Author |
Topic |
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 11:02:06
|
Vcera jsem VG chvili zkousel a rozjel par charu na 3-5 lev. Zatim mne prijdou (alspon na tomhle low lev) extremne nevyvazene.
Blood Mage - ten mne bavil asi nejvic, a prisel mne taky nejvic overpowered. Zabiji neskutecne rychle - to ma byt healer class? Dava hodne dmg a navic drainuje takze konci boje s full HP. Navic cim delsi boj tim vic DMG generuje.... IMHO ovepowered :)
Psionic - na tomhle low levelu mne prisel jako generic mage - nic zasadniho mne neoslovilo ani neurazilo.
Warrior - prisel mne hodne slabej - asi to bylo equipem, ale v podstate kazdej boj s mobem na stejnym levelu koncil s 10% HP :)
Tak to by bylo zatim vse az se k tomu dostanu na delsi dobu tak uvidim jak jsou tyhle prvni dojmy pravdivy.
|
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
|
| |
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 11:24:39
|
quote: Originally posted by brutus Blood Mage - ten mne bavil asi nejvic, a prisel mne taky nejvic overpowered. Zabiji neskutecne rychle - to ma byt healer class? Dava hodne dmg a navic drainuje takze konci boje s full HP. Navic cim delsi boj tim vic DMG generuje.... IMHO ovepowered :)
Dneska si prosel prvnim nerfem :)
patch 01659
- Blood Mage - Your overall damage has been reduced. This will continue to be adjusted. The current numbers are not final.
Damage je snizenej o 30%. |
|
|
Dr.Krychlin
Moderator
654 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:11:40
|
quote: Originally posted by brutus
Vcera jsem VG chvili zkousel a rozjel par charu na 3-5 lev. Zatim mne prijdou (alspon na tomhle low lev) extremne nevyvazene.
Psionic - na tomhle low levelu mne prisel jako generic mage - nic zasadniho mne neoslovilo ani neurazilo.
Mno já byl z Psiona celkem rozladěnej původně, ale CC skilly dostane, jen pozděj (mezz, AoE mezz, charm...). Vetšina abilit ale zůstávají klasický nuky. Jsem zvědav jak se to vyvrbí, DPS hrát moc nechci... chci hrát CC, ale pokud by ho nedělal Psion tak kdo? |
Imaziel
|
|
|
Atronach
Moderator
2069 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:18:49
|
quote: Originally posted by Dr.Krychlin chci hrát CC, ale pokud by ho nedělal Psion tak kdo?
Bard, necro...
IMO je psion moc dobrej char.
|
WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]
|
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:21:35
|
cetl jsem par tech miniinterview na jejich strankach se zamestanci a jedna z otazek byla za koho chteji hrat, spousta z nich zminovala jako solo classu Psiona, a docela bych rek ze asi vi o cem mluvi :) |
lastfm |
Edited by - Rashaverak on 10/01/2007 12:22:23 |
|
|
Drew
Junior Member
583 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:45:11
|
nevím jak ostatní chary ale bard mi prijde zatím jako docela hustej řezník a ne support class |
Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive Dogra Shadowknight 70MDK inactive Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen |
|
|
Pedro
Negr
1450 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:49:34
|
quote: Originally posted by Drew
nevím jak ostatní chary ale bard mi prijde zatím jako docela hustej řezník a ne support class
A oni nekde Udo psali ze ma byt support? Je razeny mezi off fightery . |
Porresha, Calldo - AO - inactive Porresha, Adelka - EQ2 Porresha - VG - inactive Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20% |
|
|
Drew
Junior Member
583 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 12:51:17
|
quote: Originally posted by Pedro
A oni nekde Udo psali ze ma byt support? Je razeny mezi off fightery .
jop má být offense fighter ale měl být z nich nejslabší,tak nějak se obavám že pokud je bard nejslabší co potom dělaj za dmg ostatní chary.A hlavně nevím bard má být support class a ne dmg mlatička |
Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive Dogra Shadowknight 70MDK inactive Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen |
Edited by - Drew on 10/01/2007 12:55:52 |
|
|
Xantus
Moderator
504 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 13:13:40
|
Co se týče psiona tak už základní popis napoví...
The Psionicist is primarily a damage dealer with a secondary role of crowd control.
