Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Dark Age of Camelot
 DAoC - General
 Bunch of n00blet questions ;-)
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 02/07/2007 :  15:55:50  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
Vzhledem k tomu ze v tuto chvili neni zadna mmorpg ktera me nejak extremne laka, a warhammer nebude tu uz nejkou dobu rozhod jsem se ze ja na case zkusit daoc :) Vzdy jsem slysel ze je v daocu HODNe povedene pvp, zajimava konsturkce pvp grup a hlavne RvR.

Tak jsem zabrouzdil na www.darkageofcamelot.com a uvitalo me tlacitko na jednu ctvrtinu obrazovky s 14 day trial, coz je super. ALE, po dni zkoumani a stahovani mam to poradnej (madarsky, pikatni!) gulas.

A proto mam par otazek:

1) Ten 14 days trial podle toho co jsem nainstaloval je pouze DAOC, Shrouded Isles. Docet jsem se tady, v topicu niz v postu od VT-a ze k tomu je potreba stahnout dalsi datadisky na ktere dal otkaz, takze v tuto chvili krome toho co ten 14 day trial nainstaloval jeste taham Catacombs, Catacombs_to_Darkness (800MB) a Labyrint (500Mb). Pocitam ze driv nez nainstalluju Catacombs a na to budu pokracovat zbytkem musim jeste stahnout Trials of Atlantis. Ale co s datadiskama jako Foundations a New Frontiers? Podle toho co jsem zijstil jsou nepovine.

2) Az vyprsi 14 dni trial, jak to probiha dal? Kolik mi nauctuju te datadisky? Plati se kazdy zvlast nebo je to vse v nejakem "baliku"? Pripadne kolik to bude stat?

3) Server - podle vsecho, mam hrat na UK realmech kvuli komunite, a lidem odsad ktery to hraju a podle toho co jsem koukal mam vybrat Mordred Server. Proc se nehraje na EU serverech? Jen tak informacne...

4) Dragon's Revange je novy pripravovany datadisk? Co prinese krome tri draku? :)

5) Hlavni otazka - Na jake urovni musi bejt clovek aby si moh zkusit plnohodnotne pvp? Predevsim me zajima uroven equipu... Daoc zkousim predevsim kvuli pvp, a pokud budu muset shanet equip a raidovat podobnym stylem jako ve wow (cca rok a vic) aby pak v pvp neco moh udelat tak to asi rovnou zabalim ;p Je moznost sehnat slusny equip hranim pvp nebo je to pouze pve zalezitost? Jak je pvp caste, treba na Mordred? Da se provozovat furt, nebo je to ve stylu seek (for hours...) and destroy :) Pocitam ze se predevsim hraje v teamu - jak se grupy skladaj atd ? Jaky vsechno druhy pvp existujou (battlegrounds?)

6) Puvodne jsem nechtel ale stejne se zeptam - premejslim bud o kobold shamanu nebo dwarf zergu. Co me zajima je obecne, prospesnost v pvp ... predpokladam ze shaman bude klasickej support a zerg dps, ale beru se takove classy do grupy? Tohle je hodne n00b otakza, a jsem vdecnej za otpoved :) Kdyby nekdo mel chut, cas a pochopeni uvital by trosku specificky popis shaman a zerga, jak v pvp tak i v pve (protoze se od toho utict neda...).

Moc dik kluci ... snad nekdo odpovi a helpne ... stejne nejak tu moc temat neni :)

P.S. all /wave to colldor's cestYna ...

Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired)
Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired)
Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired)
Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired)

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 02/07/2007 :  16:35:49  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
1 - trial je na Catacombs - ja dostal vsechny CD Daocu od kamose a instaloval vsechno pekne postupne, daoc pak shourded, pak atlantis a pak katakomby a patch, jarku 10gb dat...pote mi bylo receno, ze vsechno krome katakomb muzu smazat - coz jsem udelal a vali mi to

2 - pri registraci te to vyzve k zadani i kreditky, po 14 dnech ti strhnou prachy z kreditky (ja ji mel zamcenou, takze pohoda). Kdyz chces obnovit ucet, neni nic lehciho jak ho aktivovat

3 - zalozil jsem postavu na Mordredu, pac jsou tam kamosi a na nejake jine realmy chut nemam. Holt me to budou muset naucit to PvP

6 - domluv se s kym chces hrat a pak zaloz postavu. Levelovani je prej pohoda. Ja za 30 minut BLOUDENI po svete udelal 8. lvl

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 02/07/2007 :  16:42:33  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
Stejne v tech datadiskach mam hroznej gulas ... zatim mam pouze nainstalovano to co instaluje ten trial (ani uz sam nevim co to tam je) :p Podle me daoc + Shrouded Isles ale kdo vi ...

Ted taham dalisch 5 veci a furt nevim co a jak :)

Sranda.

Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 02/07/2007 :  16:58:43  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
ad5)

Pokud si chceš naplno vyzkoušet pravé DAoC RvR (PvP za jednu ze tří stran), doporučuji raději zkusit štěstí na Serverech z Bossiney clusteru, tj. Gareth - Lamorak - Ector

Proč tento cluster
1. Jedná se o servery s aktuálně největší populací.

