neviditelne "game over" ...
V prvom pripade ktory Brutus popisuje je vobec sanca ze by predsalen dokoncili high end contest ? Je mi jasne ze neinvestuju velke peniaze pokial sa daju na strategiu aku si popisal vyssie, no na druhu stranu nedokoncit aspon zakladne ciele hry by im hadam sposobilo este vacsie straty ?
Ak nenadobudnem dojem aspon akejsi zdanlivej istoty VG buducnosti, asi skoncim u (bohuzial) jednoducheho LOTRO ... :-(

------------------------
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 01/05/2007 :  19:15:25  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Fakt: SOE prebira od Sigilu Vanguard

To neni fakt, je to spekulace.
http://vanguard.tentonhammer.com/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=634

Zatim se majitel nemeni.

Jinak obecne: Na forech se jen whinuje (hra se vetsinou chvali na forech jiny hry, neznam moc vyjimek kde se lidi rozplyvaji nad MMO na forech dane MMO).

IMHO co je u VG docela zajimave je to, ze to hraje odhadem tak 100 lidi co maji pristup na imperko, hraji hodne, ale forum VG je mrtve (jen obcas nekdo zawhinuje). Asi na forum kvuli hrani nemaji cas?;-)

(Co se tyce kvality PvP tak ta muze byt asi hodne nizka, vzhledem k tomu, ze PvP bylo implementovano do PvE hry na posledni chvili)

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 01/05/2007 :  19:42:03  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno
Jinak obecne: Na forech se jen whinuje (hra se vetsinou chvali na forech jiny hry, neznam moc vyjimek kde se lidi rozplyvaji nad MMO na forech dane MMO).

Tak to jsi moc mmorpg asi nehral, ci jsi procetl malo boardu. Je mraky her, ktere se hracum proste libi a svuj nazor na forech prezentuji (lotro, daoc, dofus etc.).

offtopic:
Btw nechapu jak nekdo muze vytvaret post behem mistrostvi sveta v hokeji pri zapase cz verus us, fakt to nechapu :)
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 01/05/2007 :  23:22:11  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

quote:
Originally posted by tojejedno

Tak to jsi moc mmorpg asi nehral, ci jsi procetl malo boardu. Je mraky her, ktere se hracum proste libi a svuj nazor na forech prezentuji (lotro, daoc, dofus etc.).

offtopic:
Btw nechapu jak nekdo muze vytvaret post behem mistrostvi sveta v hokeji pri zapase cz verus us, fakt to nechapu :)

treba byla zrovna prestavka ?

EQ2 (retired)
Go to Top of Page

stynak
Starting Member

24 Posts

Posted - 02/05/2007 :  03:49:18  Show Profile Send stynak a Private Message  Reply with Quote
quote:
...jejiz populace ani ne 3 mesice po startu jde do kopru...

Budto mas nepresny informace nebo hodne lidi prechazi na Tharridon, protoze takovy mnozstvi lidi co tady ted je, tu nikdy nebylo. V tento cas meho postu jsem dal who pro par levelovych skupin - vice nez 40 na 8 levelech, to same na 9 a 10. Pak se to pohybuje cca 20-30 na kazdem levelu az do 30. Na 50 jsem to musel tridit jeste podle class a napocital jich kolem 130. To neni zrovna malo lidi online v jeden cas. Tharridon rozhodne stoupa a je to videt i na vecne zaspamovanych /general/auction/craft/diplo kanalech. Nevim co zpusobilo tak velky narust lidi behem 14 dni...ze by na PvE dosel content? ;]
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 02/05/2007 :  08:10:33  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

tak daoc uz nikdo jinej nez tech 20 lidi kterym se to libi nehraje
lotro je novej tak se jeste nenadava, to bylo to samy i u wow
dofus je co ?

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 02/05/2007 :  08:30:08  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
Pertho ty neznas Dofus? To jsem myslel, že jsi více protřelý v MMO

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 02/05/2007 :  09:28:22  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
To, ze SOE kupuje Vanguarda asi zadny vyrazny problem nebude.

