Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vanguard
 Vanguard General
 Na jakem HW budete hrat 2?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 17/01/2007 :  11:49:47  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spajdr

No i kdyby killer NIC někdo chtěl, tak prostě v Evropě není ani kus
Než se to k nám dostane, tak bude cena poloviční tipuju.

diky bohu za to, aspon vyrobce vytahne prachy z hloupejch amiku ne od evropanu ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 17/01/2007 :  14:09:40  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
este tady zopakuju otazku pac na ni nikdo neodpovedel tak mozna jste si jen nevsimli protoze koukam odbornik je tu skoro kazdy :)

gf 8800 gtx a core 2 duo 6300@2.8 pripadne 3ghz je to dobra kombinace nebo je procik moc slabej ? a myslite ze nova atina (tusim r600 ?) nejak vyrazne prevalcuje 8800 ?

lastfm

Edited by - Rashaverak on 17/01/2007 14:10:35
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 17/01/2007 :  14:42:37  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

este tady zopakuju otazku pac na ni nikdo neodpovedel tak mozna jste si jen nevsimli protoze koukam odbornik je tu skoro kazdy :)

gf 8800 gtx a core 2 duo 6300@2.8 pripadne 3ghz je to dobra kombinace nebo je procik moc slabej ? a myslite ze nova atina (tusim r600 ?) nejak vyrazne prevalcuje 8800 ?

Procík je tak akorát, pokud pojedeš od 1600x1200 tak ti cpu nebude brzdit grafiku vůbec. R600 podle testu co jsem viděl (ale jestli kartu fakt mají fyzicky, nikdo neví) vypadala že byla rychlejší o 15-20 procent, nebo více, ale to byly rozlišení nad 1900x1200 a fps i tak nebyly nad 20. Stejně R600 tu bude až za dva měsíce, tak šup do Nvidia
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 17/01/2007 :  18:31:22  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Co se ještě týče Killer NIC síťovky, tak zde se dá dočíst
http://killernic.com/forums/showpost.php?p=1533&postcount=11

že při hraní Everquest II se prakticky vytratí poškubávání při pohybu, což je u Everquest II dost časté.
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 17/01/2007 :  20:48:42  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:

že při hraní Everquest II se prakticky vytratí poškubávání při pohybu, což je u Everquest II dost časté.

IMHO je to naprosta broskvovina - pouzivaj akorat nejakej spotvorenej newspeak aby presvedcili lidi ke koupy predrazeny sitovky.
Nikdo mne nepresvedci, ze slabe misto komunikace PC-modem(adsl/kabelovy/jiny)-provider-iternet-server je v PC.

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 17/01/2007 :  21:16:21  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
co se tyce ty sitovky no ona pracuje s nejakym tim nastavenim ohledne cpu..coz ma v ovladacich kazda lepsi sitovka (nastavit payload zda se ma zamerit na zatizeni cpu nebo zda rychlejsi spojeni..)

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 18/01/2007 :  07:40:17  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brutus

quote:

IMHO je to naprosta broskvovina - pouzivaj akorat nejakej spotvorenej newspeak aby presvedcili lidi ke koupy predrazeny sitovky.
Nikdo mne nepresvedci, ze slabe misto komunikace PC-modem(adsl/kabelovy/jiny)-provider-iternet-server je v PC.

No jelikož chci mít co nejlepší hraní MMORPG her, tak stejně do toho půjdu ale nikoho s tím přesvědčovat nebudu ať si to koupí, kdyby byl rozdíl fakt znatelný :)
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 18/01/2007 :  07:45:18  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rodier

co se tyce ty sitovky no ona pracuje s nejakym tim nastavenim ohledne cpu..coz ma v ovladacich kazda lepsi sitovka (nastavit payload zda se ma zamerit na zatizeni cpu nebo zda rychlejsi spojeni..)