2. Platí zde specifická pravidla, která více nahrávají casual hráčům

Konkrétně:
a. Bufy mají omezené range působnosti, tuším že to je 5000 jednotek, trochu víc, jak je visible range. To znamená, že v PvP lidé nepoužívají buffbot postavy, tj. týpka, kterého nikdo nehraje a pouze bufuje hlavní hranou postavu. Buffbot stojí v safe zóně (aby ho nikdo nekuchnul), lognutý na druhém accountu. Tady to moc nefunguje (leda pro ty, co mohou buffbota tahat sebou), takže ho nepotřebuješ. Hojně se zde používají bufy z lahviček, které lze běžkě koupit za pár šupů.

b. Není zde obsah Trials of Atlantis datadisku - tj, předměty, dovednosti, zóny, mobové, prostě nic. ToA je totiž TOP PvE content a bohužel věci/dovednosti z něj jsou potřeba v PvP. Tady to není, takže nepotřebuješ trávit čas získáváním tohoto.

Proč ne Mordred
Mordred je chaos. Je to FFA PvP. Nikdo ti nepomůže, všichni tě chtějí zabít. Poněkud nepřátelské prostředí pro toho, kdo ani nezná základní svět a efektivní pohyb po něm, princip získávání předmětů, peněz. Na to, aby ses relevantně rozkoukal po DAoCu to není vhodné místo pro začátek.
Nehledě na to, že na nízkém levlu tam těžko někoho seženeš do party.

Proč RvR
Na RvR servrech jsou persistentní battlegroundy, které mají jasně dané omezení na level a realm rank. Tam můžeš i a nízkém levlu potkat sobě papírově "rovné" jak na své straně (můžeš groupnout) tak na straně nepřátel. Navíc jde o malé zóny s poměrně hustou koncentrací lidí (konkrétně 24lvl Thidranki a 39lvl Molvik), takže to pvp nemusíš moc hledat.
Mnoho lidí má postavu jen pro tyto battlegroundy, protože udělat postavu pro 24lvl nebo 39lvl battleground nevyžaduje tolik času, věci pro tuto postavu získáš snadno (protože ty super věci pro max level na nízkém lvl prostě nefungují/jsou zbytečné).

Nejde o instance - bgčka jsou stálá, mají jeden centrální hrad, o který se neustále bojuje, populace za všechny tři realmy se v průběhu dne mění, prostě tam portneš, zeptáš se kdo má centrální keep aktuálně a jdeš bojovat za svůj realm (dobývat nebo bránit).

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 02/07/2007 :  17:20:24  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
ad4
Dragons Revenge není datadisk, ale kampaň.

Prostě jakýsi pokus o dynamický content ve hře, kdy se průběžně mění určité části hry dle toho, jak příběh postupuje. Hádám že mnoho PvP pozitivních lidí ten průběh ani nesledovalo, zajímá je pouze výsledek, který je - aktualizace dračích zón a hlavních draků, nové modely potvor v těchto zónách, nový drop loot a nové věci na craft.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 02/07/2007 :  18:18:34  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
na mordred jen v pripade ze tu fakt mas kamose kteri ti pomuzou nebo stebou budou levelovat, jinac se po par hodinach naseres a skoncis ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 02/07/2007 :  19:13:24  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Ale hovno :)

Mordred for life.

Jestli jsi PvP hrac, tak vubec nepremyslej a zvol PvP server.

Blue servery jsou pro PvE whores... je to jen o neco malo lepsi nez Gaheris (pure PvE server).

Pokud budes potrebovat radu, ci nejaky equip do startu, prachy... napis ve hre /who kurva a poptej se nekoho po Ocakovi/Matumba/Haninka (to jsem ja )

Equip je v dnesni dobe hodne jednuducha zalezitost, stejne jako craft...

Kluci co prisli do daocu pred cca tydnem (?) maji hotovej gear a jedou s nama to "prave" PvP. Hadam tak tyden predtim jeste expovali.

Takze cca 14dni, 3 tydny a mel bys byt ready... hodne zalezi na zkusenostech z ostatnich her, trpelivosti, schopnosti prizpusobit se novemu prostredi, casu ve hre...

EDIT: 3) Nikoliv UK, ale US vs EU. Mordred je US PvP server.

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)

Edited by - Deimnia on 02/07/2007 19:35:20
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 02/07/2007 :  19:53:42  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Za 3 týdny s výpomocí na Modredu, nebo za 8 hodin na Bossiney Cluster zcela sólo ... vybíral lze z čeho.

Go to Top of Page

Aramir
ex sejra

1083 Posts

Posted - 02/07/2007 :  20:00:14  Show Profile Send Aramir a Private Message  Reply with Quote
Když jsem zkoušel trial od Mythicu naposled, tak tam rozhodně Catacombs nebyly. Zato Goa ho v trialu obsažený má.

Z popisu US trialu:

* The complete content from the original Dark Age of Camelot and from the Shrouded Isles expansion
* Catacombs Engine Upgrades

o Character customization options - e.g. face personalization
o New pre-game and user interface screens
o New hi-res graphics and remodeled player figures
o All updated monster models.