Nicmene se proslycha, ze valna vetsina puvodniho Sigil devu co delala na VG odchazi a nebude pro SOE pracovat. V tomhle uz problem vidim.
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 02/05/2007 :  09:35:34  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
Ja myslim ze to SOE uz vic dokurvit nemuze
I kdyz u SOE clovek nikdy nevi, ale soude podle EQ2, tak se poucili ze SWG a delaj ted jen same hre prospesne veci. Napriklad posledni merge PvP serveru. Skoro to vypada ze vse probehlo jak melo a populaci na stavajicich serverech to rozhodne pomohlo, nemluve o tom ze je to i nova motivace pro high levely do dalsiho hrani.
Btw raidove PvP je vazne ulet..... skoda jen, ze hra ztraci trrosku na sviznosti, kdyz stoji proti sobe x4 raidy na obou stranach. Chudaci lidi se starsim zelezem. Ale to se asi lidi hrajicich VG netyka

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

LL
New Member

297 Posts

Posted - 02/05/2007 :  10:29:31  Show Profile Send LL a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

Neviem, skutocne neviem co si o tom mam mysliet. Na jednu stranu som dlhe roky cakal na (z mojho pohladu) tak komplexnu hru ako VG urcite je, strasne moc ma laka zacat ju hrat. Na strane druhej vidim neistu buducnost hry a po investovani mojho casu a nadobudnuti maximalne lvlu by som nerad zistil ze po XY mesiacoch vyvoja stale chyba raid contest, jednoducho zistil ze hra vam u lvlu 50 vypise akesi neviditelne "game over" ...
V prvom pripade ktory Brutus popisuje je vobec sanca ze by predsalen dokoncili high end contest ? Je mi jasne ze neinvestuju velke peniaze pokial sa daju na strategiu aku si popisal vyssie, no na druhu stranu nedokoncit aspon zakladne ciele hry by im hadam sposobilo este vacsie straty ?
Ak nenadobudnem dojem aspon akejsi zdanlivej istoty VG buducnosti, asi skoncim u (bohuzial) jednoducheho LOTRO ... :-(

Myslím, že nejlepší je vyzkoušet si hru sám a rozhodnout se až na základě vlastní zkušenosti.

Hraju VG od openbeta, nyní level 50 Rogue na Gelenii (PvE) (cca 26 dnu herního času od ostrého release). Musím říct, že hra prošla slušným stabilizačním vývojem a k dnešnímu dni je už na velice dobré úrovni.

Ve všech lokacích, je na výběr spousta Qstů, kterými se člověk může zabavit. Do hry se každým patchem dostávají neustále další a další doplnění contentu.

Na 50tce je k dispozici stále více contentu (ale pozor na 90% full group play only). S perma grupou nevíme kam dříve skočit, protože v jakékoliv high level zóně je každá Q-lajna na velice dlouhou dobu. Odhadem na několik měsíců máme jistotu zábavy, aniž by bylo cokoliv dalšího do hry přidáváno (a ono se při tom neustále přidává a doplňuje).

Vyzkoušej si to sám a dej na svůj vlastní úsudek. Každý z nás od hry očekává něco jiného ....
Chceš-li PvP ... tak asi vol jinou hru.
Cheš-li PvE .. ano to je dobré, neustále se zlepšuje a má IMHO slušný potenciál rozvoje.

Pokud by jsi chtěl i československou komunitu tak vol EU server GELENIA. Hraje tu CZ/SK guilda MdK, rádi tě do našich řad přivítáme.
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 02/05/2007 :  10:34:43  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
kdybys mel ve VG 2x 24 lidi na obrazovce hejbajicich se a kouzlicich/mlaticich tak se imho nepohnou ani ti s nejlepsim zelezem

EQ2 (retired)
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 02/05/2007 :  10:42:30  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot
Na strane druhej vidim neistu buducnost hry a po investovani mojho casu a nadobudnuti maximalne lvlu by som nerad zistil ze po XY mesiacoch vyvoja stale chyba raid contest, jednoducho zistil ze hra vam u lvlu 50 vypise akesi neviditelne "game over" ...

Kojote zkus to

Zapomen na EVE a jeho system 'nekonecneho levelu' (kde novi hraci nemaji sanci dohnat stare hrace). Hezka a hratelna fantasy hra se systemem EVE lvlovani proste neexistuje.

VG urcite neni dokonala hra (ktera je?), ja jsem momentalne L36adv a L36 craft. Kazdy den mam dilema co delat prvne, a vubec si nedovedu predstavit ze me to trba za 14 dnu prestane bavit.

Ja vim ze info ktere prosakuje o SOE a budoucnosti hry nemusi byt zrovna dobra reklama, ale uvidime.