No jenomže tady se o to všechno stará síťovka, nezatěžuje prostě cpu vůbec. Má vlastní NPU (network processing unit). Takže všechno dělá sama a zrychluje pingy a snižuje stuttering

EDIT.: Kdyby někdo měl zájem, tak mám týpka z USA co by to za 290 dolarů včetně poštovného i daně pošle do ČR :)

Edited by - spajdr on 18/01/2007 07:50:26
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/01/2007 :  08:15:37  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Já taky nikoho nepřesvědčuju, když si kolem toho nezjistí více. Pokud hraješ ty 3 hry, které k tomu přikládají v bundle, tak tam mírný nárůst frame rate máš.

ale to sis asi nastudoval
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2865&p=1

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 18/01/2007 :  08:54:15  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
o fps se tady ale nebavím.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/01/2007 :  09:28:27  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
aha a o čem? Dobře, upravíme slovíčka a bavíš se o tom, jak moc fps skáčí či neskáčí.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 18/01/2007 :  09:36:44  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
píšu to výše, snižuje stuttering, zlepšuje pingy, fps mě tak nezajímají, ale myslím že i průměrné fps to zlepšuje, aspoň v pár recenzích tomu tak bylo. Když je tu možnost hrát plynuleji, tak do toho půjdu, peníze jsou

A ještě nějaké info o kartě
http://killernic.com/forums/showpost.php?p=1511&postcount=3

Edited by - spajdr on 18/01/2007 09:43:25
Go to Top of Page

Murdy
New Member

Murdy2

285 Posts

Posted - 24/01/2007 :  00:28:45  Show Profile  Visit Murdy's Homepage Send Murdy a Private Message  Reply with Quote
quote:

píšu to výše, snižuje stuttering, zlepšuje pingy, fps mě tak nezajímají, ale myslím že i průměrné fps to zlepšuje, aspoň v pár recenzích tomu tak bylo. Když je tu možnost hrát plynuleji, tak do toho půjdu, peníze jsou

A ještě nějaké info o kartě
http://killernic.com/forums/showpost.php?p=1511&postcount=3

lol,no já teda nevim,ale dát kolem 6ti táců za lepší ping,to je na mě trochu moc.Co ta karta umí tak skvělýho,a jaký tak složitý výrobní procesy jsou u ní využitý,že je cena nasazená na 250 doláčů????
Za ty prachy sem koupil Profi Soundblaster,a ta karta je celkem slušný malý domácí studio,co umí tohle? VELKÝ HOVNO :D
No,kdo chce narvat 6 táců zlodějům který si mnou ruce jak jsou lidi blbý,do toho ! :) ale pro mě je to na síťovku přeci jen dost nadsazená cena.

http://soundcloud.com/unvorsum
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 24/01/2007 :  07:09:47  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Nejde jenom o ping, stačí si pročíst recenze jaký to má přesně efekt, už jsem to tady několikrát zmiňoval, do 14 dnů se bude karta prodávat i v Evropě, tak uvidíme jakou nasadí cenu, to že je karta dražší je asi hlavně proto, že to není nějaká masová výrobní záležitost. Pokud chceš maximální požitek z hraní online her, tak si koupíš co je, než to vrážet do nějaké protivné baby například , kde se ti ty prachy navíc už nikdy nevrátí
Kdyby někdo konkuroval Bigfoot, tak by asi cena byla jiná, ale je někdo takový? kdyby nebyla ATI ale třeba jenom NVIDIA, tak kdo ví jaké by byly ceny karet. Není konkurence, není důvod snižovat ceny. To že někomu přijde 6000Kč moc, je jeho problém, já mám grafiku za 16500Kč a to je zajímavé že ohledně toho nikdo neremcá a že by to zase bylo nějaké dělo se taky říct nedá,
By měli udělat i verze Killer NIC pro servery, myslím že by to prospělo nám všem , uvažují o tom, ale né v dohledné době, asi nejsou lowe, každý je pomlouvá, hlavně u nás, mimo mě, zatím. howgh

