Author |
Topic |
Rodier
Moderator
4328 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 15:38:09
|
no nevim vcera bylo ve 20:00 fronta 100 lidi = 5 minut cekani +- a lagy? no jedno dobu byli.. kdyz sem prodaval itemy ale teda kouzlici lagy sem nemel jeste nikdy |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
|
|
Khaot
Average Member
1947 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 15:51:33
|
Ja bych rekl, ze se "haze" kostkou a podle cisla, ktere padne se disconnectne hrac. Stejne to funguje i s instancemi.
Tak se zajisti, ze fronta neni na dlouho a kazdy se logne |
|
|
Deimos
New Member
440 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 15:55:39
|
quote: Originally posted by Khaot
Ja bych rekl, ze se "haze" kostkou a podle cisla, ktere padne se disconnectne hrac. Stejne to funguje i s instancemi.
Tak se zajisti, ze fronta neni na dlouho a kazdy se logne
lol ;) |
Who is General Failure? and why is he reading my disk? |
|
|
Rashaverak
Senior Member
3722 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 16:24:00
|
quote: Originally posted by Khaot
Tak se zajisti, ze fronta neni na dlouho a kazdy se logne
divny ze me to jeste nevylosovalo. co se tyce bugu s herbalismem, tak staci dobehnout k jiny kytce a tu vybrat, pak se postava narovna. |
lastfm |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 17:15:15
|
quote: Originally posted by Magery
quote: Originally posted by Pertha
quote: Originally posted by Magery
ad padani lidi z grupy ... mozna to chce zlepsit HW a pak si pustit WoW nez zacit nadavat na Blizzard ... nejsou dokonaly ale vetsina problemu je na strane klienta
hmm sakra tak vidite ja sem to vzdycky rikal ze ma wow vetsi hw naroky nez eq2 a nikdo me to neveril asi budu muset upgradovat :D
zlepsit neznamena vzdy upgradovat ... znamena spis odladit tak aby spolu komponenty spolu lepe vychazeli .. to co nepoznas pri praci s office muzes poznat v jiny aplikaci treba WoW a co nevadi EQ2 muze vadit WoW a obracene ... slozit comp umi kazdej idiot ale slozit comp aby se tam nehadali veci se ne vzdycky podari i znackovejm firmam ...
jasne chyba je na me strane a shodou okolnosti ma stejnej problem s hw 5 lidi ve stejnej okamzik na stejnym miste
chlapce bez si dat mlicko a tyhle rozumy si nech |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
|
|
Mamut
New Member
291 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 17:38:46
|
[quote] jasne chyba je na me strane a shodou okolnosti ma stejnej problem s hw 5 lidi ve stejnej okamzik na stejnym miste
chlapce bez si dat mlicko a tyhle rozumy si nech
Třeba to byla velká haluz a vylosovalo to na disconnect těch 5 hráčů vedle sebe |
World of Warcraft - Mamut [retired] |
|
|
Threepio
nic
126 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 17:38:56
|
Mno na uvod pro vsechny kteri tvrdi ze my co si stezujem ze neco nefunguje sme whineri, pokud si pujdete koupit cokoliv, treba boty, taky vas nebude zajimat ze jde o novej model, ze na nem neco nefunguje a budete ocekavat 100% funkcni vyrobek, to same ja ocekavam u WoW, predpokladam ze vadny/nefunkcni vyrobek by jste taky reklamovali pripadne alespon poukazali na jeho vady. Stale nevidim duvod v cem by sem mela treba online hra lisit od ostatnich bezne poskytovanych sluzeb v otazce kvality, kdyztak me nekdo zbavte moji slepoty. Sem samozrejme schopen skousnout par chyb, ale treba vcera pode mnou 3x behem letu zmizla vzducholod, po 4 sem byl pri transportu zabit a spawn sem mel na hrbitove , telo neexistovalo takze res za poskozeni veci a 10 mins sickness, o chvili pozdeji spadl server ci co a z PvP v Booty Bay me to odpojilo, po nalogovani sem letel na vzducholodi a jen se modlil jak to dopadne tentokrat. Co se tyce instanci, stalo se nam ze nas to vsechny odpojilo, stane se, ale po nalogovani jednak byla zrusena grupa a hlavne nastal v instanci kompletni respawn, takze sme se nalogovali do davu mobu a museli to jit znova. Bugy specificke pro povolani rogue - mizi mi jedy ze zbrani pri zonovani, monstra me trackujou pres celou instanci po pouziti vanishe, pri pouziti improved sapu zustanu ve sneaku dle logu, jsem v nem i fakticky, monstra me nevidi ale hraci ano, s tim spojeno obcas zaseknuti skillu souvisejicich se sneakem. Pokud zabiju cloveka v PvP, on se releasne a ozivi na tele, celou tuto dobu (zatim 10 minut nejdelsi pozorovana doba) mam warr mod, takze zadnej kun, zadny jidlo, zadnej sneak, klidne jsem bezel do vedlejsi zony nebo letel netopejrem do jinyho mesta a stale sem ho mel. Nebo pouziti vanishe v PvP znamena ze prijdu o honor protoze si resetnu war mod (nestava se vzdy, zatim jsem pozoroval cca 5x).