......
Go to Top of Page

Havran
New Member

305 Posts

Posted - 03/07/2007 :  00:04:19  Show Profile  Send Havran an ICQ Message Send Havran a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aramir

Když jsem zkoušel trial od Mythicu naposled, tak tam rozhodně Catacombs nebyly. Zato Goa ho v trialu obsažený má.

Z popisu US trialu:

* The complete content from the original Dark Age of Camelot and from the Shrouded Isles expansion
* Catacombs Engine Upgrades

o Character customization options - e.g. face personalization
o New pre-game and user interface screens
o New hi-res graphics and remodeled player figures
o All updated monster models.

......

US trial catacombs nema, ale protoze je ten datadisk zadarmo tak se da stahnout zvlast a pouzit i s trialem.
Go to Top of Page

Araya
Moderator

4085 Posts

Posted - 03/07/2007 :  06:09:03  Show Profile  Send Araya an ICQ Message Send Araya a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Seth

3 - zalozil jsem postavu na Mordredu, pac jsou tam kamosi a na nejake jine realmy chut nemam. Holt me to budou muset naucit to PvP

6 - domluv se s kym chces hrat a pak zaloz postavu. Levelovani je prej pohoda. Ja za 30 minut BLOUDENI po svete udelal 8. lvl

BTW Sethe jestli chces potahnout a zodpovedet nejake otazky stav se na VT a muzem ti udelat par lvlu

Edited by - Araya on 03/07/2007 06:09:20
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 03/07/2007 :  08:06:13  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Noa s těmi verzemi - jak to je teď?
Měl jsem za to, že trial klíč udělá account Catacombs Enabled.

Čiže pokud chce někdo jen zkoušet a neplatit, nemá význam stahovat a instalovat Darknes Rising a Labyrinth, bo mu to s Catacomb Accountem bez DR a LoTM enabled stejně nebude fungovat?

Jinak pořadí verzí je

Shrouded Isles
Trials of Atlantis
Catacombs (vizuálně přelomový bo obsahuje nové modely postav - imho nutené minimum)
Darkness Rising
Labyrinth of the Minotaur

Go to Top of Page

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 03/07/2007 :  11:37:58  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
No nedelam nejaky presun se znamima, vsechni kamosi hrajou vice-mene wow
Max tu znam NoX-e irl ... :)

A povazuju za "pvp" hrace... vzdy jsem zaprve koukal na pvp a pak na zbytek, takze i kdyz chapu co Nat pise (diky za podrobnej popis!), zkusim Mordred a uvidim ... kdytak to zmenim :)

Ovsem, nastava tu ted problem ze jsem "prisel" vcera o grafarnu, takze az tak za tyden nez splasim novu budu moc se pustit do doacu a zacnu nekoho otravovat ingame (Ocak? :P)

Kazdopadne, thnx za otpovedi! :)

Edited by - Colldor on 03/07/2007 11:38:32
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2784 Posts

Posted - 03/07/2007 :  14:52:46  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
at odlehcim Deimovi, muzes zkusit i /who rychle sipy
http://guilds.camelotherald.com/guilds/guild.php?s=Mordred&g=710

Dorlas
TESO
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, EQ2, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 03/07/2007 :  19:10:44  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colldor

Vzhledem k tomu ze v tuto chvili neni zadna mmorpg ktera me nejak extremne laka, a warhammer nebude tu uz nejkou dobu rozhod jsem se ze ja na case zkusit daoc :) Vzdy jsem slysel ze je v daocu HODNe povedene pvp, zajimava konsturkce pvp grup a hlavne RvR.

Tak jsem zabrouzdil na www.darkageofcamelot.com a uvitalo me tlacitko na jednu ctvrtinu obrazovky s 14 day trial, coz je super. ALE, po dni zkoumani a stahovani mam to poradnej (madarsky, pikatni!) gulas.

A proto mam par otazek:

1) Ten 14 days trial podle toho co jsem nainstaloval je pouze DAOC, Shrouded Isles. Docet jsem se tady, v topicu niz v postu od VT-a ze k tomu je potreba stahnout dalsi datadisky na ktere dal otkaz, takze v tuto chvili krome toho co ten 14 day trial nainstaloval jeste taham Catacombs, Catacombs_to_Darkness (800MB) a Labyrint (500Mb). Pocitam ze driv nez nainstalluju Catacombs a na to budu pokracovat zbytkem musim jeste stahnout Trials of Atlantis. Ale co s datadiskama jako Foundations a New Frontiers? Podle toho co jsem zijstil jsou nepovine.

2) Az vyprsi 14 dni trial, jak to probiha dal? Kolik mi nauctuju te datadisky? Plati se kazdy zvlast nebo je to vse v nejakem "baliku"? Pripadne kolik to bude stat?

3) Server - podle vsecho, mam hrat na UK realmech kvuli komunite, a lidem odsad ktery to hraju a podle toho co jsem koukal mam vybrat Mordred Server. Proc se nehraje na EU serverech? Jen tak informacne...