Edited by - spajdr on 24/01/2007 07:17:13
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 24/01/2007 :  08:51:05  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
pro servery se toto dělá běžně. Myslím pro větší. Tzn síťovky, co mají na sobě procesor, který se stará o provoz.
Myslím lepší síťovky, ne ty 3comy co se dávají do normálních compů. Akorát je to pro specifické aplikace a není na tom napsáno KillerNIC. (a směrem k hračičkám také nedělají nějaký masívní marketing)

Například se mrkni na http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=49773
Bohužel je to s optikou, nemůžu najít teďka zrovna honem nějakou s RJ-45 konektorem. Ale dělá to v podstatě to samé, ale bez reklamních žvástů.
Checksumy počítá jeho procesor, má to 1 MB FIFO frontu, atd.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 24/01/2007 :  09:42:01  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:
By měli udělat i verze Killer NIC pro servery, myslím že by to prospělo nám všem , uvažují o tom, ale né v dohledné době, asi nejsou lowe, každý je pomlouvá, hlavně u nás, mimo mě, zatím. howgh

lol :) no mozna bude problem v tom, ze server segment az tak moc neda na exoticky tvarovanej chladic jako marketingovej argument :D

jinak jak pise Khostri - servery ktere to potrebuji maji samozrejme sitovky vlastnim procesorem a bufferem

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!

Edited by - brutus on 24/01/2007 09:44:06
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 24/01/2007 :  09:52:18  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

No jenomže tady se o to všechno stará síťovka, nezatěžuje prostě cpu vůbec. Má vlastní NPU (network processing unit). Takže všechno dělá sama a zrychluje pingy a snižuje stuttering

hehe, cece ty jsi idealni zakaznik - naletis na vsechno... si jako myslis ze nejaka sitovka muze delat opravdu uplne vsechno ? to si jako vymysli data ktere ma poslat sama ? lepsim procesorem primo na sitovce, vetsim bufferem atd se da spousty veci vylepsit ale na PC to nevyuzijes

hlame ze mas v podpisu tak uzasne "natunenej" komp (rozumej pretaktovanej) ses fakt borec a kup si to prosimte at maji amici nejakej income i z hloupejch evropanu

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 24/01/2007 :  10:00:42  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

quote:

hehe, cece ty jsi idealni zakaznik - naletis na vsechno... si jako myslis ze nejaka sitovka muze delat opravdu uplne vsechno ? to si jako vymysli data ktere ma poslat sama ? lepsim procesorem primo na sitovce, vetsim bufferem atd se da spousty veci vylepsit ale na PC to nevyuzijes

hlame ze mas v podpisu tak uzasne "natunenej" komp (rozumej pretaktovanej) ses fakt borec a kup si to prosimte at maji amici nejakej income i z hloupejch evropanu

Když na to mám, tak proč bych neměl mít natuněný komp? mám si koupit socan počítač za 10 litrů?
To pak ale říkáš hlupákům většině lidí co mají v počítači grafické karty v kompu, protože NVIDIA je USA firma a ATI je z Kanady :)
A síťová karta splňuje co splnit může :) ale nezáleží jenom na ní, ale taky na hře, na serveru, na tom kolik tam hraje lidí.
Nakonec jsem neviděl nikde nikoho psát že by to měl s kartou horší, spíš právě že vždy naopak a pak si každý myslí že je podplacený, hlavně při představě když je to dražší. Pro Amíky není 250 dolarů nic, stejně jako pro mě. Chceš mít to nejlepší na hraní her, koupíš si to, nemáš na to, mlčíš a nezavidíš

Edited by - spajdr on 24/01/2007 10:03:21
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 24/01/2007 :  10:14:52  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
no, ja neverim ze to je tak uzasna vecicka, ale rozhodne bych ji sanci dal :) problem je v tom, ze sem presel na bezdrat, protoze kabely sou nekompatabilni s mim synem :) a tam je me takovadle sitofka uplne na PIP. Vyzkouset bych ji urcite chtel a hlavne porovnat napriklad se sitovkou nvidie ktera ma offloady na vsecko taky hardwarove.