Všichni arcane casteři jsou damage dealeři, někteří více jiní trochu méně a k tomu mají nějaké další sekundární dovednosti. U psiona je to právě crowd control. Není žádný class, který by byl čistě support nebo crowd control... |
|
|
Wardocan
Tarutaru maniak
458 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 13:24:57
|
quote: Originally posted by Xantus
Co se týče psiona tak už základní popis napoví...
The Psionicist is primarily a damage dealer with a secondary role of crowd control.
Všichni arcane casteři jsou damage dealeři, někteří více jiní trochu méně a k tomu mají nějaké další sekundární dovednosti. U psiona je to právě crowd control. Není žádný class, který by byl čistě support nebo crowd control...
Imho Edo tak po rewampu bych o dmg dealerovi uz tolik nemluvil. Pred rewampem byl na stejne urovni jako sorc( coz je take hloupost), nekdy pokud jsem se prepnul do rage stance tak na tom byl mnohem lepe. Po rewampu sebrali psionovi jedno hodne silne dd, pridali mu navic 1 dotku, 1 kratkej charm a pak DD ktere se casti z HP poolu a pokud jsi v rage stanci ( concentration stance ) tak vez ,ze to bere hodne HP. SAmozrejme ma jeden mezz , kterej mu ted zmenili po rewampu z insta mezzu na castenej mezz a group mezz tusim na 6 sec prendali z high lv tusim 40 na 22 lv. A pak samo na 20 lv dlouhej charm kterej je moc uber v dungach.
Takze bych spis otocil tu vetu a napsal , ze jeho primarni role je crowd control s trochou dmg. Ale uvidi se dal, Myslim si , ze se nadale budou postavy balancovat |
Edited by - Wardocan on 10/01/2007 13:26:50 |
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 13:52:28
|
dlouhodobe je bard vysvetlovan jako dd kterej ma byt v prvni linii a rozhodne nema stat vzadu jako support, moc se mi to nelibi |
lastfm |
Edited by - Rashaverak on 10/01/2007 13:52:51 |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 14:12:22
|
quote: Originally posted by Rashaverak
dlouhodobe je bard vysvetlovan jako dd kterej ma byt v prvni linii a rozhodne nema stat vzadu jako support, moc se mi to nelibi
Mne trochu mrzi, ze bard nemuze twistovat vic songu tak jako v EQ1. |
|
|
Drew
Junior Member
583 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 15:49:52
|
nemá někdo nějakej odkaz na to skládání songů ? |
|
|
Holov
New Member
116 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 16:41:20
|
Bloodmage sem chvili hral je super ale vadi mi ze je to cloth armor only:( tak uvidim jestli ho budu hrat momentalne ujizdim na Clerikovi:) |
Edited by - Holov on 10/01/2007 16:43:11 |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 16:57:11
|
quote: Originally posted by Drew
nemá někdo nějakej odkaz na to skládání songů ?
http://vanbard.com |
|
|
Dorlas
Moderator
2784 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 17:30:10
|
s prot tanku me nejvice nadchl dk (dobra dmg, socialni cc ale aspon neco, doty...), warrior - neslanej nemastnej, loladin je loladin to proste nezkousnu Jinak jsem zkousel jeste monka a rangera. Monk je takovej... moc normalni... dmg dobra ale proste nema nic navic. |
Dorlas TESO CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
|
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 18:33:05
|
quote: Originally posted by Holov
Bloodmage sem chvili hral je super ale vadi mi ze je to cloth armor only:( tak uvidim jestli ho budu hrat momentalne ujizdim na Clerikovi:)
BM ma skvelou featuru - suicide -> napr. kdyz to prezenes s damage absorbci, kterou hazis na ally, nebo kdyz zapomenes, ze jsi v offenzivni stanci (zere hp), nebo treba kdyz si healnes manu z hp a neuvedomis si, ze mas mene nez 10 % zivotu :)
Proste char, kterej nemuzu hrat s deseti pivama ) |
Edited by - VT on 10/01/2007 18:34:50 |
|
|
godlike
New Member
209 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 18:44:32
|