4) Dragon's Revange je novy pripravovany datadisk? Co prinese krome tri draku? :)

5) Hlavni otazka - Na jake urovni musi bejt clovek aby si moh zkusit plnohodnotne pvp? Predevsim me zajima uroven equipu... Daoc zkousim predevsim kvuli pvp, a pokud budu muset shanet equip a raidovat podobnym stylem jako ve wow (cca rok a vic) aby pak v pvp neco moh udelat tak to asi rovnou zabalim ;p Je moznost sehnat slusny equip hranim pvp nebo je to pouze pve zalezitost? Jak je pvp caste, treba na Mordred? Da se provozovat furt, nebo je to ve stylu seek (for hours...) and destroy :) Pocitam ze se predevsim hraje v teamu - jak se grupy skladaj atd ? Jaky vsechno druhy pvp existujou (battlegrounds?)

6) Puvodne jsem nechtel ale stejne se zeptam - premejslim bud o kobold shamanu nebo dwarf zergu. Co me zajima je obecne, prospesnost v pvp ... predpokladam ze shaman bude klasickej support a zerg dps, ale beru se takove classy do grupy? Tohle je hodne n00b otakza, a jsem vdecnej za otpoved :) Kdyby nekdo mel chut, cas a pochopeni uvital by trosku specificky popis shaman a zerga, jak v pvp tak i v pve (protoze se od toho utict neda...).

Moc dik kluci ... snad nekdo odpovi a helpne ... stejne nejak tu moc temat neni :)

P.S. all /wave to colldor's cestYna ...

1. Trial stahuj tento:

http://www.fileplanet.com/136481/130000/fileinfo/Dark-Age-of-Camelot:-Free-14-Day-Trial-+Catacombs-Engine
Obsahuje vsetko co na zaciatok potrebujes. Vsetky datadisky okrem Darkness Rising a Labyrinth of Minotaur su zadarmo. Foundations a New Frontiers su sucastou trialu.

2. Datadisky ti nenauctuju pokial si ich z account options neaktivujes. Ako som uz pisal plati sa len za posledne 2. Cena je 20$ za kazdy. Monthly fee pri mesacnom subscription je 14,95$

3. US servery su jasna volba. Je tam dost znacny problem s casovym posunom ale napr. na Classic Clustery = Bossiney (Gareth, Ector, Lamorak) je celkom dost akcie aj v EU prime time. (samozrejme by mohlo byt aj viac :( )
PvP server ti na zaciatok neodporucam vobec.

4. Dragons Revenge je prebiehajuca campaign. Mythic sa rozhodol na sposob Turbine a ich Asheron's Call vydavat raz za cas "dynamicky content" ktory pridava nove questy a posuva pribeh dalej. Nejde tu ale o nic prevratne a je to len naplast za to ze tento rok nebude ziadny plateny datadisk.

5. Prve PvP mozes okusit na lvl 20 kedy zacina prve aktivne (kde aj realne chodia ludia :) ) battleground - Thidranki. Dalsie zlomove levely su 35-39 (battleground Molvik), 45-49 (battleground Cathal Valley). "Skutocne" PvP alebo RvR zacina na lvl 50 ale mnoho ludi uprednostnuje battlegrounds kvoli jednoduchosti, rychlejsej akcii a mensej narocnosti na equip, skill a zlozenie group. (na lvl 50 si bez poriadnej guildy a group moc nezahras)
Slusny equip hranim iba PvP neziskas no pokial budes hrat na Classic servery a budes mat niekoho co ta "povedie za rucicku" nie je problem byt za max. mesiac hrania RvR ready (lvl 50 + equip).
Zlozenie group je dolezity faktor (ovela dolezitejsi ako napr. vo WoW) a dala by sa o tom viest debata na 10 stran. V zaklade ale kazda konkurencieschopna group musi mat 2x heal class, CC class (crowd control) a DPS.

Keby sa rozhodnes pre Hiberniu a Bossiney cluster (servery Gareth, Lamorak a Ector) kludne mi napis ingame.

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
Go to Top of Page

Gil-galad
Starting Member

30 Posts

Posted - 04/07/2007 :  09:38:06  Show Profile  Send Gil-galad an ICQ Message Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Thundeeer

5. Prve PvP mozes okusit na lvl 20 kedy zacina prve aktivne (kde aj realne chodia ludia :) ) battleground - Thidranki. Dalsie zlomove levely su 35-39 (battleground Molvik), 45-49 (battleground Cathal Valley). "Skutocne" PvP alebo RvR zacina na lvl 50 ale mnoho ludi uprednostnuje battlegrounds kvoli jednoduchosti, rychlejsej akcii a mensej narocnosti na equip, skill a zlozenie group. (na lvl 50 si bez poriadnej guildy a group moc nezahras)
Slusny equip hranim iba PvP neziskas no pokial budes hrat na Classic servery a budes mat niekoho co ta "povedie za rucicku" nie je problem byt za max. mesiac hrania RvR ready (lvl 50 + equip).
Zlozenie group je dolezity faktor (ovela dolezitejsi ako napr. vo WoW) a dala by sa o tom viest debata na 10 stran. V zaklade ale kazda konkurencieschopna group musi mat 2x heal class, CC class (crowd control) a DPS.