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>

Edited by - Marwyn on 24/01/2007 10:16:01
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 24/01/2007 :  16:13:44  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Když na to mám, tak proč bych neměl mít natuněný komp? mám si koupit socan počítač za 10 litrů?

takze mam tomu rozumet tak ze tu kartu si budes kupovat z duvodu ze na ni mas ? nikoliv z duvodu ze to "bude" mit nejaky efekt ?

quote:

To pak ale říkáš hlupákům většině lidí co mají v počítači grafické karty v kompu, protože NVIDIA je USA firma a ATI je z Kanady :)

karta od nvidie nebo amd dela realnou praci kterou bezne PC vyuzije, takze ne to neni hloupost kupovat si grafickou kartu s vykonym 3D jadrem kdyz budu hrat 3D hry na svem PC

quote:

A síťová karta splňuje co splnit může :) ale nezáleží jenom na ní, ale taky na hře, na serveru, na tom kolik tam hraje lidí.
Nakonec jsem neviděl nikde nikoho psát že by to měl s kartou horší, spíš právě že vždy naopak a pak si každý myslí že je podplacený, hlavně při představě když je to dražší. Pro Amíky není 250 dolarů nic, stejně jako pro mě. Chceš mít to nejlepší na hraní her, koupíš si to, nemáš na to, mlčíš a nezavidíš

jasne, pro tebe proste idealni funkce placeba..
spotreba je zdrava i kdyz je zbytecna, zbytecna spotreba je zdrava ale jen pro ekonomiku (napr. ale uz neni pro prirodu) a kdyz uz tedy jsi ochoten podporit tu ekonomiku z duvodu ze "na to mas", tak by jsi mohl spise podporit evropskou ekonomiku ;)

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 24/01/2007 :  18:51:48  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
No pokud beru v potaz co hraju, tak mám zbytečně silný procák i grafiku, jelikož hraju hlavně WOWko :D.
Uvidím jakou nasadí cenu pro Evropu, ať si kdo na Killer NIC nadává jak chce, stejně to aspoň prubnu a podělím se jestli to stojí za prdlajz a nebo né
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 24/01/2007 :  19:27:47  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
chces-li podporit evropskou ekonomiku, urcite bych nasel neco co bych ti mohl prodat

lastfm
Go to Top of Page

RED EYE
New Member

458 Posts

Posted - 24/01/2007 :  19:53:56  Show Profile  Send RED EYE an ICQ Message Send RED EYE a Private Message  Reply with Quote
quote:

, jelikož hraju hlavně WOWko :D.

aha aha a mame to tady :P

EQ2 (retired)
Lucya - 90 lvl Fury - Splitpaw
Jiskra - 90 Illusionist - Splitpaw <Validus>
Ezkaton - 90 Shadowknight - Splitpaw
VG:SoH (retired) - Auril - 50lvl Cleric
AoC (retired) Lucya - 80lvl Tempest of Set - Dagon
Go to Top of Page

paja2000
Moderator

2040 Posts

Posted - 24/01/2007 :  20:12:48  Show Profile  Visit paja2000's Homepage Send paja2000 a Private Message  Reply with Quote
kvuli VG si kupuji nove PC, a chtel bych radu od zkusenych!

21" LCD Samsung 215TW stříbrný
ASUS M2N-E, nForce570 Ultra, DualCh DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, 8ch audio, scAM2
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 3800+ EE (65W) 64-bit Windsor socket AM2
ATI (Sapphire) Radeon X1950PRO, 256 MB DDR3,
1GB DDR2 667MHz PC5400 A-DATA
1GB DDR2 667MHz PC5400 A-DATA
Chladič ARCTIC Freezer 64 PRO, socket 754/939/940/AM2 pro A64/Opteron, 6x HeatPipe, 2200rpm, keramické ložisko
Myš Genius Ergo 525 modrá (blue) laserová, 2000dpi, 8 tlačítek + kolečko
SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot, PMR, ST3320620AS

neco je treba vymenit?

