Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 3DMark03
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:06:33  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat
...

Sice nechapu o cem to blejes, ale je zcela zrejme to, ze nehodlas respektovat nazor nekoho jineho. Ja jsem jenom rekl proc zastavam takovy a takovy nazor, nikomu to nenutim.
Jediny kdo tady zcela netolerantne mele bez jedineho argumentu a snazi se prokladat urazkama aby si byl spravny drsnak jsi ty. Ovsem co by take mohl cekat clovek od sorty lidi jako jsi ty.

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:20:04  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demostenes
Sice nechapu o cem to blejes, ale je zcela zrejme to, ze nehodlas respektovat nazor nekoho jineho. Ja jsem jenom rekl proc zastavam takovy a takovy nazor, nikomu to nenutim.
Jediny kdo tady zcela netolerantne mele bez jedineho argumentu a snazi se prokladat urazkama aby si byl spravny drsnak jsi ty. Ovsem co by take mohl cekat clovek od sorty lidi jako jsi ty.
Omyl Demostenesi. Off-topic o tom, kterak jsou kvalitní grafiky nahouby, jsi začal ty. A že to nechápeš. Tvůj arogantní názor, že staré je to nejlepší a to nové je špatné, a kdo se o nové zajímá je špatný - to je projev netolerance.
Ovšem co by také mohl člověk od Tebe čekat. Za drsňáka, který se vehementně snaží dostat kohokoliv pod sebe, kdo nenásleduje tvou ideologii, jsi tu pouze ty.

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:31:36  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat
...

A v cem je muj nazor arogantni? Ja mam pravo si myslet co chci. To ze to nesouhlasi s tvym presvedcenim neznamena, ze je to arogantni. Ja jsem napsal svuj nazor a uvedl duvodu. Muzes nesouhlasit, muzes uvest duvod, nemusis..
Jediny kdo se nekoho snazi dostat pod sebe si ty. Ostatne nevim kdo tady zacal se sockama jako nejaky pablb. Tedka si hrajes na velkeho moralistu, ale tohle to jsi vsechno zacal ty. Jenom proto, aby sis rejpnul do Demostena. Takovym lidem ja rikam ubozak.

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:44:24  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
A v cem je muj nazor arogantni? Ja mam pravo si myslet co chci. To ze to nesouhlasi s tvym presvedcenim neznamena, ze je to arogantni. Ja jsem napsal svuj nazor a uvedl duvodu. Muzes nesouhlasit, muzes uvest duvod, nemusis..
Jediny kdo se nekoho snazi dostat pod sebe si ty. Ostatne nevim kdo tady zacal se sockama jako nejaky pablb. Tedka si hrajes na velkeho moralistu, ale tohle to jsi vsechno zacal ty. Jenom proto, aby sis rejpnul do Demostena. Takovym lidem ja rikam ubozak.
Jaká akce, taková reakce tobě hodna. Nečekej, že když ty posměšně napíšeš do topiku o výsledcích v 3d marku svou personální a nevyžádanou filosofii o tom, "k čemu to vlastně je", že Ti budu sofistikovaně odpovídat. Protože na tohle téma již dříve proběhy desítky diskuzí a ty se k tomu neustále vracíš jako bumerang s úplně stejným přístupem. Takže každému dojde, o co ti jde .. o čistý trolling.

Reálné argumenty používám behem komunikace s lidma, kteří je dokáží přijmout .. viz diskuze o antialiasingu ..

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/11/2003 :  11:51:58  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ale pravda je, ze kdyz jsem byl malej, tak jsem taky cpal tuny prachu do HW, jen abych mel to nejlepsi a mel z toho dobry pocit, i kdyz jsem to v podstate nikdy nevyuzil. Asi z toho nekdo jeste nevyrost ;)

quote:
[ Grafika je totoz lakadlo na burany, aby se mohli chlubit jak jim to doma pekne vypada (obdova mytheriloveho hrdinstvi) a zapomenli na to, ze je hra o nicem.

tohle že není arogance?? tohle jsou části tvých prvních dvou postů v tomto topicu. Podle tohoto kdokoli kdo si koupí kvalitní novou grafiku je buran a kupuje to jen aby se vytahoval.