lvl 11 BMG a rozhodne dpskem neoplyvam, dneska jsem jel dvojku s bardem ktery to rezal asi tak 4-5x vice, pomalu nemelo cenu abych delal neco jineho nez healoval. Dokazu sice odsolovat treba 12 pavouka 3 tecky ale trva mi to minimalne 15 minut, musim root, drain drain, manazahealth a porad dokola. Pokud to jde je pravda ze skoncim s plnym knedlikem vseho a muzu hned dalsiho ale toho casu nez neco upizlam |
Vanguard-Xanadu-retired EQ2-MDK-retired
|
|
|
Jaris
wannabe dictator
1545 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 18:49:00
|
quote: Originally posted by godlike
dneska jsem jel dvojku s bardem ktery to rezal asi tak 4-5x vice
Ze by ty jsi byl healer a on DPS char? |
Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ
|
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 20:22:15
|
quote: Originally posted by godlike
lvl 11 BMG a rozhodne dpskem neoplyvam, dneska jsem jel dvojku s bardem ktery to rezal asi tak 4-5x vice, pomalu nemelo cenu abych delal neco jineho nez healoval. Dokazu sice odsolovat treba 12 pavouka 3 tecky ale trva mi to minimalne 15 minut, musim root, drain drain, manazahealth a porad dokola. Pokud to jde je pravda ze skoncim s plnym knedlikem vseho a muzu hned dalsiho ale toho casu nez neco upizlam
BM dnes dostal brutalni nerf. Rano jsem to zkousel a prislo mi to v pohode, ale pak jsem zjistil, ze mam stale na sobe psio buff.
Ted ho zkousim znovu a je to fakt tragedie (oproti tomu jak se hral pred 01659) ...
|
Edited by - VT on 10/01/2007 20:46:40 |
|
|
Rodier
Moderator
4328 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 22:48:54
|
jaky char vam prijde nejvic na solo? necro ? druid? paladin? |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 10/01/2007 : 23:08:15
|
quote: Originally posted by godlike Dokazu sice odsolovat treba 12 pavouka 3 tecky ale trva mi to minimalne 15 minut, musim root, drain drain, manazahealth a porad dokola. Pokud to jde je pravda ze skoncim s plnym knedlikem vseho a muzu hned dalsiho ale toho casu nez neco upizlam
Ted mne napadlo. Pouzivas offenzivni stance Focus of Gelenia a instantni arcane dedecko (Scarlet Ritual), ktere zere pouze blood unity?
Pres Focus of Gelenia muzes i moba kittovat a kazych pet vterin vytvoris 1 blood unit (i bez los) a az budes mit ctyri bu tak ho fejsnes a placnes na nej to arcane ddecko a to tak ze uplne zdarma (zadna mana, zadna enda, zadny hp, zadnej timer). |
Edited by - VT on 10/01/2007 23:12:26 |
|
|
Yurekk
Junior Member
503 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 07:06:42
|
Koukám Rodiere že už máš v podpisu recenzi na Vanguard Všichni jsou zvědaví jaká ta hra bude jen ty už to víš |
SWG:Dosec soustružník ,Dosec' Yurek JEDI -EU Chimaera server WWIIOL:Oberstleutnant,Axis side, DF:Twombly-meč,srp a kladivo WAR:Yurek pasáček vepřů -Eltharion
|
|
|
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 10:33:22
|
Tak jsem si udelal barda a musim rict ze vypada dost zabavne - ta moznost skladat si song z komponentu vypada zajimave. Co mne vadi je ze asi bude ciste melee class s songama. Kdyby bojoval na dalku tak do nej jdu urcite :)
Prozatim mam nasledujici zebricek toho co mne zaujalo:
Blood Mage - unikatni char, novej napad, zajimave se hraje Psionic - CC & DMG - vidim to jako perfect char na solo :) Bard - jack of all trades, custom songy... skoda ze je melee Cleric - HA healer, neco vydrzi, dokaze i dat dmg - tohle asi bude main healer VG Shaman - dalsi healer ale spis to bude asi debuffer, ani nevim proc se mne hral dobre :)
Zbytek toho co jsem skousel mne moc nevzalo (ale mam malo casu a ono tezko soudit podle lev 5 :) |
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
Edited by - brutus on 11/01/2007 10:52:15 |
|
|
WanargiMort
Junior Member
831 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 11:16:41
|
Chtel jsem se zeptat , jestli se ve Vanguard objevi povolani podobne nejakemu Animal Tammer nebo Creature Handlerovi, ci tak neco? |
|
|
|
Yennefer
mad kobold
1603 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 11:21:01
|
quote: Originally posted by WanargiMort
Chtel jsem se zeptat , jestli se ve Vanguard objevi povolani podobne nejakemu Animal Tammer nebo Creature Handlerovi, ci tak neco?
