Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 Areny (rated)
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 18/07/2010 :  18:38:55  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
Ahoj, snad nekdo z starych pardalu bude vedet odpoved.
Dokonce ani nevim jak to kratce formulovat, proto to rozepisu:

mam pocit, ze bodove ohodnoceni v arene neni zalozeno jen (pokud vubec) na velikosti ratingu obou teamu, ale i na tom jaka povolani proti sobe stoji. Puvodne jsem myslel, ze system proti sobe postavi dva teamy podobneho ratingu (max rozdil 150) a pote co jeden z nich vyhraje, tak vypocita body k vyhre (s tim, ze pokud vyhral team s vetsim team ratingem, tak dostanou o neco mene, nez pokud by vyhral team s nizsim arena ratingem).

chodime areny (2v2) ve slozeni Mag + Warlock a kdyz koukame na odmeny po boji, tak se nestacime divit.
ukazu screenshoty:
stejne silne teamy; nase vyhra; zisk 14; ztrata -1; souper 2x dk; http://www.cechykrasnecechyme.cz/wow/areny/WoWScrnShot_071710_231338.jpg
stejne silne teamy; nase vyhra; zisk 14; ztrata 0; souper mag a war; http://www.cechykrasnecechyme.cz/wow/areny/WoWScrnShot_071710_230236.jpg
stejne silne teamy; nase prohra; zisk 48; ztrata -9; souper mag a priest; http://www.cechykrasnecechyme.cz/wow/areny/WoWScrnShot_071310_210220.jpg
rozdil 114bodu (my slabsi); nase prohra; zisk 9; ztrata -7; souper war a hunter; http://www.cechykrasnecechyme.cz/wow/areny/WoWScrnShot_062210_221708.jpg

nyni co me zajima .. system dava odmeny na zaklade toho jaka povolani proti sobe stoji? Proc ma nas souper vzdy minimalni ztraty v pripade prohry a my mame maximalni? + opacne v pripade vyhry? maximum co jsme ziskali bylo 22 bodu, za nas zcela bezne i silnejsi teamy (ratingove) ziskavaji 40+ bodu. Bohuzel nevim jak jednodduse postavit dotaz do googlu :) proto se ptam zde. predem diky za odpoved nekoho kdo v tom ma trosku jasno.

jen pro zajimavost: remiza .. oba teamy ztrata 12 bodu: http://www.cechykrasnecechyme.cz/wow/areny/WoWScrnShot_062710_212956.jpg

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 18/07/2010 18:41:28

Lobos
Junior Member

572 Posts

Posted - 18/07/2010 :  19:24:04  Show Profile  Send Lobos an ICQ Message Send Lobos a Private Message  Reply with Quote
http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=14697300427&sid=1

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=14498233633&pageNo=6&sid=1#115

Je tam jeste tzv. hidden rating. Taky musis rozlisovat klasicky rating od Matchmaking Value, tj ta hodnota co se ukazuje na vysledkove tabuli. Treba v tom prvnim priklade jste dostali 14b a oni ztratili jen bod, mate sice podobne mmr ale ten druhy team ma rating 138 a vy 645.

http://eu.wowarmory.com/arena-game.xml?b=Reckoning%20/%20Abrechnung&gid=29979690

Edited by - Lobos on 18/07/2010 19:33:56
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 18/07/2010 :  20:34:33  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
skryty rating je ochrana proti hracum s velkym eq a ratingem co cilene prohravaji areny aby stali pote proti low teamum .. ok? (techto teamu potkame kazdy tyden nekolik, vlezou a leavnou)
pokud system funguje tak jak je psano, pak by jim tato metoda mela byt uplne k nicemu .. ale zjevne neni, deje se to velmi casto.

kazdopadne, jak jsi vypocital ten skryty rating prosim?

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 19/07/2010 :  11:43:32  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elidor

skryty rating je ochrana proti hracum s velkym eq a ratingem co cilene prohravaji areny aby stali pote proti low teamum .. ok? (techto teamu potkame kazdy tyden nekolik, vlezou a leavnou)
pokud system funguje tak jak je psano, pak by jim tato metoda mela byt uplne k nicemu .. ale zjevne neni, deje se to velmi casto.

kazdopadne, jak jsi vypocital ten skryty rating prosim?

Skryty rating uz neni tak docela skryty, to je to, co vydis ve vysledkove tabulce ve sloupci Matchmaking value.

Duvod, proc ti prijde, ze ty pridelene hodnoty jsou nesmyslne, je ten, ze body se prideluji podle rozdilu tveho team ratingu a protivnikova matchmaking ratingu.

Priklad: Mas matchmaking rating 1500 (v minule sezone si hral kolem ratingu 1500 a ten rating se ti prenasi do dalsi sezony jako matchmaking rating) a team rating 0 (prave zacinas hrat v nove sezone). Potkas stejny tym. Kazdy tym dostane body jako by hral s ratingem 0 proti ratingu 1500. Tzn pri prohre neztrati nic (protoze hral proti obrovskemu ratingu), pri vyhre ziska strasne moc (protoze porazil strasne silneho protivnika, rating 0 vs 1500).

