Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - Raidy
 Raidy SW
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 29/09/2005 :  12:25:21  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Mam pocit, ze se vnesl do raidovani trochu zmatek diky retimerum a guild only raidum, o ktery vi jen ta ktera guilda, takze ostatni guildy, ktere chteji udelat raid pro vsechny nevedomky narazi na nejaky retimer (ATM Rognok).

Proto tu vypisu jak se rozhodla v teto situaci postupovat guilda SW. Doufam ze to pomuze situaci trochu projasnit.

Oznamoval jsme to na cz kanale vcera - z dnesniho raidu byl vynat Rognok, aby mohli priji i ti, co jsou lockoutu.

Protoze od MdK oficira jsem se dozvedel, ze na Rognoka MdK bude chodit v closed raidech a neni sance na dohodu, takze pokud bysme Rognoka zaradili do nasich open raidu, automaticky diskvalifikujeme lidi z MdK, rozhodli jsme se nasledovne.

Misto tri open raidu do tydne budeme poradat ted 2 openraidy (utery ctvrtek) a jeden closed raid (nedele). Do open raidu nebudeme davat Rognoka.

Chceme jeste vyzkouset pravidlo ze na closed raidy muzou nasi clenove guildy plus lide co maji v nasem DKP pres 10 bodu. Uvidime jak se tohle pravidlo osvedci.

Jinak je zmeneno pravidlo attendance do raidu. Mame mnohem vice rezervovanych mist, takz se nebojte prihlasit, i kdyz jste pod carou. Tento system nam prijde spravedlivejsi a zvysuje uspesnost raidu. I kdyz je tedy mnohem narocnejsi na administraci, proto budte prosim trpelivy, pokud se sem tam bude neco resit dele.

Do posledniho open raidu se nevsel zuzug, eskel, afrodita a kure. Attendance nema co do cineni s tim, jestli je nekdo z guildy nebo ne. Vsem se meri stejne.

Aby nedochazelo ke zmatkum - budeme se snazit se ridit maximalne pravidly. Pokud budete chtit sve misto v raidu prepustit nekomu jinemu - udelejte jenom v pripade, ze jste opravdu 100% rozhodnuti to udelat.

System je ted komplikovanejsi, nez to uplne rozchodime, tak se muze stat, ze udelame chybu. Pokud budete mit pocit, ze doslo k chybe, upozornete na to OKAMZITE.

Co se tyce nasi ucasti na raidech poradanych MdK a RL - tam zadne pravidlo zavedeno neni. Je to na kazdem jednotlivci jak se rozhodne. Ja za sebe rikam, ze budu na takove akce chodit rad, pokud tam budou pozvani vsichni clenove SW (tim nemyslim, restrikce na lvl nebo classu samozrejme). Myslim, ze ostatni clenove SW uvazuji obdobne.

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 29/09/2005 :  14:17:39  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Genagen

Chceme jeste vyzkouset pravidlo ze na closed raidy muzou nasi clenove guildy plus lide co maji v nasem DKP pres 10 bodu. Uvidime jak se tohle pravidlo osvedci.

To mi prijde divny, protoze staci aby si clovek koupil jedinou fablet vec a ma pul roku po srande.

quote:

Ja za sebe rikam, ze budu na takove akce chodit rad, pokud tam budou pozvani vsichni clenove SW (tim nemyslim, restrikce na lvl nebo classu samozrejme). Myslim, ze ostatni clenove SW uvazuji obdobne.

Ja na raidu take uvidim rad kohokoliv ze SW. Otazkou ale je, v jakem jazyce se raid povede. Chapu, ze vsichni lide ze SW neumi cesky. Ale stejne tak nekteri lide z MdK a SW neumi anglicky (a i pres to na anglicky vedene raidy chodi). Tohle se bude muset jeste nejak doresit.

Cleos aka Toodle Noodle <Pohodari> - Everquest II (Nagafen)
Cleos <Temp> - Age of Conan (Fury)
Sir Zotikus Alexius <Mor do Kuli> - Everquest II (Runnyeye) - retired
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 29/09/2005 :  14:52:00  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
To mi prijde divny, protoze staci aby si clovek koupil jedinou fablet vec a ma pul roku po srande

Na open raidy muze chodit kazdy, kolik ma kdo bodu nezalezi.

Jde o to, ze chceme umoznit lidem mimo guildu chodit i na closed raidy, pokud jsou v kladnych, aby meli vetsi moznost body utratit.

Ja na raidu take uvidim rad kohokoliv ze SW. Otazkou ale je, v jakem jazyce se raid povede. Chapu, ze vsichni lide ze SW neumi cesky. Ale stejne tak nekteri lide z MdK a SW neumi anglicky (a i pres to na anglicky vedene raidy chodi). Tohle se bude muset jeste nejak doresit.
Ja bych v tom asi videl spise problem proceduralni a resitelny. Chapu to, ze chcete delat raidy v cestine. Ale prijde mi trochu lito z nich implicitne vyradit lidi, kteri s nami raiduji de facto od zacatku.