AO: Paja - soldier - 220/30 || pajatrader - trader - 220/16 || koprak - keeper - 220/20 || pajja - doctor - 220/24
VG: Paja - Cleric/High Elf/Gelenia/MDK 35
WoW: DrPaja - 52 Undeath Priest @ Drak'thul || Tankistka - 32 Tauren Warrior @ Drak'thul || Krvacek - 70 Druid Tauren Warrior @ Drak'thul

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 24/01/2007 :  20:20:35  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paja2000
neco je treba vymenit?

Postavil bych to na Intelu.

Noe

Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 24/01/2007 :  20:27:18  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Ja bych to nechal na AMD:-)

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 24/01/2007 :  20:28:46  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

quote:
Originally posted by Noe

Ja bych to nechal na AMD:-)

A co Nvidia

Black
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 24/01/2007 :  21:23:22  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:

neco je treba vymenit?

Rozhodne barvu! S cernou budes mit o 2-3 FPS vice...

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

paja2000
Moderator

2040 Posts

Posted - 24/01/2007 :  21:28:34  Show Profile  Visit paja2000's Homepage Send paja2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pedro

quote:

neco je treba vymenit?

Rozhodne barvu! S cernou budes mit o 2-3 FPS vice...

jo to uz sem zjistil dik! ;p budu muset prestrikat

AO: Paja - soldier - 220/30 || pajatrader - trader - 220/16 || koprak - keeper - 220/20 || pajja - doctor - 220/24
WoW: DrPaja - 52 Undeath Priest @ Drak'thul || Tankistka - 32 Tauren Warrior @ Drak'thul || Krvacek - 70 Druid Tauren Warrior @ Drak'thul

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 24/01/2007 :  21:41:38  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
koukni se na nejaky weby zabivajici se hardwarem, na testy prociku, pokud pro tebe maji smysl a nepredpokladas ze jsou vsechny zaplaceny, pak si tezko vybrat v soucasne dobe neco jineho nez intel, aslepon to jsem z tech grafu vycetl ja :)

pro priklad http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802&p=11

lastfm

Edited by - Rashaverak on 24/01/2007 21:45:37
Go to Top of Page

Nataniel
New Member

334 Posts

Posted - 24/01/2007 :  21:44:52  Show Profile  Send Nataniel an ICQ Message Send Nataniel a Private Message  Reply with Quote
Tak jsem si prostudoval tenhle nemravnej topic a je mi dost na bliti z tech vasich sestav! Na me zkratka nemate. Budu parit na notebooku
Core Duo 1,66 Mhz
1,5Gb RAM DDR 2 667 Mhz
X1600 (256 Mb vlastni 512 hyper memory)
neuveritelne rychlej 5 200 ot. disk

Rad se s vami podelim o super zazitky ze sveho fotoalba na highest performance.
Ale napadlo me, ze kdybych od vas povykupoval "odpadni" hw, mohl bych si slozit celkem slusnou masinku
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 24/01/2007 :  22:00:15  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
v soucasne dobe neco jineho nez intel

Coz je jednoznacne pravda, pokud se bavime o top dual corech.
Podle toho grafu je amd4600 (6000)a Intel E6300 (5200Kc)+- stejne vykonny, takze Intel>AMD.

Jenze vzhledem k tomu jak vypada sestava jde spis o rozumnej levnej stred.
A AMD nabizi procak 3800+ za 3,2k, zatimco nejnizsi Core 2 Duo je 4300 za 4800.