Pokud si myslite ze si vymejslim, staci mrknout na fora nejsem sam kdo tohle zaziva a prvni reporty techto bugu uz jsou hlaseny radove mesice (nektere jiz od spusteni)
Na zaver musim rict ze jsem zatim mirne zklaman, mirne jen proto, ze jinak je to super zabava. |
Tak trosku...klokan |
|
|
Isac
Moderator
2433 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 17:56:04
|
Pertho máte v grupě všichni vadnou paměť |
|
|
MegaDeath
Average Member
1989 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 18:04:25
|
quote: Originally posted by Threepio Bugy specificke pro povolani rogue - mizi mi jedy ze zbrani pri zonovani, monstra me trackujou pres celou instanci po pouziti vanishe, pri pouziti improved sapu zustanu ve sneaku dle logu, jsem v nem i fakticky, monstra me nevidi ale hraci ano, s tim spojeno obcas zaseknuti skillu souvisejicich se sneakem.
jojo, pokud prejedes vzducholodi/lodi nebo projdes do instance, jedy zmizej, starej dobrej bug po pouziti vanishe me jeste monstra nehonili po instanci, leda pokud selhal, coz je stejny jako kdybys zadnej vanish nedal imp. sap te necha ve stealthu akorat souperi v pvp te videj, to je docela trapnej bug verze 1.3... skilly se mi teda nezasekavaj, mam k dispozci vsechny ktery mam ve stealthu
quote:
Pokud zabiju cloveka v PvP, on se releasne a ozivi na tele, celou tuto dobu (zatim 10 minut nejdelsi pozorovana doba) mam warr mod, takze zadnej kun, zadny jidlo, zadnej sneak, klidne jsem bezel do vedlejsi zony nebo letel netopejrem do jinyho mesta a stale sem ho mel.
husty, nic takovyho sem nezazil, v pvp nastesti funguje 5sec pravidlo bez boje, takze se rogue v klidu restealthne i kdyz za nim bezi rozzurenej dav
quote:
Nebo pouziti vanishe v PvP znamena ze prijdu o honor protoze si resetnu war mod (nestava se vzdy, zatim jsem pozoroval cca 5x).
to se stane asi i po feign dead - pokud ale soupere potom dodelas, tak o nic nejde, pokud uteces, tak honor nebude... |
|
|
beldor5
Average Member
1144 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 18:08:00
|
quote: Originally posted by Threepio
Mno na uvod pro vsechny kteri tvrdi ze my co si stezujem ze neco nefunguje sme whineri, pokud si pujdete koupit cokoliv, treba boty, taky vas nebude zajimat ze jde o novej model, ze na nem neco nefunguje a budete ocekavat 100% funkcni vyrobek, to same ja ocekavam u WoW, predpokladam ze vadny/nefunkcni vyrobek by jste taky reklamovali pripadne alespon poukazali na jeho vady. Stale nevidim duvod v cem by sem mela treba online hra lisit od ostatnich bezne poskytovanych sluzeb v otazce kvality, kdyztak me nekdo zbavte moji slepoty. Sem samozrejme schopen skousnout par chyb, ale treba vcera pode mnou 3x behem letu zmizla vzducholod, po 4 sem byl pri transportu zabit a spawn sem mel na hrbitove , telo neexistovalo takze res za poskozeni veci a 10 mins sickness, o chvili pozdeji spadl server ci co a z PvP v Booty Bay me to odpojilo, po nalogovani sem letel na vzducholodi a jen se modlil jak to dopadne tentokrat. Co se tyce instanci, stalo se nam ze nas to vsechny odpojilo, stane se, ale po nalogovani jednak byla zrusena grupa a hlavne nastal v instanci kompletni respawn, takze sme se nalogovali do davu mobu a museli to jit znova. Bugy specificke pro povolani rogue - mizi mi jedy ze zbrani pri zonovani, monstra me trackujou pres celou instanci po pouziti vanishe, pri pouziti improved sapu zustanu ve sneaku dle logu, jsem v nem i fakticky, monstra me nevidi ale hraci ano, s tim spojeno obcas zaseknuti skillu souvisejicich se sneakem. Pokud zabiju cloveka v PvP, on se releasne a ozivi na tele, celou tuto dobu (zatim 10 minut nejdelsi pozorovana doba) mam warr mod, takze zadnej kun, zadny jidlo, zadnej sneak, klidne jsem bezel do vedlejsi zony nebo letel netopejrem do jinyho mesta a stale sem ho mel. Nebo pouziti vanishe v PvP znamena ze prijdu o honor protoze si resetnu war mod (nestava se vzdy, zatim jsem pozoroval cca 5x).
Pokud si myslite ze si vymejslim, staci mrknout na fora nejsem sam kdo tohle zaziva a prvni reporty techto bugu uz jsou hlaseny radove mesice (nektere jiz od spusteni)
Na zaver musim rict ze jsem zatim mirne zklaman, mirne jen proto, ze jinak je to super zabava.
Mno to bude tim ze hrajes (ocividne) svoji prvni MMORPG , neznam zadnou ktera by nemela podobne problemy......pockej rok :) pak bude mozna vse fungovat na 99% :)) ..(100% nikdy) |
..... http://volby.kategorie.cz/ |
|
|
Threepio
nic
126 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 18:33:36
|
2 megadeath: nejde o to ze by se mi vanish nepovedl, mlatej me mobi, dam vanish, ztratej o me zajem, mam sneak, zabijou vsechny ostatni, ja mezitim odejdu o mistnost dal, a pak se prizene ten train co zabil ostatni proste proto ze ackoliv sem dal vanish tak jsem na nejakym dmg listu a oni v tomhle okamziku ignorujou to ze me nevidej a dojdou si pro me klidne pres pul instance ( jsou to ti konkretni moby co sem s nima bojoval, ne nejaky co me videli po ceste )
2 beldor5: jo, moje prvni mmorpg, ale tocej me kecy tech lidi co rikaj ze jenom proto ze oni v predchozich hrach bugy taky zazili tak ze je to v poradku a ze kazdej kdo na ne poukazuje tak je whiner... |
Tak trosku...klokan |
|
|
MegaDeath
Average Member
1989 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 19:07:14
|
tak jinak, najdi jedinou hru, ktera nemela na zacatku bugy ani programatori nejsou bozi... kdo programuje, vi o tom svy |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 19:41:14
|
quote: Originally posted by MegaDeath
tak jinak, najdi jedinou hru, ktera nemela na zacatku bugy ani programatori nejsou bozi... kdo programuje, vi o tom svy
samozrejme ale skoro pul roku po spusteni ? jak dlouho je budes omlouvat ? dvacet let ? |
|
|
|
Mamut
New Member
291 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 20:28:06
|
tak jinak, najdi jedinou hru, ktera nemela na zacatku bugy ani programatori nejsou bozi... kdo programuje, vi o tom svy
samozrejme ale skoro pul roku po spusteni ? jak dlouho je budes omlouvat ? dvacet let ?