Demonstene di s těma svejma kecama do řiti a nemoralizuj tady. Mimochodem jsou i lidi který raději dohrají hru za týden než za půl roku. I dnes je plno super kvalitních her které si se starými nic nezadají a možná kdyby jsi je viděl v grafickým ohozu na pořádný kartě, změníš názor a zjistíš že je pár kusů co stojí zato byť jen několik dní hrát. Například Gothic 2 je na mnohem déle něž na týden a pokud si ho chceš doopravdy vychutnat plně halt musíš mít dobrou grafárnu a zvuk. Optický dojem dělá minimálně polovinu celkového dojmu a to platí jak v TV, hrách i v běžných productech. I u Tebe jako tanečníka jistě optický dojem dělá velice mnoho. Těžko by taneční soutěž vyhrál pár co je ohozenej ze sekáče, nemá upravený vlasy atd... byť by byl jeho taneční projev bez chybičky.

Noe

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 07/11/2003 :  12:13:43  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Akorat mi neni jasny, proc vetsina hracu placenych her neustale dava vsem na jevo "ze na to maji" at uz jde o hry, nebo hw, nebo znackovy dziny. Je to az k smichu.

uzasne... tohle me fascinuje, tenhle myslenkovy postup

vicemene souhlasim s nazorem ze nema smysl kupovat top HW, ze to neni ekonomicke, ale ty a par dalsich to spojujete se svou zavisti ktera je umele maskovana a pretvorena v radoby dobrou vec a spatnej je ten kteremu je zavideno stylem 'pako jenz se chce vytahovat sousedovi ze ma lepsi komp'

kazdy mame sve priority, ve spolecnosti je hromada lidi kteri si koupi nebo chteji koupit Lamborgini protoze to je jejich sen nebo na to jednoduse maji i kdyz v tom aute budou jezdit max po meste tj. max 100km rychlosti... co je komu do toho

tva priorita je investovat do tance ok, neco ti to dava, a me je to uplne fuk
chce li nekdo dat 15k do grafarny ktera bude za rok mit cenu 5k protoze si ten rok chce uzivat bez starosti ze mu nove hry byt jen skubnou necht tak investuje, je to jeho vec a tenhle topik je o cislech, o tech cislech ktere sem noe, black a par dalsich postnuly a pro me to je info a moznost srovnani, spekulaci nad tim nakolik ovlivnuje vykon cpu a jine prvky pocitace nez jen samotna grafarna a ne ze tu budu psat radoby mravnosti kecy ze 'vytahovani se' je spatne

jednoduse receno, nejaka cast spolecnosti se nechova napr. podle tvych meritek ekonomicky a kupuje si predrazene zbozi, novinky ci zbytecne silna auta nebo snad 'znackove' obleceni, protoze na to maji nebo to je jejich styl a obetuji pro to neco

tvuj problem je ze na tom vidis neco nepochopitelneho a spatneho, pritom si neuvedomujes ze vyrobci HW financuji dalsi vyvoj z 90% prave z prodeje techto novinek pac je na nich nejvetsi marze, nebo si myslis ze z prodeje low end radeona ma vyrobce nejaky hmatatelny zisk ? tihle lide zenou vyvoj kupredu a to ze maji co jist deti delniku ktere to spajely to uz asi nema smysl rozebirat ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 07/11/2003 :  12:14:04  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
sice jsem ty tuny spamu necetl, ale napadlo uz nekdy nekoho, ze prumernej hrac NECHCE hrat 1 single hru nekolik tejdnu? ja kdyz hru sfouknu za 2-3 odpoledne pohodovyho tempa tak jsem spokojenej ... a kdyby me hra stala 2 hodinovy platy jako kdejakou uklizecku v us, tak si ji s klidnym svedomim i koupim ... klidne tejden co tejden

ego tycoon
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 07/11/2003 :  13:04:01  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote
Kua, ted jsem si v Carefouru koupil k jidlu madarsky klobasy a recky nalozeny olivy. No nejsem hnusnej burzoust? Slacil by mi chleba a mliko, preci. Mam vycitky, asi se pujdu opit. Jen nevim, esli, chillskym, francouzskym nebo jihoafrickymi vinem. Ale asi sahnu po ty sedmince Medocu

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  13:07:07  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
I dnes je plno super kvalitních her které si se starými nic nezadají

Bud si stare hry nehral, nebo lzes. Jiste, pokud pravidelne cpes tuny prachu do HW, tak se clovek porad vnitrne presvedcuje, ze ty hry jsou stale dobre, aby si to oduvodnil...

quote:

a možná kdyby jsi je viděl v grafickým ohozu na pořádný kartě, změníš názor a zjistíš že je pár kusů co stojí zato byť jen několik dní hrát.