|
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
|
|
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 17:07:38
|
Tak dalsi char vyskousen:
Necro - tak tohle teda nenene :) a vubec pokud chce nekdo pet class (pokud tam teda mimo necra neco je) tak v tomto stavu tezce nedoporucuju - pet se casti hodne dlouho a pote co clovek 20sec bezi (pustinou zadne stromy/prekazky) tak zmizi...(samozrejme nemam zadne speed buffy, nelaguje to, nikde se nesek - proste se vypari)
Hmmm tak se pet po te co mne to vykoplo a mohl jsem lognout zase objevil... :) |
Edited by - brutus on 11/01/2007 17:37:55 |
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 11/01/2007 : 22:08:39
|
quote: Originally posted by Yurekk
Koukám Rodiere že už máš v podpisu recenzi na Vanguard Všichni jsou zvědaví jaká ta hra bude jen ty už to víš
von uz vg dohral, urcite ti za nejakej rozumnej peniz proda save u finalniho bosse, vid cudlo ? |
lastfm |
|
|
erdisk
Moderator
342 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 01:38:37
|
quote: Originally posted by WanargiMort
Chtel jsem se zeptat , jestli se ve Vanguard objevi povolani podobne nejakemu Animal Tammer nebo Creature Handlerovi, ci tak neco?
Ranger može tamnúť na cca 40-75 sec ktorékoľvek zviera. Pomôže to v boji keď na Teba vyletia dva-tri potkany. Okrem toho, na lvl14 má možnosť raz za hodinu vykúzliť zviera, ktoré ho bude poslúchať, ale zmizne asi za 10 min. (lvl má taký ako Ty) Neviem ako je to na vyšších leveloch.
Inak Ranger je celkom fajn class tak trošku na všetko a na nič. Môže byť slušný DD (stance, dual wield), CC (spomalenie, root, proti zvieratám aj tame) a presadí sa aj solo (stance na defense, druhá dýka na parry, útok z diaľky a kitting, pomoc zvierat)
Len neviem či stále nenaimplementovali assemble recepty na výrobu vecí z forage (mali by sa dať robiť šípy a pod.), alebo len ja som neschopný ich zohnať. |
Edited by - erdisk on 12/01/2007 01:46:44 |
|
|
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 10:44:26
|
Disciple: hodne zajimave vypadajici healer, prozatim bezkonkurencne nejtezssi 1 lev - neni sam schopen skoro nic zabit (pri zabijeni 8 brouku na quest jsem 8x zhebnul :) a 4sec heal co ma nejde poradne castit kdyz do tebe neco mlati. Ovsem pak prijde 2 lev a dostane UBER specky. Specialne ta jedna co jde pouzit jako starter nebo bridge a da dmg offensive targetu a HOT na defensive target je uber - nahle jde zabit cokoliv a navic mam porad full HP :)
btw: skusil jsem ho zacit za half elfa a ta jejich startovaci lokace je drsna :)) jsem se skoro dival jestli nehraju za dark elfa :D .... akorat jsem tam teda nenasel zadny trenery - takze disciple tam proste zacit hrat nejde. |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 15:43:28
|
hehe lol, paladin jedna z nejoblibenejsich class obecne ve vsech mmorpg a tak malo lidi ? ze by zapracovalo wow ? :) |
lastfm |
|
|
†… Havran …†
Average Member
1962 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 16:33:55
|
jakej je hlavni rozdil mezi sorcem a psionic? |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 16:40:15
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
jakej je hlavni rozdil mezi sorcem a psionic?
Sorc - casterskej damage dealer (single, ae) Psik - caster s cc abilitama (s moznosti focusnout se na dealovani damage)
|
|
|
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 13/01/2007 : 11:55:01
|
Shaman - ze zacatku to jde pomalu ale uz od 6-8 lev je to docela narez... spell cast speed buff -20% casting time, HP buff, Energy buff, instacast stun, root, movement speed buff 30%....