A v EQ2 žádný bugy nejsou? Já třeba hrál rok a půl Planetside a bugy tam jsou dodnes (a toto běží přes 2 roky), navíc přídáváním nových věcí vznikají nové bugy, evidentně nechápete, že žádné dílo nebude nikdy 100%. Já osobně krom občasného padání a disconnetu nemám s hrou vůbec žádný problém. |
World of Warcraft - Mamut [retired] |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 20:55:33
|
quote: Originally posted by Mamut
samozrejme ale skoro pul roku po spusteni ? jak dlouho je budes omlouvat ? dvacet let ?
A v EQ2 žádný bugy nejsou? Já třeba hrál rok a půl Planetside a bugy tam jsou dodnes (a toto běží přes 2 roky), navíc přídáváním nových věcí vznikají nové bugy, evidentně nechápete, že žádné dílo nebude nikdy 100%. Já osobně krom občasného padání a disconnetu nemám s hrou vůbec žádný problém.
pokud nepovazujes za zasadni tohle pak ne neni ve wow vubec nic spatne
samozrejme ze v eq2 nic takovyho jako odpojeni cele grupy a zruseni instance neexistuje |
|
|
|
Rahman
Moderator
4368 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 21:02:58
|
Zkus si nekdy koupit boty s tim, ze si je nazujes, a pri tom bude kolem stale pobihat 40 sevcu a pridavat nove featury (lepsi kuzi na jazyk, zbrusu nova podrazka...). O chvili pozdeji zjistis, ze ty boty nepouzivas sam, ale spolu s tebou dalsich 12000 zakazniku, obcas dokonce 3000 soucasne.
Jestli si nekdo skutecne myslite, ze MMORPG muze existovat, bezet a vyvijet se bez jedine chyby, zijete nejpis v jinem svete nez ja. Druha vec je, nakolik se vyvojari venuji opravam existujicich a znamych chyb a nakolik jsou v tom uspesni. Bohuzel, oprava chyb jde primo proti pridavani novych veci a hraci obvykle chteji oboji soucasne. Takze nezbyva, nez najit rozumnou rovnovahu.
Pretizenost serveru je trochu jiny problem. Architektura paralelnich serveru je proste postavena na tom, ze jeden server ma urcity maximalni pocet pripojeni, ktere je schopen najednou obslouzit pri zachovani pozadovaneho vykonu. Tohle cislo zjevne neni nekonecne, je to dano omezenim hardwaru. Takto postavena architektura MMORPG zarucuje, ze pridavanim serveru je mozne obslouzit vicemene neomezeny pocet klientu (pocet moznych klientu roste linearne s poctem serveru, ktere jsou k dispozici), nicmene vyzaduje pokud mozno rovnomerne rozlozeni hracu na dostupnych serverech. Realita je takova, ze pokud se rozhodnuti necha na hracich, coz Blizzard dela, vyzaduje cela operace pomerne dost casu. Technologie "logovaci fronty" je sice ve skutecnosti stejne omezujici jako tvrdy strop (pravdepodobne strop poctu uctu na server), ale na druhou stranu zadnemu hraci nezakazuje hrat na serveru, na kterem chce hrat a priznejme si, ze hrat se znamymi lidmi je casto pro hrace zcela zasadni. Pokud budu k veci pristupovat nesobecky (tj nehledim jen na to jak se hraje mne, ale i ostatnim lidem, kteri by radi na mem serveru hrali), jevi se mi reseni Blizzardu jako nejlepsi mne zname (v ramci omezeni na architekturu paralelnich serveru).
Zcela jina vec ovsem je, ze ja bych rozhodne MMORPG nikdy nedelal tak, aby existovaly oddelene instance celeho sveta na ruznych serverech. Granularita je bezpochyby nutna, ale instancovat se da az uvnitr hry, staci vstupni zonu udelat dostatecne robustni (treba ji zredukovat na chatovaci server) a umoznit vytvaret instance dynamicky na zaklade aktualni poptavky a aktualniho zatizeni serveru. |
|
|
Seth
Senior Member
2564 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 21:03:54
|
jezis se ti to stalo jednou v low instanci, tak nevim proc se tak rozcilujes chapu, ze to cloveka nasere, ale je to asi stejna situace, jako kdyz v patek protahnou neplanovane udrzbu taky s tim hovno udelas.... |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
|
|
Rahman
Moderator
4368 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 21:04:42
|
Chtel sem tim vicemene rict, ze whining ve stylu tohohle topicu vazne nicemu nepomuze, zanadavejte si do zachodu kdyz uz to jinak nejde, tady na to neni nikdo zvedavy. Kritika je fajn, ale pokud mozno konstruktivni. Nadavat na veci se kterymi se neda nic udelat je naprd. |
|
|
Isac
Moderator
2433 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 21:30:27
|
Rahman: obávám se, že tady se nesnaží nikdo nic konstruovat, ale informovat ostatní o chybách co jsou ve wow, což může docela zajímat lidi co uvažujou o koupi wow
to, že na to nejsi zvědavej ty, neznamená, že to nezajímá někoho jinýho, s takovejdlema generalizacema pomalu
nelze nic udělat ? možná by je stačilo opravit
chápu, že nějaká ta chybyčka bejt může, ale odpojení celý grupy v instanci je docela zásadní a mělo by se to řešit hodně rychle |
|
|
Sacrifice
New Member
140 Posts |
Posted - 26/04/2005 : 21:34:52
|
quote: Originally posted by Pertha samozrejme ze v eq2 nic takovyho jako odpojeni cele grupy a zruseni instance neexistuje
nikdy sa mi to nestalo, zadny pad instance, zadne rady na pripojeni, zadne nahodne disconecty ...dragonmaw server |
"Relationships come and go. Epics are soulbound" |
|
|
Rahman
Moderator
4368 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 01:39:03
|
Jiste ze se chyby daji opravit a nepochybuju o tom ze casem opravi, ale hlasky typu: "Jak si vubec nekdo muze dovolit vydat neco tak sloziteho jako WoW s tim, ze je to produkt, na kterem se neustale neco zlepsuje, a mit v tom sem tam nejakou chybu"....