Videl jsem, grafika se mi libila, ale na hru jsem nazor nezmenil. Radeji jsem dal prednost klasickemu ADOMu. Proste me holt grafika nejak nebere, neni to to, co me na hre bavi. Pokud chci peknou grafiku, pustim si film.
Opticky dojem muze byt super i ve vga rezimu, ale chce to samozrejme umet udelat. Jak rekl jeden muj kamarad grafik. Neni umeni udelat super realisticky model o milionech poligonu. Ale model co jich bude mit zlomek a bude vypadat jako ten, co jich ma miliony...

Problem je, ze lidi co toho maji co se tyce hrani za sebou podobne jako ja, daji mi v naproste vetsine za pravdu. Pokud bych vzal 100 lidi, kteri hrali klasiku, tak by jich minimalne 90 dalo za pravdu me (tnz nove hry jsou shit pro slabomyslne americny a HW mytherilove hrdiny). Je jasny, ze ti "sluzebne mladsi" mohou mit jiny nazor, protoze zazili neco jineho, ovsem pocase se k tomu zjisteni take dopracuji. To je proste nezbytne.
Pripomina mi to lidi, kteri pred nekolika lety trvdili, jak oni by pvp nikdy nehrali a do krve se za to hadali a tedka to masti jak cerny.
Jsou veci o kterych se da disktutovat, a pak jsou axiomy. A jednim z tech axiomu je to, ze hry jsou rok od roku horsi a komercnejsi. Ja moc dobre vim, ze vas tenhle vyrok bude stvat budete knucet co se to opovazuju tvrdit, ale to je asi vsechno, co s tim muzete nadelat.

Jinak co je tohle:

protože nemáš grafickou kartu odpovídající současnému trendu, a ono je pro sociála jednodušší říci "nové hry sux" než "nemám na to" .. (:

To jako neni trolling?

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 13:10:25
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  14:06:32  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
... nebo lzes.

spis v tomhle celem tvem poste (ostatne jako v 90% vsech) lzes ty a jeste tomu snad veris

Black
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  14:26:07  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:

spis v tomhle celem tvem poste (ostatne jako v 90% vsech) lzes ty a jeste tomu snad veris

Vis, tohle umi napsat kazdy. Dokaz to. Ale problem je, ze to ty nedokazes. Sam moc dobre vis, ze to co rikam je pravda, ale porad se snazis presvedcit sam sebe, ze ta nova uber hra je v 1600*1200 daleko kvalitnejsi nez v 1280*1024 a ze tech 14k byla ta nejlepsi investice co si udelal. Hryzou pochybnosti, ja vim, je to tezky boj. Vis co, mam pro tebe tip

http://www.darkcrow.co.kr/News/News_Content.asp?board_idx=2657

Kup si tuhle karticku, to budou kamosi zirat.

Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  14:40:06  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vis, tohle umi napsat kazdy. Dokaz to. Ale problem je, ze to ty nedokazes. Sam moc dobre vis, ze to co rikam je pravda, ale porad se snazis presvedcit sam sebe, ze ta nova uber hra je v 1600*1200 daleko kvalitnejsi nez v 1280*1024 a ze tech 14k byla ta nejlepsi investice co si udelal. Hryzou pochybnosti, ja vim, je to tezky boj. Vis co, mam pro tebe tip

http://www.darkcrow.co.kr/News/News_Content.asp?board_idx=2657

Kup si tuhle karticku, to budou kamosi zirat.

Ja to nepotrebuju dokazovat ona to vetsina ostatnich lidi vidi sama, nicmene to co jsem psal byla reakce na tvuj post o Noeovi a tam si taky nedokazal ze on stare hry nehral.

Jinak na te karte je co tak zajimaveho ? Myslim ze mam lepsi tak proc mam kupovat jinou ?

Black
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 07/11/2003 :  14:40:55  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Teda posledni stranka je DOST o hovne Demostenes se zase ukazal. A neprekvapil
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/11/2003 :  15:04:41  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
asi budu mit deprese z toho jak jsem spatnej clovek, protoze si taky rad kupuju kvalitni hardware
aaach jo

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Yzzy
Starting Member

96 Posts

Posted - 07/11/2003 :  15:48:56  Show Profile Send Yzzy a Private Message  Reply with Quote
Hmm zajimavy je,ze tady nikdo neda k dobrymu svuj system.Hlavne ze si nadavate do off topikaru coz ste prakticky vsichni.
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  15:55:36  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
Se ted uz bojime

Black
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:00:01  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
sem dam cislo a zejtra mam doma cistku od komunistu ne ?
nene dobre si pamatuju s kym kritici sympatizuji

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Sir.Thomik
věčný kritik

924 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:24:18  Show Profile  Send Sir.Thomik an ICQ Message Send Sir.Thomik a Private Message  Reply with Quote
Asi takhle:
- trh s HW je tak sviznej, ze povetsinou za 6 mesicu to co mate doma je sunka oproti novym
- trh s hrama nekopiruje trh s HW, tudiz na solidni hrani postaci grafarna i 6 mesicu stara
- stejne vetsina lidi kazdy 2 roky upgraduje, takze proc utracet desitky tisic navic jen proto, aby mi misto 100 FPS neco behalo 180 FPS?
- to co jsem napsal je z pohledu racionalne uvazujiciho spotrebitele... neberu v potaz nutnost utratit tesne pred danovou uzavernou co nejvice penez za odecitatelne polozky, frajerinu, pripadne snobstvi.