V buffech jsem zatim lepsi char nepotkal - buffy ma na 1hod (run buff 30min). Instacast stun je fajn. Root ujde (ale ma 3sec cast) hlavni nuke ma v sobe i debuff na svuj dmg, ma DoT... Healy ma zatim 2 - 1.5 a 3sec (jeste vcera to bylo 2 a 4). Pozdejs dostane wardy. Nema pry zadne group healy.
Vypada to jako primarni buff/debuff char s slusnym CC a v pohode na solo. |
|
|
Rodier
Moderator
4328 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 00:09:03
|
quote: Originally posted by Rashaverak
quote: Originally posted by Yurekk
Koukám Rodiere že už máš v podpisu recenzi na Vanguard Všichni jsou zvědaví jaká ta hra bude jen ty už to víš
von uz vg dohral, urcite ti za nejakej rozumnej peniz proda save u finalniho bosse, vid cudlo ?
|
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
|
|
Threepio
nic
126 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 13:54:12
|
Premejslim kterej char bude jakozto primary healer na vyssich lvlech, protoze zatim mam s BM pocit ze je to hrozne easy :) ( lvl 13 ), kdyz jdem dungac a lidi nejsou uplny lamky, takze se zabiji max 2-3 mobi naraz tak v podstate neni ani zadnej brutalni heal potreba, dam za boj max 3-5 healu , diky hp->mana konverzi mam stale plno many a to mam este hozenej link na redirect dmg na tanka. Takze, jak jsou na tom ostatni healer classy s manou/hp? dochazi v delsich bojich nebo ne? Klidne do toho pocitejte i buffy od ostatnich class. |
Tak trosku...klokan |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 15/01/2007 : 14:41:44
|
quote: Originally posted by Threepio
Premejslim kterej char bude jakozto primary healer na vyssich lvlech, protoze zatim mam s BM pocit ze je to hrozne easy :) ( lvl 13 ), kdyz jdem dungac a lidi nejsou uplny lamky, takze se zabiji max 2-3 mobi naraz tak v podstate neni ani zadnej brutalni heal potreba, dam za boj max 3-5 healu , diky hp->mana konverzi mam stale plno many a to mam este hozenej link na redirect dmg na tanka. Takze, jak jsou na tom ostatni healer classy s manou/hp? dochazi v delsich bojich nebo ne? Klidne do toho pocitejte i buffy od ostatnich class.
Ja muzu porovnavat jen BM s clericem.
Cleric je fajn melee damage dealer, co celkem dost vydrzi; kdyz se veci hodne kazi tak hodi bublinu, u ktere je nevyhoda, ze pak nemuze castit, bohuzel nemuze na nej skrz bublinu castit ani nikdo jinej. Pokud zbytecne nededckuje, ale pouze mlati z endurance, kazdych 20 sec melee replenishne manu, obcas hodi hot ci osobni hit barrieru tak muze vydrzet s manou docela dlouho. Je to zvlastni, ale cleric mi prijde skvelej sekundarni healer.
BM imho dava nejvetsi single healy ve hre (na kazdem svem levelu healuji singlem tak za 80 - 100 procent hp (group membera) pri existenci peti blood unitu a heal stance) a over time imho vyhealuje taky nejvic (mikromanagement).
Plati za to light armorem, casterskyma hp (dostal taky nerf v poslednim nebo predposlednim patchi) a nerfnuli mu damage o 30 procent. |
Edited by - VT on 15/01/2007 14:45:13 |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 06:36:22
|
quote: Originally posted by Van Tassel BM imho dava nejvetsi single healy ve hre (na kazdem svem levelu healuji singlem tak za 80 - 100 procent hp (group membera) pri existenci peti blood unitu a heal stance)
Tak po dnesnim nerfu to uz zase neplati ... BM je asi nejvic ponerfovanej class ...
1677 - Blood Mage - Infuse Health now get 2% increase instead of a 3% increase per level of Blood Union - Blood Mage - Infuse Health no longer scales - Blood Mage - Blood Gift now has more upgrades and the level progression has changed - Blood Mage - Blood Gift now get 2% increase instead of a 3% increase per level of Blood Union
+ dalsi redukce damage (ta 30 procentni asi nestacila ..) - Blood Mage - Reduced the damage of Despoil but increased the health returned base ratio and growth per level of Blood Union
|
Edited by - VT on 16/01/2007 06:39:08 |
|
|
Little
Moderator
2901 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 07:22:24
|
quote: Originally posted by Van Tassel Tak po dnesnim nerfu to uz zase neplati ... BM je asi nejvic ponerfovanej class ...
