Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Hellgate: London
 Hellgate London - General
 Draznar's Crafting and Mods Guide
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic   

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 26/10/2007 :  10:47:30  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Crafting and Mods Guide

Well I have started a trend of writing Crafting FAQ and Guides. Guess it is time to start another. Please start posting questions and/or answers and are start compiling a guide.

Analyzing Items

Many items can have unknown enhancements. To identify these unknown mysterious and awesome powers of this item, you’ll need to use an Analyzer. Right-click and hold on the unidentified item and choose the Analyze option from the radial menu (Magnify Glass). Analyzers are single-use devices, so stock-up.

Item Quality

The different item colors in Hellgate: London represent the item's quality and rarity. Item quality ranges from Standard items which have no special properties or modifications, right through to the powerful Unique items, which are infused with many potent attributes to unleash upon the legions of Hell.

White - Standard Items
Green - Enhanced Items (1 star)
Blue - Rare Items (2 star)
Orange - Legendary Items (3 star)
Yellow - Unique Items (5 star)

Mods

Mods are items that are used to alter the effects of certain types of equipment. (Currently can only be applied to weapons. Future updates may allow Mods to be applied to other equipment.) Items that have Mod slots are easily identified when you place your mouse cursor over them in your inventory. The icons that appear at the bottom of the ID panel show what types and how many Mods can be placed in the item. Each Mod has a range of Item levels it can be placed on. Examine the weapon level and compare against the desired Mod.

Type of Mods

* Ammo
* Battery
* Fuel
* Relic
* Rocket
* Tech

Type of Mods

The below list are the possible type of mods the different weapons types can take. Which ones and how many is randomly determined. (Note not all weapon types can use all the mods listed.)

* Templar Swords: Battery, Fuel, Relic
* Cabalist Focus Weapons: Relic
* Cabalist Rifles: Battery, Fuel, Relic?
* Cabalist Pistols: Fuel, Relic, Rocket, Tech
* Hunter Pistols: Fuel, Relic, Rocket
* Hunter Rifles: Ammo, Battery, Fuel, Relic, Tech
* Hunter Rocket Launcher: Battery, Fuel, Relic, Rocket, Tech
* Hunter Sniper Rifles: Ammo, Battery, Fuel, Tech

Descriptions of Mods Effects

See Siphon's Mod Effects and Information or LeonFox's List of Mods and their Function (Needs to be reposted) for more information.

Placing Mods

1. Pick up the mod from the Inventory screen. Items that can be modified by that type of Mod will be highlighted in green. Drop the Mod onto the desired item.
2. Right-click and selecting the examine option will open the Modification Panel for that item. Mods that can be attached to the examined item will be highlighted in green. Drop the desired Mod onto the item.

NOTE: Mods placed into items can only be removed at a cost, so choose wisely!

Removing Mods

Mod can be removed through the Delux De-modificator for a fee. This will remove all Mods from the items.

Dismantling Items into Components

Many items can be broken down into components. Right-click on the item and select the Screw icon (Dismantle). The item will be dismantled and any component parts will be in your inventory. Dismantling any “Enhanced” or higher quality item can yield “rare”-quality scrap. These components can be used by Cradtsmen, Automated Upgrade Devices, & Augmentrex 3000, to make or enhance your equipment. as a safety measure, you will not be able to dismantle items with modifications attached. You will need to use the Delux De-modificator first. Note items can not be restored after dismantling.

* Item - Most common results
* Cabalist armor/weapons - Runic Fragments
* Hunter armor/weapons -
* Templar armor/weapons -
* Ammo -
* Battery -
* Fuel - Runic Fragments
* Relic -
* Rocket - Blessed Shards
* Tech -

Craftsmen

Craftsmen can usually be found in stations and are easily identified on the Automap by the C icon. Once a Craftsman has been accessed, a list of the items they can create appears on the left side of the screen. Items found on the Craftsman's list require a specific number of different base components to create. Placing the appropriate amount of these base components into the central receptacle will allow for that creation of that item.

Blueprints

Blueprints are items that can be used to manufacture items. You do not need to visit a Craftsmen. Right click to use. BUG: Will not work after logging out, so use them right away.

Augmentrex 3000

The Augmentrex 3000 is a device that can imbue items (including Mods) with extra enhancements for a reconfiguration fee. The amount of Palladium charged for this process depends upon the existing level of the item and the rarity of the enhancement requested (Common, Rare, Legendary). The enhancement gained is randomly chosen. An item can have up to 5 different enhancements. Thus you can only augment an item 3 times if it already had 2 enhancements. After accessing the Augmentrex 3000, simply place the item to be enhanced into it and then select one of the available options.

Nano Forge

The Nano Forge can be used to add a higher level of quality to an item in exchange for specific salvaged components. This will increase the basic effects and enhancements on the item. After accessing the Nano Forge, the item to be upgraded is placed into the device. A list of components appears that are required to complete the process. Placing the requested resources into the Nano Forge and activating it completes the upgrade. Remember that items have stat requirements and this will increase when you upgrade an item, thus you may not be able to upgrade the item, since you would not be able to use it.

* Much of this information is from the user manual

Edited by - spajdr on 26/10/2007 19:04:42

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 28/10/2007 :  20:12:07  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Info i pro nás pouze česky mluvící :)
copy/paste ze zdroje www.hellgate.cz

Věci a jejich vylepšování

Věci můžete koupit ve stanici v obchodě nebo najít v boji. Sbírají se pomocí klávesy F a naskáčou vám do inventáře. Inventář se otvírá klávesou I.