Klub Status Online je nejdulezitejsi. [Senior member].
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:34:54  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
no a co takle muj dobrej pocit ?
nekdo si jde a koupi si napr devku, ja jdu a koupim si kvalitnejsi grafarnu nez potrebuju za pul roku ji strelim a zas si koupim jinou :)
nejsem racionalne uvazujici spotrebitel, to bych mel nabytek z krabic od bot atd.

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

beholder
New Member

Merkur

224 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:37:59  Show Profile  Send beholder an ICQ Message Send beholder a Private Message  Reply with Quote
Demostenes> Ty ses fakt pako, jak muzes vedet, co se jinemu libi ? Nevim, ze mas furt nutkani nekoho presvedcovat, ze jeho nazor je spatnej a tvuj dobrej, a ze to jeste k tomu moc dobre vi. Nech se vysetrit.

ad Stare a nove hry: Hral jsem hodne klasickych dungu, protoze jeste prakticky nedavno(5 let) jsem mel jen 286, odehral jsem serie Ultima, EOB, Wizardry, Hero's Quest atd atd vycet by byl na dlouho, ale nechapu, jak muze Demo rict, ze Baldur's Gate se tomu nemuze rovnat. Pokud jde o texty tak 1. dil BG patri v tomhle oboru mezi hry ve vrchni casti zebricku. Kdo BG hral a dohral, vi ze jeji trvanlivost je slusna diky dobremu a propracovanemu pribehu a diky rade vedlejsich questu. Bojovy system se naprosto neda s tim, co bylo ve starych hrach srovnavat, takovym zpusobem verne a zabavne zpracovana pravidla AD&D svet pocitacovych her predtim nezazil. Zvuk, ktery hru nadherne doladuji, vyborna hudba, namluveni casti dialogu. Proste mam pocit, ze Demo ma v hlave slamu, kdyz se ohani hratelnosti starych her a honosi je vlastnostmi, ktere maji i RPG novejsi a jeste se navazi do lidi, kteri maji jiny nazor. Uvedom si, ze stale existuji projekty, ktere nejsou ciste o penezich a vyvoj jde proste kupredu.

Beholder [- Monster of Underdark -]
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:47:37  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
Nejlepsi je koupit si dobrou grafarnu a tu devku k tomu, holt dobreho pocitu neni nikdy dost.

Black
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:49:59  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Vždyť ono nejde o rozdíl 100fps vs 180fps...
Jde o rozdíl 50fps na 640x480 a 50fps na 1280x1024 například.
Hrajem hry, kde vysoké rozlišení prospívá hře, hráč není omezován, hráč se baví tím, že sleduje kvalitní obsah hry se vším všudy a ne tím, že sleduje, jak se jeho stroj s tímto obsahem horko těžko vypořádává, nebo tráví čas nad polovičním produktem, protože mu zbyla jen technická hratelnost a vizuální stránku si musel okleštit.
Když nepotřebuji řešit problém typu "jéé ta karta stojí 8500 Kč, to máme přes šest a půl tisíce rohlíků, sakra to je žrádla, stojí mi to za to ...", tak pro mne neexistuje důvod, proč si nezajistit kvalitní zařízení na zpostředkování kompletního a ničím neomezeného produktu.

Proč si cyklisti kupují horská kola za desetitisíce a nedrandí na ukrajinách .. dyť to by bylo taky hardcore.

Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 07/11/2003 :  16:52:43  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sir.Thomik

Asi takhle:
- trh s HW je tak sviznej, ze povetsinou za 6 mesicu to co mate doma je sunka oproti novym

souhlas tak proc si kupovat sunku rovnou ?

quote:
- trh s hrama nekopiruje trh s HW, tudiz na solidni hrani postaci grafarna i 6 mesicu stara

tady teda zasadne nesouhlasim, zkus napr SWG

quote:
- to co jsem napsal je z pohledu racionalne uvazujiciho spotrebitele... neberu v potaz nutnost utratit tesne pred danovou uzavernou co nejvice penez za odecitatelne polozky, frajerinu, pripadne snobstvi.

nastesti existuje i jina skupina nez "racionalne" uvazujici spotrebitele (mimo jine i ja se radim k racionalne uvazujicim spotrebitelum ale kazdej pod tim chapem asi neco jineho)

Black
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/11/2003 :  17:01:21  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Black

Nejlepsi je koupit si dobrou grafarnu a tu devku k tomu, holt dobreho pocitu neni nikdy dost.

sakra, to me nenapadlo, to vyzkousim

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 07/11/2003 :  18:20:32  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
Skoda ze vsechno preslo na 3d , imho kolik 3d prineslo tolik toho znicilo , zvlast zanr RPG. Ja jsem se s RPG setkal az u BG1 , coz me trochu mrzi , mit ultimu 1-5 na stredni nebo zminovanej wizardry o kterem jsem jen zaslehl co to je za hru tak bych tu stredni snad ani nedokoncil :)
Jinak mi zrovna BG1 nebo BG2 kratky neprijdou , kdyz jedes na hlavni dejovou linii tak jo mas to behem par dnu , ale kdyz plnis vsechny mozne subquesty a sledujes peclive dialogy , pribehy atp , tak pod 14 dny od rana do vecera se nedostanes ani nahodou ( ja to tak hral)

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 07/11/2003 :  18:28:03  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
TheCHosen: presne :-), ale stejne nejlepsi byly textovky, tam si clovek predstavoval veci a jeste se u toho super bavil ;). ne nejake UBER grafickou namakanou postavu, ktera sice vypada pekne, ale to je tak vse :) (samozrejme, ze kazdy to vidi jinak, ale vetsina her tak dopada). Na co je mi hra , ktera vypada pekne, kdyz je hratelnost slaba? Zase, ale nekomu se to libit muze(a zase sme u toho, ze se mu ta hra libi), ale hratelne je treba slaba.Je treba tyhe 2 slova odlisovat.

Beholder:v BG1 bylo par chyb ohledne grafiky(stavba mapy), ale v BG2 to uz upravili. jinak si myslim, ze v podobe dane Doby BG1 a BG2 bylo nejlepsi co vyslo, jeste ta jedna podobna hra, ted si na jmeno nevzpomenu.:-) (byla to hra, ktera predchazela BG2), aby se lidi nenudili :))

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le

Edited by - sword on 07/11/2003 18:32:05
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 07/11/2003 :  18:28:49  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sir.Thomik

Asi takhle:
- stejne vetsina lidi kazdy 2 roky upgraduje, takze proc utracet desitky tisic navic jen proto, aby mi misto 100 FPS neco behalo 180 FPS?

Moje rec... nejlepsi je vzit pulku co stoji ta grafarna a koupit si Playstation a nemusis upgradovat 5 let :)

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 07/11/2003 :  18:32:57  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moje rec... nejlepsi je vzit pulku co stoji ta grafarna a koupit si Playstation a nemusis upgradovat 5 let :)

To je fakt, pak uz to muzes rovnou vyhodit

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  21:25:24  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swordicek

Beholder:v BG1 bylo par chyb ohledne grafiky(stavba mapy), ale v BG2 to uz upravili. jinak si myslim, ze v podobe dane Doby BG1 a BG2 bylo nejlepsi co vyslo, jeste ta jedna podobna hra, ted si na jmeno nevzpomenu.:-) (byla to hra, ktera predchazela BG2), aby se lidi nenudili :))

Ale jo, serie BG je v podstate to nejlepsi co za poslednich nekolik let vyslo. Staci pridat Planescape Torment (kterej je imho lepsi) a vycet je asi uplny.
Me se BG1 libila, hezky zpracovane ADAD, dobre vyresene boje. Ale na druhou stranu mi vadila kratka herni doba (se vsemi subquesty cca 14dni) a vysoka jednoduchost, proste clovek pokazdy vedel co ma delat, kam jit, hralo se to v podstate samo. Takze kdyz to srovnam se starsimi hrami (ktere v te dobe splnovaly take podminky spickova grafika, atp..), u kterych jsem se bavil 10x dele, tak proste musim rict, ze BG je oproti nim slaby odvar. Pokud vzpominam na hru, tak nevzpominam na to jakou mela grafiku....