Soucasne s tim se ale take meni matchmaking rating, ovsem na zaklade rozdilu mezi matchmaking ratingama, tj jako by hral rating 1500 proti 1500. Kdyz prohrajes, tak ti to tedy napise, ze jsi ztratil 0 ratingu, ale soucasne ztratis nejakych 15 bodu matchmaking ratingu (a to ti uz nenapise).

Dokud je tvuj matchmaking rating vyssi, nez team rating, tak porad prohravas za hodne malo a vyhravas za hodne. Pokud ale vic prohravas nez vyhravas, tak ti matchmaking rating pomalu klesa. Nakonec se tyhle dva ratingy potkaji, a pak uz to funguje skoro jako kdysi.

Problem tohle samozrejme ma v tom, ze ty kdyz zalozis novy tym a moc vam to nejde, tak ze zacatku hrajes proti relativne silnym protivnikum a postupem casu jak prohravas, tak proti stale slabsim (snizuje se ti matchmaking rating). Kdyz se ti oba ratingy potkaji, tak uz bude cesta nahoru pekne pomala. Ve skutecnosti bys ale potreboval presne obraceny start, ze zacatku hrat proti slabsim souperum a ucit se to hrat...

Diky tomu je taky naprosta sebevrazda zkouset hrat v jakekoliv neoptimalni sestave, zkouset hrat v pve gearu nebo specu, atp. Poseres si tim matchmaking rating a az budes chtit hrat naplno, tak ti bude dost dlouho trvat, nez ho zase ziskas zpet.

Edited by - Rahman on 19/07/2010 11:44:46
Go to Top of Page

Shatteren
Senior Member

BLITZ UNION avatar

2735 Posts

Posted - 19/07/2010 :  13:05:24  Show Profile  Visit Shatteren's Homepage Send Shatteren a Private Message  Reply with Quote
Jj, jsem začal nedávno, no teď mám zatim ve 2v2 a 3v3 kolem 1100 rating a zezačátku mi to přišlo strašně těžký někoho dát, než jsme se to trochu naučili a zatím to vypadá čím větší team rating, tím hratelnější teamy (neplatí pořád).

REVOLUTION
https://www.blitzunion.com/video

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 27/07/2010 :  23:09:28  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
ahoj, jsem tu se stejnym problemem znovu, jde o to ze jsem zrejme troll a nic jsem nepochopil.
tyden chozeni aren, kdyz uz vyhrajem (tento tyden zridka) tak vzdy dostaneme 1-5 bodu, jednou jedinkrat 12), za nas neustale 30-44 bodu.
staci jedna prohra a sunda nam tolik bodu co mame za 3 vyhry.

proste to nechapu, zkuste mi to prosim vysvetit nejak polopate, bez odkazu ktere stejne nic neresi a kdyz tak v naznacich.

je resenim prohrat milion her, dostat na pomyslne dno a zacit znovu? nemame zadnou historii v arenach, hrajeme cca dva mesice. nebo je lepsi zalozit novy team? fakt me to docela trapi.

Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 27/07/2010 :  23:38:52  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
zalozte novej team :)

UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
Go to Top of Page

Shatteren
Senior Member

BLITZ UNION avatar

2735 Posts

Posted - 28/07/2010 :  09:11:36  Show Profile  Visit Shatteren's Homepage Send Shatteren a Private Message  Reply with Quote
Jaký rating máte teď ?

REVOLUTION
https://www.blitzunion.com/video

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 28/07/2010 :  10:39:26  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
vcera jsme spadli z 675 behem 6ti her na 591. je to personal i team rating.

Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 28/07/2010 :  10:54:11  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
tak to urcite zalozte novej :) date 20 her a mate to zpatky ... pokud je teda neprohrajete vsechny :)

Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 28/07/2010 :  11:17:17  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Eagle

tak to urcite zalozte novej :) date 20 her a mate to zpatky ... pokud je teda neprohrajete vsechny :)

Proc by to delali? I kdyz zalozis novy tym, tak se ti matchmaking rating neresetuje a matchmaking rating je to jedine, na cem skutecne zalezi (tym i personal rating k matchmating ratingu konverguji).
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 28/07/2010 :  12:52:36  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahman

quote:

Proc by to delali? I kdyz zalozis novy tym, tak se ti matchmaking rating neresetuje a matchmaking rating je to jedine, na cem skutecne zalezi (tym i personal rating k matchmating ratingu konverguji).

protoze cim vic her odehrajes tim hur rating ziskas ... netusim jaky je na to vzorecek ani esli je to skutecne pravda ... ale mam takovy pocit

Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 28/07/2010 :  13:21:16  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
protoze cim vic her odehrajes tim hur rating ziskas ... netusim jaky je na to vzorecek ani esli je to skutecne pravda ... ale mam takovy pocit

Tak si jeste jednou precti to, co je psane o par postu vyse. To co rikas plati, ale jen do chvile, nez se ti srovna tym rating s matchmaking ratingem, a jelikoz to se u nich uz zjevne stalo, tak zadne znovuzalozeni tymu nepomuze (tedy oticky ano, prvnich 500 ratingu pujde rychlejs, ale to je tak vsechno).
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000