LOTRo je urcite taky hra ktera stoji za otestovani, koneckoncu taky jsem ji nainstaloval a koupil, ale moje zkusenost z drivejska mi rika - nesoudit hru podle obrazku a pouze jen nazoru jinych lidi. Ver mi ze se to vyplati

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Drew
Junior Member

583 Posts

Posted - 02/05/2007 :  11:28:15  Show Profile  Send Drew an ICQ Message Send Drew a Private Message  Reply with Quote
Hoja všem
Mno za sebe řeknu tohle,od této hry mě odradily chybějící raidy.Možná si řeknete že je spousta dungů a Q co se daj dělat a ty nahradí raidy.Ale aspoň pro mě určitě ne,raid beru jako nejvyšší formu spolupráce a až na raidech se většinou projeví síla jednotlivých charů a hráčů samotných.Pokud by měl V v sobě raidy asi bych se tam podíval,ale momentálně dávám přednost PvP v EQ protože to má prostě náboj a na 70 je to trošku už o skillu jednotlivých hráčů.Musím ale uznat že i tady mi chybějí raidy a to jak co se týče zábavy tak ale i equipu,který pak prostě chybí.
Jít do V bylo velké lákadlo,ale sám jsem si pak přiznal že by to bylo jen kvůli lidem co tam odešli z RE a ne kvalitní zábavě.Možná někdy,ale přeci jen,je tady Ultima,Conan ...

Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive
Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive
Dogra Shadowknight 70MDK inactive
Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen
Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen
Go to Top of Page

†… Havran …†
Average Member

1962 Posts

Posted - 02/05/2007 :  15:08:14  Show Profile  Send †… Havran …† an ICQ Message Send †… Havran …† a Private Message  Reply with Quote
VG je presne ten typ hry kterou kdyby nekdo ze dne na den smazal tak bych si rekl hmm no coz popojdem dal :), kdyz sem hral bylo to prima jeden den sem si rekl tak dneska se asi neognu nejak se me nechce a od tehle myslenky sem se nelogl uz vubec :)

EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever
KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 02/05/2007 :  16:55:26  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
Pro ty co se tu ohaneji chybejicimi raidy ve VG vs raidy v EQ2. Pamatujete si, kdy se zaclo poradne raidovat v EQ2? A tim nemyslim vlest do instance, kde na vas cekal 1 bossik. Zacalo to poradne az s prichodem prvniho DD a kdyz dolevelovali lidi.

I kdyby momentalne byl raid content ve VG, tak stejne jeste minimalne mesic az 2 na nej nebudeme mit, protoze jednak lidi nemaji lvl a o equipu z dungu ani nemluve...

Takze vsem potencionalnim hracum, kteri to chteji zkusit doporucuji aby se toho nebali a vykaslali se na posty whineru, kteri resi neco co se je v nejblizsim case ani netyka...

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 02/05/2007 :  22:33:08  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
A já bych doporučil všem hráčům, kteří ještě VG nehráli aby i tak nadále a nikdy nečinili.
Go to Top of Page

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 02/05/2007 :  23:17:19  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Hra mela rozhodne velkej potencial.Ja jsem od toho ocekaval Ultimu ve 3D. Bohuzel spoustu veci je nedodelanejch. Raid je jen prkotina oproti lodim, letajicim mountum, zbugovanych petu a rozesraneho PvP bez naplne.
Ale questy jsou tu asi stejne nudne jako v Lorto, takze kdo preferuje PvE asi pujde do Lotra(licence je licence i kdyz kurevsky nevyuzita), kdo PvP tak do FFA VG a bude cekat na dalsi hry.
Go to Top of Page

Kojot
New Member

165 Posts

Posted - 02/05/2007 :  23:23:59  Show Profile  Send Kojot an ICQ Message Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
LL, Attro - Presne posty tohto typu som potreboval, asi to bude zniet naivne, no robi to na mna velky psychologicky efekt - vidiet ludi ktory hru neodpisuju. Ja si o hre nemusim viac nastudovat, viem ze je to najmä PVE, ani sa nerozhodujem podla kvality hry samotnej, jediny problem ktory mi branil v plne si uzit hru bola otazka jej buducnosti, no verim ze hra sa bude (i ked pomaly) dalej rozvijat a ja sa stanem jej sucastou :-). Pockam si na novy hardware a tesim sa na Vas na Gelenii (najviac na teba Attro:-) )

------------------------
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,27 seconds. on eygor Snitz Forums 2000