Kdyby se to co rikas stavalo porad tak je tve prohlaseni opodstatnene, ale mas predstavu jak se asi hleda chyba, ktera nastane radove jednou za 100 hodin hraciho casu? |
|
|
Rahman
Moderator
4368 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 01:44:14
|
A jinak ano. Muze se stat, ze spadne klient pripadne proces obsluhujici instanci. Muze se stat, ze zrovna v tu dobu je na konkretnim serveru fronta coz zpusobi, ze se dotycny hrac nebude moci po padu nekolik minut (az do pul hodiny, v zavislosti na delce fronty) nalogovat. Taktez povazuji tuhle informaci za zasadni pro potencionelni nove hrace, meli by dobre zvazit, zdali jim stoji za to zacit hrat na preplnenych serverech a riskovat tuhle situaci. Je porad hodne serveru, na kterych i kdyz se tohle stane, tak do minuty relog, jsem zpet ve hre a normalne pokracuju v hrani. Uznavam, ze to neni prijemne, ale neni to nic natolik zasadniho, co by zcela znehodnotilo stovky hodin vyborne zabavy pri hre. |
|
|
frantar
New Member
148 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 06:56:34
|
no mám takovej divnej pocit, že autor topicu nejenom že nemá ani potuchy o programování (ne každej někdy programoval, na tom není nic zlýho), ale evidentně nemá ani tušení o hrách, mám skoro pocit, že kromě hledání min a solitaire je tohle jeho historicky první hra, kterou hraje...
1) z pohledu programátora: možná to zní trapně, říkají to všichni a působí to spíš jako vtip než jako realita, ale opak je skutečně pravdou: Když programátor něco opraví, má velkou šanci že se mu tím pokází věc další, někdy dokonce víc... samozřejmě druhá věc jak blizz k opravování bugů přistupuje, jestli se najdřív snaží opravit major bugy a až pak ty blbůstky, ale v tomhle zatím problém nevidím
2) z pohledu hráče: teď uvedu další hru od blizzardu (a to proto, že mě teďka dost dobře nenapadá hra, která by byla populárnější - ale u ostatních titulů je to podobný) - STARCRAFT - víš, jak dlouhou na něj vycházely patche? A uvědomuješ si, jak malej je SC oproti WoW projekt?? Úplný prdnutí do vody... jo teďka jsem si vzpomněl na další hru - HALF-LIFE - patchů taky vyšlo nespočetně, se steamem vychází i teď ještě celkem často... a opět HL je oproti WoW co se týče rozlehlosti a náročnosti kódu úplný nic...
zkus se nad tím aspoň trochu zamyslet a dát tomu čas... |
Trouk CzechRO Support sage of Manga.sk guild - RIP Felonton (CTProfiles) WoW Human/paladin of Motion guild
|
|
|
Dario
Starting Member
8 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 07:56:24
|
quote: Originally posted by frantar
no mám takovej divnej pocit, že autor topicu nejenom že nemá ani potuchy o programování (ne každej někdy programoval, na tom není nic zlýho), ale evidentně nemá ani tušení o hrách, mám skoro pocit, že kromě hledání min a solitaire je tohle jeho historicky první hra, kterou hraje...
1) z pohledu programátora: možná to zní trapně, říkají to všichni a působí to spíš jako vtip než jako realita, ale opak je skutečně pravdou: Když programátor něco opraví, má velkou šanci že se mu tím pokází věc další, někdy dokonce víc... samozřejmě druhá věc jak blizz k opravování bugů přistupuje, jestli se najdřív snaží opravit major bugy a až pak ty blbůstky, ale v tomhle zatím problém nevidím
2) z pohledu hráče: teď uvedu další hru od blizzardu (a to proto, že mě teďka dost dobře nenapadá hra, která by byla populárnější - ale u ostatních titulů je to podobný) - STARCRAFT - víš, jak dlouhou na něj vycházely patche? A uvědomuješ si, jak malej je SC oproti WoW projekt?? Úplný prdnutí do vody... jo teďka jsem si vzpomněl na další hru - HALF-LIFE - patchů taky vyšlo nespočetně, se steamem vychází i teď ještě celkem často... a opět HL je oproti WoW co se týče rozlehlosti a náročnosti kódu úplný nic...
zkus se nad tím aspoň trochu zamyslet a dát tomu čas...