Věci se dají rozdělit na výstroj, zbraně, mody a drobné spotřební.
Kvality věcí

Věci jsou různé kvality, což se pozná podle barvy názvů i barvy orámování v obchodě nebo v inventáři.

* Bílé - normální věc, vždycky má stejné vlastnosti
* Zelená - enhanced, vylepšená, má nějaké náhodné lepší vlastnosti
* Modrá - rare, vzácná, má více přidaných vlastností
* Zlatá/oranžová - legendary, má několik vlastností, které se jinak nevyskytují nebo jsou silnější
* Žlutá - unikátní, bývají i pojmenované.
* Červené - questové věci

Omezení použitelnosti
Věci jsou použitelné vždy pouze pro jednu kastu - templáři, lovci, kabalisti. Pokud má věc červený rámeček, nemůže ji vaše postava použít. Avšak i tyto věci sbírejte, hodí se na craftování (viz níže)
Analyzer aneb identifikace věcí

Když najdete věc lepší než bílou, je na ní červený otazníček. Taková věc se musí identifikovat. Pro identifikaci je potřeba tzv Analyzer, který je třeba koupit nebo najít (na počátku hry máte 3 v inventáři). Identifikovat můžete buď tak, že pravým klikem aktivujete analyzer a levým kliknete na věc, nebo pravým klikem na věc se objeví kruhové menu a tam vidíte ikonku lupy - to je analyzer, držte myší ucho stisknuté a najeďte na lupu. Analyzer je funkční jen když ho máte v inventáři!

Průzkum vlastností zbraní
Vlastnosti věcí v inventáři i v obchodě zjistíte, když na ně najedete pomocí myši. U brnění to stačí, u zbraní je potřeba podívat se na to podrobněji. U zbraně je velké číslo, které však neudává škodu ale celkovou kvalitu zbraně, která může zahrnovat škodu, kadenci, plošný účinek, modifikace apod. Pokud to chcete vědět přesně, pravým klikem na zbrani aktivujte kruhové menu a klikněte na ozubené kolo uprostřed. Tím se objeví detailní obrazovka, kde jsou všechny vlastnosti rozepsány.

Vylepšování věcí
Věci můžete vylepšovat několik způsoby:
1. vkládání modů (viz mody) do zbraní.

Otvory pro mody mají jen zbraně. Mod musí být příslušného typu a musí odpovídat úrovni věci. Mody se dají vložit do zbraně, když je v inventáři nebo v aktivním zbraňovém slotu. Počet a druh otvorů (slotů) pro mody je náhodný. Když máte otevřenou podrobnou obrazovku pro zbraň (pravý myší klik na střed menu - ozubené kolo), jsou mody v inventáři, které jsou použitelné, vysvíceny zeleně.

Typy modů a jejich ikonky ve zbrani:
* Ammo - zásobník
* Battery - šikmý obdélník
* Fuel - váleček se zesílenými konci
* Relic - pentagram v kruhu
* Rocket - raketka
* Tech - ozubené kolo

Mody mohou být ze zbraně odstraněny ve stanicích pomocí De-modifikátoru ale stojí to peníze. O mody ani o zbraň nepřijdete.

Augmentrex - vylepšování za peníze
Je to mašinka většinou poblíž obchodníka ve stanici, která umožní přidat další vlastnost (modifikátor) na věc za peníze. Původní vlastnosti věci se nemění, pouze se přidá další. Můžete to opakovat několikrát. Počet přidaných modifikací je omezený. Podle toho, kolik máte peněz, můžete zvolit, jak kvalitní druh modifikace chcete přidat.

Nano forge - craftování z odpadu
Nano forge je další mašinka,která vylepšuje věci - zvyšuje jejich základní vlastnosti, např škodu u zbraně. Pro craftování potřebujete materiály, které získáte postupně tak, že nalezené nepotřebné věci rozmontujete.

Sbírejte všechno co najdete, i to, co vaše postava nemůže použít, a pak v inventáři pravým klikem na věc vyvolejte kruhové menu a najeďte na ikonku šroubu a objeví se dialogové okno, jestli potvrzujete demontáž, levým klikem potvrďte. V inventáři se vám začnou dělat různé hromádky odpadu.
(Pozn: některé věci jsou takové šmejdy, že se ani na šrotování nehodí, ty hoďte přímo do koše v menu.)

Jak craftovat: kliknete na zelenou bublinu u Nano forge, vložíte věc do okna a objeví se požadavky na materiál. Vložte tam celý balík, odebere se jen potřebné množství, o nic nepřijdete. A klik na upgrade.
Questové věci

Většinu dostanete za úkol něco přinést, a tak jdete a zabijete pár potvor, a z nich začnou padat nějaké nechutnosti jako shnilé ucho nebo drápy nebo kusy střev, tak to posbírejte a při návratu do stanice to při splnění questu z inventáře zmizí.
Drobné věci

Např teleporty, různé obranné udělátka, medipaky, mana apod, se dají jednak najít, jednak koupit. Medipaky je dobré namapovat na horkou klávesu, na počátku je máte na jedničce. Dělá se to tak, že myší táhnete věc z inventáře na příslušnou hot klávesu. Ale nemusíte to dělat. Pokud je máte v inventáři, při hře se příslušné věcičky nabízejí na klávesu CTRL když je potřebujete.
Skladování věcí

Věci můžete nosit v inventáři, a když už máte spoustu úlovků, které si chcete schovat, nebo mody, které by se mohly hodit, můžete použít úschovnu - váš soukromý trezorek. Úschovna vypadá jako stěna v nádražní úschovně a když na to kliknete, objeví se další místo pro inventář v levém panelu.


Noe


Edited by - Noe on 28/10/2007 20:12:55
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic   
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000