Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Připravované online hry
 Haven & Hearth
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Ilrede
Starting Member

10 Posts

Posted - 29/07/2013 :  19:26:59  Show Profile  Send Ilrede an ICQ Message Send Ilrede a Private Message  Reply with Quote
http://www.havenandhearth.com/portal

Niekde som čítal, že typ hry je craf based survival game. Začínate len v základnom oblečení v svete, kde možete prakticky "všetko". Veci sa učíte tým, že ich postupne objavujete. Prakticky všetko v hernom svete sa dá vyrobiť, samozrejme okrem pár vecí, ktoré sa dajú získať napr. zberom, rybolovom a pod. Klasické NPC v hre niesú, s výnimkou pár druhov zvierat, ktoré sa dajú loviť, alebo po skrotení chovať. Takže všetko čo v hre nájdete vybudované pochádza od hráčov. Hra vytvára len základný terén so surovinami, ako hlina, kameň a stromy, ktoré sa ale dajú aj pestovať.

Hra je oficiálne stále v alfa verzii (momentálne World 7 = 7. verzia sveta), ale prakticky je to plne hrateľné. V hre sú nejaké bugy, ale určite je v lepšom stave ako kopa iných hier v okamihu open bety.

Pár faktov:
- hra je samozrejme komplet free. Je síce možnosť donate, ale nikto vás do toho nenúti a za podporu od vývojárov nič nedostanete, iba ak budete mať dobrý pocit že podporujete hru :)

- v hre je "perma" smrť. Dal som perma do úvodzoviek, pretože to nieje na 100% pravda. Ak vaša postava zomrie nejakým sposobom, tak nieje žiadny resurekt, proste vám zmizne zo zoznamu postáv. Nemožete si vytvoriť novú postavu s rovnakým menom, ale ak si vytvoríte novú postavu, tak sa može stať potomkom starej a zdediť časť jej vlastnosti a skúsenosti. To aké množstvo závisí na určitom nastavení rodičovskej postavy. Pre 99% hráčov v hre ale smrť znamená ztratu 95% vlastností a skúsenosti. Tak isto potomok zdedí majetok starej postavy, ak jej ešte nejaký zostal.

- hru hraje asi tak 500 ľudí z celého sveta. Najviac je asi rusov a američanov, ale zastúpenie je fakt celosvetové. Na Čecha ani Slováka som ale zatiaľ nenarazil.

- v hre nieje žiadna polícia, ani GM, ktorú by do sveta zasahovali. Vývojári zasahujú prakticky len v prípade, že niekto zneužije bug, ktorý zhadzuje server a pod. Pre porovnanie so známejšími hrami je to niečo ako hrať EVE v nula sektore, akurát v prostredí raného stredoveku. Hra ale nieje fantasy, skor simulátor stredoveku.

Dosť bolo textu, tu je promo video natočené jedným s hráčov:
https://www.youtube.com/watch?v=K6fIyvNvpXU

Ilrede
Starting Member

10 Posts

Posted - 29/07/2013 :  19:41:09  Show Profile  Send Ilrede an ICQ Message Send Ilrede a Private Message  Reply with Quote
Ešte som na niečo zabudol. Ak si budete chcieť hru vyskúšať, tak doporučujem alternatívneho klienta http://www.havenandhearth.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=14575

S tým základným sa síce dá hrať tiež (sám som tak hral viac ako mesiac), ale ten alternatívny je fakt oveľa lepší a dojem z hry je iný.
Go to Top of Page

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 01/08/2013 :  13:58:54  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Vypadá to zajímavě, asi to testnu.
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 01/08/2013 :  16:10:05  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
neni to spise podobne wurmu ?

lastfm
Go to Top of Page

Ilrede
Starting Member

10 Posts

Posted - 05/08/2013 :  08:52:25  Show Profile  Send Ilrede an ICQ Message Send Ilrede a Private Message  Reply with Quote
Wurm som nehral, takže nemožem porovnávať.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000