Prosimte koho to zajima? Ja osobne mem potuchy o programovani, ale to nemeni nic natom, ze chci za svoje penize radnou sluzbu? Proc se doted tahnou bugy z bety, proc blizzard vydava nove kopie kdyz mu nestihaji servery? Jiz davno v bete bylo znamo, ze jsout tyto problemy, stejne se nechala struktura serveru stejna i kdyz se vi ze budou fronty. Proste to mel blizzard dimenzovat tak aby to stihalo a kdyz se to pak ustali muze servery ubrat a ubrat na jejich konfiguraci. Proste mela jeste byt beta a tyto veci se meli vychytat a ne triskat jiz penize. Jiz od spusteni americkeho full provozu se vedelo o problemech v evrope se neudelalo nic jineho, ze se spustilo to same a stejne problemy hlavne, ze se sypou penize. To co predvedl blizzard s placenim bylo take vyborne. Jak by se zastancum blizzardu zamlouvalo kdyby si koupili auto do ktereho by museli davat pozadavek na nastup 20 minut predem behem jizdy by jim nekolikrat chciplo, museli by se vratit z5 pockat zase pul hodiny nez by mohli nastoupit a pak pri nove jizde by ti to obcas chciplo, v noci shasinali svetla atd., mozna by asi nebyla takova spokojenost. Zaverem jeste tem co to zvadeji na PC konfiguraci PC mam Deska asus, Grafika 6800ultra asus, 2x1024dual ocz pameti procak Intel Pentium 4 3,8GHz 2MBcache. Pocitac mam asi 2 mesice zadnej problem nikdy jsem nemel, grabuji si svoje video pak si delam znej reautoring na DVD takze tam by se jiste plno chyb projevilo jelikoz to je na kvalitu component a jejich spravnemu odladeni take narocne. Samozrejmne i u me hlodal cervik ale test pameti nic neprokazal ani jine aplikace i hry nevykazuji zadnou nestabilitu monitoring komunikace pri programech zadne chybove procesy.
|
|
|
celdric
Average Member
1613 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:06:58
|
Me by zajimalo kolik tady tech zastancu tvrdeho postoji vuci vyvojarum her odinstalovalo sve piratske verze Microsoft Windows, Office a kolik ze zde pritomnych legalnich vlastniku podobnym zpusobem banovalo Microsofti support. V oblasti herniho prumyslu je hodne her, ktere se vydavaji v daleko horsim stavu nez je v soucasne dobe WoW a nikdo zakaznikum penize nevrati, maximalne muzou pockat na zaplaty od vyrobcu. A kolikrat to jsou hry, ze treba nebezi na nekterych konfiguracich HW, nedaji se dohrat protoze v klicovym miste neco nejde sebrat/spadne hra. Tak samo bych mohl pokracovat o hardwaru a driverech k hardwareu. Tak laskave prestante s timhle BS. Mozna vas to sere protoze je to konecne prvni vec, kterou v zivote poradne platite, zatimco predtim jste jen piratili, ale jsou lidi ktery s podobnyma problemama bojujou uz hodne dlouho za penize. WoW neni zadna vyjimka v oblasti her, ale rozhodne patri mezi lepsi prumer v oblasti stability. |
no mmo
|
|
|
beldor5
Average Member
1144 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:16:06
|
quote: Originally posted by Dario Prosimte koho to zajima? Ja osobne mem potuchy o programovani, ale to nemeni nic natom, ze chci za svoje penize radnou sluzbu? Proc se doted tahnou bugy z bety, proc blizzard vydava nove kopie kdyz mu nestihaji servery? Jiz davno v bete bylo znamo, ze jsout tyto problemy, stejne se nechala struktura serveru stejna i kdyz se vi ze budou fronty. Proste to mel blizzard dimenzovat tak aby to stihalo a kdyz se to pak ustali muze servery ubrat a ubrat na jejich konfiguraci. Proste mela jeste byt beta a tyto veci se meli vychytat a ne triskat jiz penize. Jiz od spusteni americkeho full provozu se vedelo o problemech v evrope se neudelalo nic jineho, ze se spustilo to same a stejne problemy hlavne, ze se sypou penize. To co predvedl blizzard s placenim bylo take vyborne. Jak by se zastancum blizzardu zamlouvalo kdyby si koupili auto do ktereho by museli davat pozadavek na nastup 20 minut predem behem jizdy by jim nekolikrat chciplo, museli by se vratit z5 pockat zase pul hodiny nez by mohli nastoupit a pak pri nove jizde by ti to obcas chciplo, v noci shasinali svetla atd., mozna by asi nebyla takova spokojenost. Zaverem jeste tem co to zvadeji na PC konfiguraci PC mam Deska asus, Grafika 6800ultra asus, 2x1024dual ocz pameti procak Intel Pentium 4 3,8GHz 2MBcache. Pocitac mam asi 2 mesice zadnej problem nikdy jsem nemel, grabuji si svoje video pak si delam znej reautoring na DVD takze tam by se jiste plno chyb projevilo jelikoz to je na kvalitu component a jejich spravnemu odladeni take narocne. Samozrejmne i u me hlodal cervik ale test pameti nic neprokazal ani jine aplikace i hry nevykazuji zadnou nestabilitu monitoring komunikace pri programech zadne chybove procesy.
Zijes v nejakej jinem svete :) ..x skusenejch programatoru ti tady rika ze toho aby ve hre tohoto typu nebyly bugy NIKDY 100% nedosahnes a ty se ted muzes jenome rozhodnou jestli se s tim smiris nebo ne....
btw:jak mas nastavene winy?Povypinal jsi nepotrebne procesy?mas vsechny nejnovejsi aktualizace(ovladace?)...
|
..... http://volby.kategorie.cz/ |
|
|
HK
Starting Member
52 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:28:38
|
Ano clovek by za svoje penize mel dostat kvalitní sluzbu bez "bugu". Nicmene je treba si uvedomit, ze MMORPG se narozdil (a ted narazim na priklady s auty nebo boty) od klasickeho zabehnuteho zbozi produkuje snad ani ne 10 let, coz je oproti botam ktere se produkuji jiz pres stoleti o hodne malo. Je tedy logicke ze za tak kratkou dobu se proste vyrobek neobejde bez chyb, jelikoz stim nemaji autori tolik zkusenosti. Bud se tedy s timhle faktem clovek smiri a obcas si na to tise zanadava, pripadne nekde na oficialnim foru upozorni (aby aspon autori videli ze vuci tomu nejsou hraci lhostejni) ze je neco spatne, nebo to proste neunese a nebude hrat vubec. Nakonec jsou to vase penize a vase volba. |
...