Dobrej equip jen z pvp neni problem, temer vse co je potreba muzes koupit za bp (arti,itemy za bp, ml). Co víc chtít?
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:23:05  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad
Dobrej equip jen z pvp neni problem, temer vse co je potreba muzes koupit za bp (arti,itemy za bp, ml). Co víc chtít?
Nedokážu si dost dobře představit úroveň zábavy, kdyby nebyla možnost získat výbavu easy modem v pve a bylo potřeba se spolehnout pouze na BP farm :)
Imho kombinace je všeho je klíčem k dobře strávenému času hraním hry.

Heroické slogany u Trial verze na http://www.darkageofcamelot.com/ vysloveně nabádají k nasyslení se do Thidranki BG :D

Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 04/07/2007 :  13:38:51  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:
Originally posted by Thundeeer

Mno na mordu mozna, ale na RvR serveru takovou benevolenci nemame Sice jsem videl TP pro hero jen dragon/enhanced armor+weapon a BP itemy, ale kdyz jsem to srovnal s mym TP (DS, BP, dragonsworn, PvE dropy)tak mu nemam co zavidet, spis naopak

Problem na Hib Bossiney clusteru je ten, ze uz se v podstate nikdo nevenuje PvE a je problem sehnat treba tankovy DS sleevy, a takovych pripadu je vic. a imho clovek nez zacne ziskavat nejaky ty BP ve slusnym prisunu (ne na mordu) tak uz by mel mit nejaky levny startovni TP at nelehne na 2 rany. a to proste z BP neudela ze?

Za to do BG thid udelas TP za par slupek, molvik uz je drazsi ale i tak se da vejit do asi 3p kdyz jsi linej nafarmit auru

Rift: Barbucha cleric
WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired
DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 02/08/2007 :  10:58:14  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote

Mam jen par dotazu.

Pokud pve only, ktery server ma asi nejlepsi hracskou zakladnu (idealni s CZ gildou, pokud nejaka je)?

Pokud RvR server, stejna otazka - ktery vybrat a kde je slusna zakladna pripadne CZ gilda.

Videl nekdo daoc v prodeji v cr?

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 02/08/2007 :  12:46:46  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

Mam jen par dotazu.

Pokud pve only, ktery server ma asi nejlepsi hracskou zakladnu (idealni s CZ gildou, pokud nejaka je)?

Pokud RvR server, stejna otazka - ktery vybrat a kde je slusna zakladna pripadne CZ gilda.

Videl nekdo daoc v prodeji v cr?

pve only je v US 1 cluster takze je to jedno

RvR server je pomerne obtizna otazka... zalezi ktery realm a jestli lidi jeste hrajou a pak zalezi jestli classic nebo ToA servery... kdysi byla mala guildicka na merlinu(alb) a lancelotu(hib), pokud vim tak na garethu(classic) jsou cesi za hib (EasyMode?) i alb (tady nevim)

v CR jsem daoc nevidel (ale nikdy jsem moc nepatral)...ale pomerne neni problem to koupit pres ocean...navic posledni 2 datace (min.) uz se daj zakoupit primo pres hru a download z jejich webu...

edit: osobne kdybych se k daoc vracel tak bych sel na classic server... problem je, ze cechu tuhle hru moc nehraje (ve srovnani s jinyma onlinovkama) a je to dost roztrouseny...
pomerne hodne lidi ale urco najdes na FA PvP serveru Mordred, ale jestli jses uplnej novacek tak muzou bejt dost vybiravy ;-)

no mmo

Edited by - celdric on 02/08/2007 12:48:13
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 02/08/2007 :  13:29:21  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
ad vybíraví češi na PvP serveru Mordred
Vybíraví možná, ale ne na základě parametru nováček/veterán.

Především záleží na nováčkovi samotném - pokud je proaktivní, zajímá se o hru, bývá online a je ochotný se účastnit akcí, které nejsou jen kolem něho, pak se bere všemi deseti.

Problém je s lidma, kteří se jen nechávají vodit za pacičku, nechají si udělat craft, questy, artefakty - aneb veteráni Mordredu do něj nalijí nějaký ten herní čas - a týpek za pár dnů zmizí, přestane hrát, jde hrát na jiný server nebo jinou hru, zkrátka ten investovaný čas se nijak nezúročí.

To se ovšem těžko odhaduje. Takže obecně je každý vítán.

Výhoda je si udělat kdekoli (RvR, Classic, PvE) základní seznámení s hrou na sólo, zkusit třeba první battlegroundy a až pak se vrhnout na Mordred - je to jednodušší.

Jen na českou komunitu bych moc nespoléhal, bo jak už bylo řečeno, je poměrně malá, roztroušená, obzvášť teď v létě...

