Author |
Topic  |
|
Ilrede
Starting Member
10 Posts |
Posted - 29/07/2013 : 19:26:59
|
http://www.havenandhearth.com/portal
Niekde som čítal, že typ hry je craf based survival game. Začínate len v základnom oblečení v svete, kde možete prakticky "všetko". Veci sa učíte tým, že ich postupne objavujete. Prakticky všetko v hernom svete sa dá vyrobiť, samozrejme okrem pár vecí, ktoré sa dajú získať napr. zberom, rybolovom a pod. Klasické NPC v hre niesú, s výnimkou pár druhov zvierat, ktoré sa dajú loviť, alebo po skrotení chovať. Takže všetko čo v hre nájdete vybudované pochádza od hráčov. Hra vytvára len základný terén so surovinami, ako hlina, kameň a stromy, ktoré sa ale dajú aj pestovať.
Hra je oficiálne stále v alfa verzii (momentálne World 7 = 7. verzia sveta), ale prakticky je to plne hrateľné. V hre sú nejaké bugy, ale určite je v lepšom stave ako kopa iných hier v okamihu open bety.
Pár faktov: - hra je samozrejme komplet free. Je síce možnosť donate, ale nikto vás do toho nenúti a za podporu od vývojárov nič nedostanete, iba ak budete mať dobrý pocit že podporujete hru :)
- v hre je "perma" smrť. Dal som perma do úvodzoviek, pretože to nieje na 100% pravda. Ak vaša postava zomrie nejakým sposobom, tak nieje žiadny resurekt, proste vám zmizne zo zoznamu postáv. Nemožete si vytvoriť novú postavu s rovnakým menom, ale ak si vytvoríte novú postavu, tak sa može stať potomkom starej a zdediť časť jej vlastnosti a skúsenosti. To aké množstvo závisí na určitom nastavení rodičovskej postavy. Pre 99% hráčov v hre ale smrť znamená ztratu 95% vlastností a skúsenosti. Tak isto potomok zdedí majetok starej postavy, ak jej ešte nejaký zostal.
- hru hraje asi tak 500 ľudí z celého sveta. Najviac je asi rusov a američanov, ale zastúpenie je fakt celosvetové. Na Čecha ani Slováka som ale zatiaľ nenarazil.
- v hre nieje žiadna polícia, ani GM, ktorú by do sveta zasahovali. Vývojári zasahujú prakticky len v prípade, že niekto zneužije bug, ktorý zhadzuje server a pod. Pre porovnanie so známejšími hrami je to niečo ako hrať EVE v nula sektore, akurát v prostredí raného stredoveku. Hra ale nieje fantasy, skor simulátor stredoveku.
Dosť bolo textu, tu je promo video natočené jedným s hráčov: https://www.youtube.com/watch?v=K6fIyvNvpXU
|
|
| |
Ilrede
Starting Member
10 Posts |
Posted - 29/07/2013 : 19:41:09
|
Ešte som na niečo zabudol. Ak si budete chcieť hru vyskúšať, tak doporučujem alternatívneho klienta http://www.havenandhearth.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=14575
S tým základným sa síce dá hrať tiež (sám som tak hral viac ako mesiac), ale ten alternatívny je fakt oveľa lepší a dojem z hry je iný. |
 |
|
Azkaban
Moderator

1990 Posts |
Posted - 01/08/2013 : 13:58:54
|
Vypadá to zajímavě, asi to testnu. |
 |
|
Rashaverak
Senior Member