|
|
|
Dario
Starting Member
8 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:31:32
|
quote: Originally posted by celdric
Me by zajimalo kolik tady tech zastancu tvrdeho postoji vuci vyvojarum her odinstalovalo sve piratske verze Microsoft Windows, Office a kolik ze zde pritomnych legalnich vlastniku podobnym zpusobem banovalo Microsofti support. V oblasti herniho prumyslu je hodne her, ktere se vydavaji v daleko horsim stavu nez je v soucasne dobe WoW a nikdo zakaznikum penize nevrati, maximalne muzou pockat na zaplaty od vyrobcu. A kolikrat to jsou hry, ze treba nebezi na nekterych konfiguracich HW, nedaji se dohrat protoze v klicovym miste neco nejde sebrat/spadne hra. Tak samo bych mohl pokracovat o hardwaru a driverech k hardwareu. Tak laskave prestante s timhle BS. Mozna vas to sere protoze je to konecne prvni vec, kterou v zivote poradne platite, zatimco predtim jste jen piratili, ale jsou lidi ktery s podobnyma problemama bojujou uz hodne dlouho za penize. WoW neni zadna vyjimka v oblasti her, ale rozhodne patri mezi lepsi prumer v oblasti stability.
Vaz slova pokud TY jsi zlodej tak neosocuj jine, ze jsou take zlodeji. Zadny piratsky software nevlastnim. Ja sam delam u zahranicni firmy, ktera vyviji software pro lekarske pristroje pro magnetickou rezonanci. Pokud by jsme si u nas dovolily vypoustet takoveto verze software asi by se pacienti i doktori moc nasmali. |
|
|
Bajaja
New Member
168 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:33:40
|
Ohh ! On se takový chudinka aspoň chvíli cítí dobře, když může napsat : "Za svý těžce vydělaný prachy chci 100% kvalitu !!" Tak bych jim to neměl za zlé...
Jinak by se nudili, takhle mají aspoň pocit, že řeší něco fakt velkýho.. |
|
|
VT
Moderator
4191 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:37:20
|
quote: Originally posted by HK
Ano clovek by za svoje penize mel dostat kvalitní sluzbu bez "bugu". Nicmene je treba si uvedomit, ze MMORPG se narozdil (a ted narazim na priklady s auty nebo boty) od klasickeho zabehnuteho zbozi produkuje snad ani ne 10 let, coz je oproti botam ktere se produkuji jiz pres stoleti o hodne malo.
Klasicke mmorpg jak je zname (tedy ne mudy) jsou k dispozici uz nekdy od roku 1990-1 (AOL NWN, DS Online, potom Realm Online, NexusTK, pozdeji EQ1 close beta (95', 96'), M59,L1, Underlight a pak tu mame nove hry jako Ultima Online, AC atd.).
Takze tech 15 let je dost na to, aby vznikaly kvalitni produkty :) |
Edited by - VT on 27/04/2005 08:40:59 |
|
|
HK
Starting Member
52 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:40:03
|
quote: Originally posted by Van Tassel
Ano clovek by za svoje penize mel dostat kvalitní sluzbu bez "bugu". Nicmene je treba si uvedomit, ze MMORPG se narozdil (a ted narazim na priklady s auty nebo boty) od klasickeho zabehnuteho zbozi produkuje snad ani ne 10 let, coz je oproti botam ktere se produkuji jiz pres stoleti o hodne malo.
Klasicke mmorpg jak je zname (tedy ne mudy) jsou k dispozici uz nekdy od roku 1990-1 (AOL NWN, DS Online, potom Realm Online, NexusTK, pozdeji EQ1 close beta (95', 96'), M59,L1, Underlight a pak tu mame nove hry jako Ultima Online, AC atd.).
Takze tech 15 let je dost na to, aby vznikali kvalitni produkty :)
Dobre souhlasim ze jsem se mohl o 5 let seknout, nicemene mi to porad nepride jako zrovna dlouha doba oproti jinym vyrobkum. |
...
|
|
|
Dario
Starting Member
8 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:40:05
|
quote: Originally posted by beldor5
quote: Originally posted by Dario Prosimte koho to zajima? Ja osobne mem potuchy o programovani, ale to nemeni nic natom, ze chci za svoje penize radnou sluzbu? Proc se doted tahnou bugy z bety, proc blizzard vydava nove kopie kdyz mu nestihaji servery? Jiz davno v bete bylo znamo, ze jsout tyto problemy, stejne se nechala struktura serveru stejna i kdyz se vi ze budou fronty. Proste to mel blizzard dimenzovat tak aby to stihalo a kdyz se to pak ustali muze servery ubrat a ubrat na jejich konfiguraci. Proste mela jeste byt beta a tyto veci se meli vychytat a ne triskat jiz penize. Jiz od spusteni americkeho full provozu se vedelo o problemech v evrope se neudelalo nic jineho, ze se spustilo to same a stejne problemy hlavne, ze se sypou penize. To co predvedl blizzard s placenim bylo take vyborne. Jak by se zastancum blizzardu zamlouvalo kdyby si koupili auto do ktereho by museli davat pozadavek na nastup 20 minut predem behem jizdy by jim nekolikrat chciplo, museli by se vratit z5 pockat zase pul hodiny nez by mohli nastoupit a pak pri nove jizde by ti to obcas chciplo, v noci shasinali svetla atd., mozna by asi nebyla takova spokojenost. Zaverem jeste tem co to zvadeji na PC konfiguraci PC mam Deska asus, Grafika 6800ultra asus, 2x1024dual ocz pameti procak Intel Pentium 4 3,8GHz 2MBcache. Pocitac mam asi 2 mesice zadnej problem nikdy jsem nemel, grabuji si svoje video pak si delam znej reautoring na DVD takze tam by se jiste plno chyb projevilo jelikoz to je na kvalitu component a jejich spravnemu odladeni take narocne. Samozrejmne i u me hlodal cervik ale test pameti nic neprokazal ani jine aplikace i hry nevykazuji zadnou nestabilitu monitoring komunikace pri programech zadne chybove procesy.