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 24/01/2007 :  22:16:08  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
imo hlavni sila core 2 duo je v pretaktovani pak se dostavaji vykonostne oproti nekterym procakum amd k srovnatelnemu vykonu a 4x nizsi cene

taktnuta 6300 > FX-62 za 20K tak o 20%, 5000+ se nechyta vubec

pokud nechces taktovat pak uz ten intel tak jednoznacne vyhodny neni, ale kdo by si tohle nezkusil taktnout, dyt ja to mam z 1.8 na 2.8 bez zvyseni napeti a teplota se mi zvedla prumerne o 1 stupen !

lastfm

Edited by - Rashaverak on 24/01/2007 22:18:11
Go to Top of Page

paja2000
Moderator

2040 Posts

Posted - 24/01/2007 :  22:57:48  Show Profile  Visit paja2000's Homepage Send paja2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:

imo hlavni sila core 2 duo je v pretaktovani pak se dostavaji vykonostne oproti nekterym procakum amd k srovnatelnemu vykonu a 4x nizsi cene

taktnuta 6300 > FX-62 za 20K tak o 20%, 5000+ se nechyta vubec

pokud nechces taktovat pak uz ten intel tak jednoznacne vyhodny neni, ale kdo by si tohle nezkusil taktnout, dyt ja to mam z 1.8 na 2.8 bez zvyseni napeti a teplota se mi zvedla prumerne o 1 stupen !

to je zase nejake specialni serie? Nebo to jde tak se vsema? ;)

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 24/01/2007 :  23:45:37  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
pokud vim se vsema ktere maji jadro conroe

lastfm
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 25/01/2007 :  08:18:06  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

to je zase nejake specialni serie? Nebo to jde tak se vsema? ;)

U všech Conroe, já třeba jsem odpůrce přetaktování ale nedalo mě to a zkusil jsem si taktnout Conroe 6600 kam to jde nakonce jsem to nechal z 2400Mhz na 3460MHz a on jede naprosto stabilně bez většího nárůstu teploty ... tak jsem ho tak nechal (šlo to i na 3600MHz ale spadnul mě při tom 3DMark 2006).
A 3DMark 2006 mě to zvedlo o z 9.900 na 11.100 bodů.
Doopravdy neuvěřitelný procáky po stránce přetaktování.

Noe

Edited by - Noe on 25/01/2007 08:24:00
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 25/01/2007 :  09:40:21  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

...nechal z 2400Mhz na 3460MHz a on jede naprosto stabilně bez většího nárůstu teploty ... tak jsem ho tak nechal (šlo to i na 3600MHz ale spadnul mě při tom 3DMark 2006...

stejna zkusenost :) akorat nezkousej zatizit na plno obe jadra :D na 3,4 (cca) to je stabilni, ale na 3,6 to vyleti na 65 a de to do kytek...

add koupe toho HW: neni to spatny, ale opravdu bych volil intel :( taky bych se rozmyslel a pockal jeste chvili jak zahejbe cenama grafaren nova ATI na jadru R600. Ale co bych udelal urcite, investoval par korun navic a koupil dva disky do RAID 0, to se ti u her opravdu vyplati.

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>

Edited by - Marwyn on 25/01/2007 09:40:35
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 25/01/2007 :  10:04:00  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn
Ale co bych udelal urcite, investoval par korun navic a koupil dva disky do RAID 0, to se ti u her opravdu vyplati.

z jakeho duvodu ? to by me docela zajimalo, vetsina lidi spis rika ze to je zbytecnost

lastfm
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 25/01/2007 :  10:09:22  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
z jakeho duvodu ? to by me docela zajimalo, vetsina lidi spis rika ze to je zbytecnost

lepsi pristupova doba? :)

ale imo je znatelnejsi narust vykonu vic pameti popr. rychlejsi pameti, lepsi procesor, lepsi grafika nez raid0. To bych videl spis jako posledni upgrade kdyz uz vse ostatni mas temer TOP :)

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5625 Posts

Posted - 25/01/2007 :  11:04:13  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
By Paja:

ok tak tady je druha konfigurace, ale uz jsem kua na 35k bez DPH a to jsem chtel do 30k