Me je jasne, ze pokud by se delaly hry jako za starych casu, tak sice sorta lidi jako bude nadsena, ale odpadla by drtiva vetsina soucasnych zakazniku, tzn vsemoznych tupych americkych a jinych decek, ktere nejsou naprosto zvykle u her myslet, a ty by pak brecely a hru by vzteky rozslapaly, pokud bude nebyla dohrana za dve hodiny ;)
Proste soucasne hry jsou smerovane na nejpocetnejsi skupinu (logicky, chteji toho prodat co nejvice) a ta je proste odpad.
Lidi co hrali klasicke hry, tak v zivote se nezasekli v necem novem, nebo nemeli zadny problem. Stare hry je proste naucili hrat. Tzn u her myslet a snazit se delat neco sam. Ovsem ta nova sorta lidi ma problemy i u her jako je baldurs gate. A je naprosto jasny, ze jen malokdo z nich by se u tech starsich her chytal, protoze novy rpg hraci pomalu ani neznaji termin tajna chodba (ty se rusi jako prezitek, pro americanky to bylo moc tezke).
Drive hry delali nadsenci pro nadsence. Dneska to delaji pro prachy pro masy.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 21:27:41
Go to Top of Page

Mistral
Moderator

857 Posts

Posted - 07/11/2003 :  22:12:36  Show Profile Send Mistral a Private Message  Reply with Quote

Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death)
Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/11/2003 :  23:03:09  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Porovnáváte pouze jednu sortu her a to RPG. Jsou i jiné žánry. Je mnoho lidí co ujíždí na leteckých simulátorech, závodních simulátorech, sportovních hrách, akčních hrách atd ... tyhle hry většinou jsou tak náročné na grafiku, že high grafika je zcela nutností.

Stejně tak sorta lidiček co hrají tyto hry a např. automobilové a letecké simulátory mají velké procento hráčů nad 30 let. U těchto her si troufám říci, že kvalita naopak velice stoupá s novými verzemi. Ano sice nostalgicky vzpomínám na Commanche v době ZX spectra ale v porovnání s dneškem např. IL Sturmovikem nesrovnatelné.

Ale i u rpg mohu jmenovat z nejnovějších her například Gothic 2 je příkladem velice dobře odvedené práce a podle mého v mnohém předčí i Baldurs Gate. Chystaný DeuxEx 2 se zdá bude také velmi podařené dílko. System Shock 2, Half life (podle mého prvotřídní hry) ve své době také vyžadovaly velice slušnou grafiku a rozdíl mezi low nastavením a high nastavením hry je mnohdy obrovský. Co je mi platný, že hra je dobře vymyšlená když si musím vypnout např. efecty kouzel atd .. abych si to mohl vůbec zahrát a připravuji se o velkou část dojmu z celé hry. Potom doopravdy nemá smysl vyhazovat za hru peníze, když product neumím plně využít.

Upřímně pro mě osobně je grafická stránka hry minimálně stejně důležitá jako stránka obsahová protože chtě nechtě dělá ohromnou část dojmu z celku. Jestli to někomu vadí a považuje mě proto za snoba je mi upřímně u prdele ale když už do hry investuji prachy chci zní pro sebe vyždímat maximum a ne čekat xx let abych se podíval co tvůrci vlastně v té době stvořili.

Noe

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 07/11/2003 :  23:09:40  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe
Stejně tak sorta lidiček co hrají tyto hry a např. automobilové a letecké simulátory mají velké procento hráčů nad 30 let. U těchto her si troufám říci, že kvalita naopak velice stoupá s novými verzemi. Ano sice nostalgicky vzpomínám na Commanche v době ZX spectra ale v porovnání s dneškem např. IL Sturmovikem nesrovnatelné.

S tim naprosto souhlasim, jenze to je sorta her, kde grafika je v podstate vsechno a nemusi se nic vymyslet. V podstate jen kopirujes realitu, neni treba zadna invence. A cim vetsi prostedky mas, tim to bude lepsi.

quote:

Ale i u rpg mohu jmenovat z nejnovějších her například Gothic 2 je příkladem velice dobře odvedené práce a podle mého v mnohém předčí i Baldurs Gate. Chystaný DeuxEx 2 se zdá bude také velmi podařené dílko. System Shock 2, Half life (podle mého prvotřídní hry) ve své době také vyžadovaly velice slušnou grafiku a rozdíl mezi low nastavením a high nastavením hry je mnohdy obrovský. Co je mi platný, že hra je dobře vymyšlená když si musím vypnout např. efecty kouzel atd .. abych si to mohl vůbec zahrát a připravuji se o velkou část dojmu z celé hry. Potom doopravdy nemá smysl vyhazovat za hru peníze, když product neumím plně využít.