Zijes v nejakej jinem svete :) ..x skusenejch programatoru ti tady rika ze toho aby ve hre tohoto typu nebyly bugy NIKDY 100% nedosahnes a ty se ted muzes jenome rozhodnou jestli se s tim smiris nebo ne....
btw:jak mas nastavene winy?Povypinal jsi nepotrebne procesy?mas vsechny nejnovejsi aktualizace(ovladace?)...
Jiste ze to nemuze byt 100%, ale plno chyb co se deje a nich se vedelo byli prenesene z bety a zatizeni serveru se take vedelo jak to je byl cas to odladit. Samozrejmne chyby budou, ale treba fronty a lagovani vetsiho mnostvi lidi na jednom miste se dalo odladit jiz v bete i plno jinych veci, nebo betu o 2 mesice prodlouzit kdyz vim, ze to neni to prave orechove. Ano dle meho soudu vlastnim slusne odladene okna. Ano bios, ovladace pravidelne sleduji a provadim upgrade, ale ne vzdy to nejnovejsi se rovna stabilita to by jsi mohl vedet i ty, dale neverim pokud spadne instance 5 lidem ze vsichni maji vadne neodladene PC. |
|
|
celdric
Average Member
1613 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:40:21
|
quote: Originally posted by Dario
Vaz slova pokud TY jsi zlodej tak neosocuj jine, ze jsou take zlodeji. Zadny piratsky software nevlastnim. Ja sam delam u zahranicni firmy, ktera vyviji software pro lekarske pristroje pro magnetickou rezonanci. Pokud by jsme si u nas dovolily vypoustet takoveto verze software asi by se pacienti i doktori moc nasmali.
Tak se priznej kolikrat jsi volal microsoft supportu, ze maji takove a takove chyby ve windowsech, kolikrat jsi byl na forech a banoval jsi je tam a prudil?
Mimochodem to, ze si MYSLIS, ze vas software pro lekare je naprosto bezchybny ti neverim, kolik mate PONu? Kolik let vyvoje? Jak vypadali prvni roky? Jakou jste meli chybovost? Pro jake platformy jste SW vyvijeli jen pro tu jednu? Promin myslim, ze kecas. Neverim Ti, ze prvni roky vyvoje SW jste na tom byli vyrazne lepe nez Blizzard s WoW. Muzem se bavit o tom, ze Blizzard momentalne tak trochu dela vyvoj hry za penize zakazniku, ale mimochodem kdo ze SW firem to nedela? Ruzne soubezne provozy, testovani u zakaznika a pod. Ti nic nerika? |
no mmo
|
|
|
celdric
Average Member
1613 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:42:16
|
quote: Originally posted by Van Tassel
Takze tech 15 let je dost na to, aby vznikaly kvalitni produkty :)
Mel by jsi pravdu pouze za predpokladu, ze vyvojari mmorpg by sdileli zdrojove kody svych projektu. Tomu tak ze zjevnych duvodu neni. Proto taky vsechny projekty prochazi klasickymi vyvojovymi cykly SW. Co vyvojari muzou prejimat jsou pouze vnejsi znaky a to co hrace bavi, ne to jak to konkurence naprogramovala a pripadne jejich produkty opravovala. |
no mmo
|
|
|
Dario
Starting Member
8 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:47:04
|
quote: Originally posted by Bajaja
Ohh ! On se takový chudinka aspoň chvíli cítí dobře, když může napsat : "Za svý těžce vydělaný prachy chci 100% kvalitu !!" Tak bych jim to neměl za zlé...
Jinak by se nudili, takhle mají aspoň pocit, že řeší něco fakt velkýho..
Ohh !
To je zajimave co, ze clovek zada kvalitu za sve penize. Mozna by jsi se tvaril kysele chytraku pokud by jsis koupil televizi a takova mala vecerni imploze a nasledna exploze by te potesila a po navsteve doktora pokud by jsi nesedel moc blizko a neprisel o oci sel by jsis koupit novou no co se da delat preci nechci za sve penize kvalitu:) |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:49:37
|
Mozna vas to sere protoze je to konecne prvni vec, kterou v zivote poradne platite, zatimco predtim jste jen piratili, ale jsou lidi ktery s podobnyma problemama bojujou uz hodne dlouho za penize. WoW neni zadna vyjimka v oblasti her, ale rozhodne patri mezi lepsi prumer v oblasti stability.
nejakej jinej argument nez popsat sam sebe nemas ? ja mam koupeny windows - funguji me stabilne platim si uz ja nevim moment 7mou mmorpg v poradi kazdou jsem hral minimalne pul roku spis vic a WoW je jednoznacne horsi prumer spis podprumer v dnesnich ackovych titulech co se tyce stability hry pul roku po startu ostryho provozu |
|
|
|
Noztra
New Member
300 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:53:06
|
Mozna vas to sere protoze je to konecne prvni vec, kterou v zivote poradne platite, zatimco predtim jste jen piratili, ale jsou lidi ktery s podobnyma problemama bojujou uz hodne dlouho za penize. WoW neni zadna vyjimka v oblasti her, ale rozhodne patri mezi lepsi prumer v oblasti stability.
nejakej jinej argument nez popsat sam sebe nemas ? ja mam koupeny windows - funguji me stabilne platim si uz ja nevim moment 7mou mmorpg v poradi kazdou jsem hral minimalne pul roku spis vic a WoW je jednoznacne horsi prumer spis podprumer v dnesnich ackovych titulech co se tyce stability hry pul roku po startu ostryho provozu
|
http://motion.parba.cz |
|
|
Noztra
New Member
300 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 08:54:04
|
Hm, skvely, spatne zadany heslo a pri zpetnem zadani se samo odpoved vytrati, no, bylo to dlouhy a znova uz to psat nebudu :) |
http://motion.parba.cz |
|
|
MegaDeath
Average Member
1989 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:06:30
|
ja je neomlouvam, je mi to jedno, JA s wow problemy nemam |
|
|
Marti
New Member
159 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:13:33
|
Já bych se nebál. Blizard to co je teď dá do týdne do pořádku.