1677 - Blood Mage - Infuse Health now get 2% increase instead of a 3% increase per level of Blood Union - Blood Mage - Infuse Health no longer scales - Blood Mage - Blood Gift now has more upgrades and the level progression has changed - Blood Mage - Blood Gift now get 2% increase instead of a 3% increase per level of Blood Union
+ dalsi redukce damage (ta 30 procentni asi nestacila ..) - Blood Mage - Reduced the damage of Despoil but increased the health returned base ratio and growth per level of Blood Union
No ja vcera rozjel BM (pred tim sem jel shamana) pro duo s bardem a nemuzu si ho vynachvalit, shaman je proti nemu chudy pribuzny (ackoliv v medium armoru se stitem). To co sme za jeden den delali ve dvou (bard + shaman) sem udelal za 2,5 hodiny na solo.
Na to, ze je to healing class ma dmg vic nez dobrou (v porovnani se shamanem) ale pripominam, ze zatim na low lvlu (9). A co se healingu tyce, tak se shamanem sem mel docela problemy s manou, s BM sem vcera uhealoval Barda proti dvoum mobum 4 a 3 tecky o lvl vys najednou naprosto bez problemu.
Ale mam k BM dotaz. Kdyz sem pouzil pact na rozlozeni dmg (coz mi zatim neprijde jako rozumny protoze nemam zatim zrovna velky HP pool oproti kolegovi Bardovi) tak pokud Bard dostaval dmg ja sem nedostal ani 1 dmg a najednou asi u desatyho moba sem zacal dostavat cocku jak blazen aniz by do me nekdo mlatil, je ten pact bugly?
EDIT: btw jestli se mi zda ted BM jako docela silna support class, nechtel bych videt co delal pred nerfem. |
"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
|
Edited by - Little on 16/01/2007 07:23:01 |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 07:24:32
|
quote: Originally posted by Little EDIT: btw jestli se mi zda ted BM jako docela silna support class, nechtel bych videt co delal pred nerfem.
Na levelu 16 delal pred nerfem damage 230 - 240 (Despoil 2), po prvnim nerfu pred tydnem uz jen 170 a po dnesnim nerfu dela damage 100. Ano 100 ...
Resp. Despoil 2 vubec nefunguje, nema zadny effekt. Nemluve o healech, ktere jsou taky vyrazne mensi a zerou treba 900 many ... Dot snizili BM o 90 procent ... No proste je ted nehratelny (muze ted jen mlatit tyci (u ktere mi zmenili grafiku, sic ...). |
Edited by - VT on 16/01/2007 07:28:50 |
|
|
Little
Moderator
2901 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 07:35:48
|
quote: Originally posted by Van Tassel Na levelu 16 delal pred nerfem damage 230 - 240 (Despoil 2), po prvnim nerfu pred tydnem uz jen 170 a po dnesnim nerfu dela damage 100. Ano 100 ...
Resp. Despoil 2 vubec nefunguje, nema zadny effekt. Nemluve o healech, ktere jsou taky vyrazne mensi a zerou treba 900 many ... Dot snizili BM o 90 procent ... No proste je ted nehratelny (muze ted jen mlatit tyci (u ktere mi zmenili grafiku, sic ...).
No ono pokud vemu, ze je charakterizovan jako healing class, neocekavam od nej nejakou super dmg jako treba u sorcky. Vice mene dotku s despoilem mam jen na udelani bodiku pro lepsi healy (u tuzsich mobu samozrejme). A pokud vemu ze Despoil neni jen dmg, ale zaroven i heal ani bych necekal aby delal nejakou zavratnou dmg.
Co se many tyce nevim, rikam vcera sem dodelal za den teprve lvl 9 ale heal me stoji asi 39 many tak nevim, ale jestli to na lvlu 16 bude 900 tak to abych zacal shanet equip :D |
"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
|
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 08:52:45
|
quote: Originally posted by Little No ono pokud vemu, ze je charakterizovan jako healing class, neocekavam od nej nejakou super dmg jako treba u sorcky. Vice mene dotku s despoilem mam jen na udelani bodiku pro lepsi healy (u tuzsich mobu samozrejme). A pokud vemu ze Despoil neni jen dmg, ale zaroven i heal ani bych necekal aby delal nejakou zavratnou dmg.