S tim ze gothic 2 je kvalitni nemohu souhlasit, ja protoze jsem hral hry 50x kvalitnejsi a ty jsou pro me meritko, se kterym ja srovnavam. A to ze to bylo pred deseti lety neznamena, ze neexistovaly.

quote:

Upřímně pro mě osobně je grafická stránka hry minimálně stejně důležitá jako stránka obsahová protože chtě nechtě dělá ohromnou část dojmu z celku.

Nj, nemas se za co stydet. Patris proste do tech 80 procent masy, ktera vybira podle grafiky.

Kazdy hleda zabavu nekde jinde. Ja chci u hry premyslet, kombinovat, tvorit. Nekdo se chce zase koukat na pekne obrazky.

Edited by - Demostenes on 07/11/2003 23:13:04
Go to Top of Page

TheChosen
New Member

241 Posts

Posted - 07/11/2003 :  23:22:24  Show Profile  Visit TheChosen's Homepage  Send TheChosen an ICQ Message Send TheChosen a Private Message  Reply with Quote
hrali jste nekdy king's quest VII ? Tam stacilo udelat malou chybku a byli jste zasekl ( hra nesla dokoncit) , ne ze bych byl fanouskem takoveho typu i kdyz jsem tu hru mel strasne rad me to vadilo , ale to je ukazka jak HC byli hry v te dobe , tusim ze tak nejak s king's quest VII zemrela tato tradice. Takovej monkey island byl dost nezvyk protoze nijak se neslo 'zaseknout'

TheChosen - Close your eyes , to see the light!

Be mindful of your thoughts, they shape reality. Go the distance, to find yourself.
Noone can be told what the Endor is..Endor has you

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 08/11/2003 :  00:37:38  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
quote:
S tim ze gothic 2 je kvalitni nemohu souhlasit, ja protoze jsem hral hry 50x kvalitnejsi a ty jsou pro me meritko, se kterym ja srovnavam. A to ze to bylo pred deseti lety neznamena, ze neexistovaly.

omfg, kdy uz konecne pochopis, ze o ty tvoje 50x kvalitnejsi hry by si nikdo dneska neoprel ani kolo?

gothic 2 je jedna z nejlepsich her ever ...

ego tycoon
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 08/11/2003 :  01:23:39  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
Tohor: radsi nic, protoze jsi nic nepochopil :))

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 08/11/2003 :  10:39:42  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
gfy...

ego tycoon
Go to Top of Page

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 08/11/2003 :  13:15:19  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
5060

jinak ty ve to je cteni, ale seru na to uz sem se za ta leta psani sem naucil ze je to kecani vo desnem bullshitu ... a proto jdu delat neco " co my da vic ! "

Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired)
Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired)
Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired)
Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired)

Edited by - Colldor on 08/11/2003 16:05:05
Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 08/11/2003 :  13:35:56  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
LOL tohle je zase topic :))
Ja myslim ze nechame Dema hrat nejakou textovnku kde k otevreni prumernejch dveri nebude potreba nic mensiho nez prelozit 400 stran neznamyho textu z neznamiho jazyka a kazdy bludiste bude mit aspon 1000Km^2 a sance na projiti se bude blizit 0.1%
No a my ostani si vybereme nejakou hru s dnesni produkce kazdej podle sviho gusta

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 08/11/2003 :  16:14:02  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Kdo si pamatuje na Lauru Bow 2 (Act 3) - tam když jste pořád s někým nemluvili tak jste neměli šanci act dokončit...
To byla fakt super detektivka. Vřele doporučuju všem kdo nehráli ať si to sosnou z adandonware a zapařej... Stojí to za to.

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
OSI - GL,DF - Šmytec už dlouho (DarkDoomer si zamění I/Y podle nálady)
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 08/11/2003 :  16:39:29  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
ja jsem vsechny ty stary hry hral (jasne, i tu Lauru Bow 2) a tehda me to bavilo, prislo mi to uzasne zabavny, ale pripada mi zaslepeny tvrdit, dnesni hry tem starejm nesahaj po kolena ... dyt je to picovina ...

dneska bych to proste nehral, protoze by se mi to nelibilo ... troufam si tvrdit, ze v tomto smeru jsem naprosto normalni a prumerny ... krom toho by me ani nebavilo vysedavat nekolik tejdnu nad ctvereckovanym sesitem a kreslit si mapu DM, prestoze jsem to pred 10 lety povazoval za vrchol zabavy

ego tycoon
Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 08/11/2003 :  16:47:25  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
Problem je to, ze ty stary hry porad bavej. Cas od casu zahraju moo 2, civku 2, nebo i takovy summoning. A porad je to zabava, jakmile si zase clovek zvykne na tu grafiku.
A to novy porad ne a ne...

Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 08/11/2003 :  16:53:20  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
ale jses v naprosty mensine, tak svoje minoritni nazory prestan vydavat za obecny fakta ...

ego tycoon

Edited by - ToHor on 08/11/2003 16:54:59
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 08/11/2003 :  18:01:12  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:

Problem je to, ze ty stary hry porad bavej. Cas od casu zahraju moo 2, civku 2, nebo i takovy summoning. A porad je to zabava, jakmile si zase clovek zvykne na tu grafiku.

v cem je civ 2 lepsi nez nova civ 3 ? v nicem ....
stejne tak v cem je lepsi warcraft 1 nez warcraft 3 ? moznost hry na 386 uz dneska nikoho nenadchne

RP sux, macro 4ever

Edited by - Mickk on 08/11/2003 18:14:36
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 08/11/2003 :  18:16:20  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

na civ3 nema asi HW

Black
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 08/11/2003 :  19:43:16  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ToHor

ja jsem vsechny ty stary hry hral (jasne, i tu Lauru Bow 2) a tehda me to bavilo, prislo mi to uzasne zabavny, ale pripada mi zaslepeny tvrdit, dnesni hry tem starejm nesahaj po kolena ... dyt je to picovina ...

dneska bych to proste nehral, protoze by se mi to nelibilo ... troufam si tvrdit, ze v tomto smeru jsem naprosto normalni a prumerny ... krom toho by me ani nebavilo vysedavat nekolik tejdnu nad ctvereckovanym sesitem a kreslit si mapu DM, prestoze jsem to pred 10 lety povazoval za vrchol zabavy

Naprosto souhlasím. Mimo to taky nechápu, jak může někoho bavit hrát offline hru dyl jak měsic. co je na tom za zabavu?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 08/11/2003 :  20:04:26  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Na časy, kdy jsme s přáteli masili pong, ncsnipes a netwars, vzpomínám v dobrém.
Ale proč bychom u toho měli zůstávat, když si můžem zahrát třeba quake nebo daoc.

Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 08/11/2003 :  20:07:37  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nat

Na časy, kdy jsme s přáteli masili pong, ncsnipes a netwars, vzpomínám v dobrém.
Ale proč bychom u toho měli zůstávat, když si můžem zahrát třeba quake nebo daoc.

ten tvuj quake je taky pekna vykopavka d:

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Thor
Junior Guardsman

335 Posts

Posted - 08/11/2003 :  20:23:35  Show Profile  Send Thor an ICQ Message Send Thor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -Mike-

quote:
Originally posted by ToHor

Naprosto souhlasím. Mimo to taky nechápu, jak může někoho bavit hrát offline hru dyl jak měsic. co je na tom za zabavu?

Co je zabavnyho na tom mlatit jak .... vnejaky onlinovce porad ty stejne blby moby nekolik mesicu/let porad dokola ?

Tank_Chief
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 08/11/2003 :  20:46:46  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Thor
Co je zabavnyho na tom mlatit jak .... vnejaky onlinovce porad ty stejne blby moby nekolik mesicu/let porad dokola ?

jestli je podle tebe online hra == rpgonline hra tak to je tvuj problem ...

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Demostenes
Junior Member

818 Posts

Posted - 09/11/2003 :  00:46:30  Show Profile  Send Demostenes an ICQ Message Send Demostenes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mickk

quote:

stejne tak v cem je lepsi warcraft 1 nez warcraft 3 ? moznost hry na 386 uz dneska nikoho nenadchne

Zrovna u ty civky mi dvojka prijde lepsi nez trojka. Nevim, proc, ale ta trojka mi prisla takova dost orezana.

Stejna tak moo 2 byl lepsi nez moo 1, protoze tenkrat sla kvalita jeste nahoru, ale moo 3 byla hra, co se hrala naprosto sama, mela uplne sileny interface atd..Oni chteli byt tolik inovativni, az to uplne posrali. Pritom stacilo jen rozsirit dvojku (udelat ji treba do 3d - 3d vesmirna mapa a 3d combat podobne jako v homeworldu, akorat na kola), trosku udalelat grafiku up to date, pridat par featurek (treba technologii byly v trojce mraky) a byla by to trojka jako remen....
Jako by to delal uplne jiny team, co jednicku a dvojku skoro nehral.

Treba u warcraftu byla dvojka lepsi nez jednicka a starcraft fakt bomba. RTS a simulatory (ty teda obzvlaste) maji celkem slusny pokrok a cas od casu vyjde opravdu pecka (jednou za par let). Naopak hry kde jde trochu o inteligenci a logicke uvazovani (rpg, adventury..) tam je to cim dal tim horsi.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000