Ja osobne proste nechci jit na raid, kde kdyz budu a nekdo z guildy se me zepta: "Kde ses, co delas?", tak abych mu odpovedel: "Jsem na raidu, na kterej ty nemuzes."

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 29/09/2005 :  15:19:45  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja osobne proste nechci jit na raid, kde kdyz budu a nekdo z guildy se me zepta: "Kde ses, co delas?", tak abych mu odpovedel: "Jsem na raidu, na kterej ty nemuzes."

Ve stejne situaci jsou lide co neumi anglicky - chces jit na raid SW? Jo tak se nauc anglicky nebo si zarid prekladatele.
Ja v tom nevidim zadny rozdil.

Doplnil jsem do nedelniho raidu tuto poznamku:
-raid bude veden v cestine

Tazke mohou prijit i nasi od zacatku raidujici pratele, pokud si zajisti preklad do jejich rodneho jazyka.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Edited by - Atronach on 29/09/2005 15:24:55
Go to Top of Page

Arnalix
EQ moderator

72 Posts

Posted - 29/09/2005 :  16:22:28  Show Profile  Send Arnalix an ICQ Message Send Arnalix a Private Message  Reply with Quote
Na raid v nedeli od nas imho tezko nekdo prijde, viz. uvodni post na tema kdy raidujeme. Posunuli jsme ten konfliktni Rognog raid na nedeli, abychom umoznili spolecne raidovani ve ctvrtek pro lidi, kteri o to maji zajem.

Nedelni raid jsme vypsali drive nez tuten co nas na nej zves, takze pozvanku na raid ktery je s nim v kolizi bereme spise jako recnickou.

Ohledne raidu vedenych v ruznych jazycich - fakt je ze byt na raidu, ktery je v jinem jazyce nez ten ktery clovek ovlada je stejne bez ohledu na to jestli je to cestina nebo anglictina. Taky je fakt ze tuta hra je cela anglicky, od dialogu pres jakykoliv text ktery se ji tyka, takze zatimco anglictine se nevyhnes a je pojitkem vsech lidi ve hre bez rozdilu narodnosti, tak cestina je pojitkem jenom pro cechy a pro ostatni je roz-pojitkem :)

Arnalix

Edited by - Arnalix on 29/09/2005 16:30:37
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 29/09/2005 :  16:34:38  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Arnalix
Nedelni raid jsme vypsali drive nez tuten co nas nej zves, takze pozvanku na raid ktery je s nim v kolizi bereme spise jako recnickou.
To mela byt informace do budoucna, na dalsi akce ktere prijdou.

K dalsimu jen to ze nase gilda zdruzuje ceske hrace a snazi se delat maximum prave pro tyto ceske hrace.

Go to Top of Page

Gunhead
Starting Member

69 Posts

Posted - 30/09/2005 :  09:17:41  Show Profile  Send Gunhead an ICQ Message Send Gunhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

K dalsimu jen to ze nase gilda zdruzuje ceske hrace a snazi se delat maximum prave pro tyto ceske hrace.

Otazka je, zdali pro ne neudelas vic prave tim, ze jim umoznis raidovat s classama, ktere v vasich guildach nejsou k dispozici. Raid bude mit potom daleko vyssi sanci na uspech a loot.

Osobne vidim otazku cestiny na raidech jako znacny alibismus z vasi strany (Case a Jarisi). Oba mate obrovsky zkusenosti s nejruznejsima MMO a vite ze lidi na raid vedeny v jazyce kteremu nerozumi neprijdou.
Nechcete napsat ze SW neni na raid zvany (to by vypadalo blbe, ze), tak v klidu napisete ze je to cesky...vite ze to vyjde na stejno.

EQ2: Gunhead, Patmat
EVE: Firelash
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 30/09/2005 :  09:44:37  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gunhead

quote:

Otazka je, zdali pro ne neudelas vic prave tim, ze jim umoznis raidovat s classama, ktere v vasich guildach nejsou k dispozici. Raid bude mit potom daleko vyssi sanci na uspech a loot.

Osobne vidim otazku cestiny na raidech jako znacny alibismus z vasi strany (Case a Jarisi). Oba mate obrovsky zkusenosti s nejruznejsima MMO a vite ze lidi na raid vedeny v jazyce kteremu nerozumi neprijdou.
Nechcete napsat ze SW neni na raid zvany (to by vypadalo blbe, ze), tak v klidu napisete ze je to cesky...vite ze to vyjde na stejno.

Sorry, ale ohradim se, me je jedno, kdo prijde, ani nepreferuju klasy, bo si myslim, ze hrat se da skoro vzdy. Ja preferuji precizni vedeni raidu a na to je pro me vhodna cestina a to i na TS, ackoliv jinak treba i pracuji v anglictine. V krizovych situacich je proste cestina lepsi.