Co se many tyce nevim, rikam vcera sem dodelal za den teprve lvl 9 ale heal me stoji asi 39 many tak nevim, ale jestli to na lvlu 16 bude 900 tak to abych zacal shanet equip :D
Vanguard nema clasicke heal classy. Jsou to hybridi. Heal je zde bran jako utilita, castri maji jako utility instantni damage, cc, silne doty.
Napr. cleric ma plate, je to sekundarni meleer a v tuto chvili dela asi dvojnasobny damage oproti BM, ktery je v clothu a ma asi o 40 procent mene hp, zaroven z techto hp healuje.
Je to imho bug. Nemuzu preci na levelu 16 delat damage 100 (pricemz pred tydnem to bylo 250), to uz je pak lepsi kdyz budu mlatit tyckou.
|
|
|
Kaz
Moderator
901 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 08:56:57
|
nestezuj si, me taky dela pet totalni socko dmg |
EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen R.I.P. Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 08:59:06
|
quote: Originally posted by Kaz
nestezuj si, me taky dela pet totalni socko dmg
Jenze ja z toho damage delam healy a zaroven by mi mel pomoci prezit agro, pac jsem jako jediny z healeru v clothu ... taky jako jediny nemam zadnou emergency abilitu (Life Husk zase nejak zmrsili).
edit: Kdyz jsem BMG dnes rano zkousel na o sedm levelu nizsiho sedeho dvoj dotaka, tak jsem na nej malem umrel - vsechny ability a spelly mam nerfnute o 50 - 90 (plus puvodni 30 procentni nerf), nebo vubec nefunguji a pokud funguji tak mi seberou veskerou manu (klasicky heal muzu dat jen JEDEN). No proste to bude asi bugnuty, neprijde mi to normalni ) To by BMG nikdo nehral ...
|
Edited by - VT on 16/01/2007 09:03:01 |
|
|
Kaz
Moderator
901 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 09:03:58
|
no a necruv pet jako offensive castera by mel taky delat dmg ne?
lvl 19 vs sedy krokous, hadam jsou tam lvl kolem 11
na lvl 34 dela o 10dmg vic
doufam ze to jeste nejak upravi nez to vyleze
|
EQ2: Morigu <Pohodari> Fae |Conjuror| Nagafen R.I.P. Vanguard: Kazgoroth <MdK> Dark Elf |Necromancer| Gelenia EQ2: Kazgoroth <MdK> Erudite |Warlock| Runnyeye |
|
|
Noe
Moderator
2217 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 09:05:03
|
quote: Originally posted by Van Tassel Na levelu 16 delal pred nerfem damage 230 - 240 (Despoil 2), po prvnim nerfu pred tydnem uz jen 170 a po dnesnim nerfu dela damage 100. Ano 100 ...
Na to že jako cleric dávám na 17 levelu meele damage cca 50-70 a Anathemou (DD) za cca 80-100 oproti stejným lev. mobům mě přijde ta damage OK. U healů za 900 many jde určitě o chybu ... mě když změnili clerika tak mu meele specka brala třeba celou enduranci ... pak to opravili. |
Noe
|
Edited by - Noe on 16/01/2007 09:07:50 |
|
|
brutus
Average Member
1833 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 09:25:42
|
BMG pak skusim - ale je pravda ze i po tom 30% nerfu delal radove vic dmg nez jakejkoliv healer class - a navic se pri tom udrzoval na full HP.
Shaman: dokazal zabit cca totez jako BLM, ale musel u toho stun/snare/kite a koncil pravidelne bez many s pulkou HP.... a za 3x tak dlouhou dobu
Disciple: zabil, koncil s full HP, ale trvalo mu to jeste dyl nez samanovi (btw podle patch notes snad disiple dostal pridano HtH na uroven monka takze by aspon autoattackem mohl delat nejakej dmg)
Cleric - nevim ten mne nejak nebavi :)
Pokud hodlaj nejak normalizovat dmg v ramci archetypu tak musi BMG dostat silene na prdel - nebo vsichni ostatni desnej boost :) Je jasny ze budou rozdily ale neni normalni aby helaer class daval dmg jako sorc a jeste se u toho mimochodem tankoval :D Neznam cisla jak to udelali ale:
- Blood Mage - Reduced the damage of Despoil but increased the health returned base ratio and growth per level of Blood Union
tohle mne prijde jako spravna cesta.