ASUS P5B-V - G965/ICH8, VGA + 2xPCIe x16, DualCh DDR2 800, SATA II RAID, USB2.0, FireWire, GLAN, sc775
INTEL Core 2 Duo E6300 - 1,86GHz, 1066MHz FSB, 2MB cache, socket 775, EM64T BOX (Conroe)
ASUS EAX1950PRO/HTDP 256MB DDR3, ATI Radeon X1950PRO PCI Express x16 HDTV 2xDVI
2GB DDR2 667MHz PC5400 A-DATA
Chladič ARCTIC Freezer 7 PRO, socket 775 pro P4, HeatPipe, 300
Aplus Case CS 188AF - černý (black), middle tower, ATX, 4x5,25", 2+5x3,5
OEM ZDROJ SEASONIC SS-401HT, 400W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA
klávesnice CHICONY KU-0420 stříbrno-černá (silver-black)
Hitachi (IBM) Deskstar T7K500, 320GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot

co ten chladic na procesor, co se tyce hlucnosti? Mate jiny navrh?

Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 25/01/2007 :  11:16:38  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

pokud mas 2GB RAM, 1950 XTX a slusnej processor, tak jediny co te bude neskutecne stvat bude doba nahravani cehokoliv :) (nemluvim pouze o vanguardu) Napriklad BF2 prvni loadovani mapy je asi 3x rychlejsi, Farcry nacteni save 2x rychlejsi, zonovani v ruznych hrach az 2x rychlejsi... a za 2k navic to rozhodne stoji, nehlede na zrychleni celeho systemu a je jedno co clovek dela.
Jinak tyto informace jsou realne a ozkousene primo mnou :) Momentalne mam RAID 5 na data a RAID 0 na system a aplikace, to vse na 5ti discich a nemuzu si to vynachvalit... (az na to ze to ma pro me pomerne zbitecnou kapacitu :P )

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 25/01/2007 :  11:21:19  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
chladic mam ted Noctua NH-U12F a je tichouckej, skvele chladi a je strasne obrovskej

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 25/01/2007 :  12:34:41  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

By Paja:

ok tak tady je druha konfigurace, ale uz jsem kua na 35k bez DPH a to jsem chtel do 30k

ASUS P5B-V - G965/ICH8, VGA + 2xPCIe x16, DualCh DDR2 800, SATA II RAID, USB2.0, FireWire, GLAN, sc775
INTEL Core 2 Duo E6300 - 1,86GHz, 1066MHz FSB, 2MB cache, socket 775, EM64T BOX (Conroe)
ASUS EAX1950PRO/HTDP 256MB DDR3, ATI Radeon X1950PRO PCI Express x16 HDTV 2xDVI
2GB DDR2 667MHz PC5400 A-DATA
Chladič ARCTIC Freezer 7 PRO, socket 775 pro P4, HeatPipe, 300
Aplus Case CS 188AF - černý (black), middle tower, ATX, 4x5,25", 2+5x3,5
OEM ZDROJ SEASONIC SS-401HT, 400W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA
klávesnice CHICONY KU-0420 stříbrno-černá (silver-black)
Hitachi (IBM) Deskstar T7K500, 320GB, SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot

co ten chladic na procesor, co se tyce hlucnosti? Mate jiny navrh?

Je to OK, jen doporučuji místo ADATA pamětí koupit CORSAIR paměti ... mám u nich ověřeno, že jdou přetaktovat na 800Mhz

Větrák a chladič si klidně ušetři a nech si BOX i po přetaktování to v pohodě uchladí a s hlučností nemám vůbec žádný problém.

edit: za ušetřný větrák si raději kup 512MB kartu ... je o cca 750Kč dražší ale určitě se to vyplatí.