Pokud prijde cizinec a nebude rozumnet, tak ho servu stejne, jako servu cecha, ktery proste necte raid chat nebo neposloucha TS (btw, zacinam byt presvedcen, ze na mnou vedenych raidech bude POVINNE TS na odposlech a budu tam mluvit cesky)

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Gunhead
Starting Member

69 Posts

Posted - 30/09/2005 :  11:45:05  Show Profile  Send Gunhead an ICQ Message Send Gunhead a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sorry, ale ohradim se, me je jedno, kdo prijde, ani nepreferuju klasy, bo si myslim, ze hrat se da skoro vzdy. Ja preferuji precizni vedeni raidu a na to je pro me vhodna cestina a to i na TS, ackoliv jinak treba i pracuji v anglictine. V krizovych situacich je proste cestina lepsi.

No to samozrejme zalezi na tom, jake targety si budete pro raidovani vybirat (a co bude vlastne cilem raidu ). Na nektere moby je sestava raidu volnejsi, jini mobove imo vyzaduji striktnejsi slozeni group.

quote:

Pokud prijde cizinec a nebude rozumnet, tak ho servu stejne, jako servu cecha, ktery proste necte raid chat nebo neposloucha TS (btw, zacinam byt presvedcen, ze na mnou vedenych raidech bude POVINNE TS na odposlech a budu tam mluvit cesky)

Za co vlastne budes ty potencialni prusvihare servavat?
Cecha serves za to ze je lempl protoze rozumi ale necte/neposloucha/ignoruje. V tomto pripade vse OK.
Cizince, ktery nerozumi, serves de facto za to, ze neumi cesky...Mno, pri tehle urovni tolerance se cizinci jiste budou bit o kazdy volny misto na vasich raidech.

EQ2: Gunhead, Patmat
EVE: Firelash
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 30/09/2005 :  13:22:45  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za co vlastne budes ty potencialni prusvihare servavat?
Cecha serves za to ze je lempl protoze rozumi ale necte/neposloucha/ignoruje. V tomto pripade vse OK.
Cizince, ktery nerozumi, serves de facto za to, ze neumi cesky...Mno, pri tehle urovni tolerance se cizinci jiste budou bit o kazdy volny misto na vasich raidech.

Cilem meho zajmu nejsou cizinci, ale nevadi mi. na druhou stranu neni cilem mit guildu pro 80 lidi a delat 3 raidy denne pro tyto lidi. Moje naivni predstava je v tom, ze budu mit guildu 30 az 40 lidi v highendu a tito lide se prostridaji na raidech.

A chci tam cechy, protoze se mi s nima dobre hraje. Cizinci mi nevadi, ale nejsou moji primarni cilovou skupinou (na rozdil od SW, cimz SW nekritizuju, proste jen konstatuji rozdil).

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Arnalix
EQ moderator

72 Posts

Posted - 30/09/2005 :  13:30:20  Show Profile  Send Arnalix an ICQ Message Send Arnalix a Private Message  Reply with Quote
Gunhead odjel na tyden na dovolenou, takze pristich 10 dni neni treba cekat jeho reakci.

Jinak my se nespecializujeme na cizince, tj. nejsou nasi primarni cilovou skupinou. Nase cilova skupina neni definovana za pomoci narodnosti, ale toho jak jsou nam ti lide sympaticti a jak se nam s nimi hraje. V tom je rozdil.

Arnalix

Edited by - Arnalix on 30/09/2005 13:32:11
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 30/09/2005 :  19:56:58  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pokud by tohle napsal kdokoliv jiny poslal bych ho do pr.... se slovy ze je magor.

Protoze ty nejsi kazdy, rikam zcela na rovinu ze to je blabol. A muzu ti to i snadno dokazat - zkus na raidy poradane rl nebo mdk prijit. Uvidime, zda pro tebe 'najednou nebude misto' nebo zda se na ten raid dostanes.

Vic k tomu nemam.

Go to Top of Page

Raady
New Member

396 Posts

Posted - 01/10/2005 :  09:23:44  Show Profile Send Raady a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Takovyhle tvrzeni me docela mrzi Gune. Nejde o to, ze by nekdo se SW nechtel raidovat. Za sebe muzu rict, ze mam lidi ze SW docela rad. Ale prijde mi uhozeny vest raid v anglictine, kdyz je na raidu jeden ci dva cizinci (tak jak se to uz nekolikrat stalo). Podle me by snad nemel byt problem, kdyby nekdo ze SW na jednom z vasich kanalu prekladal co se deje - stejne tak jako mi prekladame z anglictiny do cestiny.

A to ze je cela hra v anglictine neni zadny argument. Nevim co ti chtel Arnalix rict. Asi ze ten, kdo neumi anglicky nema ve hre co delat? Nebo ze kdyz nekdo nerozumi vetsine obsahu hry, nema cenu mu to nejak ulehcovat?

Cleos aka Toodle Noodle <Pohodari> - Everquest II (Nagafen)
Cleos <Temp> - Age of Conan (Fury)
Sir Zotikus Alexius <Mor do Kuli> - Everquest II (Runnyeye) - retired

Edited by - Raady on 01/10/2005 09:28:01
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000