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 02/08/2007 :  13:33:05  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by celdric
pve only je v US 1 cluster takze je to jedno

RvR server je pomerne obtizna otazka... zalezi ktery realm a jestli lidi jeste hrajou a pak zalezi jestli classic nebo ToA servery... kdysi byla mala guildicka na merlinu(alb) a lancelotu(hib), pokud vim tak na garethu(classic) jsou cesi za hib (EasyMode?) i alb (tady nevim)

v CR jsem daoc nevidel (ale nikdy jsem moc nepatral)...ale pomerne neni problem to koupit pres ocean...navic posledni 2 datace (min.) uz se daj zakoupit primo pres hru a download z jejich webu...

edit: osobne kdybych se k daoc vracel tak bych sel na classic server...pomerne hodne lidi ale urco najdes na FA PvP serveru Mordred

Diky za info,
pvp me fakt nebere, takze mordred urcite nehrozi.

Rikas, ze pve je pouze jeden US, takze EU neni zadny?

Pro kolik lidi je daoc optimalni na high lvl postav?
Pro kolik lidi jsou dungeony/raidy?

Ma Classic oproti rvr nejakou zasadni nevyhodu?

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 02/08/2007 :  13:47:24  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
hmm pokud te pvp nebere...tak ti tuhle hru v zadnem pripade nedoporucuji, protoze pve slozka...jak bych to rekl...no rekneme, neni hlavni naplni teto hry...

co se tyce EU x US... vzhledem k tomu, ze veskerou zpravu EU sceny predal Mythic spolecnosti GoA tak jsou to jakoby 2 naprosto oddelene svety a protoze jsem hral US only tak na EU nevim jak to je vubec... nevyhodou EU serveru oproti US je velke zpozdeni patchu, tak proto vetsina Cechu sla hrat na US a v neposledni rade pocet hracu v US je vetsi..sveho casu se mluvilo o slouceni EU a US serveru (mezi hraci) coz se asi nikdy nesplni, ale bylo by to rozumne...

co se tyce dungu/raidu...to se moc v tehle hre neresi..udela se tzv. template (tzn. za "par" dni) vyzenes vybavu postavicky na capy statu a mas hotovo vic nemuzes...zbyva jediny progress pomoci tzv. RA(realm ability), ktere se ziskavaji pouze pomoci Pvp s vyjimkou PvE serveru, kde kydlis moby v RvR zonach a sype ti to RP.

skupina ma 8 hracu, coz je maximum ktere muzes narvat do instancovanych kobek v catacombs (datadisk) jinak byla vetsina dungu neinstancovanych...

raidy jsou snad akorat ty dragon raidy a Toa (trial of atlantis opet datadisk), kteryzto se muze zucastnit vice skupin zorganizovanych do battlegroupy, kterazto snad ani nema zadny limit (ale vzhledem k poctu lidi je bezna velikost tak 2-3 fg)

classic servery jsou standartni RvR servery s tim, ze maji tato omezeni -> neni tam ToA a s nim spojene bonusy, buffy jsou omezene vzdalenosti a buffer musi byt ve skupine s nabuffovanou postavou, jinak okamzite spadnou...

no mmo
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 02/08/2007 :  14:09:05  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Takze pro L50 defakto neni na pve zadna napln hry?

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 02/08/2007 :  14:13:37  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:

no nejakou chvili PvEckem stravis (pokud jsi na ToA serverech tak vytvoreni templateu a obehani master levelu a tedka nove champion levelu neco sezere), ale z takoveho toho wowackeho pohledu bych rekl, rozhodne NE.

no mmo
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 02/08/2007 :  14:19:52  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Questu, high level zon a dungeonu pro levely 50 je mraky.

Ale, je potreba pocitat s tim, ze daoc je rvr hra a docela zasadni ability pro pve ziskas pouze hranim rvr/pvp.

Resp. muzes hrat na pve serveru (je pouze jeden jediny) a tyto ability ziskas zabijenim specialnich mobu.

PvE server je pouze US; u nas US verzi DAOCu nekoupis, ale muzes ji koupit primo na strankach DAOCu. (www.darkageofcamelot.com).

EU verzi koupis treba na xzone nebo na daoc.goa.com. EU platinum edici najdes v Praze temer v kazdem kamennem obchode.
Go to Top of Page

Aramir
ex sejra

1083 Posts

Posted - 02/08/2007 :  15:19:26  Show Profile Send Aramir a Private Message  Reply with Quote
quote:

Já bych řekl, že PvE na lvl 50 začíná být zajímavé :) - Trialy, Champion levely, Labyrint minotaura. Ale jak píše VT, RvR je hlavní složkou a je imho blbost se o něj ochuzovat, protože je to jedno z nejlépe udělaných RvR v současnosti.
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 02/08/2007 :  16:20:11  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Ok, zkusim to sesumarizovat. Pokud napisu nejakou blbost opravte me prosim.

-pokud nechci hrat FFA PvP, je lepsi hrat na RvR serveru kvuli abilitkam ktere jinak nejde ziskat

-v kazdem pripade hrat na US serveru, protoze EU jsou outdated a je tu malo lidi

-i pro high lvl postav je tu dost mist (dungy/questy) ktere se daji chodit a ziskavat zde lepsi vybaveni (?)

-pokud jsem spravne pochopil RvR z predchozich postu, kdyz lognu, muzu se vydat do nejake zony kde hraje kazdy realm za sebe.