Noe

Edited by - Noe on 25/01/2007 12:39:08
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 25/01/2007 :  12:46:43  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Procesor stačí i Conroe E4300, prakticky stejné jak E6300 ale o 500Kč levnější, přetaktovat jde taky v pohodě přes 3 Ghz.
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 25/01/2007 :  13:52:11  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
to same pameti kingston ktere mi v pohode bezi na 800

dokazal by nekdo strucne vysvetlit tento clanek protoze ja to moc nechapu, mel jsem za to ze 32-bit xp maji limit 2gb ne 4gb

http://www.brianmadden.com/content/content.asp?ID=69

a este kdyz u je tu takova mala poradna nemeli jste nekdo v posledni dobe problemy s instalaci driveru pro creative zvukovky ? vubec se mi nedari nacpat do kompu audigy 2, ani kx project drivery nejedou, u ofic driveru napise ze nemuze nainstalovat drivery protoze karta neni spravne nainstalovana. procital jsem fora creativu stezujou si tam mraky lidi a od helpdesku je pry odpoved pomoz si sam, neni nas problem, nam to funguje :)

lastfm

Edited by - Rashaverak on 25/01/2007 17:49:08
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 25/01/2007 :  17:48:03  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

to same pameti kingston ktere mi v pohode bezi na 800

dokazal by nekdo strucne vysvetlit tentozclanek protoze ja to moc nechapu, mel jsem za to ze 32-bit xp maji limit 2gb ne 4gb

http://www.brianmadden.com/content/content.asp?ID=69

v zakladu ma 2GB ale jde podle verze systemu zvednout na 3 nebo 4 GB
ty 4G jdou urcite ve wink3 ve winxp je tusim limit stejnej jako w2k tj 3G

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Wilda
Brzda

Wilda

2124 Posts

Posted - 25/01/2007 :  18:23:18  Show Profile Send Wilda a Private Message  Reply with Quote
quote:

... za to ze 32-bit xp maji limit 2gb ne 4gb

No nasel jsem zminku na M$ strankach o xp64kach...

Description of Windows XP Professional x64 Edition
Windows XP Professional x64 Edition is a near feature-complete version of Windows XP Professional that runs on x64 processors. Windows XP Professional x64 Edition supports 128 GB of RAM and 16 terabytes of virtual memory address space, as compared to 4 GB of both physical RAM and virtual memory address space for 32-bit Windows XP Professional.

zde clanek na M$ webu

edit: doplneni
Windows 2000 Memory Support. With Windows 2000 Professional and Server, the maximum amount of memory that can be supported is 4 GB (identical to Windows NT 4.0, as described later in this section). However, Windows 2000 Advanced Server supports 8 GB of physical RAM and Windows 2000 Datacenter Server supports 32 GB of physical RAM using the PAE feature of the IA-32 processor family, beginning with Intel Pentium Pro and later.

Windows XP Professional and Windows Server 2003 Memory Support. The maximum amount of memory that can be supported on Windows XP Professional and Windows Server 2003 is also 4 GB. However, Windows Server 2003, Enterprise Edition supports 32 GB of physical RAM and Windows Server 2003, Datacenter Edition supports 64 GB of physical RAM using the PAE feature.

clanek

AO:Willemek - equip || Willma - equip || Willpeen - s10 DD biatch - retired
VG:Willma - retired
EQII:Willma

Edited by - Wilda on 25/01/2007 18:59:12
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 25/01/2007 :  18:47:57  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
můžeš mít s Windows XP a 4GB paměti, každopádně standartně může jeden proces využívat jen 2 GB paměti (2GB systém + 2GB proces)

se switchem /3GB v boot.ini to můžeš upravit na (1GB systém + 3GB proces), mám ale pocit, že ten program musí být s ohledem na todle napsanej
Go to Top of Page

godlike
New Member

209 Posts

Posted - 25/01/2007 :  20:20:19  Show Profile  Send godlike an ICQ Message Send godlike a Private Message  Reply with Quote
No ja bych u toho monitoru radeji vzal Samsung SyncMaster 204B kvuli 1600x1200 a jeste usetris

Vanguard-Xanadu-retired
EQ2-MDK-retired
Go to Top of Page

godlike
New Member

209 Posts

Posted - 25/01/2007 :  20:25:01  Show Profile  Send godlike an ICQ Message Send godlike a Private Message  Reply with Quote
no a na te grafice se mi moc nezda tech 256MB ...asi bych se toho bal a minimalne sel do nejake 512

Vanguard-Xanadu-retired
EQ2-MDK-retired
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000