Jenže další várka her má být u nás v pulce května. Tudší když konečně bude vše ok příjde dalších 200 000 hráčů. No už teď mám pocit že Blizard malinko pře´hání a snaží se ze hry vytěžit maximum peněz.
Jen doufám že se poučí a nebude to stejná tragedie jako teď. JInak to zase na druhou stranu dost lidem znechutí. A zbytečně jinak totiž wow je super hra. Každopádně i já u ní vydržel zatím nejdíl ze všech her :-), a zatím mě to furt baví víc a víc :-). |
EVE Online - Bel Gar family :-).
|
|
|
†… Havran …†
Average Member
1962 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:15:05
|
pul roku po spusteni? co to je? podivej se treba na CS tj jeden velkej bug |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
Edited by - †… Havran …† on 27/04/2005 09:16:08 |
|
|
Rasta
New Member
350 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:15:56
|
To Pertha:Perthaku mam pocit,ze hrajes WoW jen kvuli tomu ,ze ho od samyho zacatku nesnasis a podle hesla "poznej sveho nepritele" u toho sedis kazdej den do pozdnich vecernich hodin Jinak by ses s takovou srackou (jeste sem od tebe Pertho necetl jedinej pozitivni prispevekk wow),jako je wow, vubec nezahazoval a zustal bys v EQ2
|
Rasta,main char EaB,SWG,WoW,EVE,LOTRO
|
Edited by - Rasta on 27/04/2005 09:18:53 |
|
|
†… Havran …†
Average Member
1962 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:17:13
|
perthu musis brat s rezervou on nam proste zavidi ze nas to bavi a on musis hrat ten svuj odpornej este vic bugovej EQ2 :) |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
|
|
Tibor
<Mor do Kuli>
1443 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:18:00
|
Taky se mi občas stane, že mě to po zonovani disconnectne. Prostě umřu nebo se recallnu, objevím se na novém místě, hra na chvilku ztuhne a pak jsem na výběru postavy. |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:56:27
|
quote: Originally posted by Xavier
To Pertha:Perthaku mam pocit,ze hrajes WoW jen kvuli tomu ,ze ho od samyho zacatku nesnasis a podle hesla "poznej sveho nepritele" u toho sedis kazdej den do pozdnich vecernich hodin Jinak by ses s takovou srackou (jeste sem od tebe Pertho necetl jedinej pozitivni prispevekk wow),jako je wow, vubec nezahazoval a zustal bys v EQ2
v eq2 jsem nezustal protoze - zjednodusenim hry dosahli toho ze tam neni zadnej content mezi 2 - 3 lidma a 4ma full grupama (raidy nezjednodusili)
wow me napotreti docela chytnul to priznavam a proto me extreme sejri disconnecty v instant zonach a cekani ve frontach co je na tom divnyho :) |
|
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:57:14
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
perthu musis brat s rezervou on nam proste zavidi ze nas to bavi a on musis hrat ten svuj odpornej este vic bugovej EQ2 :)
dej pokoj mugvaji :) a eq2 neni bugovej, da se mu vycist spousta veci ale bugy , kvuli kterym by se to nedalo hrat tam nejsou |
|
|
|
Tragedy
Moderator
2637 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 09:58:42
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
perthu musis brat s rezervou on nam proste zavidi ze nas to bavi a on musis hrat ten svuj odpornej este vic bugovej EQ2 :)
dej pokoj mugvaji :) a eq2 neni bugovej, da se mu vycist spousta veci ale bugy , kvuli kterym by se to nedalo hrat tam nejsou
Ja ve WoW taky nemam zadny bugy kvuli kterym by se to nedalo hrat. Nekoupils to nekde u vietnamcu? :) |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 10:03:14
|
quote: Originally posted by Tragedy
Ja ve WoW taky nemam zadny bugy kvuli kterym by se to nedalo hrat. Nekoupils to nekde u vietnamcu? :)
no ja doufam ,ze az vylezu z min preplnenych zon ze to treba prestane odpojovat aj me :) a ze treba ty vyssi instance nebudou padat se zeleznou pravidelnosti |
|
|
|
Khandar
New Member
352 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 10:04:59
|
quote: Originally posted by Xavier
v eq2 jsem nezustal protoze - zjednodusenim hry dosahli toho ze tam neni zadnej content mezi 2 - 3 lidma a 4ma full grupama (raidy nezjednodusili)
wow me napotreti docela chytnul to priznavam a proto me extreme sejri disconnecty v instant zonach a cekani ve frontach co je na tom divnyho :)
holt blizzard je tak nad veci ze vi komu ma dat disconnect flag a koho vyrazit jako prvniho kdyz je fronta kdyby si wow odzacatku neflamoval treba by se ti hralo lip
|
so... |
|
|
Pertha
Moderator
7950 Posts |
Posted - 27/04/2005 : 10:09:56
|
stejne je to zvlastni si to spocitejte strop na server je 3000 lidi bezna fronta ted ve spicce je 220 lidi a to je asi 10 minut tzn za 10 minut je odpojeno cca 7 procent hracu takze jak dlouho vydrzi byt hrac pripojen ?
asi 142 minut bez padu na cloveka a to veru neni mnoho :) |
|
|
|
Topic |
|
|
|