Funguje tam stejne grupovani? Plni se tam nejake questy? Nebo je to ciste fight lokace kde jde predevsim o to zabit co nejvice nepratel? Pri bojich na RvR dochazi k poskozovani armoru pri smrti? Jak je to vlastne se smrti v techto zonach? Respawnu nekde mimo nebo v zone? Musim si jit pro telo(a)veci?

Pravdepodobne budu nejaka forma ofens castera nebo hunter(pokud umi peta) - je v tomto pripade vhodne dodrzet se doporucenych realmu? (Camelot misto silnych carodeju blabla atd..)

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 02/08/2007 :  16:43:27  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
-pokud nechci hrat FFA PvP, je lepsi hrat na RvR serveru kvuli abilitkam ktere jinak nejde ziskat

PvP ability ziskas na vsech trech typech serveru RvR (+classic servery), PvP i PvE. Ale PvE je zde brano spise jako doplnek k RvR (i kdyz je hodne lidi, kteří se venuji pouze PvE (Gareth server)).

quote:

-v kazdem pripade hrat na US serveru, protoze EU jsou outdated a je tu malo lidi

EU je asi mesic a pul za US verzi. Informaci o daoc populaci najdes zde:
http://daoc.darkzone.net/

EU hracu je o trochu vic nez US.

quote:

-i pro high lvl postav je tu dost mist (dungy/questy) ktere se daji chodit a ziskavat zde lepsi vybaveni (?)

Ano

quote:

-pokud jsem spravne pochopil RvR z predchozich postu, kdyz lognu, muzu se vydat do nejake zony kde hraje kazdy realm za sebe.

Ano. RvR servery maji oddeleny pve a pvp zony.

quote:

Funguje tam stejne grupovani? Plni se tam nejake questy? Nebo je to ciste fight lokace kde jde predevsim o to zabit co nejvice nepratel? Pri bojich na RvR dochazi k poskozovani armoru pri smrti? Jak je to vlastne se smrti v techto zonach? Respawnu nekde mimo nebo v zone? Musim si jit pro telo(a)veci?

Grupovani funguje stejne jako v PvE. Osm lidi max. V RvR zonach jsou k dispozici ruzne questy (zabit, obsadit keepy/veze, escort apod.).

Po smrti se respawnes se u sveho keepu v rvr zone. Veci neztracis, pouze server vygeneruje paklik penez pro toho kdo te sestrelil. Armor se nici (existuje kategorie itemu, kterou je mozne opravovat do nekonecna - artefakty (coz ma sve vyhody pac se nemusis stresovat, ze budes muset za pul roku schanet novy gate, pac se ti rozpadnuli v pvp; ale oprava artefaktu je hodne draha)).

quote:

Pravdepodobne budu nejaka forma ofens castera nebo hunter(pokud umi peta) - je v tomto pripade vhodne dodrzet se doporucenych realmu? (Camelot misto silnych carodeju blabla atd..)

Pred lety castecne platilo - Midgard melee, Hibernia casteri, Albion neco mezi. Po x datadiscich, upravach, novych classech atd. to uz asi neplati.

Classu je asi 50, nejake info je tady - http://www.camelotherald.com/section.php?id=15

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 02/08/2007 :  18:00:44  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

...kteří se venuji pouze PvE (Gareth server)).

to jsi spis myslel gaheris ne?

no mmo
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 02/08/2007 :  19:05:32  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by VT

...kteří se venuji pouze PvE (Gareth server)).

to jsi spis myslel gaheris ne?

Jo jo, Gaheris.

Edited by - VT on 02/08/2007 20:07:34
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 03/08/2007 :  06:55:12  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
Jak uz tu reklo par lidi prede mnou, pokud chces PVE hru, DAoC neni ta prava volba. Nerikam, ze je v DAoC PVE malo, at questu nebo encounteru, nicmene jak bych to rekl....je to nudne :). A v soucasne dobe existuje dost her ktere maji PVE lepe zmaknute, at uz se scriptu tyce, mnozstvi a buh vi cehokoliv. DAoC proste neni PVE hra.

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 03/08/2007 :  08:06:28  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Ok, dik za odpovedi. Uz jen posledni dotaz a dam pokoj.

Vi nekdo z va o ceske gilde na nekterem z RvR serveru?

Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 03/08/2007 :  08:30:37  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
kdysi byla mala guildicka na merlinu(alb) a lancelotu(hib), pokud vim tak na garethu(classic) jsou cesi za hib (EasyMode?) i alb (tady nevim)

vim ze kdyz sme hrali na clusteru Gareth, Lamorak, Ector (Bossiney cluster) tak tam nejaci cesi byli, tusim ze prave EasyMode, jestli jsou to opravdu cesi nevim 100%ne. Moc dlouho sme tam nebyli. Snad ti rekne vic nekdo dalsi.

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

Thundeeer
New Member

421 Posts

Posted - 03/08/2007 :  10:31:49  Show Profile Send Thundeeer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Little

quote:
kdysi byla mala guildicka na merlinu(alb) a lancelotu(hib), pokud vim tak na garethu(classic) jsou cesi za hib (EasyMode?) i alb (tady nevim)

vim ze kdyz sme hrali na clusteru Gareth, Lamorak, Ector (Bossiney cluster) tak tam nejaci cesi byli, tusim ze prave EasyMode, jestli jsou to opravdu cesi nevim 100%ne. Moc dlouho sme tam nebyli. Snad ti rekne vic nekdo dalsi.