|
|
|
Threepio
nic
126 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 10:42:36
|
Btw pouzivate nekdo u BM tu heal nebo normal stanci na neco jinyho nez presun mezi bojema? Prislo ze jediny efektivni vyuziti ma ta dmg stance, protoze despoil se pocita jako dmg kouzlo, tzn si s nim v dmg stance doplnim cca 2x tolik hp nez v heal, max switchnu do heal stance kdyz mam na mobovi 5 bu a dam aoe heal, a i tam je to spis pro pocit. Prinos +healu z 5xbu je v podstate nulovej, kdyz sem v heal stanci (14lvl) tak bez jakyhokoliv bodu bu dam heal za 643 a s 5ti bu dam za 705 (heal na ally), u aoe healu to dela asi 40hp rozdil, takze tohle nepocituju jako jakejkoliv nerf. To prekopani despoilu taky nebude takovej problem, nicmene uvidime, protoze zatim to kouzlo ma dat dmg a tolik dmg kolik da dostanes jako heal, takze doufam tedy ze zmene upravili i tooltip. Vcera jsme opet lamili v hive, a diky shamanovi v grp a jeho buffum a self buffum jsem byl schopen pres despoil v dmg forme tankovat 5teckovyho moba, docela me to pobavilo, jen to chce peclive koukat na manu, jakmile dojde je clovek mrtvej :)) Ale musim rict ze me BM bavi cim dal vic, ma zajimavejsi buffy se stoupajicima lvlama, brzo budou symbionti, umi ress a ress stone, takze i kdyz umre este se s tim da neco delat, bude za par lvlu summon, a hlavne to neni generic healer, co macka 5 tlacitek, ale ma smysl peclive mikrovat hp->mana, protoze pak je maximalne efektivni, a zaroven je schopen dat nezanedbatelnou dmg, a este stiha halovat partu. |
Tak trosku...klokan |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 10:49:33
|
quote: Originally posted by brutus
BMG pak skusim - ale je pravda ze i po tom 30% nerfu delal radove vic dmg nez jakejkoliv healer class - a navic se pri tom udrzoval na full HP.
- Blood Mage - Reduced the damage of Despoil but increased the health returned base ratio and growth per level of Blood Union
tohle mne prijde jako spravna cesta.
Ta redukce je 50 procentni + 30 procent predchozi damage. To je neunosne. Vetsi damage delam kdyz mlatim nozem nebo tyci a healuju se klasickym singlem.
Urcite s tim jeste hnou. |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 16/01/2007 : 10:57:05
|
quote: Originally posted by Threepio
Btw pouzivate nekdo u BM tu heal nebo normal stanci na neco jinyho nez presun mezi bojema?
Vetsinu castenej veci delam pouze pres makra na zmenu stance.
Neumim si predstavit, ze bych ostatni healoval v jine nez v heal stanci a damage, ze bych delal v necem jinem nez Gelanii ...
quote:
Prinos +healu z 5xbu je v podstate nulovej,
Naopak byl tak obrovsky, ze jsem v heal stanci a s 5 bu healoval asi za 1000 hp, takze nam to zase brutalne nerfli ...
quote:
To prekopani despoilu taky nebude takovej problem, nicmene uvidime, protoze zatim to kouzlo ma dat dmg a tolik dmg kolik da dostanes jako heal, takze doufam tedy ze zmene upravili i tooltip.
Despoil v tuto chvili nefunguje. Za posledni tyden dostal 75 procentni nerf v damage a 50 procentni bonus v hp, ktere dostanes (ted je to na 150%).
quote:
Vcera jsme opet lamili v hive, a diky shamanovi v grp a jeho buffum a self buffum jsem byl schopen pres despoil v dmg forme tankovat
Bohuzel vcera neni dneska a dneska je BM uplne jiny class ...
quote:
Ale musim rict ze me BM bavi cim dal vic, ma zajimavejsi buffy se stoupajicima lvlama, brzo budou symbionti,
Zkus si ho zahrat po nocnim patchi, ja tu chybu udelal a zkazil jsem si cely den ....
|
|
|
Topic |
|