EasyMode stale funguje. Okrem toho je tam aj par dalsich ludi v inych guildach.

WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne

Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired)
Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired)
World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)

bezvyznamne anonymne avatary :)
Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 03/08/2007 :  10:32:32  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

pvp me fakt nebere, takze mordred urcite nehrozi.

ja bych ti doporucil jinou hru, daoc je preci mrtva hra navic pve "only" hra je do daocu umele dobastlena... navic s tim tvym pristupem si myslim ze se ani nepriblizis k "end game"

quote:
Originally posted by Little

Jak uz tu reklo par lidi prede mnou, pokud chces PVE hru, DAoC neni ta prava volba. Nerikam, ze je v DAoC PVE malo, at questu nebo encounteru, nicmene jak bych to rekl....je to nudne :). A v soucasne dobe existuje dost her ktere maji PVE lepe zmaknute, at uz se scriptu tyce, mnozstvi a buh vi cehokoliv. DAoC proste neni PVE hra.

kdyz nad tim premyslim, daoc ma pve (myslim to pve pro 50) zajimave a mozna mnohem lepsi nez jine pve hry (wow, lineage), to dobastleny "pve only" byl samozrejme geharis

spis me slo o to ze na pve v daocu je jednak potreba mit body ktere ziskas jen v pvp/rvr jak psal VT (ziskat je z pve je mozne jen na geharisu) a jednak to chce mit k te hre celkove jinej pristup nez k wowu a jinejm pve hram...

nevim jak to spravne napsat, ale neco podobneho tu jiz psal VT, dobri pvp hraci v daocu jsou zpravidla velice uspesni i v pve...

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin

Edited by - Yennefer on 03/08/2007 10:42:44
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 06/08/2007 :  08:20:54  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Zkusil jsem, neni to spatne, prekvapila me ta vylepsena grafika. Vypada to mnohem lepe.

Trosku mi vadi maly font v dialozich, nezoomovatelna mapa a to ze nemuzu odzoomovat od postavy kousek dal. Taky me trochu vadi, ze nemuzu porovnavat veci mezi sebou (jen jedno otevrene okno vlastnosti veci)

Mam trochu dost zjistit kde je ktere npc pro questy, zvlaste pokud jsou tam uvadeny lokace ktere nejsou videt na mape. Taky se mi nepodarilo rozjet UI addon (ghostUI), ale pravda je, ze jsem po tom moc nepatral.

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 06/08/2007 :  09:05:52  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
njn s tema questama je to poslabsi...kdysi jsem zkusel hledat na strankach...myslim snad daoc.warcry a nebo daoc.allakhazam... ale proti wowackymu thottbotu nebo wowhead to byla slabota...

ale pri poslednim hrani (asi tak pred rokem?) jsem mel pocit, ze v miste questu se mi na mape objevujou takovy cerveny tecky...ale mozna to byla jen moje vlci mlha :-)

navic tim jak mythic nekolikrat pridaval questy tak momentalne (pred rokem...) to byla pomerne smes novych questu se starymi, takze to na me tehdy pusobilo takovym nevyvazenym dojmem...(jsem tehdy rozjizdel championa od lvl 1)
jestli mas catacombs...tak muzes zkusit nejaky task dungeony a pokud sezenes nejaky kamose tak instanced dungeony na aurulite (ty itemy jsou fakt docela cool)

no mmo
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 09/08/2007 :  17:17:48  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
nemuzu odzoomovat od postavy kousek dal

Tohle by melo fungovat. Snad na prostrednim mysitku nebo tak nejak (popr. se podivej do /keyboard).
Go to Top of Page

Petr Vok
Moderator

Petr Vok

254 Posts

Posted - 09/08/2007 :  19:00:48  Show Profile  Send Petr Vok an ICQ Message Send Petr Vok a Private Message  Reply with Quote
Pokud chces odzoomovat od postavy, tak musis pravou klavesu a koleckem zaroven

LOTRO ( Laurelin ) Vok - trpajzlik - minstrel

Neberte život moc vážně ... stejně jednou všichni umřem :-)
Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 13/08/2007 :  02:11:08  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
mno zalezi na nastaveni klavesnice... jde to pres polozku camera pan tusim nebo tak nejak. tak to zmacknes a bud odrolujes koleckem, nebo sipkou dolu, podobne jde i nadhled, podhled. ulozeni nasteveni kamery je /setcamera. pokud si nejak rozhodis kameru tak si v /keyboard najdi "reset camera" tlacitko. dost uzitecny je "mouse camera pan" (rozhlizeni okolo postavy mysitkem nezavisle na smeru behu)

Go to Top of Page

smajlik02
New Member

329 Posts

Posted - 13/08/2007 :  02:14:19  Show Profile Send smajlik02 a Private Message  Reply with Quote
Jo, dobre napsany info od Yennefer, nezapomnel snad na nic
http://www.imperium.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11315

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page